Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Kredyt umarł, kryzys żyje kto nie płaci, ten nie...

Co do języka to jestem niepoprawnym optymistą, tak jak w tym dowcipie co kończył się doniesieniem, że na granicy polsko-chińskiej zacięte walki;)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

a pozostałe 20% kto kontroluje?

i co teraz skoro nawet na niedzielnej mszy kłamią

no,747 prezes powraca do wielkiej formy więc ty i twoje wpisy już są niczym..odpocznij

"Występując w Berlinie z tezami znacząco ograniczającymi suwerenność Polski, uchylając się przed zapisaną w Konstytucji kontrolą parlamentarną, której podlega Rada Ministrów, Radosław Sikorski sprzeniewierzył się zawartej w rocie ministerialnego ślubowania zasadzie, że: 'Obejmując urząd ministra spraw zagranicznych uroczyście przysięgam, że dochowam wierności postanowieniom Konstytucji i innym prawom Rzeczypospolitej Polskiej, a dobro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli będą dla mnie zawsze najwyższym nakazem'" - czytamy w oświadczeniu Kaczyńskiego."

obawiam się ,że jeszcze chwila i nowy wiceprezes postanowi prezesa się pozbyć

"Jak napisał w oświadczeniu prezes PiS, "wystąpienie polskiego ministra wspólnie sponsorują "Die Welt" i "Rzeczpospolita" (oba tytuły objęły patronat medialny nad dzisiejszym spotkaniem). - Poprzedziły je artykuły opiniotwórczych dziennikarzy: red. Marka Cichockiego w "Teologii Politycznej", Andrzeja Talagi w "Rzeczpospolitej" i (Marka) Beylina w "Gazecie Wyborczej". Wszystkie te teksty w sposób jednoznaczny wskazywały na konieczność podporządkowania się przez Polskę polityce tzw. Grupy Frankfurckiej, w naszym przypadku przede wszystkim Niemiec - czytamy."

Zidiocenie polityków PiS nie ma żadnych granic. Człowiek myśli że już osiągnęli szczyt możliwości a tu kolejna niespodzianka i kolejny rekord pobity. Ciekawe jest jedynie to, że do tej pory ścigali się akolici a teraz sam Prezes postanowił stanąć w szranki.

Jestem Europejczykiem.

Zły pieniądz wypiera dobry pieniądz, a kapitał nie ma narodowości.

A wojsko?

Wszystko jasne.

A wojsko za jakie pieniądze się zbroi, dobre czy złe?

A narodowość jaką ma? Czy nie ma?

Ha?

Zidiocenie polityków PiS nie ma żadnych granic. Człowiek myśli że już osiągnęli szczyt możliwości a tu kolejna niespodzianka i kolejny rekord pobity. Ciekawe jest jedynie to, że do tej pory ścigali się akolici a teraz sam Prezes postanowił stanąć w szranki.

Mądry wpis.

747 wspominając o niemieckim zapomniał o kryzysie który wszystkich wykończy ...tak twierdzi

Stany Zjednoczone Europy.

Wiem.

Na kryzysie można dużo ugrać, czasem znacznie więcej i szybciej niż w prosperity.

Gdyby zamienić słówko "pis" na słowa "zapiekła zaciekłość Jara_747".... no i zgadza się- pobijasz sam siebie w kolejnych rekordach negatywnej obsesji na punkcie prezesa i jego partii. A uważaj żeby ci żyłka z tej zaciekłości nie pękła.

rysiu czy prezes nie proponuje konfliktu gospodarczo-politycznego z Niemcami i Rosją.Jego polityka,którą już doświadczyliśmy nie uczyniła z Polski pośmiewiska a wszelkie wymachiwanie szabelką nie skończyło się podwiniętym ogonem i podpisaniem traktatu lizbońskiego?

rysiu twoim interesem jest mocny KK i biedna Polska.Tłumy analfabetów przed abstrakcyjną mozaiką na szybie przypominającą Jezusa lub Matkę Boską.

rysiu w tym kraju na twoje nieszczęście analfabetów prawie brak a krzykliwa gromadka podobnych tobie coraz mniej znaczy..

Możesz już pisać do mnie po niemiecku.

747 gdy prezes w formie nic nie znaczysz.Ponownie radzę odpocznij,poczekaj aż otoczenie zbawiciela przerażone sondażami i coraz większym wpływem mniejszego PiS każe mu się zamknąć.

Wiesz Wladz powiem ci szczerze, nie śledzę tak poczynań i myśli prezesa jak ty. Dlatego nie mogę uczynić ci żadnych wyjaśnień na jego temat.

W moim interesie jest bogata Polska, bo pensję dostaję z budżetówki.

Na serio i konkretnie- w związku z tym: obawiam się zjawisk kryzysowych.

Czy bogactwo KK jest dla mnie ważne? Raczej nie, uważam że z Bożą pomocą KK "sam się wyżywi" i moja troska nic tu specjalnie nie pomoże. Troszczyć się staram tylko o to na co mam wpływ. O kondycję finansową KK dość słabo- nie pamiętam kiedy ostatnio rzuciłem jakiś grosz na tacę. Kiedy ksiądz był po kolędzie żona dała 50zł.

Dlatego wobec powyższego daruj sobie tą emanację twoich prymitywnych szablonów myślowych na temat swoich wyobrażeń o "Polaku katoliku".

W temacie Polityki tego forum.

Tego kto, kuźwa, dopuścił te fruwające po ekranie paseczki - pseudo gówniane reklamy z różnym elektronicznym shitem - powiesiłbym - nie powiem za co.

Wiesz Wladz powiem ci szczerze, nie śledzę tak poczynań i myśli prezesa jak ty. Dlatego nie mogę uczynić ci żadnych wyjaśnień na jego temat.

W moim interesie jest bogata Polska, bo pensję dostaję z budżetówki.

Na serio i konkretnie- w związku z tym: obawiam się zjawisk kryzysowych.

Czy bogactwo KK jest dla mnie ważne? Raczej nie, uważam że z Bożą pomocą KK "sam się wyżywi" i moja troska nic tu specjalnie nie pomoże. Troszczyć się staram tylko o to na co mam wpływ. O kondycję finansową KK dość słabo- nie pamiętam kiedy ostatnio rzuciłem jakiś grosz na tacę. Kiedy ksiądz był po kolędzie żona dała 50zł.

Dlatego wobec powyższego daruj sobie tą emanację twoich prymitywnych szablonów myślowych na temat swoich wyobrażeń o "Polaku katoliku".

ja o tobie a sądząc po szablonowych wpisach ( jak widzisz uniwersalne stwierdzenie)jesteś wzorowym wyobrażeniem niedotlenionego katolika.Powiadasz przy pomocy Bożej KK sam się wyżywi więc wywołaj wiernych poruszenie i wystąp z petycją o zakazie finansowania przez państwo KK....rysiu gadać nawet małpę nauczą a tym bardziej wytresują jak Ciebie.

rysiu tylko przyklasnę widząc wiernych oburzonych pazernością KK.Ty niestety w naszych nieprzychylnych wpisach dostrzegasz tylko bezmyślny atak a nie racjonalne uwagi związane z obłudą polskiego KK.Dla ciebie Boniecki wspiera szatana a dla mnie jest otwartym kapłanem zatroskanym o kondycję KK.Dostrzega zmieniający się świat i nowe wyzwania a nie konserwowanie średniowiecznych zabobonów.

Nie dostrzegasz ile osób odwróciło się od KK lecz nie od wiary której w ich odczuciu nie reprezentuje.

rysiu tylko przyklasnę widząc wiernych oburzonych pazernością KK.Ty niestety w naszych nieprzychylnych wpisach dostrzegasz tylko bezmyślny atak

Dokładnie tak: BEZMYŚLNY, bo ty masz tylko klapki szablonu na oczach.

Przecież napisałem ci 50zł na rok, dowolnie dobrowolnie. Czy to jest pazerność?

Zaś państwo dotuje kościół dużo mniej niż sport, mimo że kibiców jest dużo mniej niż katolików. Taka jest natura państwa że dotuje to co dla społeczeństwa korzystne- np. instytucję broniącą dekalog.

A czasem przy kolendzie ksiądz na moich oczach w ogóle chciał zrezygnować nawet z takiego datku. No ale rozumiem, że dla takich ateuszy jak ty pewnie jakieś bojówki kościelne kieszonkowców wyjmują ci portfel i opróżniają, za karę że zlewasz KK.

Wladz nudzisz się, rżniesz głupa idziesz w zaparte w tym twoim dziamganiu wbrew faktom- to się nazywa bezmyślność, jak pies Pawłowa bezmyślnie nakręcony antyreligijnymi merdiami.

Ja chodzę do kościoła częściej niż co tydzień i zapewniam cię nic mnie to nie kosztuje, poza takim 50zł na kolendzie. Daję, kościół jest ogrzewany, oświetlany nie za darmo, księża wykonują swoje powołanie bardzo dobrze- dobrze, więc mozna by i lepiej za dobrą "usługę" na moją rzecz- pracę zapłacić. Mówię to z własnego naocznego doświadczenia.

Tak ty ponosisz duże koszta.

Ale tylko zdrowotne- wątroba ci się psuje od nienawiści. I duchowe- nienawiść ANTYkk psuje jak każda nienawiść.

rysiu jeżeli o klapkach to noszę na stopach natomiast czytając o twoich 50 zł mam wrażenie ,że masz klapki na oczach tłumacząc sobie tym wydatkiem dochody KK.

rysiu nie rozmawiasz z idiotami i podobne argumenty zachowaj na imieniny u cioci

Dochody KK gdyby były nieuczciwe- twoim obowiązkiem zgłosić do prokuratora. Masz o tym jak sugerujesz jakieś swoje pewne na bank wiadomości więc leć do prokuratury powiadom o przestępstwie.

Taaa księża to w ogóle powinni żyć powietrzem, zakaz biznesu, zakaz uczestniczenia w życiu społeczno politycznym swojej ojczyzny.

Przykro mi wladz tak nie jest i nie będzie. Przykro mi wladz Polska to kraj hołubiący swoich kapłanów :-(

rysiu nie skacz jak wytresowana małpa tylko odpowiedz czy tą pomocą Bożą jest finansowanie KK przez państwo

Nie wiem co jest pomocą Bożą. Choć pomoc ludzka- a tak rozumiem pomoc państwa, które składa się z ludzi- ma w sobie, jak każda pomoc, coś Bożego :) Nie mnie o tym sądzić.

Klapki NA OCZACH, bo tobie można pisać i pisać że prawie wszystkie państwa dotują związki wyznaniowe jako instytucje prospołeczne. I rzeczą naturalną jest, że jak w państwie jest dużo ludzi uczęszczających do kościoła to i dotacja jest większa niż w państwie typu Albania albo ZSRR. Można też zauważyć że KK pomaga Caritasem, opiekuje się starszymi, księża chodzą do chorych- ale to mało ważne.

Dla ciebie KK łupi państwo i obywateli nie dając nic w zamian- takie masz klapki NA OCZACH.

Walić epitetami: "skaczesz jak wytresowana małpa", to każdy (zważ) GŁUPI i pozbawiony argumentów potrafi. Świadczy to o tobie.

rysiu tylko równocześnie te związki wyznaniowe nie panoszą się w państwie jak święte krowy na ulicach Delhi.Oczywiście piszę o krajach UE a nie muzułmańskich.

rysiu łupi i domaga się więcej kasy i władzy.Zauważyłeś ,że kryzys najbardziej doskwiera krajom katolickim.Węgry,Włochy,Hiszpania,Portugalia i prawosławnej Grecji.

a co panstwo ma wspolnego z wami

Tyle ma wspólnego co z wami, nie sądzę aby wojujących zaplutych ateuszy było więcej od ludzi uczęszczających do kościoła. Więc państwo wspiera, niemałą :) wspólnotę katolicką. Tak jak wspiera np. sport, tylko KK mniejszymi pieniędzmi.

Idz powiedz kibolom aby zrzucili się na Grzesia Latę i jego kolesiów oraz na ligę extra, 1. 2. 3. 4tą + młodzików niech na nich państwo nie płaci (że nie wspomnę innych sportowych dyscyplin), odciążysz w ten sposób złupioną przez kler ojczyznę :-(

nie bede nikogo odciazal.rysiu jak macie tak cienzko to porusz dupy mlodych ksiendzow z bazyliki zeby posprzatali sobie liscie zdrzew a nie czekali na miasto.

poza tym rysiu uczeszcanie ludzi gdziekolwiek mnie nie interesuje.raczej co oni z tego wynosza dla panstwa.otoz jak na razie niewiele dla panstwa.

rysiu państwo nie płaci na PZPN....dostrzegasz różnicę.

i odpowiedz dlaczego kryzys najbardziej doskwiera katolickim krajom.

trochę prywatnie i nachalnie.....pracujesz w strukturach KK ? (np. katecheta)

rysiu tylko równocześnie te związki wyznaniowe nie panoszą się w państwie jak święte krowy na ulicach Delhi.Oczywiście piszę o krajach UE a nie muzułmańskich.

Nie zauważyłem aby moi lokalni biskupi się jakoś panoszyli, powiedziałbym że są niezauważalni. Ja katolik praktykujący nawet nie wiem kto jest tu prymasem- więc chyba też się nie panoszy. Nie mówiąc już o proboszczu, ot taki burkliwy poczciwina.

Więc pewnie oni wszyscy panoszą się nie u mnie ale nachodzą wladza i mulsa- oj bidulki, ale muszą się wam panoszyć w domach i portfelach }:->>

Jestem inżynierem nie uczestniczę w żadnych przykościelnych kółkach itp. tyle tylko że chadzywuję na msze. Ty a jakieś bliższe kontakty z klerem (nie posiadam) to działalność przestępcza?

Kryzys największy w państwach katolickich? Pierdzielisz, popatrz TU- Polska POwska wyspą dobrobytu na kryzysowej europie, choć kościółkowa że hej. No fakt Włochy, ale czy tam taki szczególny kryzys?- ot taki jak w całej j..nej Unii.

Kryzys największy w państwach katolickich? Pierdzielisz, popatrz TU- Polska POwska wyspą dobrobytu na kryzysowej europie, choć kościółkowa że hej. No fakt Włochy, ale czy tam taki szczególny kryzys?- ot taki jak w całej j..nej Unii.

rysiu bez tej j..nej Unii klepałbyś biedę modląc się przed abstrakcyjną mozaiką Jezusa na szybie.

Widzisz kolego napisałem wcześniej,że twoim interesem jest biedna Polska i mocny KK.Nie wiem dlaczego zaprzeczyłeś a tym wpisem potwierdziłeś.

Akurat KK w wyborach wspierał prezesa zbawiciela licząc na niezłe kokosy płynące również z UE.

Jeszcze raz Węgry,Włochy,Hiszpania,Portugalia są katolickimi krajami.Możesz wytłumaczyć dlaczego są najbardziej podatne na kryzys.

pomogę przy ewentualnej odpowiedzi.W niektórych krajach rządzili socjaliści a od Berlusconiego pod koniec rządów KK się odsunął.

Jestem inżynierem nie uczestniczę w żadnych przykościelnych kółkach itp. tyle tylko że chadzywuję na msze. Ty a jakieś bliższe kontakty z klerem (nie posiadam) to działalność przestępcza?

nie wiem.Kiedyś na parafialne pieczęcie samochody ściągali zorganizowanym grupom przestępczym.Trochę dzieci traumę przeżyło opowiadając prokuraturze o bliskich kontaktach z plebanem.

Europa, najpiękniejsze miejsce do życia na Ziemi.

Dla Donalda, niewątpliwie.

Jeszcze dla paru innych.

wladz

Przedstaw koncepcję uratowania strefy euro.

Bardzo Proszę!

P.S.

Pisałem że Polski nie ma całkiem niedawno.

Znowu wyszło na moje "analitycy" wladz muls.

Sikorski powiedział w Berlinie to, co kanclerz nie wypadało powiedzieć osobiście.

Wladz muls, kiedy będziecie w stolicy, w Berlinie, odwiedźcie groby.

nawet uznane autorytety potwierdzają serwowane przez Ciebie brednie

"Z wczorajszego wystąpienia Radka Sikorskiego dowiedzieliśmy się, że gwarantem polskiego bezpieczeństwa jest powrót do IV Rzeszy, do hegemonii Berlina i Niemiec - powiedział w Kontrwywiadzie RMF FM Joachim Brudziński."

.

wladz

Przedstaw koncepcję uratowania strefy euro.

Bardzo Proszę!

Wladz muls, kiedy będziecie w stolicy, w Berlinie, odwiedźcie groby.

naciągaczu,ja wskaże a ty prezesowi opowiesz....zapomnij niech sam przedstawi.

i mam za niego o groby dbać?

Jeszcze raz Węgry,Włochy,Hiszpania,Portugalia są katolickimi krajami.Możesz wytłumaczyć dlaczego są najbardziej podatne na kryzys.

pomogę przy ewentualnej odpowiedzi.W niektórych krajach rządzili socjaliści a od Berlusconiego pod koniec rządów KK się odsunął.

Kryzys to widać najbardziej w Twoim rozumowaniu.

Nieodwracalny. Całe szczęście nieszkodliwy dla innych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.