Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

koniec uprzejmości.

Więc kogo polecasz do przetłumaczenia odpowiedzi prezesa na pytanie dlaczego ministrem skarbu został wieloletni towarzysz z PZPR?

etatowych tłumaczy Bielana i Kamińskiego niezręcznie byłoby prosić.

Wszyscy wiemy, że natura ludzka jest nieodgadniona , musiały istnieć powody aby zaistniała potrzeba zatrudnienia takich ludzi jak pan Jasiński czy Kryże.

Dla mnie jest zupełnie oczywisty taki powód, przecież potrzebna jest wiedza o faktycznych powiązaniach, środkach i metodach działania drugiej strony.

Wszyscy wiemy, że natura ludzka jest nieodgadniona , musiały istnieć powody aby zaistniała potrzeba zatrudnienia takich ludzi jak pan Jasiński czy Kryże.

Dla mnie jest zupełnie oczywisty taki powód, przecież potrzebna jest wiedza o faktycznych powiązaniach, środkach i metodach działania drugiej strony.

No to teraz wiem dlaczego Prezydent Komorowski zaprosił gen. Jaruzelskiego na jedno posiedzenie RBN. Tyle, że Jaruzelski nie został jej stałym członkiem.

ta druga strona dzięki temu została pierwszą itd.....w braku logiki jest problem z twoimi wpisami.

A wiesz jak ominąć problem ?

wystarczy uznać wybory demokratyczne i czekać na następne a nie bezsensownie rzucać oszczerstwami.

Co do kłamstw tak zaraz przeproszę, za czterokrotne podchodzenie do lądowania, "na kursie i na ścieżce", polskich patomorfologów przy sekcjach zwłok, przekopaniu do głębokości metra terenu katastrofy, pijanego i spóżnionego L.Kaczyńskiego na lotnisku nie chce mi się dalej wymieniać.

PRZEPRASZAM

Z POWAŻANIEM - TE INFORMACJE SĄ NIEPRAWDZIWE

747 J.K.

Miał wystartować 7:00 wystartował 7:23. Ta informacja jest oczywiście nieprawdziwa.

Jestem Europejczykiem.

wladz

Nie będę się sprzeciwiał zarzutom o brak logiki.

Niech wybaczy mi Szanowny Pan Redaktor, może to dystans w edukacji, ale ja nie wszystkich, ale wielu jego wpisów również drogi wladziu nie do końca byłem w stanie zrozumieć.

Akurat materia doboru osobowego, jest tą gdzie powołujemy się na intuicję, nie tylko zwracając uwagę na merytoryczność.

Napoleon pytał się kandydatów na dowódcze stanowiska czy mają szczęście.

Byłem na 100% pewny nawiązania relatywistycznego do pana W.Jaruzelskiego, nie zestawiłbym tego z postaciami, które J.Kaczyński przywołał do swojego rządu.Nie będę uzasadniał tego z oczywistych względów.

Stare już nie może, a nowe się jeszcze nie narodziło.

PO, jest skończone, mimo aktualnych poziomów poparcia - zajmowanie się nimi jest anachronizmem.

Zbliżają się kulminacyjne momenty, Tusk kupuje sobie czas od Putina, potrzebny do wygrania kolejnych wyborów.

Putin przecież nie pozwoli wygrać J.Kaczyńskiemu.Prezes dobrze o tym wie.Dlatego Putin pozwala Tuskowi teraz na żarty o raporcie MAK.

Wyborcy PO tego nie rozumieją, Tusk robi badania opinii, dzwoni do Putina i mówi "jak pan premier chce układnych relacji z Polską to trzeba zrobić to i tamto", a pan premier Putin "no dobrze zrobimy to i tamto, za to i za to".Proste. Kondominium.

Tego to już ze szczętem podupcyło. Czyżby dopalacze znowu były dostępne?

Jestem Europejczykiem.

wladz

Nie będę się sprzeciwiał zarzutom o brak logiki.

Niech wybaczy mi Szanowny Pan Redaktor, może to dystans w edukacji, ale ja nie wszystkich, ale wielu jego wpisów również drogi wladziu nie do końca byłem w stanie zrozumieć.

Akurat materia doboru osobowego, jest tą gdzie powołujemy się na intuicję, nie tylko zwracając uwagę na merytoryczność.

Napoleon pytał się kandydatów na dowódcze stanowiska czy mają szczęście.

Byłem na 100% pewny nawiązania relatywistycznego do pana W.Jaruzelskiego, nie zestawiłbym tego z postaciami, które J.Kaczyński przywołał do swojego rządu.Nie będę uzasadniał tego z oczywistych względów.

bełkot

i co z tym zrobić....zaproszenie Jaruzelskiego na chwilę do pałacu oskarżeniem o uległość byłym towarzyszom a mianowanie kacyka na ministra skarbu racją stanu.

Skoro samolot miał wylecieć o 7:00 to wszyscy powinni być w nim wcześniej. Ciężko to zrozumieć? Przestań przepraszać tylko zacznij myśleć. Tak będzie lepiej dla wszystkich.

Jestem Europejczykiem.

z tym panem większy problem pojawił się po nieudanej próbie przechwycenia przez PiS większości w sejmie i upadku rządu jarosława.

"Cztery dni po przegranych przez PiS wyborach, szef resortu skarbu, Wojciech Jasiński, zdecydował o umorzeniu prawie 700 tysięcy złotych długu Porozumienia Centrum - donosi Gazeta Wyborcza. Dziennik zarzuca byłemu ministrowi, że zadbał w ten sposób o interesy swojego zaplecza politycznego"

sądząc po kompetencjach

"W latach 1980–1986 pracował w PSS "Zgoda" w Płocku. Od 1984 do 1985 był zatrudniony w Spółdzielni Transportu Wiejskiego w Płocku, a od 1985 do 1986 w Izbie Skarbowej w Płocku.

od 1986 do 1989 przebywał w Stanach Zjednoczonych"

towarzysz był potrzebny do umorzenia długu.

wladz

Wybacz nie mam instrukcji obsługi bełkotu.

Nie mam nic do W.Jaruzelskiego jako do starszego już człowieka, i było dla niego miejsce w samolocie prezydenckim na ewentualną podróż L.Kaczyńskiego do Moskwy w maju.

Nie pamiętam szczegółów, to nie żeby nie były ważne i nie jest tak, że relatywizuję tym razem ja.

Ale jak fakty by nie wyglądały to kwota liczona w set tysiącach pln wydaje mi się, że służyłaby drugiej stronie barykady politycznej jako fundusz reprezentacyjny i to dość skromny, lub czasopisma albo na piwo.

Przepraszam jeśli to bełkot.

Sędzia Kryże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponieaż PiS lubi szukać rodowodów to od razu - tauś sędziego, zapewne nie tak obrzydliwy dla PiSu jak dziadek z Wermahtu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie pamiętam szczegółów, to nie żeby nie były ważne i nie jest tak, że relatywizuję tym razem ja.

Ale jak fakty by nie wyglądały to kwota liczona w set tysiącach pln wydaje mi się, że służyłaby drugiej stronie barykady politycznej jako fundusz reprezentacyjny i to dość skromny, lub czasopisma albo na piwo.

Przepraszam jeśli to bełkot.

a tak troszczyłeś się o biednych a tu kilkaset tysięcy drobnostką nie wartą wzmianki

sam przyznasz jest odrobinę bełkotu w twoich wpisach i moje użycie słowa bełkot odpowiada faktom

'kwota liczona w set tysiącach pln wydaje mi się, że służyłaby drugiej stronie barykady politycznej jako fundusz reprezentacyjny i to dość skromny, lub czasopisma albo na piwo.'

podpowiadam , na podpaski dla kochanicy ludwika dornbauma....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wladz

Tak przyznaję trochę jest informacji podanych tendencyjnie.

Lubicie te tematy, wycieczkowe gdzie można personalnie obsmarować danego delikwenta, dziwnym zbiegiem okoliczności takim delikwentem staje się prawie zawsze osobnik idący linią polityczną PiS.

Bardzo zorientowany w sytuacji w Polsce byłby ktoś, kto z innego wymiaru geograficzno-kulturowego, przyjechałby do naszego kraju i przeczytałby przetłumaczony tekst Waszych rozważań.

Stopień związku z rzeczywistością spróbujcie określić w wewnętrznej dyskusji.

Moja sugestia - niewielki.

wladz

Tak przyznaję trochę jest informacji podanych tendencyjnie.

Lubicie te tematy, wycieczkowe gdzie można personalnie obsmarować danego delikwenta, dziwnym zbiegiem okoliczności takim delikwentem staje się prawie zawsze osobnik idący linią polityczną PiS.

Bardzo zorientowany w sytuacji w Polsce byłby ktoś, kto z innego wymiaru geograficzno-kulturowego, przyjechałby do naszego kraju i przeczytałby przetłumaczony tekst Waszych rozważań.

wycieczki były obiecane do Egiptu i o innych nie pisałem.Podanie faktów z życiorysu nie jest obsmarowywaniem natomiast twoje wpisy odnośnie obecnego rządu można tak określić.

Nie uważam tego forum za godne polecenia do zrozumienia politycznych nastrojów.Twój głos na ulicy nie istnieje poza hucpami organizowanymi przez prezesa.

P.S.

trzymaj klasę już dostrzegam pierwsze objawy irytacji a z gorącą głową zaszkodzisz sprawie

trzymaj klasę już dostrzegam pierwsze objawy irytacji a z gorącą głową zaszkodzisz sprawie

brzuch mnie boli od smiechu:)))))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wcale się z tym nie kryje, ten rząd nie tylko według mnie sobie na to solidnie zasłużył.

Tak bardzo, że nie mam ochoty specjalnie doszukiwać się jakiś kolejnych powodów, sam narzuca się, choćby to co robi kolej, czy agent KGB w ambasadzie moskiewskiej, o amerykańskiej krytyce wojska nie wspominając. A to tylko informacja z jednego dnia, jutro będą kolejne, następnie następne i dalsze - cały strumień informacji, albo kula śnieżna jak kto woli.Informacje te raczej nie należą do wpisu w rubryce sukces.

Twoich, uważasz, nie czytał by wcale?

A gdyby jednak przeczytał, masz sugestię do ich związku zrzeczywistością?

Wcale się z tym nie kryje, ten rząd nie tylko według mnie sobie na to solidnie zasłużył.

Tak bardzo, że nie mam ochoty specjalnie doszukiwać się jakiś kolejnych powodów, sam narzuca się, choćby to co robi kolej, czy agent KGB w ambasadzie moskiewskiej, o amerykańskiej krytyce wojska nie wspominając. A to tylko informacja z jednego dnia, jutro będą kolejne, następnie następne i dalsze - cały strumień informacji, albo kula śnieżna jak kto woli.Informacje te raczej nie należą do wpisu w rubryce sukces.

ten szaleniec z Łodzi też tak rząd oceniał....życie co chwilę zaskakuje

Skąd wiesz że to szaleniec, dopiero go obserwują, przeczucie?

Są ludzie, którzy noszą przy sobie kamienie wielkości ziemniaka i żyletki, kiedy są w okolicy biur poselskich PiS.

Może to standard?

Poza zwolennikami nikt do PiS nie zbliża się więc pretensje kieruj do osób odpowiedzialnych za taki elektorat.

Dla mnie normalni ludzie masakrą nie rozwiązują problemów może dla Ciebie to standard.

PiS ma fatalny elektorat, wiem to z przeważającej większości mediów.Nie musisz mi przypominać.PO ma lepszy bo wykształcony do poziomu jozwy.

Niech pomoże ten elektorat swojej emanacji ułożyć spójny rozkład jazdy pociągów, to będzie z tego jakiś pożytek.

Normalny człowiek na zimno planuje zamach, jest po prostu zamachowcem, zupełnie nie musi być obowiązkowo szaleńcem, tym bardziej że to szerokie pojęcie, szczególnie gdy chodzi o milicyjnego informatora, któremu niewiele życia zostało z powodu choroby - podobno.

Skoro samolot miał wylecieć o 7:00 to wszyscy powinni być w nim wcześniej. Ciężko to zrozumieć? Przestań przepraszać tylko zacznij myśleć. Tak będzie lepiej dla wszystkich.

To samolot rządowy, lot wojskowy i startuje, leci i ląduje według procedur wojskowych.

Prezydent pewnie nie miał nic innego do roboty jak tylko poprzedniego dnia planować wszystkim na złość opóżnienie wylotu.

Czytał do póżnej nocy POLITYKĘ na audiostereo i tak był zafascynowany i ujęty charakterystyką kolejnych wpisów, że nie był w stanie oderwać się od komputera.Jestem przekonany, że zwłaszcza opinię o jego bracie J.Kaczyńskim artykułowane przez zespół jego forumowych zwolenników przykuwały Jego uwagę, dostrzegł w nich głęboki szacunek dla człowieka, który swoje życie związał z służbą dla kraju.

Twoich, uważasz, nie czytał by wcale?

A gdyby jednak przeczytał, masz sugestię do ich związku zrzeczywistością?

Dobrze wiesz, że nie używam manipulacji faktami, co najwyżej interpretuje je według jedynie słusznej linii PiS.

brzuch mnie boli od smiechu:)))))

Potrafię zadbać o fantastyczne samopoczucie forumowiczów.

Dziękuję za odwdzięczanie się tym samym wobec mnie.

To samolot rządowy, lot wojskowy i startuje, leci i ląduje według procedur wojskowych.

Prezydent pewnie nie miał nic innego do roboty jak tylko poprzedniego dnia planować wszystkim na złość opóżnienie wylotu.

Czytał do póżnej nocy POLITYKĘ na audiostereo i tak był zafascynowany i ujęty charakterystyką kolejnych wpisów, że nie był w stanie oderwać się od komputera.Jestem przekonany, że zwłaszcza opinię o jego bracie J.Kaczyńskim artykułowane przez zespół jego forumowych zwolenników przykuwały Jego uwagę, dostrzegł w nich głęboki szacunek dla człowieka, który swoje życie związał z służbą dla kraju.

Samolot wyleciał z opóźnieniem. Takie są fakty i jak widzę z nimi nie dyskutujesz tylko dorabiasz jakieś historyjki.

Jestem Europejczykiem.

Potwierdzasz jedynie ten poziom, który mi zupełnie nie odpowiada. Nie masz nic do zaoferowania - oprócz miłości do prezesa - nawet, gdy on okazuje się zwykłą świnią.

Jar1

Nie mam wcale satysfakcji jak czytam twój wpis j/w.

Może inaczej (abyś pojął przynajmniej w mikroskali)

przykro mi, że się pomyliłem co do Twojego ogólnego poziomu...jakiegokolwiek.

Powyższy wpis dotyczy tylko poziomu Twoich wpisów, poglądów /zwał jak zwał/)

w remacie "POLITYKA".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.