Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A tak w temacie kotów, to trzeba zmienić temat, bo na kotach nie każdy się zna.

Niektórzy to mają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , albo mieli, kto wie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Jarosław Kaczyński zapowiedział, że to Zyta Gilowska, kiedyś minister finansów w jego rządzie, teraz członkini Rady Polityki Pieniężnej, będzie ekspertem PiS w przedwyborczej debacie o stanie finansów publicznych. - To naruszenie prawa - mówią konstytucjonaliści.

- Ustawa o NBP pozwala członkom Rady na działalność akademicką, naukową i twórczą. Zyta Gilowska może się wypowiadać na tematy związane z finansami, ale nie pod szyldem jakiejkolwiek partii i nie będąc stroną w debacie wyborczej - mówi prof. Piotr Winczorek, konstytucjonalista z UW.

Jego zdaniem już dziś mamy do czynienia z naruszeniem prawa. Zdaniem dr. Ryszarda Piotrowskiego, również z UW, o łamaniu prawa mówilibyśmy, gdyby do debaty doszło."

Jak się nazywa partia Prezesa? Co to to pierwsze słowo jest?

Jestem Europejczykiem.

Zyta Gilowska może się z tego powodu faktycznie nie wypowiedzieć.

Coś tam jednak już powiedziała:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy Zyta Gilowska zna się na "cyferkach"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj zwrócił na to uwagę minister Rostowski.

"– Z wielką radością będę debatował z panią Zytą Gilowską. Jest tylko jeden warunek, aby do tego doszło. Pani Gilowska musi zrezygnować z Rady Polityki Pieniężnej i zostać przedstawicielem PiS. Takie jest prawo – stwierdził minister finansów Jacek Rostowski, gość programu „Minęła dwudziesta” w TVP Info.

fot.

Zdaniem ministra Rostowskiego debata z Zytą Gilowską byłaby bardzo interesująca dla Polaków. Rostowski jednak zaznaczył, że do niej nie dojdzie, ponieważ ustawa o NBP wyraźnie mówi, że członek RPP nie może być przedstawicielem partii politycznej. – Rozwiązaniem byłaby rezygnacja pani Gilowskiej ze stanowiska i stanięcie wówczas do debaty – dodał Rostowski."

ale to nie ma znaczenia.Koledzy naganiacze wkleją idiotyczny filmik,fotomontaż,wspomną o zadłużeniu i cyferkach.Łamanie konstytucji ,kto by się tym przejmował ?

Zyta Gilowska może się z tego powodu faktycznie nie wypowiedzieć.

Coś tam jednak już powiedziała:

Ciekawe czy Zyta Gilowska zna się na "cyferkach"?

nie tylko powiedziała lecz i finanse kraju zostawiła z wydatkami przekraczającymi dochody...masz rację zastanawiając się czy zna się na cyferkach

1. Zadłużenie

2. Bezrobocie

3. Inflacja

4. Koszty pracy

5. Podatki

...

...

Jest "nieźle"?

finanse kraju zostawiła z wydatkami przekraczającymi dochody

Tylko ona? Ile tego było, wiesz?

wladz,

Ty wiesz, kto się zna na "cyferkach". Podzielisz się wiedzą?

1. Zadłużenie

2. Bezrobocie

3. Inflacja

4. Koszty pracy

5. Podatki

...

...

Jest "nieźle"?

Za rządów pis nasz ojczyzna nie znała takich zjawisk ;-).

Jestem Europejczykiem.

ale to nie ma znaczenia.Koledzy naganiacze wkleją idiotyczny filmik,fotomontaż,wspomną o zadłużeniu i cyferkach.Łamanie konstytucji ,kto by się tym przejmował ?

wladz,

sprawdź czy to aby nie fotomontaż:

Ukryta Zawartość

i dla równowagi coś o ulotkach PiS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

debata mogłaby mieć podobny przebieg

"- Z tą Zytą Gilowską się zgadzam. Jeśli chodzi o to, co zrobiła jako premier, to dobrze, że obniżyła podatki, ale nie dopełniła drugiej części manewru, który polegałby na obniżeniu wydatków. I dlatego my musieliśmy - nim kryzys uderzył - znaczenie zmniejszyć poziom wydatków - o 6 proc., w przypadku, gdy za czasów pani Gilowskiej wzrosły one o 25 proc. - powiedział Rostowski."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co za brednie opowiada ten cały Rostowiecki...a zatrudniona armia urzędasów i późniejsze skomlenie Tfuska do Trybunału o pomoc w ich zwolnieniu to niby co jest?Fikcja?Zmniejszenie wydatków?Czy raczej zwiększenie?Kłamliwy facet i tyle.Bezczelny bo uważa za durni swoich rodaków.No nie jestem całkiem pewny czy aby swoich.

1. Zadłużenie 2. Bezrobocie 3. Inflacja 4. Koszty pracy 5. Podatki>>>> ja bym wyrzucił stad podatki.byłby ciekawy zespol gospodarczy.a ci by dyskutowali dalej.

taka gospodarka bez podatkow pozwoliłaby zrezygnowac z milonow urzedasów.sa tacy co uwazajom ze podatki nalezy usunac.

a na calom reszte uchwalic konstytucyjnie ze ma byc..male.

wladz,

sprawdź czy to aby nie fotomontaż:

Ukryta Zawartość

i dla równowagi coś o ulotkach PiS

Ukryta Zawartość

i co mam z tym zrobić.Złożyć doniesienie do prokuratury?

człowieku gdyby ode mnie zależało pozbawiłbym partie publicznego dofinansowania i ustalił granicę wydatków na kampanię na poziomie możliwym dla każdego komitetu wyborczego.Mniej naganiaczy więcej debat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bezrobotni są do kitu?

W liście otwartym do Jarosława Kaczyńskiego, przesłanym redakcji Wirtualnej Polski, Roman Sieradzki, działacz PiS z Kartuz, skarży się na zachowanie posłanki Jolanty Szczypińskiej i apeluje, by prezes zainteresował się tym, co dzieje się w lokalnych strukturach Prawa i Sprawiedliwości, bo „nonszalancja i niekompetencja pani poseł odbiera ochotę do pracy na rzecz PiS.

Sieradzki jest zbulwersowany tym, co – jak relacjonuje – wydarzyło się 15 czerwca podczas posiedzenia zarządu okręgu nr 26 w Słupsku. Podczas obrad prowadzonych przez Jolantę Szczypińską rozpatrywano kandydatury na listy wyborcze do parlamentu. Wśród zgłaszanych przez pełnomocników komitetów powiatowych nazwisk padła m.in. kandydatura Romana Sieradzkiego. „Kiedy zostało wymienione moje nazwisko, pani poseł zapytała, czy to ten bezrobotny, który nie może znaleźć pracy i wybuchła śmiechem, a w ślad za nią – większość zarządu” – pisze w liście do prezesa Sieradzki.

„Z takiej reakcji pani poseł można wywnioskować, że okręg gdyńsko-słupski pójdzie do wyborów z hasłem ‘Śmiejmy się z bezrobotnych, bo nie mogą znaleźć pracy’. Nie o taką Polskę walczyłem, narażając się w 1980 roku, gdy zakładałem komitet strajkowy. W stanie wojennym zostałem aresztowany, a za działalność związkową zostałem dyscyplinarnie zwolniony z pracy. Później, po latach, w specjalnym piśmie przepraszał mnie za represje Prokurator Generalny – kontynuuje działacz, który zasiada w PiS od 2002 roku z dwuletnią przerwą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"- Zgodzę się (z Donaldem Tuskiem - red.), że nie jestem piękną panną - rzeczywiście prawda. To jest poza jakąkolwiek wątpliwością. Ale pan premier był łaskaw biegać za mną do tej pory. Widać się zmęczył, kondycji mu zabrakło - mówił podczas konferencji prasowej prezes PiS Jarosław Kaczyński

i kolejne dwa punkty przewagi.Do wyborów uzbiera ponad 100% poparcia

"- Z tą Zytą Gilowską się zgadzam. Jeśli chodzi o to, co zrobiła jako premier, to dobrze, że obniżyła podatki, ale nie dopełniła drugiej części manewru, który polegałby na obniżeniu wydatków. I dlatego my musieliśmy - nim kryzys uderzył - znaczenie zmniejszyć poziom wydatków - o 6 proc., w przypadku, gdy za czasów pani Gilowskiej wzrosły one o 25 proc. - powiedział Rostowski."

przepraszam, jakie wydatki?

zrezygnowac z milonow urzedasów

to by było coś, ale nierealne UE=dużo urzędników, dużo przepisów, dużo UE... No chyba, że można się sprzeciwić UE, ale co z traktatem lizbońskim, popierany i podpisany przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bez możliwości przeprowadzenia referendum.

Ukryta Zawartość

J.Jerry puki UE istnieje należy jak najwięcej wyciągnąć zanim biurokracja ją zeżre a nie być idiotą który wszystko sąsiadom oddaje.I potem ma pretensję ,że ktoś żyje lepiej

o szczegóły spytaj ministerstwo finansów.Tak za bardzo nie rozumiem spychania wyborczej polemiki w finanse, o których jak sądzę nie masz zielonego pojęcia.Ciekawsza jest polemika o kształcie państwa,zapowiedzi Ziobry o powrocie prokuratury generalnej pod kontrolę polityków,zaniechanie prywatyzacji,większą kontrolę państwa nad obywatelami,roli rydzyka w polityce PiS,uważanie środowiska Gazety Polskiej za wzór patriotyzmu itd.....

Hey J.Jerry Jerry

przyszła minister spraw zagranicznych została spoliczkowane przez mocarstwo godne spotkania z prezesem

"Preferowane przez Kaczyńskich dość ograniczone i zamknięte podejście [do polityki zagranicznej], pragnienie wzmocnienia prezydentury i kładzenie większego nacisku na lojalność niż wiedzę czy doświadczenie wywierają nacisk na zawodowców z MSZ" - czytamy w depeszy o tym, jak doszło do nominacji Fotygi. Amerykanie piszą, że Fotyga jest "długoletnią powierniczką prezydenta z niewielkim doświadczeniem w polityce zagranicznej. Nieporadna wobec mediów Fotyga ma kłopoty z wewnętrznym zarządzaniem personelem ministerstwa, któremu, jak się wydaje - zresztą z wzajemnością - nie ufa".

Ukryta Zawartość

michnikożercy źródłem WikiLeaks a nie GW.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.