Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy mamy najdroższe ale wiem,że będziemy je mieli

ciekawe czy 10 lat po wybudowaniu będziemy je jeszcze mieli

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Dlaczego chcieliście skręcić dla siebie Krzysztofa Rybińskiego profesora ekonomistę?

Przecież krytykował PO.

Nie zostawiał suchej nitki na V.Rostowskim, to tak jak gen Skrzypczak na B.Klichu, widać na Skrzypczaka coś ktoś miał, jakiś argument i generał dołączył do ludu peowskiego, Rybińskiego nie udało się widać niczym przekonać, nawet groźby jego żonie nie pomogły.

I co ..... z PO zaprowadziliście w Polsce demokrację, to takie macie metody - ubeckie?

Debile.

Jak się tak upierasz to wieczorem objaśnię ci pisaninę Ziemniakiewicza i co z nią jest nie tak.

:)

muls swego czasu mi dwie strony wypaczeń PiS spisywał a Jaro teraz ziemkiewicza miał krytykowac

teraz pewnie będzie ,że szkoda było czasu na tłumaczenie tych idiotyzmów lub cos w ten deseń :]

Właśnie dyskutuję z Kolegami w innym wątku. Ma tam miejsce wymiana poglądów inteligentnych ludzi więc ciężko mi się oderwać i wrócić do wypocin Ziemniakiewicza. Ale dla ciebie jakoś się przemogę.

Jestem Europejczykiem.

Właśnie dyskutuję z Kolegami w innym wątku. Ma tam miejsce wymiana poglądów inteligentnych ludzi więc ciężko mi się oderwać i wrócić do wypocin Ziemniakiewicza. Ale dla ciebie jakoś się przemogę.

to pozdrów kolegów i sie przemagaj

Tak w międzyczasie (piękne słowo) zajrzałem do onetu żeby poczytać o debacie i zgłupiałem. W ocenie glosujących internautów wygrał Palikot (38%), drugi był Szejnfeld (29%) i Żyżyński (21%).

Jestem Europejczykiem.

Czytam Ziemniakiewicza i widzę ze jest z nim gorzej niż początkowo myślałem. Tak naprawdę nie jest jasne o czym jest jego tekst. Niby o katastrofie a tak naprawdę jest to jakaś podszyta kompleksami polemika z red. Czerską z GW. Wysiłek Ziemniakiewicza skierowany jest na dyskredytację Czerskiej w związku z czym pojawia się cały arsenał manipulacji, insynuacji czy nawet kłamstw.

Podstawowym zidentyfikowanym przeze mnie zabiegiem oszusta Ziemniakiewicza jest zrównanie do jednego poziomu decyzji które dotyczą różnych rzeczy. Ponieważ masz bartuś problemy z logicznym myśleniem użyję prostej analogii. Jak wzywasz taksówkę to chyba oczywistą rzeczą jest to, że mówisz dokąd chcesz jechać. Równie oczywistą rzeczą jest to, że nie mówisz jak kierowca ma skręcać na jakim skrzyżowaniu bo to nie twój (uwaga, nowe pojęcie!) szczebel decyzji i kompetencji.

Wyobraźmy sobie sytuację, że na trasie pojawia się zalany wodą tunel. Kierowca może cię wysadzić, spróbować przejechać lub wybrać objazd. Pyta co zrobić bo to twój wybór, ale nie do końca. O ile objazd lub wysadzenie tak, to próba przejechania jest ryzykowna i to kierowca decyduje czy wali na ślepo, czy wycofuje się gdy widać, że ryzyko jest za duże.

I teraz mamy sytuację, że to nie taksówka tylko służbowym autem wieziemy prezesa firmy a na plecach wisi nam przełożony. Prezes jedzie z zaproszonymi gośćmi na ważną imprezę i za wszelka cenę nie chce się spóźnić. Po przedstawieniu sytuacji pytany o decyzje milczy. Wszyscy milczą ale wpatrują się w kierowcę z nadzieją. Ten próbuje i niestety autko zostaje zalane.

Ziemkiewicz kompletnie fałszuje sytuację, zrównuje strategiczną decyzję o celu lotu z tą o lądowaniu w katastrofalnych warunkach.

Co chwilę zresztą zaprzecza sam sobie, ale nie będę pochylał się nad każdym jego wygibasem i każdą manipulacją.

Albo jest durniem albo kłamliwym sku...synem, przy czym ja przychylam się ku drugiej koncepcji.

A ktoś kto łyka bez namysłu te jego propagandowe bzdury zasługuje w najlepszym razie na współczucie.

Jestem Europejczykiem.

skynyd

W kwestii poezji smoleńskiej to środowisko pisowskie ma większe osiągnięcia,przynajmniej ilościowe.Niestety w tym przypadku ilość nie przeszła w jakość.

ciekawe czy 10 lat po wybudowaniu będziemy je jeszcze mieli

bartuś na kurniki przeznaczą

A co za różnica, głupszy od Rostowskiego nie będzie

Rostowski stara się nie obciążyć kolejnymi podatkami a głupki pretensje mają

Kilka miesięcy temu prezes ,SLD,ekonomiści z nazwiskami żądali zwiększenia zadłużenia w obliczu kryzysu.Rząd nie zdecydował się na podobne rozwiązanie a teraz głupki mają pretensje o zadłużenie.

skynek czujesz się dobrze?

P.S.

z powodu waszej lotności muszę bronić rozsądku ,który niestety przemawia za PO....ideologicznie bardzo odległej dla mnie partii

Dżizas!!! Dżambuś - nie znałem Cię z tej strony!

Ty poeta jasteś, albo... taksówkarz :)

Jak pojawił się ten zalany wodą tunel, to aż wypieków dostałem!

Budujesz napięcie niczym Stieg Larsson, a jaki suspens "Wszyscy milczą ale wpatrują się w kierowcę z nadzieją", godny Hitchcocka !

Alleluja Bracia \O/

Dziękuję, dziękuję! Starałem się pisać obrazowo i jednocześnie prosto - tak, żeby bartek zrozumiał. Ale podejrzewam, że to i tak za trudne i cały mój wysiłek psu w d...:-(.

Jestem Europejczykiem.

Bracia Rosjanie.

Składam Wam wyrazy szczerego współczucia, z powodu katastrofy lotniczej, jaka wczoraj miała miejsce na Waszej ziemi.

Pamiętam, jak Wy czuliście to samo, ten sam ból, kiedy podobne nieszczęście spotkało nas.To wielka tragedia.

Łącze się w bólu z rodzinami i bliskimi ofiar.

Niech Bóg ma Was w opiece.

Pozdrawiam.

J.K.

Przychylam się do opinii skynyrda, również uważam, że normalny człowiek budzi większą sympatię niż malowany bufon. Jednak stanowisko człowieka "życzliwie donoszę" budzi moje wątpliwości. Tak samo jak ludzi z PiSbis, którzy gremialnie zaczęli narzekać na kaczora.

Natomiast dziennikarze piszą co im się poda, taki zawód. Dostaną ciastko, zjedzą. Dostaną g... również nie pogardzą.

O wczorajszej debacie cicho sza w mediach, tak jakby jej nie było.

Wiadomo, wygrał Palikot, NIE MA SIĘ WIĘC CZYM CHWALIĆ, a jego nawet CBA prześwietlało, z troski, że jeśli wejdzie do parlamentu i trzeba będzie z nim zawiązać koalicję, to żeby nie było jakiejś kompromitującej wpadki, że jako partner nie jest kryształowo czysty.

Tak kryształowo jak PO.

"Unia Europejska upomina się o zwrot 5 miliardów złotych, ponieważ minister infrastruktury Cezary Grabarczyk wydał je niezgodnie z przeznaczeniem. Jak informuje "Fakt", ministrowi tak bardzo zależało na spełnieniu jednej ze sztandarowych obietnic wyborczych PO, że na pokrywanie Polski siecią szos i autostrad dorzucił 4,8 mld zł, które dostaliśmy od Unii na budowę linii kolejowych.

I teraz jest problem. Unijni urzędnicy zamierzają upomnieć się o zwrot tej olbrzymiej kwoty. Dlaczego? Unia nie zgadza się na "przerzucanie" pieniędzy z inwestycji kolejowych na drogowe. Dlatego komisarz UE ds.transportu Siim Kallas będzie rekomendował odebranie Polsce pieniędzy."

Temat nie jest nowy ale jakiś czas temu Grabarczyk zapewniał, że problem rozwiąże. Jak widać znowu coś spieprzył.

Jestem Europejczykiem.

Oglądałem debatę, wszystko poszło gładko.

PiS spokojny, PO też, ale dlaczego PSL taki nerwowy, podobnie zresztą jak reszta.

Propozycje standardowe, delikatna krytyka, pełna kultura.

W debacie jakby nagle wszyscy ugryźli się w język, nic się nie dzieje?

Niepokojące.

Wierzycie, że Palikmiot wejdzie do sejmu?

Ja nie bardzo, ale może być niedoszacowany, jak kiedyś Samoobrona - ludzie pytani w sondazach wstydzą się powiedzieć, że będa głosowali na buraka, a później głosują...

Może wejdzie, może nie wejdzie ale szanse na przekroczenie progu 3% czyli na dotacje ma. W sondażach internetowych ma nawet 8% ale wiadomo, że nie są one miarodajne dla całego elektoratu.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Dziękuję na kolanach za uratowanie życia syna Jarosława - napisał na Blimpie Lech Wałęsa. Były prezydent modlił się przed ołtarzem w katedrze na Wawelu." (cytat za wp.pl)

Każdy ma prawo do modlitwy i nie jest to powód do wyszydzania. L. Wałęsa wybrał królewskie miejsce do modlitwy - do tego kazał się sfotografować i foto opublikować. Miejsce to wybrał chyba dlatego, żeby Pan Bóg nie wziął Wałęsy za kogoś mało ważnego. A zdjęcia to są po to, aby Pan Bóg miał dowód, że to Wałęsa był na kolanach - inaczej do Niego pewnie by to nie dotarło. To jest moim zdaniem przejaw pychy.

Od razu skojarzyłem to sytuacją z przeszłości, kiedy to lewicowy premier J. Oleksy "dyskretnie" modlił się na Jasnej Górze. Intencji modlitwy chyba wówczas nie podano.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.