Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

747

Miejsce starucha jest nie w armii ale w więzieniu ( nie tylko za przestępstwa stadionowe).Z kim chcesz prowadzić tę wojnę?

Podobno do tej pory wybory w więzieniach wygrywała PO.Widocznie PiS chce to zmienić!To by tłumaczyło wyrozumiałość dla kiboli ze strony Jarosława "który się zmienił"!

Proszę nie robić z zadymiarza "męczennika"

Platforma jest cwana, ta gra z stadionowymi zadymiarzami jest zręcznie przemyślana, dla mnie to proste, nie wiem jak dla pozostałych.

Już pisałem o tym, proszę nie udawać że i dla Pana jest to nie zrozumiałe.

Kibole - zło

PiS - zło

PiS broni kibiców.

PiS to kibole, bronią kryminał, czyli jest to skrajne zło.

Kto głosuje na PiS ten głosuje na bandytów,kiboli,zadymiarzy itd.

Proste.

Wybory, wygrywa Platforma, jedyna Partia w Polsce zdolna.

Rządzi dalej D.Tusk, idzie na pasku Rosji, Niemcom, estabilishmentowi PRL, itd,itp,

Interesy nie naruszone, bogaci coraz bardziej bogaci, wykluczeni coraz bardziej wykluczeni, a najbardziej wykluczony Arłukowicz, wykluczony z lewicy i obcy dla PO.

Nie chce mi się pisać tych pierdół.

Kontynuujcie sobie swoją telenowele

KONIEC

Proszę nie robić z zadymiarza "męczennika"

Platforma jest cwana, ta gra z stadionowymi zadymiarzami jest zręcznie przemyślana, dla mnie to proste, nie wiem jak dla pozostałych.

Już pisałem o tym, proszę nie udawać że i dla Pana jest to nie zrozumiałe.

Kibole - zło

PiS - zło

PiS broni kibiców.

PiS to kibole, bronią kryminał, czyli jest to skrajne zło.

Kto głosuje na PiS ten głosuje na bandytów,kiboli,zadymiarzy itd.

Proste.

Wybory, wygrywa Platforma, jedyna Partia w Polsce zdolna.

Rządzi dalej D.Tusk, idzie na pasku Rosji, Niemcom, estabilishmentowi PRL, itd,itp,

Interesy nie naruszone, bogaci coraz bardziej bogaci, wykluczeni coraz bardziej wykluczeni, a najbardziej wykluczony Arłukowicz, wykluczony z lewicy i obcy dla PO.

Nie chce mi się pisać tych pierdół.

Kontynuujcie sobie swoją telenowele

KONIEC

""Dziewięć klubów Ekstraklasy ma zapłacić kary, bo ich kibice kpili z obietnic PO „Niespełnione rządu obietnice – temat zastępczy kibice” – transparenty tej treści zawisły na kilkudziesięciu stadionach w Polsce, od wielkich miast po małe miasteczka. Towarzyszyły im kibicowskie happeningi wyśmiewające propagandę „Gazety Wyborczej”. Powiązana z prorządowymi medialnymi oligarchami Ekstraklasa SA ukarała za kpiny z rządu Tuska aż dziewięć klubów."

"Nie tylko we Wrocławiu, ale i w innych miastach kibice uczcili rocznicę Smoleńska. Kibice Zagłębia Lubin ze stowarzyszenia „Zagłębie Fanatyków” wzięli 10 kwietnia udział w odsłonięciu tablicy z nazwiskami ofiar Smoleńska na Wzgórzu Zamkowym. W podobnych obchodach uczestniczyli kibice Lechii Gdańsk."

Kuśwa,numerek...zmądrzejesz kiedyś?Ten przeciwny obóz też powinien sięgnąć po rozum.Ech..tam,to po naszemu...przecież.Dopiero jak padnie hasło"Biją naszych" coś może sie zmieni.

Ten cały Zarzeczny nie zna się na sporcie a powtarza tylko opowieści...zasłyszane.

Hola, hola, gdzie ja napisałem że się z nim zgadzam?

On twierdzi, że to pokoleniowy bunt, ma prawo do tego, ja mam inny pogląd, o który on co prawda zahaczył częściowo.

Świat się zmienia, nikt normalny, przy zdrowych zmysłach nie pozwoli aby 500 facetów rządziło światem.

Niech sobie rządzą sami sobą, jak lubią to robić - proszę bardzo, ale dlaczego wmawiają innym poglądy i mówią im jak mają żyć?

Uzależniają technologiami, dostępem do wiedzy, możliwości.

Przeciwny obóz z kolei tych ludzi nie potrzebuje, mają roboty, mieć będą coraz lepsze, doskonalsze, coraz mniej ludzi będzie potrzebnych na świecie do wytworzenia dochodu, to proste.

W prostych słowach, skrótowo.

Zapomniał wół jak cielęciem był.

Nie będę tu wypisywał swoich popisów buntowniczego okresu, nie byłem jednak barankiem jak Pan Brudziński z PiS.

Gatunek ludzki rządzi się swoimi prawami, z woli Boga.

Afryka Północna domaga się wolności.

Toną statki z uciekinierami, nikogo to nie obchodzi.

Pan ma chyba 99 lat.

Nigdy Pan nie był młody.

Nikt nie pochwala burd, ale one po prostu są, młodość musi się wyszaleć.

Nie maja pracy, więc wyładowują swoją frustrację, to proste, każdy to zrozumie.

Policja nie reaguje, bo to ich kumple.Sami policjanci mają niewiele lepsze perspektywy, nie będą tłuc falowców, to również proste.

Ich nie da się tak łatwo kupić jakimiś tam obietnicami, vide laptop dla pierwszoklasisty od D.Tuska.

Oni potrzebują konkretów, a co najmniej poważnego traktowania, Gazeta Wyborcza swoją treścią również do tej młodzieży nie przemawia swoimi "prawdami".

Tam nawet nazwisko redaktora jest w umowny sposób "prawdziwe"

Szechter przeproś za ojca i brata.

prezes wypełnia testament

Szefem PiS będzie..................... .

747

No to szerokiej drogi!

Dzięki.

Bóg zapłać.

Szefem PiS będzie............ .

babcia klozetowa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Za chwile PiS wystawi Starucha przeciwko HGW do wyborów na Prezydenta Warszawy.

To Staruch zapisał sie do PiCu?Czy był już członkiem?Znaczy się członkiem to on od dawna jest-tylko nie wiedziałem,że PiCu...też.

"Według prof. Wojciecha Sadurskiego "sytuacja wokół polskich stadionów i polskiej piłki nożnej absolutnie dojrzała do dość radykalnych kroków". Konstytucjonalista mówił w TOK FM, że walka z pseudokibicami powinna być tematem apolitycznym. Dlatego, jak przyznał, zaskoczyła go postawa Prawa i Sprawiedliwości. - Nie przewidziałbym, że główna partia opozycyjna może stoczyć się tak nisko, żeby ustami swojego lidera basować temu motłochowi, tej agresywnej, bezwzględnej hołocie i podlizywać im się w desperackim poszukiwaniu dodatkowych głosów. To przerażające"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Polsce nie ma świadomośći, że prawo trzeba przestrzegać. Bardziej popularne jest naginanie prawa, obchodzenie prawa, wreszcie łamanie prawa. Nie bez przyczyny popularne jest powiedzenie, że: "prawo jest po to, aby je łamać".

Ma to niemalże powszechną akceptację, aż do momentu, kiedy łamanie prawa dotyka kogoś osobiście. Wówczas larum. Nie wzięło się to z niczego. Po 1989 roku zanegowane zostały niemalże wszystkie działania prawne PRL-u. Prawie wszyscy skazani byli niewinni lub źle osądzeni. W wyniku takich twierdzeń środowisk UW doszło wówczas do licznych buntów w ZK. Później pojawiały się przypadki łamania obowiązującego prawa bez najmniejszych konsekwencji, ale usprawiedliwiano je niedojrzałą demokracją lub niedostosowaniem prawa do terażniejszości. A tak naprawdę chodziło o to, żeby nowe elity mogły się ustawić w wytworzonej przez siebie rzeczywistości. Świadomości, że prawa trzeba przestrzegać, nie wykształci się jedynie nakazami i namolną propagandą. Tu muszą pojawić się przykłady z życia wzięte. Od rodziców, od duchownych, od polityków, od władz samorządowych i rządu, sejmu, itd. A tego nie ma! Bo u nas przez długi czas społeczeństwo pojmowało demokrację jako anarchię. Poza tym przykład idzie z góry! Postawa elit politycznych, gospodarczych, intelektualnych i kleru w tej dziedzinie szybko znajduje naśladowników w tzw. "szarej masie". Potem mamy tego skutki - najbardziej medialne na stadionach.

Menda pokroju Bielana, Carneckiego czy "nowoczesny" polityk?

"Donald Tusk ma niezwykłą umiejętność manipulowania społeczeństwem, jest w stanie wmówić, że pies jest kotem, a kot psem" - tego na pewno Bartosz Arłukowicz by dzisiaj nie powtórzył. Sięgając do archiwalnych wypowiedzi Bartosza Arłukowicza dla Wirtualnej Polski, pokazujemy, jak wszystko się zmienia w zależności od punktu siedzenia... Od dzisiaj, Bartosz Arłukowicz, dotychczasowy poseł Klubu Parlamentarnego SLD, należy do KP PO.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Menda pokroju Bielana, Carneckiego czy "nowoczesny" polityk?

"Donald Tusk ma niezwykłą umiejętność manipulowania społeczeństwem, jest w stanie wmówić, że pies jest kotem, a kot psem" - tego na pewno Bartosz Arłukowicz by dzisiaj nie powtórzył. Sięgając do archiwalnych wypowiedzi Bartosza Arłukowicza dla Wirtualnej Polski, pokazujemy, jak wszystko się zmienia w zależności od punktu siedzenia... Od dzisiaj, Bartosz Arłukowicz, dotychczasowy poseł Klubu Parlamentarnego SLD, należy do KP PO.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tego-Arlukowicz-dzisiaj-by-nie-powtorzyl---zobacz-film,wid,13399108,wiadomosc_video.html

Dla mnie to pierwsze! Nigdy do tego polityka nie miałem przekonania!

... Gatunek ludzki rządzi się swoimi prawami, z woli Boga.

Afryka Północna domaga się wolności.

Toną statki z uciekinierami, nikogo to nie obchodzi.

Jesteś stuprocentowo pewny, że to narody afrykańskie, wszystkie na raz, wpadły na to by "powalczyć o wolność" ???

bym się mocno zastanowił ...

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W wp.pl znalazłem ciekawy materiał związany z wcześniejsza dyskusja o Arłukowiczu i PO:

Premier Donald Tusk i poseł Bartosz Arłukowicz, dotychczasowy poseł klubu SLD, podczas konferencji prasowej. (fot. PAP / Radek Pietruszka)

Idą wybory, szansa Platformy na samodzielne rządzenie raczej maleje. Pozycja PSL jest na granicy progu. SLD poprawiło nieco swe notowania. PiS utrzymuje silną pozycję. Może być i tak, że Sojusz stanie się głównym rozgrywającym, partią, która przesądzi, jaka powstanie koalicja i jak Polska będzie rządzona. Na tym tle polityka podkupywania SLD popularnych postaci może się Platformie odbić dużą czkawką

Waldemar KuczyńskiMoją pierwszą reakcją na podkupienie przez PO Bartosza Arłukowicza, była uciecha; ale numer wywinęli Napieralskiemu. Przyszła mi łatwo, bo nie podoba mi się obecny szef SLD. Razi mnie w nim bijąca w oczy nieszczerość tego co mówi, maskowanie myśli przy pomocy słów, poza jednym wyjątkiem, całkowicie szczerą nienawiścią do Platformy Obywatelskiej. Od początku żałowałem, że rywalizację z nim przegrał Wojciech Olejniczak, polityk bardziej "przeźroczysty", obliczalny i chyba mniej cyniczny. Więc miałem uciechę z Arłukowiczem. Po zastanowieniu jednak wydarzenie nie wygląda tak uciesznie - pisze Waldemar Kuczyński w felietonie dla Wirtualnej Polski.

Najmniejsze znaczenie mają perspektywy samego posła, który zmienił klub. To nigdy nie jest chwalebne, choć czasem się opłaca. W rządzie wiele do końca roku nie zrobi, choć jeśli się dobrze zapisze to pomoże mu to na głównym boisku, jakim będzie jego nowy klub. Nie obejdzie się bez cenzury samego siebie, co już było słychać w miganiu się od udziału w paradzie równości. Postać jest jednak nietuzinkowa i jeśli pogra zręcznie to może zdobyć zaufanie nowych kolegów i silną pozycję, a więc wygrać na zmianie barw. Tak, jak wygrał Radosław Sikorki, ku pożytkowi ogólnemu.

Dużo ważniejsze są skutki tego przejścia dla stosunków pomiędzy Sojuszem Lewicy Demokratycznej i Platformą Obywatelską już od dłuższego czasu pełne ostrej niechęci, a po stronie kierownictwa SLD widocznej nienawiści. To napięcie jest dziełem obydwu stron. PO przez wiele lekceważących, pogardliwych zachowań wobec Sojuszu przyczyniło się do zwycięstwa Napieralskiego nad Olejniczakiem w rywalizacji o przywództwo. Przyczyniło się więc do tego, że górę wzięła w Sojuszu polityka ostrej konfrontacji z PO, zamiast mniej gwałtownej w słowach i sensowniejszej w treściach krytyki rządu. Od tego czasu napięcie między tymi dwoma partiami raczej rośnie niż maleje i podkupienie popularnego posła podniosło temperaturę wysoko. Grzegorz Napieralski w pierwszej reakcji na wieść o tym miażdżył sobie język dziękując "Bartkowi" za współpracę, ale już poseł Wenderlich następnego dnia dał w TOK-FM upust prawdziwym uczuciom i to tak, że hej. To była kombinacja wściekłości z marnym kabareciarstwem do czego ten poseł ma skłonności i talent.

Idą wybory, szansa Platformy na samodzielne rządzenie raczej maleje. Pozycja PSL jest na granicy progu. SLD poprawiło nieco swe notowania. PiS utrzymuje silną pozycję. Może być i tak, że Sojusz stanie się głównym rozgrywającym, partią, która przesądzi, jaka powstanie koalicja i jak Polska będzie rządzona. Na tym tle polityka podkupywania SLD popularnych postaci może się Platformie odbić dużą czkawką. Zwrócił na to uwagę prezydent Aleksander Kwaśniewski u Janiny Paradowskiej w TOK-FM.

Coraz częściej słychać o możliwej koalicji PiS-SLD. Raz rządowej, innym razem parlamentarnej, popierającej, jakiś dziwaczny, partyjny, ale niepartyjny, rząd fachowców. To bardzo zła droga przed którą przestrzegają Napieralskiego tacy politycy, jak Leszek Miller. Na razie wydaje się to mało prawdopodobne, ze względu na możliwe pęknięcie Sojuszu. Jednak wściekłość na postępowanie Platformy, a jak jest silna pokazuje reakcja posła Wenderlicha, może scementować partię a także bazę wyborczą SLD wokół pragnienia odwetu na Platformie i Tusku, za wszelką cenę. Słodycz zemsty odbiera rozum.

Waldemar Kuczyński specjalnie dla Wirtualnej Polski

sprzątamy... ogólnie polityka jest nudna a Ty zabawny

jak widzisz nawet koalicja SLD z PiS nic nie zmieni i Tusk znowu rządzi...kibole nie pomogą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Albo walczycie ze mną, albo nie macie nic sami do powiedzenia.

Walczysz wystarczająco sam za siebie - im mocniej nacierasz tym większe sukcesy w sondażach.

To zadziwiające jak jeden sprawny forumowicz może poruszyć sumienia milionów.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

nie no panowie i panie,bez żenady,facet ,który pieje peany na cześć kibola, jest albo sam kibolem, albo letko niezrównoważonym osobnikiem, wymagającym hospitalizacji, natychmiastowej...

nie no panowie i panie,bez żenady,facet ,który pieje peany na cześć kibola, jest albo sam kibolem, albo letko niezrównoważonym osobnikiem, wymagającym hospitalizacji, natychmiastowej...

Cokolwiek ogłosi Prezes, to od razu dorabiana jest do tego filozofia - nie ważne jaka, ważne że zgodna z linią Partii. W przypadku kiboli to już naprawdę niektórzy przeszli samych siebie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.