Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka była panika w Nocnej zmianie, jak chciano zrobić to co w cywilizowanych krajach- lustrację (Niemcy, Czechy, Węgry, Bułgaria itp). Identyczni aktorzy, Donald ("SLD nie skrewi"), pan Waldek ("panie Waldku pan się nie boi").

Och jak ładnie od razu do kupy się zebrali obozem. Wtedy.

A dziś kogo mamy u żłobu- u waadzy, mordy wy moje= starzy aktorzy filmu Nocna zmiana, pan Waldek i Donek co to liczył na SLD co mu nie skrewił.

Odpowiedź na twoje pytanie Filut. Zbyt skomplikowane?

A może za ciemno pod latarnią...

zaraz byś chciał tłumaczyć, pomyśl nad nowym rebusem:

ludzie dawnego systemu, UBecy, itp popierają dzisiaj dawną opozycję: Wałęsa czy Tusk to są "ich" ludzie, w przeciwieństwie do Kaczora do którego są w opozycji,

czy dawna opozycja była kiedykolwiek w opozycji czy nie była? choć wydawało się, że nie?

odpowiedz filut, wiem, że bardzo dobrze rozumiesz te pytanie

Nie wiem na czym opiera się Twoja rozległa wiedza o UB i o ich obecnych sympatiach politycznych. Ja takiej nie posiadam. Nie wiem kogo oni popierają i czy wogóle interesują ich takie pierdoły, o których piszesz. Nie miałem okazji nikogo o ubeckich korzeniach zapytać. A Ty?

Natomiast z wpisu kolegi 747 wynika nie mniej, nie więcej, że wymienionych kolegów plasuje po jednej i drugiej stronie sceny politycznej jednocześnie. Bajdurzy niczym prezes, którego bredni już nawet nie da się przełumaczyć i trzeba salwować się ucieczką ze studia.

Powiedzenie "bajdurzy", "bredzi", "bredni" to żaden argument, tylko chamski epitet który świadczy o tym, że nie masz racji i tylko taki cep ci pozostaje.

To jakbyś się się zadeklarował: jestem agresywnym prymitywem i nie mam żadnych argumentów; nie odsłaniaj się tak.

A jak nie masz argumentów ani nic do powiedzenia to po co te mamroty- bezsensowne jakieś pytania o znajomości w UB. Tu nie ma obowiązku pisania.

A kogo UB ma popierać- wiadomo tych co zablokowali lustrację- pana Donka i pana Waldka, Bolka z "Nocnej zmiany", dzięki nim mogli zakładać interesa i obrastać w dostatek. Bolka dla którego ich szef był "człowiekiem honoru".

No chyba że nie Macierewicza czy Olszewskiego, którzy są za "prezesem" i parli do lustracji godzącej w UB.

Filut, przykro mi, ty masz kłopoty ze zrozumieniem najprostszych oczywistości.

P.S.

Magister, prezent dla Ciebie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jakbyś się powiedział jestem agresywnym prymitywem i nie mam żadnych argumentów- nie odsłaniaj się tak.

Ale jakoś "się nie powiedziałem".

Mimo Twojego chciejstwa.

Ukryta Zawartość

P.S.

Magister, prezent dla Ciebie:

Ukryta Zawartość

dzięki

Ukryta Zawartość

Zostało ci tylko kundelkowate szukanie (poprawionych zresztą) literówek. Rechot i epitety. Tak to jest jak racji zbraknie.

Carrera, rację to ja mam. Ty również. Każdy z nas swoją.

Ja ponadto mam jeszcze zdolność kulturalnej wypowiedzi. Nie zawsze z tego korzystam ale staram się.

Carrera, rację to ja mam. Ty również. Każdy z nas swoją.

Ja ponadto mam jeszcze zdolność kulturalnej wypowiedzi. Nie zawsze z tego korzystam ale staram się.

Boisz się prawdy, boisz się rzeczywistości, boisz się niewygodnych zbyt oczywistych postów. Bo może jednak ciężko jest ci stać po stronie stronników UB, po stronie postkomuny Tuska i Waldka z Nocnej zmiany którzy wybawili UB od lustracji a teraz rządzą pełnią władzy.

Rechot, epitety, szukanie literówek to "kultura"?- to tchórzostwo ucieczki przed prawdą, dość żałosne i prymitywne.

Choćbyś się mocno "starał" to nie przyznasz się do prawdy, gdyż jest dla ciebie niewygodna.

Boisz się prawdy, boisz się rzeczywistości, boisz się niewygodnych zbyt oczywistych postów. Bo może jednak ciężko jest ci stać po stronie stronników UB, po stronie postkomuny Tuska i Waldka z Nocnej zmiany którzy wybawili UB od lustracji a teraz rządzą pełnią władzy.

Rechot, epitety, szukanie literówek to "kultura"?- to tchórzostwo ucieczki przed prawdą, dość żałosne i prymitywne.

Choćbyś się mocno "starał" to nie przyznasz się do prawdy, gdyż jest dla ciebie niewygodna.

Przeczytaj zatem zacytowany przeze mnie fragment wpisu kolegi 747 i pomyśl. Nie zwracaj uwagi na literówkę.

Nie wiem dlaczego się tak emocjonujecie tą Nocną Zmianą. Film na bazie naciąganych faktów, autorstwa Jacka Kurskiego - zawodowego łgarza moim zdaniem.

Takich politycznych filmów na zamówienie powstają setki, Kurski jedynie skopiował pomysł - a jego dziennikarskie umiejętności tylko pomogły to uwiarygodnić. Film rzeczywiście zrobiony realistycznie - i co z tego. Filmy S-F też bywają realistyczne.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Facet nie nadaje się nawet do kierowania GS, a jest .............m

Wszyscy, którzy to popierają, akceptują, lub nie daj boże są sprawcami tej sytuacji, mają na sumieniu ciężki grzech zaniechania, cierpią przez to miliony.

Nie wiem dlaczego się tak emocjonujecie tą Nocną Zmianą. Film na bazie naciąganych faktów, autorstwa Jacka Kurskiego - zawodowego łgarza moim zdaniem.

Takich politycznych filmów na zamówienie powstają setki, Kurski jedynie skopiował pomysł - a jego dziennikarskie umiejętności tylko pomogły to uwiarygodnić. Film rzeczywiście zrobiony realistycznie - i co z tego. Filmy S-F też bywają realistyczne.

co jest naciagane w tym filmie?

obalenie rzadu olszewskiego?

premierostwo waldka?

udzial tuska?

ty mlb zastanawiasz sie co piszesz? czy myslisz ze masz dzieci przzed soba co nie pamietaja tego co było 18 lat temu?

by żyło się lepiej skazańcom

Urzędnicy kancelarii Bronisława Komorowskiego ponoć gorączkowo poszukują kolejnych kontrowersyjnych przypadków ułaskawień z czasów kadencji Lecha Kaczyńskiego. Na razie nie mogą się nic doszukać – i nic dziwnego, skoro zabity w katastrofie smoleńskiej prezydent zastosował prawo łaski tylko wobec 202 osób.

Tymczasem już teraz nowy prezydent idzie na rekord. Tylko w ciągu dwóch miesięcy urzędowania ułaskawił 52 osoby – więcej, niż Lech Kaczyński w całym 2006 roku. W piątek "Nasz Dziennik" zasugerował, że wśród uwolnionych przez Komorowskiego ludzi może być wielu groźnych przestępców:

Między październikiem a grudniem 2010 r. Bronisław Komorowski zdążył ułaskawić 52 osoby skazane m.in. za zabójstwo, znęcanie się nad rodziną oraz oszustwa kapitałowe.

Kogo dokładnie ułaskawił Komorowski – nie wiadomo. Ci sami urzędnicy, którzy dokładnie badają decyzje Lecha Kaczyńskiego, nie zamierzają ujawniać szczegół działania swojego szefa.

Jedynym szerzej omawianym dotychczas przypadkiem zastosowania przez Komorowskiego prawa łaski była sprawa Artura Brylińskiego. W marcu 1994 roku Bryliński zamordował wraz z kolegą dwóch nękających ich gangsterów (historia ta stała się kanwą słynnego filmu "Dług"). Został skazany na 25 lat więzienia. Starał się o ułaskawienie u Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego, ale odpowiedni dokument podpisał w grudniu 2010 roku dopiero Komorowski.

Należy się zastanowić, czy prezydent w ogóle powinien mieć prawo łaski. Możliwość korygowania wyroków sądów jest prerogatywą głów państw w wielu krajach i niewykluczone, że w Polsce nie powinniśmy z niej pochopnie rezygnować. Jednakże niezbędne jest ustanowienie czytelnych zasad i jawnych procedur związanych z ułaskawieniami.

Prezydent zwyczajnie wypełnia konstytucyjne obowiązki, i to lepiej od poprzednika - co wprawia PiS we wściekłość.

Zazdrość to jeden z siedmiu grzechów głównych, posłowie PiS powinni o tym wiedzieć - przecież to takie bogobojne ugrupowanie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

- zabity w katastrofie smoleńskiej prezydent zastosował prawo łaski tylko wobec 202 osób.

- wśród uwolnionych przez Komorowskiego ludzi może być wielu groźnych przestępców:

- Należy się zastanowić, czy prezydent w ogóle powinien mieć prawo łaski.

Magister, mógłbyś się bardziej postarać. Sprzedajesz nam tu komunikaty typowe dla połykaczy bzdur z radyja.

"zabity w katastrofie" - to ktoś go zabił?

Prezydent Kaczyński ułaskawiał jedynie niewinnych "nieprzestępców"?

"czy prezydent w ogóle powinien mieć prawo łaski" a jak w kolejnych wyborach wygra prezes to też?

Przyslowie mowi:

" Gdzie dwoch Polakow tam trzy opinie "

to jest swieta racja, posluchajcie hehe

to jest niezle

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co wy tak o tych podworkowych lokalnych malo waznych sprawach dyskutujecie ??

Na swiecie jest o wiele ciekawiej niz w PL!

Od wielu lat kazdy obawial sie bomby atomowej od Kima a tu niespoedziewana zmiana , Japonczyki maja potezne problemy ze swoimi reaktorami, jezeli w nastepnych godzinach sie z tym nie uporaja to czeka ten kraj nieciekawa przyszlosci ....:((

magister to kolejna mutacja Horsta

Horst-reaktywacja.

A ja myślałem, że Horsta nadal pilnuje mój pies. To kundel niedobry, szlaban na michę!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szczyty Himalajów osiągacie z tym swoim prezydentem mlb.

Czy jest jeszcze ktoś i gdzieś, kto nie podśmiewał się z niestety naszego prezydenta, wybranego przez nieporozumienie, oszustwo i manipulacje.

Może jakieś konkrety na dowód, że to co piszesz, to nie brednie?

Dowody są dla naiwnych przecież.

Mówisz Jaro747 że Kaczyński nie ma prawa starać się o władzę. Druga partia, ze znaczną liczbą wyborców. Ot demokracja wg. tuskowych. Wyeliminować drugich- wyrzucić ich poza nawias, a z trzecimi może sobie jakoś poradzimy. Ot marzenia małego Nikosia Dyzmy.

Ty carreras jakiś głupi jesteś, że nie rozumiesz co piszę czy ŚWIADOMIE KŁAMIESZ? Stawiałbym raczej na to drugie.

NIGDZIE nie piszę, że Kaczynskas nie ma prawa starać się o władzę. Na tym polega demokracja której - w odróżnieniu od wielu innych - jestem zdeklarowanym zwolennikiem że do wyborów może startować prawie każdy. Nawet taki Stokłosa (niestety). Nie ja jestem od eliminowania, nawet nie wyborcy (przecież można startować kolejny raz) tylko ewentualnie sąd.

Jak ktoś tego nie rozumie to powinien siedzieć cicho a nie demonstrować wszem i wobec swoje nieuctwo.

Jestem Europejczykiem.

Najgorsze w polskiej polityce jest to ze za polityke biora sie glupcy i nieudacznicy ..I to co jest najgorsze ze 30% narodu nie ma o tym pojecia ..

Np taki byly prezydent ..L.Kaczynski ..

Narod wybral Lecha po to aby zadbal o kraj ..Okazalo sie ze gosc kompletnie byl nie odpowiedzialny ..Gruzja no i ten nieszczesny Smolensk .

Gdyby takie numery walil prezydent USA to zamkneli by go w zakladzie psychiatrycznym ..Naszczescie amerykanie maja ludzi ktorzy takie

nieodpowiedzialne dyzcyzje przez prezydenta moga ukrucick na starcie .:-)))

Nastepny to J.Kaczynski ...Jak mozna zastanawiac sie nad wyborem takiego czlowieka na premiera lub prezydenta

Ktory ledwo co sam sobie radzi w swym zyciu prywatnym a duza czesc ludzi chce mu dac prawo aby decydowal na narodzie 40 mil.??

Koledzy - Dawno mnie nie bylo w Polsce-od 20 lat zyje w Kanadzie..Byc moze co dla niektorych nie powinienem sie wypowiadac .:-)))

Ale kochani ..Nic..Nic sie nie zmienilo w mentalnosci narodu .Stwierdzam to na podstwwie tego ze taka partia jak PiS ma az 30% popracia ..

I jest druga co do wielkosci partia w Polsce ..Zdaje sobie sprawe ze opozycja musi byc ..Ale tak skrajne poglady jakie ma PiS..Nie jest sie w stanie zbudowc nic w Polsce ..

Zreszta tak naprawde to nic sie jeszcze nie zaczelo ..Kadencja kazdej parti 4 lata to malo przy tak bardzo odmiennych wizjach Polski przez kazda partie .:-)))

Jak ten Jaro_747 wrzeszczy tymi wielkimi bukwami, pulta się, bo znów mu racji zbrakło..

Ty carreras jakiś głupi jesteś

Masz jakieś kompleksy, że wciąż walisz takimi epitetami?

Czujesz się wtedy mniej ogrowaty a bardziej ą ę inteligentny jak walniesz "a ty jesteś głupi"?

Straszne duże te twoje zakompleksienie (uzasadnione)- dla ciebie co krok ktoś głupi:

To znaczy co? Kaczyński stwierdził że jest za głupi do sprawowania władzy? Albo że problemy go przerosły? Kiedy on nie miał żadnych problemów poza tropieniem Leppera, kryzys przyszedł później. To dlaczego teraz pcha się do władzy? Jakiś dokształt w międzyczasie zaliczył?

"To dlaczego teraz pcha się do władzy?"

To dlaczego cię Jaro_747 to tak dziwi? A Tusk się nie pchał, tylko łagodnie prosił?

Człowieku nie mieści ci się w głowie, że szef drugiej partii w kraju idzie po władze, dziwi cię to- czyli chcesz go wypchnąć w marzeniach poza grę, poza demokrację. Jest drugi- zbyt silny. Wygodniej byłoby pewnie walczyć tylko z miałkim 3cim wałachowatym eseldówkiem. To jest ten sens wypychania PIS poza mainstream poprawności.

Wiem że masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem, ale mieć trudności ze zrozumieniem tego co sam napisałeś- to już pewna osobliwość ;-)

Eeech gdyby to było jak na forum... Gdyby takiego Jarusia mógł po prostu zbanować jakiś moder swojak. A tu panie ta przebrzydła demokracja. No to przynajmniej spychają Jarusia w niepoprawność, to też jakiś ban choć niestety nie taki radykalny jak na forum. Dlaczego się pcha- to niekulturalne za to należy się ban. Poproś Jaro747 mlb, może coś poradzi.

Acha to Tusk, pan Waldek (nie przypadkiem a dla naciągania- dzisiejsi główni macherzy), Bolek wtedy w sejmie ot tak naciągali fakty...

SLD dla Donka nie skrewił ot tak dla "naciągania faktów". Lustracji się nie bali, nie... ani trochę.. i kto tu mlb jest łgarzem?

("zawodowego łgarza moim zdaniem"- ot krótko, tak po cenzorsku subtelnie, i film załatwiony- na półkę z nim :)

Ukryta Zawartość

nawet nie chce mi się komentować. załosne

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.