Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Też coś dorzucę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Również pouczające.

Ukryta Zawartość

wi

Znam takiego co chce zęby wybijać,tylko dlatego,że inaczej ktoś myśli od niego.Posture ma jednak słabą i żonie tylko może wybijać...innych sie boi,pomimo innego ich zdania.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Uważasz,że nie można lubić się prywatnie pomimo różnic politycznych czy światopoglądowych?

Uważam, że nie można publicznie opluwać się, a potem prywatnie jedną klacz ujeżdżać. Przeciwnika można i należy szanować, ale nic więcej.

"Były szef CBA Mariusz Kamiński ma wyrazić ubolewanie, że bezpodstawnie zarzucał handlarzowi bronią Abdulowi Rahmanowi El Assirowi związki z terrorystami - głosi zawarta przez nich ugoda sądowa. O Libańczyku było głośno w związku z prywatyzacją stoczni.

Zawarcie takiej ugody potwierdził w piątek Sąd Okręgowy Warszawa-Praga.

Na jej mocy Kamiński przyznał, że gdy 27 października 2009 r. na konferencji prasowej mówił o El Assirze, "czerpał swe informacje z prasy światowej i nie udało mu się ich wiarygodnie potwierdzić". Ponieważ El Assir zaprzecza tym zarzutom, Kamiński wyraził ubolewanie za bezpodstawne przypisanie mu rzekomych powiązań z Hezbollahem oraz o związki z terrorystami z al-Kaidy - głosi ugoda. - W zamian za to pan El Assir cofnął pozew wobec pana Kamińskiego - powiedział pełnomocnik El Assira mec. Czesław Jaworski.

Assir pozwał także Antoniego Macierewicza (pozew cofnięto, gdy Macierewicz oświadczył, że nie chciał naruszyć dóbr osobistych El Assira) oraz "Rzeczpospolitą" (podała ona o Libańczyku, iż "z informacji Agencji Wywiadu wynika, że był podejrzewany o współpracę z Hezbollahem oraz o związki z terrorystami z al-Kaidy") i "Gazetę Polską" (z którą także zawarto ugodę). Wcześniej Assir zawarł też ugodę z dziennikarzem "Gazety Wyborczej" Witoldem Gadomskim, który napisał o nim, że jest "zamieszany w liczne przestępstwa, handel narkotykami, pranie brudnych pieniędzy i zwykłe łapówkarstwo"."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiejsza papierowa "Gazeta Wyborcza" na pierwszej stronie zamieściła artykuł o darmatycznym tytule: "Aleksander Łukaszenka wyprzedaje Białoruś Rosji Mińsk na smyczy", a pod spodem podtytuł: "Za kredyty ratujące Białoruś przed krachem dyktator odda rosyjskim koncernom kontrolę nad strategicznymi firmami.(...)". Przerażające, nawet bardzo - a jednocześnie dziwnie znajome! Tylko, że u nas nazywa się to uzdrawianiem gospodarki, planową prywatyzacją, itp.!

dziadekwłodek

Naprawdę nie widzisz różnicy czy wchodzi do kraju kapitał z UE ( prywatny) czy z Rosji z państwowych koncernów zarządzanych przez mafię?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Naprawdę nie widzisz różnicy czy wchodzi do kraju kapitał z UE ( prywatny) czy z Rosji z państwowych koncernów zarządzanych przez mafię?

Nie chodziło mi o żaden konkretny kapitał, ale już skoro o tym mowa - to nie jesteś chyba tak naiwny, aby twierdzić, że kapitał z UE jest wolny od mafii? A jeżeli państwo taci kontrolę nad strategicznymi sektorami gospodarki to tak naprawdę nie ma znaczenia na rzecz jakiego kapitału - bo zawsze jest to kapitał obcy.

Znowu wraca temat inwestycji obcego kapitału w Polsce po 89r.Ile razy można to wałkować?

Bo przed tym rokiem w Polsce były innowacyjne technologie i kapitał.Jak było tak dobrze to czemu to się zawaliło?

Nie było ani jednego ani drugiego.Bez obcych inwestycji bylibyśmy teraz Afryką.A po te polskie "supernowoczesne" fabryki ustawiał się sznur potencjalnych inwestorów gotowych wyłożyć każde pieniądze.Co z tego,że było tysiące fabryk w których pracowało setki tysięcy pracowników produkujące przestarzałe,energochłonne wyroby zatruwające na dodatek środowisko.Przykładowo kopalnie przy ogromnym zużyciu energii elektrycznej wydobywały węgiel służący do produkcji...energii elektrycznej!To była gospodarka księżycowa.Teraz pomimo tego co na tym Forum się wypisuje produkujemy nowocześniej,taniej i bardziej ekologicznie.

A czy na wyrobie napisano made in Poland czy nie nie ma to znaczenia.Ważne aby była produkcja,podatki i praca dla ludzi.

Alternatywa była taka czy dalej produkujemy Poloneza ( pomimo różnych prototypów nie byliśmy w stanie wyprodukować nic lepszego) czy wpuszczamy obce firmy( w 2010r wyprodukowano u nas prawie milion samochodów!),nie mówiąc o podzespołach.Przykład czeskiej Skody jest o tyle mylący,że nie można porównywać tej firmy ( ze stuletnią tradycją) z Żeraniem.Volksvagen wybrał Skodę.

Z niemieckim kapitałem to jest u nas tak,że jak nie wchodzi ( przykład Skody) to jest pretensja a jak wchodzi to larum,że nas wykupuje.

nie wykupuje tylko oddaje na szemranym układzie za ułamek wartości

a jak przychodzi inwestor to dostaje warunki nie do przyjęcia i idzie sobie np. do Madziarów

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dwadzieścia lat temu cały świat inaczej produkował. Polska wcale nie była wyjątkiem. Ta nowoczesna, ekologiczna gospodarka wymyślona przez unijnych decydentów ustawai w uprzywilejownej sytuacji wysoko uprzemysłowione kraje starej Unii, zabija konkurencyjność i pogłębia różnice rozwojowe - dlatego też USA i Chiny nie godzą się na to, a polska gospodarka stanie wkrótce z tego powodu na skraju bankructwa. Tak się jakoś dziwnie dzieje, że ten obcy kapitał dotychczas nie inwestowł w odnawianie środków produkcji, a jak zacznie je odnawiać - to odczujemy to my, konsumenci. W Czechach chyba jednak gospodarkę reorganizowano z większą dbałością o interes państwa i ogółu społeczeństwa.

mamel

skąd wiesz?

U nas oddaje na szemranym układzie za ułamek wartości a u Madziarów jawnie i za krocie?

To co oni z innej gliny są czy co?

Gdzie tam teraz gospodarce węgierskiej do naszej!

dziadekwłodek

Z naciskiem na chyba.

"skąd wiesz?" - kpisz?

"Gdzie tam teraz gospodarce węgierskiej do naszej!"

a gdzie tam teraz świadomości naszej do bratanków :(

glina ta sama tylko im się przestawiło już wcześniej a nasze sambo coraz głębsze

co widać po tym wątku też

mamel

A właśnie,że nieprawda!Gospodarka Polska jest w dużo lepszej formie niż węgierska.

Z prywatyzacją jest tak,że zawsze można powiedzieć,że sprzedano za tanio.Sprzedać można za tyle za ile ktoś jest gotów dać.A czasami nawet lepiej jest oddać za darmo aby tylko była dalej działalność.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

mamel

skąd wiesz?

U nas oddaje na szemranym układzie za ułamek wartości a u Madziarów jawnie i za krocie?

To co oni z innej gliny są czy co?

Gdzie tam teraz gospodarce węgierskiej do naszej!

dziadekwłodek

Z naciskiem na chyba.

Ja ani słowa o gospodarce węgierskiej przecież...?

ja też o gospodarce ani słowa

tylko o korupcji, kolesiostwie, niegospodarności, oszołomstwie ...

ale Wojciech tak ... bardziej naukowo

"skąd wiesz?" - kpisz?

"Gdzie tam teraz gospodarce węgierskiej do naszej!"

a gdzie tam teraz świadomości naszej do bratanków :(

glina ta sama tylko im się przestawiło już wcześniej a nasze sambo coraz głębsze

co widać po tym wątku też

BEŁKOT!

Tak to jest jak się rozum traci.

BEŁKOT!

Tak to jest jak się rozum traci.

weź ty się koleś skitraj tam gdzie przebywasz, i nie wychylaj za często bo nie dość, że powietrze zużywasz bez na daremno to i zerem emanujesz permanentnie

Akurat węgierską gospodarkę trudno traktować jako wzór do naśladowania. Czyżby ktoś zapomniał że całkiem niedawno byli na skraju załamania? I że przez ich problemy oberwała złotówka i nasza giełda?

Jestem Europejczykiem.

nie dawałem za przykład węgierskiej gospodarki, ktoś tu kuma co przeczytał?

pisałem natomiast, że przez pazerność i głupotę naszych decydentów, inwestorzy na których mieliśmy chrapkę powędrowali z zadowoleniem do Węgrów

każdy temat w tym wątku zostaje durnie zmanipulowany w kierunku głupotki -- to dla was panowie znamienne

Ahoj

nie dawałem za przykład węgierskiej gospodarki, ktoś tu kuma co przeczytał?

pisałem natomiast, że przez pazerność i głupotę naszych decydentów, inwestorzy na których mieliśmy chrapkę powędrowali z zadowoleniem do Węgrów

każdy temat w tym wątku zostaje durnie zmanipulowany w kierunku głupotki -- to dla was panowie znamienne

Ahoj

Przecież ja nie do ciebie piszę - nawet mi to do głowy nie przyszło!!!

Zostałeś zmanipulowany :-))).

Chyba że ty też nie do mnie (jak w tej anegdocie o strażaku).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.