Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast pie...... jak potluczeni,

zorganizowalibyscie chociaz, jakąs sensowną, konkretną akcję, np. :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Nowy2, 19 Kwi 2007, 14:34

Jaro_xxx często stosuje technikę polemiczną zwaną w psychologii

>przeniesieniem i technikę obronną zwaną tamże projekcją

Widzę, że nauczyłeś się ode mnie paru rzeczy np. o przeniesieniu,

patrz Jaro do Nowy2 13 Kwi 2007, 22:53 wątek Perwersje.

Oby tak dalej. Byleby ci to w IV RP nie zaszkodziło, bo tu

wykształciuchów nie lubią.

Jestem Europejczykiem.

>Vlad, 19

znam takich jak Ty, niby akcja itd. a w sklepie do koszyka serki Danona, bo o 2 grosze tansze niz np. z polskiej mlekowity, to akcje sobie daruj cole, to ja kupuje jak trzeba zapieczona srubke odkrecic w aucie czyli tak raz na 2 lata moze.

• Redaktorzy

Dziękuję marius, za podzielenie się ze mną wiedzą na mój temat. Mam nadzieję że wobec swojej nauczycielki matematyki byłeś równie wnikliwy i dzielny. Ot, nie odwaga staniała, jak twierdził przywoływany przez Horsta Sandauer, tylko grzeczność.

>marius, 19 Kwi 2007, 14:55

Następny mądrala.

Moja mama jest z Wilna i o np. wywózce AK słyszałem dawno, dawno temu i

to z pierwszej ręki. Rodzina wyjechała stamtąd zostawiając wszystko.

A jak chcesz się rozwinąć, to przeczytaj sobie Raymonda Aarona

"Opium dla intelektualistów".

Jestem Europejczykiem.

>Jaro_747,

>Następny mądrala.

>Moja mama jest z Wilna i o np. wywózce AK słyszałem dawno, dawno temu i

>to z pierwszej ręki. Rodzina wyjechała stamtąd zostawiając wszystko.

>A jak chcesz się rozwinąć, to przeczytaj sobie Raymonda Aarona

>"Opium dla intelektualistów".

i czytala co tu wypisujesz ? Smiem watpic. Jaruzelski tez byl w mlodosci ministrantem i co z tego.

Nie jestem rolka papieru toaletowego, wiec nie musze sie rozwijac, szczegolnie za pomoca opium :).

>marius, 19 Kwi 2007, 15:25

>Nie jestem rolka papieru toaletowego, wiec nie musze sie rozwijac, szczegolnie za pomoca opium :).

No widzisz, może się jednak powinieneś troszkę rozwinąć.

To bardzo ciekawa książka, kto czytał musi mieć niezły ubaw z twojej odpowiedzi.

Jestem Europejczykiem.

> Jaro_747, 19 Kwi 2007, 15:30

niech i tak zostanie, nie zauwazyles, co postawilem na koncu zdania - pomysl zanim napiszesz

> jozwa maryn

wreszcie zrozumialem Twoj nick: "Zbigniew Nienacki był aktywnym członkiem PZPR, ORMO i ZLP ... " bez komentarza, ale nie przejmuj sie, tez czytywalem tego Pana w mlodosci, choc moim idolem zdecydowanie nie byl.

marius 19 Kwi 2007, 14:55

>Horst,

Podziwiam Twoja wytrwalosc, ale nie ma sensu z Jaro... i innymi jozkami marynami polemizowac.

Jaro do zbagatelizowania, natomiast nad jozwą warto się pochylić. Nawet jeśliby człowiek nie wiedział kim w realu jest nasz forumowy kolega, to jego poglądy tu prezentowane dają szerokie pole do analizy pt. "Audiofilski ogląd świata". Bogate dossier obiektu badań prezentowane tu i na hi-fi.com.pl daje szansę potencjalnemu doktorantowi na napisanie nawet rozprawy habilitacyjnej. Ludkowie, szukajmy może znajdzie się taki co to opisze. Jest możliwość grantów krajowych, a nawet UE (finansowanie w 100 %). No, może ktoś chętny.

jozwa maryn, 19 Kwi 2007, 12:53

>Nowy2, Mazowiecki faktycznie, w latach 60 działał w katolickim Paxie,

Zdaje się że w 50tych. Tu biogram bez przeskoku, ale z racji źródła na pewno sfałszowany! ;-D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Cóż, już pisałem, że grzeczność staniała. Ale to dlatego, że merytorycznych argumentów brak, trzeba więc jechać ad personam. Furda, że nie znamy człowieka, ważne, żeby było niegrzecznie, ale za to w zgodzie z linią. Powodzenia, koledzy forumowi.

jozwa maryn, 19 Kwi 2007, 14:40

>A on zaczął kolaborować z opozycją i z Kościołem,

I nie tylko!

> który zupełnie niewiadomo dlaczego wybaczył mu te wcześniejsze wyskoki.

> No dlaczego on wybaczył, trudno pojąć.

Tak, tzw. Złota Bulla.

Pewnie teraz KK szykuje dla Tadka tytuł "sługi bożego".

W skrócie - SB.

>jozwa maryn

z ta grzecznoscia moze masz troche racje, takie czasy, nie jest w cenie - co bynajmniej nie usprawiedliwia (podkreslam) NAS. Ale jak przejrzalem watek to zwyczajnie dostosowuje sie do reszty, a cytujac z tak pogardzanej przez Ciebie religii (wybacz): "dlaczego widzisz drzazgę w oku brata swego, a belki w oku własnym nie dostrzegasz?". Wymagajmy najpierw od siebie pozniej od innych. Wiecej "wycieczek osobistych" z mojej strony nie bedzie.

PS: z jaka linia ?

jozwa...a z drugiej strony dziwie Ci się.Jak człowiek doswiadczony i obyty, chyba nie wierzysz w tak zwaną dyskusję.Argumenty, jak to mówisz.Czasami zostaje już tylko pałą.Znaczy pała za pałą.

>jozwa maryn

Czy poslugiwanie sie czyims autentycznym nazwiskiem na Forum, wbrew jego woli, a nawet protestach,

oraz nazywanie go "potwierdzonym przez specjaliste schizofrenikiem paranoidalnym" nie zaliczasz

przypadkiem do "wycieczek osobistych" ?

A moze tak mozna, jesli sie jest "Moderatorem" (tak jak Ty, na forum HFM) ?!

dudivan, 19 Kwi 2007, 13:13

A mnie najbardziej bawi to, że te największe dzisiejsze ujadacze podważający życiorysy innych zakończa swoje życiorysy na urodził się i zmarł.

A jeszcze lepsze jest to, że im bardziej im coś nie wychodzi (tak jak to danie dupska z aborcją) to znowu coraz głosniej krzyczą, że to Mazowiecki, Wałęsa, Michnik.....

A i tak wszyscy wiedzą, że to wina uposledzenia umysłowego.

marius, 19 Kwi 2007, 15:25

Ty tu kolego, za bardzo coć krecisz. Najpierw udowodnij, żeśsam jesteś czysty. Proszę tu pokazać oświadczenie o czystości. I z potwierdzeniem od IPNu jak i ksiedza przełozonego. Sam pewno do pzpru należałeś a teraz mądrale strugasz.

jar1, 19 Kwi 2007, 16:47

>A mnie najbardziej bawi to, że te największe dzisiejsze ujadacze podważający życiorysy innych

>zakończa swoje życiorysy na urodził się i zmarł.

Całkiem przyzwoity życiorys biorąc pod uwagę to że "tadziów" życiorysy wyglądają tak: urodził się, nabruździł, umarł i smród po nim pozostał.

A przecież mamy naszym wnukom zostawić czystą Ziemię!

>A przecież mamy naszym wnukom zostawić czystą Ziemię!

Nie uda sie !

Dym z nalogowo rozpalanych stosow lustracyjno-rozliczeniowych dlugo bedzie sie jeszcze unosil nad krajem .......

Snape

Poeta.

WY strzelaliście z Nagantów w potylice, wy z "kamulkami" u nóg do zalewów wrzucaliście.

MY zaledwie wyciągniemy na światło dzienne wasze świństwa. Po czym nadal będziexie mogli żyć, chodzić do "Biedronki", kupować

tam jedzenie, spożywać je, wydalać itd. Do kina też będziecie wpuszczani i na mecze Ojro 2012.

Nie czeka was dół z wapnem ale tylko WSTYD. WSTYD, nic więcej.

Doceńcie naszą wielkoduszność!

>A przecież mamy naszym wnukom zostawić czystą Ziemię!

Tere fere, przy takiej ilości łajna wyprodukowanego za życia, jako jedynego własnego produktu, środowisko i tak zostanie zatrute.

O k**wa! Ale poetę Duduś zacytował... W tym przypadku k**wa i poeta, to wyrazy bliskoznaczne :)))

A ten tam... Myryjus, to on chodzi pod stołem na pewno i w dodatku na rękach :)))

PS. Czy ktoś wie dokładnie co uchwalili osły z wiejskiej na temat tych pier**lonych świateł w dzień???

Bo, że przed każdym tunelem będziecie za***rdalać z metrówką ustalając jego długość i odstępy między autami, to już wiadomo... Zwłaszcza, że w Polsce jest od ch... tunelów długości ponad 500 m. :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.