Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mnie Napieralski kojarzy się z Jasiem Fasolą. Tylko Jaś śmieszny bardziej.

Słuchając dziennikarzy odnoszę wrażenie, ze Napieralski jest najważniejszym politykiem w Polsce. Nie ma komentarza, wywiadu, luźnej rozmowy czy prasówki - żeby nie dotyczyło to i owo Napieralskiego. To już mi zalatuje zmową i to nie milczenia. Trzeba go przedstawiać jako polityka złego, bez szans i perspektyw i to niezależnie od obiektywnej rzeczywistości. Dotychczas żaden polityk w Polsce nie miał tak negatywnego wizerunku wytworzonego przez media. Widzę w tym pazur byłego Kwaśniewskiego.

Filut

Dziś w nocy będę za Ciebie się modlił szczególnie intensywnie.

Przypomnij sobie jakie daliście "warunki do sprawnego rządzenia", rządowi PiS, jaki zajadły i oszczerczy atak medialnych/tu musiałoby paść słowo niezgodne z regulaminem/ przeprowadziliście na członków rządu i premiera.

"Strach zapalić telewizor" - mówiła Wasza niedawna członkini, Z.Gilowska.

Takie to były czasy.

Ludzie ludziom zgotowali ten los.

Czepiasz się miliarda rocznie?

Czep się strat poniesionych podczas akcji rozkradania majątku narodowego.

Czep się strat spowodowanych transferem środków za granicę.

Czep się strat spowodowanych niszczeniem dynamiki wzrostu poprzez "schładzanie gospodarki", przez mistrza ekonomii księżycowej.

Czep się strat spowodowanych niemożnością prowadzenia sprawnego mikro przedsiębiorstw spowodowanych grabieżczą polityką podatkową i biurokratyczną

Czep się strat spowodowanych rozmaitą niegospodarnością, aferami, paliwową, spirytusową.

Czep się strat spowodowanych niegospodarnością i rozłożeniem na łopatki wielu gałęzi przemysłu w Polsce, np elektroniki.

Czep się strat spowodowanych tym, że dba się tylko o czubek własnego nosa tu i teraz, a nie myśli się o długofalowej perspektywie.

Czep się strat spowodowanych niżem demograficznym, jakiego efekty odczujemy, bez względu na barwy polityczne.

Po za tym czepianie się nie jest trendy.

To oznaka małostkowości, a to oznaka kompleksów, a te są oznaką niedowartościowania, a stąd już prosta droga do agresji, która jest wołaniem o pomoc tak naprawdę.

Udzielam więc pomocy.

Filut, Kolego oddaj swój głos w wyborach do sejmu, na partię rdzennie polską, na Prawo i Sprawiedliwość.

Zaproponuj to również swoim bliskim, znajomym, kolegom i koleżankom z otoczenia, z miejsca pracy.

Niech Bóg ześle łaskę uzdrowienia na każdego potrzebującego.

Słuchając dziennikarzy odnoszę wrażenie, ze Napieralski jest najważniejszym politykiem w Polsce. (...) Dotychczas żaden polityk w Polsce nie miał tak negatywnego wizerunku wytworzonego przez media. Widzę w tym pazur byłego Kwaśniewskiego.

Następny najarany teoriami spiskowymi. Tłumaczyłem ci już wiele razy: w sytuacji jaką mamy fakt, że lewica zdobywa ledwie 10% świadczy o jej nieudolności. A kto jest przywódcą jedynej liczącej się partii lewicowej? Kwaśniewski?

Płaczesz nad Napieralskim jak Prezes nad sobą :-). Spisek, spisek, wszędzie spisek.

Jestem Europejczykiem.

Po za tym czepianie się nie jest trendy.

Nie interesuje mnie co jest trendy. Mam to gdzieś.

Poprostu ukazuję wredne kłamstwa i manipulacje PiSu.

Ty przecież możesz robić to samo w odniesieniu do PO.

P.S.

Dzięki za modlitwę.

P.S.2

W moim miejscu pracy nikomu do głowy nie przychodzi aby marnować czas na gadaniu o polityce. Mamy wiele ciekawszych tematów.

skynyrd

Obiektywny to akurat jesteś nieprzesadnie.Tylko prawicowi ( lub udający prawicowych) politycy mają doprawioną gębę przez media?

A co się wypisuje w prawicowych gazetach o politykach z przeciwnego obozu politycznego?Nie mówiąc o ambonach!

Chyba w tym wątku jeszcze udziału nie brałem.

Ale dziś muszę bo nie zdzierżę że partia z "Obywatelska" w nazwie dopuściła do uchwalenia wczoraj ustawy o ograniczeniu dostępu do informacji publicznej.

Nie byłem zagorzałym fanem tej formacji acz na nią głosowałem, lecz po tym ograniczeniu mojej wolności -ma we mnie od dziś wroga numer dwa (po pisie).

A po przeżyciu pięćdziesiątki łudziłem się głupi.

"W dotychczasowym brzmieniu ustawa nie pozwala na dostęp do danych, które są chronione przez przepisy o ochronie informacji niejawnych lub innych tajemnic (np. lekarskiej albo adwokackiej).

Poprawka - zgłoszona w Senacie przez Marka Rockiego (PO) - przewiduje, że prawo do informacji będzie też ograniczone ze względu na "ochronę ważnego interesu gospodarczego państwa" w dwóch przypadkach - gdyby osłabiałoby to pozycję państwa w negocjacjach np. umów międzynarodowych lub w ramach Unii Europejskiej oraz by chronić interesy majątkowe państwa w postępowaniach przed sądami czy trybunałami."

możesz zdradzić jakim umowom ostatnio swój czas poświęciłeś ?

marusmk

w kolejnej kadencji można ją zmienić lecz gwarantuję ,że obecni posłowie głosując przeciw będąc u władzy nie zmienią przepisów.

Ustawa ma logiczne uzasadnienie.

natomiast jak będzie naginana zobaczymy w praktyce.

chleba dziennikarzom nie odbierze,wręcz pozwoli w większym stopniu własne opinie i wnioski narzucać....bez dostępu do informacji nie będzie można ich zweryfikować.

Nie ma definicji pojęcia "ważnego interesu gospodarczego państwa". To jest właśnie pole do nadużyć oraz kolejna "ślizgawka" dla urzędników pozwalająca dowolnie ten "interes" interpretować.

A tyle się gadało o tym aby urzędnik państwowy ponosił odpowiedzialność za swoje decyzje. W dziedzinie podatkowej nawet wiele zrobiono. Pacan ze skarbówki już nie będzie mógł, jak kiedyś bezkarnie niszczyć obywatela.

A z drugiej strony, w innym wymiarze taki pasztet. Gdzie tu logika? Aby chronić dostatecznie dobrze "ważne interesy gospodarcze państwa" wystarczy stosować przepisy i prawo, które już są. Jeśli jednak debilne polskie sądownictwo nie jest w stanie funkcjonować po ludzku, to nie dziwi mnie, że politycy starają się wymyślać nowe głupoty, które w ich rozumieniu (aby nie powiedzieć w ich rozumku) mają przynieść poprawę. Tylko ja się pytam - poprawę czego?! Może oni dobrze rąbią, tylko że nie to drzewo co trzeba.

Nie ma definicji pojęcia "ważnego interesu gospodarczego państwa". To jest właśnie pole do nadużyć oraz kolejna "ślizgawka" dla urzędników pozwalająca dowolnie ten "interes" interpretować.

A tyle się gadało o tym aby urzędnik państwowy ponosił odpowiedzialność za swoje decyzje. W dziedzinie podatkowej nawet wiele zrobiono. Pacan ze skarbówki już nie będzie mógł, jak kiedyś bezkarnie niszczyć obywatela.

A z drugiej strony, w innym wymiarze taki pasztet. Gdzie tu logika? Aby chronić dostatecznie dobrze "ważne interesy gospodarcze państwa" wystarczy stosować przepisy i prawo, które już są. Jeśli jednak debilne polskie sądownictwo nie jest w stanie funkcjonować po ludzku, to nie dziwi mnie, że politycy starają się wymyślać nowe głupoty, które w ich rozumieniu (aby nie powiedzieć w ich rozumku) mają przynieść poprawę. Tylko ja się pytam - poprawę czego?! Może oni dobrze rąbią, tylko że nie to drzewo co trzeba.

Filut wspomnij ujawnienie przez Witolda Waszczykowskiego naszej strategi podczas negocjacji tarczy antyrakietowej.

Kierując firmą dopuszczasz pracowników do wszelkich informacji związanych z kontraktami,funkcjonowaniem firmy.Czy starasz się zabezpieczyć i ograniczyć dostęp.

Postępowanie rządu jest logiczne i uchwalenie ustawy nie wywołuje wypieków.Udało im się przepchnąć.Powtarzam jak będzie NAGINANA przekonamy się w praktyce....mam nadzieję ,że obecnie wykrzykujący publicyści o niej nie zapomną

To samo co w lewicowych, o politykach z przeciwnego obozu politycznego

Ambony i TV Trwam nie równoważą TVN, Polsatu, TVP, SuperStacji.

Lewicowcy raczej nie uczęszczają na msze.

nareszcie ktoś msze i ambony do mediów zaliczył :)

ale dlaczego prawicowy elektorat czyta,słucha liberalno lewicowe media?

czyżby miał wątpliwości do wybranych wartości

marusmk, takie regulacje to konieczność. Zobacz jak np. Niemcy chronią swoje tajemnice gospodarcze. Z kraju biednego stajemy się powoli krajem aspirującym do klasy "niższej średniej" i takie regulacje są konieczne do podtrzymania wzrostu gospodarczego.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

NO I CO /tu pada określenie niezgodne z regulaminem/ czytaliście już notkę o Radosławie Sikorskim ujawnioną?

Żyjemy w kondominium niemiecko-rosyjskim czy nie?

Może czas się przebudzić?

Naiwne dzieci.

Przecież właśnie w związku z polityką Sikorskiego i Tuska prezes wspomniał o kondominium..

Z ujawnionych przez WikiLeaks depesz śmiało można powiedzieć o Polsce rządzonej przez prezesa ,że była kondominium USA

"jednak instynktownie identyfikuje się z USA, co zapewnia możliwość wpływania na jego poglądy dotyczące strategii i scementowania polskiej polityki zagranicznej z interesami USA".

747 może pomódl się za młodych naiwnych i Kluzik -Rostowską

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

list również powraca

"Jarosław Kaczyński napisał list do premiera Donalda Tuska"

Ukryta Zawartość

Filut wspomnij ujawnienie przez Witolda Waszczykowskiego naszej strategi podczas negocjacji tarczy antyrakietowej.

Kierując firmą dopuszczasz pracowników do wszelkich informacji związanych z kontraktami,funkcjonowaniem firmy.Czy starasz się zabezpieczyć i ograniczyć dostęp.

Postępowanie rządu jest logiczne i uchwalenie ustawy nie wywołuje wypieków.Udało im się przepchnąć.Powtarzam jak będzie NAGINANA przekonamy się w praktyce....mam nadzieję ,że obecnie wykrzykujący publicyści o niej nie zapomną

Wladz, zgadzam się z Tobą i rozumiem argumenty. Również intencje ustawodawców. Wskazuję jednak na nikczemną jakość stosowania zabezpieczeń prawnych, które już istnieją, jak również wskazuję na groźbę nadinterpretacji przepisów przez pożal się Boże dużej części urzędników państwowych.

Ustawa w założeniach może i powinna być korzystna dla państwa. Jaka jest praktyka każdy widzi.

Uderza mnie to, że nie ma w Sejmie intencji ucywilizowania sektora prawno administracyjnego, tylko jest intencja podrzucania temu sektorowi co raz to nowej ustawy, która może być przez urzędników w praktyce spaprana, tak jak inne dobre istniejące już rozwiązania prawne.

Lech Wałęsa w pełni popiera definiowanie problemów Unii Europejskiej jakie dokonali bracia Kaczyńscy, ujawnia wikileaks.

TO WYJAŚNIA DLACZEGO PREZYDENT WAŁĘSA MODLIŁ SIĘ W KRAKOWIE PRZY SARKOFAGU ŚW PAM LECHA I MARII KACZYŃSKICH.

Łyso Wam, nie?

Poczucie winy, wyobraź sobie, że na świecie, wśród ludzi, jako inni ludzie, żyją osoby, które posiadają sumienie, nie to co tacy jak Ty, twardziele, nie, tacy nie.

Są, zdarzają się osoby posiadające wrażliwość, subtelną właściwość troski o inną osobę, co jest efektem instynktu, bo tylko grupa może zapewnić przetrwanie jednostkom.

Prezydent Lech Wałęsa, ten instynkt posiada, w przeciwnym razie, nie zaszedłby w hierarchii tak wysoko.

W trosce o losy świata wypowiedział zdania, które przytacza wikileaks.

Zdania te potwierdzają twierdzenia Jarosława Kaczyńskiego na temat Europy.

Układając to w całość z przeciekiem dotyczącym R.Sikorskiego na temat Niemiec/koń trojański Europy/, daje to obraz słusznej diagnozy sytuacji, przedstawianej przez Jarosława Kaczyńskiego.

Zestawiając to z informacją ambasady USA, o dużej inteligencji Jarka Kaczyńskiego, że szybko się uczy, dalej zestawiając to z informacją o aktualnym premierze D.Tusku, że jest "lekkoduchem", następnie te WSZYSTKIE RAZEM fakty łącząc z informacjami o tym jak wyborcy dotychczas głosujący na platformę ZAWIEDLI SIĘ i nie będą już głosować za ta formacją, TO WSZYSTKO SKLEJA SIĘ W CAŁOŚĆ, KTÓRA MÓWI, KTÓRA JEST

W I E L K Ą KOMPROMITACJĄ platformy obywatelskiej, Donalda Tuska, oraz WSZYSTKIEGO co się dalej łączy z tą sytuacją jako KONSEKWENCJE !

Do pełnego obrazu brakuje tylko informacji o obecnym prezydencie, ale wiadomo, że jabłko nie upada daleko.

Żenada.

Media zrobiły WAM sieczkę z mózgu.

Wstyd się teraz przyznać, wiem.

skynek trafił się idealny,bezkompromisowy wojownik z faszyzmem i komunizmem

"Kandydujący do Senatu działacz KPN-OP Adam Słomka został zatrzymany przez policję za zniszczenie stojącego w centrum Katowic pomnika poświęconego żołnierzom radzieckim. Kandydat namalował na nim faszystowskie i komunistyczne symbole."

lub odwrotnie.Wielki bezkompromisowy zwolennik swastyki i sierpa z młotem

Jozwa nie lubił kobiet i bab więc zamknął ale chyba warto uwidocznić kolejny zjazd "Ludzi z cyckami".

Ukryta Zawartość

Z innej beczki. Czy urosły te jaja w końcu, czy nie?

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

polecam kolejne moje nagranie na polityce:

Ukryta Zawartość

Szumigitara..

Ukryta Zawartość

Ambony i TV Trwam nie równoważą TVN, Polsatu, TVP, SuperStacji.

Naszym prawakom nareszcie spadły maski a zaryzykowałbym stwierdzenie że również gacie.

Przyznali, że TV Trwam i ambona to medium jak każde inne. To może zaczną płacić podatki jak wszyscy?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wyczytałem po śniadaniu, że wielu komentatorów polskiej sceny politycznej uważa, że Palikot i jego Ruch Palikota bęzie czarnym koniem nadchodzących wyborów. Wielu z nich uważa, że będzie on punktował dla PO i niszczył SLD - w podtekście po to zaistniał. Nawet ostatni "wielki" wywiad Palikota pokazuje, że jest on obrotowym agentem wpływu PO - która garściami czerpie z pomysłów na rządzenie PiS. Modyfikując je i udoskonalając do swoich potrzeb i oczekiwań. Tak na marginesie, czytając ten i podobne wywiady, zastanawiam się, dlaczego przeprowadzający wywiad od razu nie zamieszcza swojego komentarza. A wywiad Palikota, aż się o to prosi! Palikot zmieniał poglądy i twarz kilka razy. A jaki jest wiarygodny! Mimo, że reprezentują go homoseksualiści, trawescyci, lesbijki, feministki, zioło palacze i inni niekoniecznie pozytywnie zakręceni. Wszyscy ono liczą na jakieś konkretne profity po wyborach. Dostaną co najwyżej po mordzie albo po dupie - w myśl zasady (leninowskiej zresztą) - każdemu według potrzeb. Moim zdanie głos oddany na Palikota, to głos stracony. Wszyscy wkrótce się o tym przekonają!

niespójna twoja nagonka na Palikota.Książka o kulisach PO wydana tuż przed wyborami miałaby być ustaloną z PO zagrywką?

Może zastanów się dlaczego SLD Napieralskiego traci wyborców a on sam sromotnie przegrywa w Szczecinie zamiast wylewać swoją frustrację na Palikota i jego wyborców.

Przy okazji ile razy Palikot zmieniał twarz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.