Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TNS OBOP: Rządzący tracą popularność w błyskawicznym tempie

W lutym pogorszyły się notowania prezydenta, rządu i premiera. Działalność rządu źle ocenia 65 proc. badanych, o 9 punktów procentowych więcej niż w styczniu - wynika z sondażu TNS OBOP.

Ukryta Zawartość

ale kaczce nie wzrosnie i tak, sld bedzie sie cieszyc tylko bo tam odplynie elektorat, moze jeszcze pjn wejdzie, co uwazam za kleske i zwyciestwo czystej demagogii i marketingu, ale coz taki jest rynek i tacy sa wyborcy, a miglaski, jakubiak i spolka potrafi ten produkt przygotowac, tak jak cukrowali prezesika przez dlugi czas tak i tworza teraz swoj wizerunek 'panstwowocow', 'powaznych politykow', banda obibokow, opierdalaczy...nie sa moze bezmozgimi siepaczami jak dzisiejsi towarzysze pigmeja, ale nie sa godni zasiadac wg mnie w sejmie...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Nie mam z kim przegrać polemiki.

kto śmiał z tobą polemizować....747 nie ma z kim i nie ma o czym.Niech żona wytłumaczy jak z ciebie idiota.

Poważnie panie 747 wskaż kraj który pod rządami nawiedzonych populistów nie skończył łamaniem praw obywatelskich i kłopotami ekonomicznymi.Takie coś jak ty zdechnie jutro pojutrze a problemy stworzone przez podobnych tobie pozostaną.

Witaj wladz/dalej koalicjant/

Miller się ładnie lansuje, dżwięczne i nośne hasełka rozprzestrzenia, ale rzeczpospolita tam cosik już na niego wyskrobuje powoli, drogi koalicjancie.

Smieja sie z Polakow no i maja racje!

Ukryta Zawartość

PISowcy zrobili sie siebie skonczonych durni i idiotow ale nawet o tym nie wiedza.

Ukryta Zawartość

No to Sikora nabroiłeś! :)

Tabolid zauważa też, że "wszelkie idiotyzmy o sztucznej mgle i dobijaniu rannych w katastrofie, często trafiają do Polski z prasy zagranicznej, a piszą je tam na ogół Polacy, którzy w Polsce nie mieszkają".

niestety tzw. polonia amerykanska i niemiecka ma w tym duzy udzial, na zamknietym forum lekarskim koncentratory mgly dominowaly w srodowisku wlasnie amerykanskim i swiezych emigrantow niemieckich, co tak bardzo kochaja swoj kraj , ze pojechali leczyc bylych ss-manów za ojro, a codziennie wchodza na polskie forum lekarskie zeby pokazac jakto lekarze w polsce maja zle, malo zarabiaja, a oni tyle i tyle ojro, takie domy i co roku samochody zmieniaja, a w polsce musza lekarze sluzyc niewdziecznemu bydłu, z tym bydlem maja moze duzo racji, ale dla mnie taki pisowski patriota co sobie pojechal do niemcowni,a pozniej z tej niemcowni wybiera mi prezydenta kaczynskiego to jest porazka, bo to nie on sie pozniej z tym kaczynskim bedzie meczyl, podobnie nie polonia amerykanska , ktora pobiegla zaglosowac na kaczynskiego i przeciwko koncentratorom mgly bedzie sie meczyla z pis-em , pjn i reszta swoloczy...a prawo wyborcze maja i z niego korzystaja.....

"Platforma może liczyć na 46-proc. poparcie, czyli prawie identycznie jak przed miesiącem, gdy na PO chciało głosować 45 proc. badanych - wynika z ostatniego badania GfK Polonia dla "Rzeczpospolitej".

747 nie komentujesz ?

747 trudno nie zauważyć sprzeczności.Ponownie konfabulujesz.

Dlaczego nie wciskasz myszki miki tylko ponurego prezesa ?

Ukryta Zawartość

Myślę że brak komentarza, to dobry komentarz. Za bardzo musiał bym się rozpisać. Oczywiście dałem przykład Ameryki, ale jasnym jest że to projekt na globalną skalę.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

"Platforma może liczyć na 46-proc. poparcie, czyli prawie identycznie jak przed miesiącem, gdy na PO chciało głosować 45 proc. badanych - wynika z ostatniego badania GfK Polonia dla "Rzeczpospolitej".

747 nie komentujesz ?

747 trudno nie zauważyć sprzeczności.Ponownie konfabulujesz.

Dlaczego nie wciskasz myszki miki tylko ponurego prezesa ?

Spokojnie koalicjancie, tylko wytłumacz mi dlaczego w tym sondażu nie masz 21%/SLD/, tylko 12 - połowę tego co parę dni temu w innym sondażu?

Ojejku, dalej liczycie te śmieszne sondaże..<facepalm>

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Pięćdziesiąty fikołek prezesa?

"Prawo i Sprawiedliwość powraca do "łagodnego" wizerunku z wyborów prezydenckich? Do 10 kwietnia politycy tej partii mają unikać dyskusji na temat katastrofy smoleńskiej i jej przyczyn. Wszystko po to, by udowodnić, że PiS nie jest partią jednego tematu. - Pomyłką okazało się wylansowanie Ziobry i Macierewicza na twarze PiS. Nekromarketing, brutalna retoryka zemsty i pogłębianie traumy posmoleńskiej - to wszystko postawiło PiS pod ścianą."

Ukryta Zawartość

"Analiza ostatnich sondaży nie przynosi krzepiących wiadomości dla PiS. Mimo kryzysu w PO, partia Jarosława Kaczyńskiego nie zanotowała istotnego wzrostu poparcia. Za to na kłopotach Platformy zyskuje SLD i PJN. Szczególnie Sojusz zaczyna ostro deptać po piętach partii Jarosława Kaczyńskiego. To wszystko zmusiło PiS do wyciągnięcia wniosków."

Ukryta Zawartość

Pełnomocnicy części rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej apelują do szefa MSZ Radosława Sikorskiego o zdecydowane stanowisko służb dyplomatycznych w sprawie zatrzymania dziennikarzy "Naszego Dziennika", do którego doszło na początku lutego w Moskwie.

Dziennikarze "NDz" Piotr Falkowski i Marek Borawski, którzy pracowali w Rosji nad materiałem o rosyjskim śledztwie ws. katastrofy smoleńskiej, zostali zatrzymani dwukrotnie: po raz pierwszy pod Moskwą w trakcie pracy nad materiałem, powtórnie - na lotnisku Szeremietiewo w Moskwie przed odlotem do Warszawy. Zatrzymała ich FSB. Dziennikarze - jak napisał "NDz" - byli przez pięć godzin przesłuchiwani, rosyjskie służby celne zarekwirowały im m.in. dwa aparaty fotograficzne, dwa laptopy, telefony komórkowe i nośniki pamięci.

Polscy dziennikarze zatrzymani pod Moskwą

Macierewicz żąda interwencji ws. zatrzymanych dziennikarzy

Zatrzymani w Rosji polscy dziennikarze wrócili do kraju Jak napisali w liście otwartym do szefa MSZ Radosława Sikorskiego pełnomocnicy części rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej, zatrzymanie dziennikarzy to "działania, zastraszające i utrudniające wykonywanie zawodu dziennikarza", które "budzą niepokój nas wszystkich, którzy zajmujemy się katastrofą".

"Pragniemy zauważyć, że zatrzymanie dziennikarzy i konfiskata ich sprzętu narusza standardy demokratycznego państwa prawa i mogło spowodować ujawnienie tajemnicy dziennikarskiej. Treści informacji, którymi dysponowali dziennikarze, a w szczególności dane osobowe, w przypadku ich rozszyfrowania, mogą stanowić realne zagrożenie dla osób udzielających informacji. Takie działania nigdy nie powinny mieć miejsca" - głosi list do szefa MSZ.

Pełnomocnicy apelują w nim "do władz państwa polskiego o szczególną uwagę wobec tych wszystkich, którzy w poczuciu obowiązku podejmują działania zmierzające do wyjaśnienia okoliczności katastrofy smoleńskiej".

"Wierzymy, że zdecydowane stanowisko służb dyplomatycznych uniemożliwi dalsze zastraszanie dziennikarzy oraz innych osób badających okoliczności katastrofy. W tym konkretnym przypadku zmusi do udzielenia szczegółowych wyjaśnień przez władze Federacji Rosyjskiej. Jeśli nie będziemy protestować przeciwko łamaniu standardów demokratycznych opisane działania mogą nasilać się w przyszłości" - napisano w liście.

Pod tekstem podpisali się mecenasi: Bartosz Kownacki, Rafał Rogalski, Piotr Pszczółkowski, Stefan Hambura, Zbigniew Cichoń, Wojciech Gawkowski.

Po zatrzymaniu dziennikarzy rzecznik MSZ Marcin Bosacki informował, że ambasada Polski w Moskwie już wystosowała do rosyjskiego MSZ "notę z żądaniem wyjaśnienia działań podjętych wobec tych dziennikarzy przez służby rosyjskie". - Oczekujemy wyjaśnień powodów tych działań oraz podania ich podstaw prawnych - mówił rzecznik.

Dodał też wówczas, że z pierwszych informacji rosyjskich wynikało, iż zatrzymanie dziennikarzy w spowodowane było tym, że weszli na teren zamknięty dla cudzoziemców, nie mieli akredytacji ani wizy dziennikarskiej, a - według Rosjan - posługiwali się wizami biznesowymi.

nagie fakty,

Jak piszesz coś do mnie, to proszę o używanie języka tej strony, do której jest dany przekaz adresowany.

Nie rozumiem więc, tego rodzaju przekazu, moja żona również.

Prezydent Kwaśniewski nie chce naszej koalicji z Wami, ciekawe czy uda się jemu Was powstrzymać, abyśmy razem rządzili.

Jak piszesz coś do mnie, to proszę o używanie języka tej strony, do której jest dany przekaz adresowany.

Nie rozumiem więc, tego rodzaju przekazu, moja żona również.

Prezydent Kwaśniewski nie chce naszej koalicji z Wami, ciekawe czy uda się jemu Was powstrzymać, abyśmy razem rządzili.

Nie piszę do Ciebie.

Mało mnie obchodzi czego nie rozumiecie z żoną.

Jakie to smutne, tylko my tu zostaliśmy i nie potrafimy się porozumieć ani współdziałać.

Szkoda, a mogło być tak pięknie

Ja byłbym premierem, Ty wicepremierem, od Ciebie byłby za to marszałek sejmu, mój byłby min spraw zagranicz, od Ciebie min spraw wewn i adm.

Jaka szkoda.

Jakie to smutne, tylko my tu zostaliśmy i nie potrafimy się porozumieć ani współdziałać.

Szkoda, a mogło być tak pięknie

Ja byłbym premierem, Ty wicepremierem, od Ciebie byłby za to marszałek sejmu, mój byłby min spraw zagranicz, od Ciebie min spraw wewn i adm.

Jaka szkoda.

Ty to byś chciał tak od razu.

A tu potrzebne są konsultacje, rozmowy za kulisami, handel stanowiskami, obiecanki, świństwa, dziadkowie z Wermahtu i inne Jaruckie. Wiesz, jak to w polityce. Tu otwarta dłoń, prawica na zgodę a za plecami siekiera w lewicy. Albo odwrotnie lub czasopism.

Nagie fakty i ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie piszę do Ciebie.

Mało mnie obchodzi czego nie rozumiecie z żoną.

zapewne nie rozumieja bardzo wielu rzeczy...po to jest funkcja ignoruj chociaz ktos mnie tutaj przekonywal , ze ta funkcja jest porazka tego , kto z niej korzysta bo sie mozna rzekomo z 'kazdym dogadac', nie wiem , nie znam sie na pedagogice specjalnej , ale z doswiadczenia zyciowego tusze , ze nie z kazdym mozna sie dogadac i nawiazac kontakt logiczny....

zapewne nie rozumieja bardzo wielu rzeczy...po to jest funkcja ignoruj chociaz ktos mnie tutaj przekonywal , ze ta funkcja jest porazka tego , kto z niej korzysta bo sie mozna rzekomo z 'kazdym dogadac', nie wiem , nie znam sie na pedagogice specjalnej , ale z doswiadczenia zyciowego tusze , ze nie z kazdym mozna sie dogadac i nawiazac kontakt logiczny....

Tak.

wczesniej tak troche bylo czuc, teraz juz wyraznie smierdzi....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyżby córusia chciała obgryźć kosteczki po..... rodzicach?

To ci jaja! Konflikt w rodzinie , z wujkiem sie kloca!

A chodzi o koryto! Panienka ktora jeszcze rok temu miala zielone pojecie o polityce , niedlugo moze stanac przy samym korycie i jeszcze za rok kandydowac na prezydenta buhaha

Ogolnie wiadomo, pchaja sie jak SWINIE do koryta - zadna nowosc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.