Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dio

Dio zawsze mi się dobrze kojarzy z wokalistą znanego zespołu muzycznego grającego muzykę heavy-metalową.

Dlatego lubię Ciebie i twoje wpisy, jaka szkoda, że tak rzadko nas odwiedzasz i podnosisz na duchu.

To właśnie tacy jak Ty, takie osoby są najwdzięczniejszą materią, właśnie ten typ osobowości, jaki sobą reprezentujesz, oraz Tobie podobni, jest żywym dowodem i przykładem, kto powoduje te nieszczęścia, jakie na nas spływają, podczas kiedy władzę przejęła ekipa mająca w swoich szeregach Wasze typy chorakterologiczne.

Popraw się dio, jak zobaczysz mapę bez Polski będzie już za późno.

Po wyborach kasa na propagandę się skończy i nastanie tu błogi spokój (mam nadzieję). Mało który aparatczyk lubi pracować w czynie społecznym :).

Pan profesor po prostu po raz kolejny daje dowód, że nie zna się na ludziach.

Jeśli pan jest skłonny pisać tylko za wynagrodzenie, to pańska sprawa, ja piszę, bo lubię patrzeć na uśmiech mojej żony, kiedy na PW, przychodzi do mnie podziękowanie za trud i ofiarność w walce o prawdziwą wolność, a nie taką atrapę wolności jaką mamy teraz.

Pan jako zasłużony dla systemu, dobrze wie o czym piszę, prawda panie profesorze?

Skoro poruszony został temat buraka i słomy, to na czasie jest teraz "w tej dziedzinie" poseł Hofman.

Poseł Hofman dostał niecodzienny prezent od "chłopów" z PSL. Do jego biura poselskiego w Koninie trafił snopek słomy i obraz "demona". Przynieśli go przedstawiciele PSL w proteście przeciwko ostatniej wypowiedzi posła na temat posłów ze Stronnictwa. Zdaniem ludowców wypowiedź posła obraziła nie tylko polityków PSL, ale także elektorat wiejski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rzecznik PiS Adam Hofman został obdarowany przez PSL nietypowym prezentem – burakiem. Podarunek został przyniesiony do biura PiS w Sejmie. To reakcja na wypowiedź Hofmana sprzed kilku dni, w której skrytykował piosenkę wyborczą PSL.

Ukryta Zawartość

Prezent od PSL / fot. S. Kowalczuk /East News

post-17911-0-75257600-1314743770_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Filut

Za chwilę wszyscy zaczną już wszędzie widzieć posła Hofmana, spasuj, on już dziś nikogo nie śmieszy.

Dziś jest na topie poseł Kalisz Ryszard, przemawiający do pustej sali sejmowej prze 2 godziny, widzący wszędzie spiski i układy, w każdym miejscu podczas bycia u władzy ugrupowania politycznego Prawo i Sprawiedliwość, nagle układy i spiski pojawiły się wszędzie, jak plaga, w sadach, w prokuraturze, w ministerstwach, nawet okazało się że byli "nadministrowie", to jakaś choroba ten PiS.

Przedtem był ideał, nie było aresztów wydobywczych, tylko więzienia CIA.

Szkoda czasu na bzdury.

Filut

Za chwilę wszyscy zaczną już wszędzie widzieć posła Hofmana, spasuj, on już dziś nikogo nie śmieszy.

Poseł Hofman mocno zabiega aby wszędzie go było pełno.

Nie śmieszy nikogo, raczej budzi politowanie.

[quote name='747' timestamp='1314743353' post='2262619'

[...]ja piszę, bo lubię patrzeć na uśmiech mojej żony, kiedy na PW, przychodzi do mnie podziękowanie za trud i ofiarność w walce o prawdziwą wolność, [...]

Pan jako zasłużony dla systemu, dobrze wie o czym piszę [...]

Nie zasługi się liczą, tylko ciężka praca. Ale skąd Pan ma o tym wiedzieć, skoro kręcą Pana tylko wyrazy wdzięczności - rozumiem, że przedkłada Pan lizusostwo nad pracowitość ??? tego się można było spodziewać :)

Filut

Załatw mi z moderacją odblokowanie jasnowidzenia, Ty jesteś z PO, masz tu na pewno układy.

Tu możesz sobie pobrylować:

Ukryta Zawartość

A tu narobić obciachu:

Ukryta Zawartość

Wybór należy do ciebie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dopóki ten rząd /PO/ nie wytłumaczy się z podsłuchiwania prezydenta Lecha Kaczyńskiego, dopóty nie będzie partnerem do jakiejkolwiek debaty czy dyskusji.

No i się nie wytłumaczy.

Debaty nie będzie.

PiS przerżnie kolejne wybory.

I co, o to chodzi?

Albo Prezes wcale nie chce wygrać (co jest bardziej prawdopodobne) albo musi zrozumieć że to nie on dyktuje warunki.

Jestem Europejczykiem.

Poseł Hofman mocno zabiega aby wszędzie go było pełno.

Nie śmieszy nikogo, raczej budzi politowanie.

Śmieszy czy budzi politowanie, to bez różnicy, dziś informacja żyje jeden dzień, dobrze o tym zapewne wiesz.

A.Lepper się zabił i cisza, bo temat niewygodny i nie ma sensu co chwila obwieszczać kolejnych odkryć i niuansów za śledztwa.

Koniec.

Gdyby układ partii PO,PSL,SLD, mógł zbić kapitał polityczny na tej śmierci, to nawet sprawa Blidy zostałaby przykryta jazgotem i rozdmuchiwaniem każdego szczegółu na wszystkie strony, zgodnie z metodą przyjętą przez Ciebie tu na forum.

Może powstałaby jeszcze specjalna komisja śledcza d/s wyjaśnienia tego "samobójstwa".

Skoro Białoruś nie wierzy w samobójstwo, to już znak, że sprawa jest szyta nićmi.

Tu możesz sobie pobrylować:

Ukryta Zawartość

A tu narobić obciachu:

Ukryta Zawartość

Wybór należy do ciebie.

Takie fora, które przedstawiłeś to miejsca dla "klientów", a nie dla praktyków.

Poświęciłem trochę lat życia, w tej dziedzinie, miej to na uwadze.

Zablokowano mi dostęp tu na forum do być może zapoznania fantastycznych przyjaciół praktyków lub osób czasami korzystających z daru jasnowidzenia.

To skandal.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Śmieszy czy budzi politowanie, to bez różnicy, dziś informacja żyje jeden dzień, dobrze o tym zapewne wiesz.

A.Lepper się zabił i cisza, bo temat niewygodny i nie ma sensu co chwila obwieszczać kolejnych odkryć i niuansów za śledztwa.

Koniec.

Gdyby układ partii PO,PSL,SLD, mógł zbić kapitał polityczny na tej śmierci, to nawet sprawa Blidy zostałaby przykryta jazgotem i rozdmuchiwaniem każdego szczegółu na wszystkie strony, zgodnie z metodą przyjętą przez Ciebie tu na forum.

Może powstałaby jeszcze specjalna komisja śledcza d/s wyjaśnienia tego "samobójstwa".

Skoro Białoruś nie wierzy w samobójstwo, to już znak, że sprawa jest szyta nićmi.

Jak do tej pory, to ty narobiłeś najwięcej jazgotu na temat samobójstwa Leppera.

Nie dziwi to jednak mając na uwadze jak kłamiesz manipulujesz i omijasz fakty.

Ale jak może być inaczej z człowiekiem, dla którego autorytetem w temacie prawdy jest Białoruś i Łukaszenka.

No i się nie wytłumaczy.

Debaty nie będzie.

PiS przerżnie kolejne wybory.

I co, o to chodzi?

Albo Prezes wcale nie chce wygrać (co jest bardziej prawdopodobne) albo musi zrozumieć że to nie on dyktuje warunki.

Prezydent dziś w wywiadzie dla TVP INFO zapowiedział że jakieś debaty w końcu się odbędą, miał na uwadze oczywiście również debatę z PiS.

PiS ma swoją strategię na te wybory, czy wygra czy przegra, jest to uzależnione od bardzo wielu czynników, PO ma dane rządowe którymi może żonglować dowolnie PiS nie ma do nich dostępu, dlatego PO chytrze dąży do debat.

Mają wszystkich niemal dziennikarzy przychylnych wszystkie niemal media przychylne, w takich okolicznościach są skazani na sukces, to tak jak z min Grabarczykiem, cokolwiek by nie zrobił, jakakolwiek by nie była jeszcze jego wpadka, jej ciężar gatunkowy, to i tak koalicja obroni go większością w sejmie.

Takie fora, które przedstawiłeś to miejsca dla "klientów", a nie dla praktyków.

Poświęciłem trochę lat życia, w tej dziedzinie, miej to na uwadze.

Zablokowano mi dostęp tu na forum do być może zapoznania fantastycznych przyjaciół praktyków lub osób czasami korzystających z daru jasnowidzenia.

To skandal.

Zamiast jęczeć i miaukać po PiSowsku weź sprawę w swoje ręce i sam załóż wątek pod tytułem np. "Jasnowidzenie - teoria i praktyka", albo "Dlaczego Edgar Cayce przy mnie to pikuś"

Jestem Europejczykiem.

Jak do tej pory, to ty narobiłeś najwięcej jazgotu na temat samobójstwa Leppera.

Nie dziwi to jednak mając na uwadze jak kłamiesz manipulujesz i omijasz fakty.

Ale jak może być inaczej z człowiekiem, dla którego autorytetem w temacie prawdy jest Białoruś i Łukaszenka.

Mylisz mnie z kimś.

To że Białoruś się wypowiada w sprawie śmierci naszego byłego wicepremiera, to Ty uważasz za normalne?

Nie udawaj.

To zagranie pachnie mi realizacją przemyślanej strategii, może jeszcze z innego kierunku niż Białoruś.

PiS ma swoją strategię na te wybory, czy wygra czy przegra, jest to uzależnione od bardzo wielu czynników, PO ma dane rządowe którymi może żonglować dowolnie PiS nie ma do nich dostępu, dlatego PO chytrze dąży do debat.

Pamiętam, kiedy PiS miał rządowe dane, żonglował nimi dowolnie a opozycja, która nie miała do nich dostępu nie bała się debat.

PiS tak wyżonglował, że prze...ał wybory.

Zamiast jęczeć i miaukać po PiSowsku weź sprawę w swoje ręce i sam załóż wątek pod tytułem np. "Jasnowidzenie - teoria i praktyka", albo "Dlaczego Edgar Cayce przy mnie to pikuś"

Nie chodzi o założenie wątku, po pierwsze nie mam czasu na pierdoły w wątkach astro, bo to nie jest materia na forum publiczne, to bardzo osobista kwestia, sięgająca samego rdzenia człowieczeństwa, do tego maxymalnie zindywidualizowana, co czyni ją ekstremalnie trudną dla komunikacji innej niż bezpośrednie obcowanie.

Tu chodzi o sam fakt czynienia blokady.

Przecież wydawałoby się że to forum publiczne i każdy stosując się do przyjętego porządku może korzystać z pełnego dostępu do całości tematów, a tu masz, taki pasztet!

Napisałem tam trzy posty o swych wizjach i mnie zbanowano, to nieporozumienie.

Czasami mam takie wizje czy sny, śnił mi się niedawno sam Jarosław Kaczyński, gdzieś dwa miesiące temu, powiedziałem to żonie i nie śmiała się z tego.

To normalne, każdy człowiek miewa sny, tylko nie wszystkie je pamiętamy.

Pamiętam, kiedy PiS miał rządowe dane, żonglował nimi dowolnie a opozycja, która nie miała do nich dostępu nie bała się debat.

PiS tak wyżonglował, że prze...ał wybory.

Filut

Dobrze wiesz, że PiS przegrał wybory z dwóch powodów, mianowicie ryczenia do kamery pani poseł PO B.Sawickiej, oraz podstępnie przeprowadzonej debaty telewizyjnej, gdzie hordy rozbrykanej młodzieży z PO głośnie i brutalnie kpiły sobie z J.Kaczyńskiego w studio telewizyjnym.

Pis prze łzami rozpaczy pani Sawickiej prowadził w sondażach 3-5 procentami, wybory przegrał, PO powinna B.Sawicką obsypać złotem i nosić na rękach do końca jej życia / nie do końca życia PO, bo to może nie być zbyt długie/

Przecież wydawałoby się że to forum publiczne i każdy stosując się do przyjętego porządku może korzystać z pełnego dostępu do całości tematów, a tu masz, taki pasztet!

Napisałem tam trzy posty o swych wizjach i mnie zbanowano, to nieporozumienie.

Czasami mam takie wizje czy sny, śnił mi się niedawno sam Jarosław Kaczyński, gdzieś dwa miesiące temu, powiedziałem to żonie i nie śmiała się z tego.

To normalne, każdy człowiek miewa sny, tylko nie wszystkie je pamiętamy.

Zablokował cie autor wątku którego wkurzyłeś wpierniczaniem politycznych tematów. Takie jego wilcze prawo. Ja swego czasu byłem blokowany w wątkach w których w ogóle nie zabrałem głosu. To było dopiero przegięcie - czysta cenzura prewencyjna.

Jestem Europejczykiem.

Filut

Dobrze wiesz, że PiS przegrał wybory z dwóch powodów, mianowicie ryczenia do kamery pani poseł PO B.Sawickiej, oraz podstępnie przeprowadzonej debaty telewizyjnej, gdzie hordy rozbrykanej młodzieży z PO głośnie i brutalnie kpiły sobie z J.Kaczyńskiego w studio telewizyjnym.

Dobrze wiem, że PiS przegrał wybory głosami Polaków.

Polacy powiedzieli wówczas - PiSowi już dziękujemy.

Zablokował cie autor wątku którego wkurzyłeś wpierniczaniem politycznych tematów. Takie jego wilcze prawo. Ja swego czasu byłem blokowany w wątkach w których w ogóle nie zabrałem głosu. To było dopiero przegięcie - czysta cenzura prewencyjna.

Tak, tylko dziwne jest to, że autor wątku poprosił o niewpisywanie więcej postów o zabarwieniu politycznym i ja od tego momentu tego nie czyniłem, mimo to zostałem odrzucony.

To niekonsekwencja.

Autor - mogę założyć się, - jest zwolennikiem PO i D.Tuska, oni tacy są, nerwowi, tak nerwowi jak obecny szef klubu PO pan Olszewski syn pana Olszewskiego, bo inaczej jakby nie miał ojca w układzie, nikt nie wiedziałby w Polsce o istnieniu człowieka oznaczonego jako Paweł Olszewski PO.

Tak działa PO.

Tak, tylko dziwne jest to, że autor wątku poprosił o niewpisywanie więcej postów o zabarwieniu politycznym i ja od tego momentu tego nie czyniłem, mimo to zostałem odrzucony.

To niekonsekwencja.

Idę z pomocą.

747 tu (poniżej link) wyjaśnij tę sprawę, bo i w tym wątku zaczynasz pisać nie na temat. I jak dostaniesz bana, to potem będziesz piszczeć, że to wina Tuska.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrze wiem, że PiS przegrał wybory głosami Polaków.

Polacy powiedzieli wówczas - PiSowi już dziękujemy.

W normalnych demokracjach nie zdarza się aby po wykazaniu przez daną partię troski o państwo, czyli zrzeczenie się władzy i rozpisanie przedterminowych wyborów, rząd i partia budująca trzon tego rządu, mająca doskonałe wyniki gospodarcze, najlepsze wskaźniki makroekonomiczne, żeby przegrywała wybory.

To był zmasowany atak sił przeciwnych temu, co miało powstać, czyli solidne państwo na zdrowych podstawach.

J.Kaczyński mówił wyraźnie, potrzebuje dwóch pełnych kadencji na osiągnięcie celów.

I wszystko byście mieli panowie, Euro 2012 z sukcesami, sukcesy w sporcie w innych dyscyplinach, polska piłka byłaby oczyszczona, zajmowalibyśmy należne nam miejsce w rankingu FIFA, drogi i stadiony byłyby tańsze, byłyby na czas, tak można by długo, poziom debaty publicznej ciągle by zwyżkował, katastrofy smoleńskiej by nie było, premier z prezydentem z jednej rodziny nie wyrywałby sobie krzeseł ani samolotów, likwidowane byłoby bezrobocie, uratowane zostałyby stocznie, młodzi ludzie zostawaliby zatrudniani, mieszkania byłyby budowane w systemie, itd.

Nie chcieliście tego.

SLD w sojuszu z PO wysłało swe hufce najpierw w postaci pań pielęgniarek, następnie zaczęli działać ludzie, którzy dziś widać w jakich gronach się poruszają, w jakich telewizjach goszczą i co w nich mówią.

Do tego wewnętrzna opozycja, rozbijająca od środka PiS, konflikty niedoświadczonej w sprawowaniu władzy formacji, to wszystko spowodowało zakończenie najpiękniejszego okresu w ostatnich dziejach historii Polski.

Minęły cztery lata.

Jak Polska by dziś wyglądała, jakby wtedy PiS miał większość w parlamencie?

Cztery długie stracone lata.

Żal.

Co Donald Tusk zrobił z Polską?

Bez komentarza.

Przedstaw mi i Kolegom nową polską firmę, która na bazie własnej opatentowanej na świecie technologii produkuje produkt na rynek zewnętrzny.

Takich firm jest całkiem sporo, ja podam przypadek skrajny. Polska firma sprzedaje czystą wiedzę - tzw. IP core. Mówiąc po ludzku opracowują procesory, układy USB i inne w postaci projektu - klocka który można zastosować we własnym układzie. Ich klientami są m. innymi Motorola, Honeywell, Samsung and Siemens. Żadnego węgla, gazu, stali czy buraka - czysta myśl techniczna sprzedawana największym światowym koncernom.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze poranny news z cyklu największe sukcesy gosPOdarcze rudej ekypy: oto POlska (zielona wyspa) właśnie...

"Biedronka w ubiegłym roku sprzedała towary za ok. 20 mld zł. I stała się firmą numer cztery w kraju - po Orlenie, PGNiG i PGE. W przyszłym roku ma szansę zostać numerem dwa. Do końca tego roku ma być blisko 2 tys. Biedronek, do 2015 r. - aż 3 tys."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po wyborach kasa na propagandę się skończy i nastanie tu błogi spokój (mam nadzieję). Mało który aparatczyk lubi pracować w czynie społecznym :).

nie był bym pewien

"W Londynie dziennikarze mają zapłacić równowartość ponad 450 zł za wysłuchanie wiceprezesa PiS Zbigniewa Ziobry. Spotkanie organizuje Klub Gazety Polskiej" i portal Barkadia.net. "

zapewne jak w mafii działka dla PiS ,ku chwale ojczyzny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze poranny news z cyklu największe sukcesy gosPOdarcze rudej ekypy: oto POlska (zielona wyspa) właśnie...

"Biedronka w ubiegłym roku sprzedała towary za ok. 20 mld zł. I stała się firmą numer cztery w kraju - po Orlenie, PGNiG i PGE. W przyszłym roku ma szansę zostać numerem dwa. Do końca tego roku ma być blisko 2 tys. Biedronek, do 2015 r. - aż 3 tys."

Ukryta Zawartość

broyek zwycięstwa Legii kolejny kawałek zdrowego rozsądku zabrały,dotrwasz do wyborów?

PiS ma swoją strategię na te wybory, czy wygra czy przegra, jest to uzależnione od bardzo wielu czynników

PiS kiedykolwiek przegrał,747 prezes ma geny zwycięzcy i wyniki wyborów nie mają znaczenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rynek jest gigantyczny. Jak interesuje cię wartość polskiego sprawdzę jutro w robocie i podam. Dla przykładu sam rynek outsourcingu wart jest ok. 4mld zł i rośnie w tempie dwucyfrowym.

skoro sie gospodarka nie kurczy ale bezrobocie wzrasta to logiczne że rynek outsourcingu rośnie

ale ja cie pytam geniuszu co się stanie z rynkiem PO funduszach.

Nie rozumiem w czym problem? Wystarczy nie oszukiwać i pilnować papierów. Ale rozumiem że u ciebie na wsi to spora nowość i ludziska jeszcze nie przywykli.

jak masz parę interpretacji do jednego przepisu to jakich papierów ty chcesz pilnować ?

Czy ty chodź jedną dotację pozyskałeś i rozliczyłeś ? TY, nie twój pracodawca czy kuzyn albo kolega z miasta .

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Takie bzdury bartuś wypisujesz, że szkoda z tobą gadać bo to czysta strata czasu. Pojęcia nie masz o tym temacie. Firma w której obecnie pracuję korzystała z kilku dofinansowań przeznaczonych na nowoczesne technologie. Przeżyła kontrole bez większych problemów. Zakupiony sprzęt i wyposażenie wykorzystuje i będzie wykorzystywać niezależnie od tego czy dalsze dotacje będą czy ich nie będzie.

Wzorem 747 Żegnam!

Jestem Europejczykiem.

Takie bzdury bartuś wypisujesz, że szkoda z tobą gadać bo to czysta strata czasu. Pojęcia nie masz o tym temacie. Firma w której obecnie pracuję korzystała z kilku dofinansowań przeznaczonych na nowoczesne technologie. Przeżyła kontrole bez większych problemów. Zakupiony sprzęt i wyposażenie wykorzystuje i będzie wykorzystywać niezależnie od tego czy dalsze dotacje będą czy ich nie będzie.

Wzorem 747 Żegnam!

no proszę , jak na jakis temat nie możesz znaleźć linka na portalu GW to jesteś bezbronny intelektualnie

i prosze bardzo, niech twoja firma z sukcesem wykorzystuje te sprzęty i odnosi sukcesy

nie zmienia to , że fundusze UE szkodzą firmom i gospodarce oraz po zakończeniu pompowania kasy w rynki niektóre z nich czeka bardzo bolesna korekta. Proponuje obserwowac to na rynku szkoleń i oursourcingu właśnie .

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

no proszę , jak na jakis temat nie możesz znaleźć linka na portalu GW to jesteś bezbronny intelektualnie

i prosze bardzo, niech twoja firma z sukcesem wykorzystuje te sprzęty i odnosi sukcesy

nie zmienia to , że fundusze UE szkodzą firmom i gospodarce oraz po zakończeniu pompowania kasy w rynki niektóre z nich czeka bardzo bolesna korekta. Proponuje obserwowac to na rynku szkoleń i oursourcingu właśnie .

Co ty bartuś pierdzielisz za farmazony? Na outsourcingu znasz się jak kura na pieprzu, na globalną gospodarkę patrzysz z perspektywy jednego wiejskiego gospodarstwa i jednego faceta który rano orze a wieczorem wypełnia wnioski. U nas w firmie pewne rozwiązanie wdrażał Anglik pracujący w polskiej firmie. Mój kolega zarządza serwerownią w Szwajcarii w której są tysiące serwerów. I to nie są żadne cuda tylko coś zupełnie normalnego.

Zrozum, że rozmowa na twoim poziomie wiedzy w tym zakresie to dla mnie kompletna strata czasu. Wolę sobie o BPM poczytać albo jakiś procesik udoskonalić :-).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.