Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszę się że trochę ostygłeś.

Jednym uchem i przelotem słyszałem dziś Staniszkis komentującą historyczne wystąpienie Sikorskiego. Z tego co załapałem nie zgadzała się ale przynajmniej prezentowała jakieś argumenty i gotowość do dyskusji. Niestety tacy ludzie wypychani są z polityki na rzecz genetycznych idiotów pokroju "Grzywki" Błaszczaka czy "Pulpeta" Hofmana.

P.S.

Słucham sobie teraz "It's About That Time". Kiedyś to grali...

Jestem Europejczykiem.

poeto 747 nadal nie wstydzisz się wierszy ku czci wypisywać,nie czujesz się ostatecznie skompromitowany ?

patrząc na siebie słowa żałosny nie przywołujesz?

Chciałem się napocić, a tu Dżambo - słuchasz oper? . Parę lat siediałam, ale zrobiłem - najpiękniejsze arie naświecie - podam Ci listę, ale jeżeli znajdziesz jakąś piękniejszą, to proszę.

Wyjdzie na trzy płyty, wiadomo - wesele fighara

skynek przecież pijesz i bliżej do pawie niż opery

Chciałem się napocić, a tu Dżambo - słuchasz oper? . Parę lat siediałam, ale zrobiłem - najpiękniejsze arie naświecie - podam Ci listę, ale jeżeli znajdziesz jakąś piękniejszą, to proszę.

Wyjdzie na trzy płyty, wiadomo - wesele fighara

No ja raczej jazz. Wróciłem do końcówki lat 60-tych i początku 70-tych. To była kulminacja i od tej pory nie pojawiło się nic nowego.

Takie "In a silent way" czy "Bitches Brew", ze nie wspomnę o "A love Supreme". To było jak samospalenie i raczej już nikt nie pójdzie tą droga. Jednorazowy akt który pozostawił po sobie perły.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe dlaczego zwolennicy PiS są w zdecydowanej większości niezbyt sprawni umysłowo?

O koledze 747 nie wspomnę bo jest pod ochroną ale taki skynek? Jak na prawaka potrafił czasem cos sensownego napisać ale ostatnio kompletnie mu odbiło. Przez grzeczność nie wspomnę chamskich wycieczek

Ty to jesteś w jednym poscie potrafisz sam sobie przeczyć. Dyskretnie ganisz chamstwo wycieczek, a sam walisz ad personam pochamsku- jak to zawsze kiedy nie masz (a przeważnie nie masz) argumentów: "niezbyt sprawni umysłowo", "Jak na prawaka potrafił czasem cos sensownego napisać ale ostatnio kompletnie mu odbiło."

Jesteś nieuleczalny w swoim chamskim epitetowaniu każdego odmiennego poglądu niż twój ślozami: a on , a on jest guuupii!... :-/ Nie rycz Jaro, nie "gupi", tylko tobie brak argumentów i umiejętności posługiwania się nimi.

747

Nie ma chyba głupszej p.profesor niż Staniszkis!Ona się chyba zakochała w tym Jarku ale przecież powinna wiedzieć,że nie ma szans na wzajemność.

747

Nie ma chyba głupszej p.profesor niż Staniszkis!Ona się chyba zakochała w tym Jarku ale przecież powinna wiedzieć,że nie ma szans na wzajemność.

Boszsze cóż za inteligentny post, nie krócej by było napisać: a ona jest gupia!

Łenteligient Iwaszczukiewicz bryluje w delikatności wobec kobiet.

Zauważyłem, że jak kolega Iwaszczukiewicz skonstatuje u kogoś inne poglądy, to albo mówi że jest głupi (nawet Staniszkis za głupia dla niego, a po co jej dali profesurę, po co do mediów zapraszają), albo też leje ślozy że adwersarz jest agresywny- czy coś w tym stylu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

747

I to jest upadek tej czerwono ustej baby! Kiedyś kochała się w intelektualistach i artystach, a teraz...

I to jest upadek tej czerwono ustej baby! Kiedyś kochała się w intelektualistach i artystach, a teraz...

No twoja żona w jej wieku z pewnością będzie piękniejsza, mądrzejsza, zrobi większą karierę.

rysiu

Twoja naiwność jest wszechogarniająca!Uważasz,że jak ktoś jest profesorem i jest zapraszany do telewizji to znaczy,że jest mądry?Przecież w mediach aż roi się od idiotów!

Filut

Za czasów prezydenta Lecha Kaczyńskiego ...

747

Za czasów Władysława IV ...

Ale dziękuję, że dzielisz się swoją rzeczywistością równoległą.

To jaskrawiej ilustruje w jakim stanie się znajdujesz.

->W. I.

Staniszkis po prostu jest inteligentna, posiada szeroką wiedzę, dużo doświadczenia i zaplecze intelektualne w postaci wykształcenia i ciekawej drogi życiowej. Przede wszystkim to po prostu słychać z tego co mówi. Ma też odwagę niedryfowania z prądem poprawności politycznej. Naraża się przez to na niskie chamskie docinki chamów typu: baba z czerwonymi ustami chce wyjść za mąż za kaczora.

Jest bardzo mądra i inteligentna to jest ewidentne- kto sądzi inaczej niemal z reguły kłamie tylko dlatego, że pani profesor nie reprezentuje poprawnej antyPISowskiej sztampy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Obecnie wykłada na Wydziale Filozofii i Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego (gdzie pracuje w Zakładzie Socjologii Pracy i Organizacji Instytutu Socjologii) oraz w Wyższej Szkole Biznesu - National-Louis University w Nowym Sączu (jest pracownikiem Zakładu Studiów Politycznych na Wydziale Studiów Politycznych tej uczelni). Pracuje w Instytucie Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk, zasiada w Komitecie Socjologii PAN. Wykładała też w wielu uniwersytetach zagranicznych, m.in. w UCLA, na Uniwersytecie Harvarda, Uniwersytecie Michigan, a także w Chinach, Japonii i Tajwanie. Była też stypendystką w Wilson Center w Waszyngtonie."

Ukryta Zawartość

rysiu

A nie zauważyłeś,że p.Profesor notorycznie się myli w swoich wypowiedziach.Wypowiada się w kolejnych kampaniach wyborczych,opracowuje kolejne analizy i ciągle się myli.Jej analizy są nietrafne bo w swoich sądach kieruje się emocjami a nie zimną kalkulacją.Nie oceniam jej działalności jako socjologa,oceniam jej wystąpienia na tematy polityczne.

rysiu

A nie zauważyłeś,że p.Profesor notorycznie się myli w swoich wypowiedziach.Wypowiada się w kolejnych kampaniach wyborczych,opracowuje kolejne analizy i ciągle się myli.Jej analizy są nietrafne bo w swoich sądach kieruje się emocjami a nie zimną kalkulacją.Nie oceniam jej działalności jako socjologa,oceniam jej wystąpienia na tematy polityczne.

nie zapominaj komu imponuje,mają profesora brednie potwierdzającego.Pytanie dlaczego media korzystają z jej usług.

A nie zauważyłeś,że p.Profesor notorycznie się myli w swoich wypowiedziach.Wypowiada się w kolejnych kampaniach wyborczych,opracowuje kolejne analizy i ciągle się myli.Jej analizy są nietrafne bo w swoich sądach kieruje się emocjami a nie zimną kalkulacją.

"Gen. Wojciech Jaruzelski twierdzi, że prof. Jadwiga Staniszkis myli się mówiąc, że Bronisław Komorowski nie ma charyzmy."- o to chodziło?, bo tylko tyle da się wygooglować.

Nie zauważyłem żeby ciągle notorycznie, choć ludzie w ogóle nie są nieomylni.

Być może wydaje ci się pomyłką, że popiera nie tych co tobie podpasowują :)

"Gen. Wojciech Jaruzelski twierdzi, że prof. Jadwiga Staniszkis myli się mówiąc, że Bronisław Komorowski nie ma charyzmy."- o to chodziło?, bo tylko tyle da się wygooglować.

Nie zauważyłem żeby ciągle notorycznie, choć ludzie w ogóle nie są nieomylni.

Być może wydaje ci się pomyłką, że popiera nie tych co tobie podpasowują :)

rysiu nie znasz lepszych analityków sceny politycznej?

W sumie to nawet z mojego punktu widzenia dobrze,że się myli bo źle doradza pisowi.Gdzie są te zwycięstwa wyborcze PiSu wieszczone przez p.Profesor?Gdzie te genialne decyzje strategiczne Prezesa analizowane przez nią?

W sumie to nawet z mojego punktu widzenia dobrze,że się myli bo źle doradza pisowi.Gdzie są te zwycięstwa wyborcze PiSu wieszczone przez p.Profesor?Gdzie te genialne decyzje strategiczne Prezesa analizowane przez nią?

"Gdzie te genialne decyzje strategiczne Prezesa"- tylko w twojej głowie, pani profesor nic takiego nie mówiła.

PIS osiągnął niezły wynik w wyborach, nadal jest jedyną realną opozycją. Antypisowski ryk merdiów świadczy o strachu przed tą opozycją. No i świadczy o stronniczości mediów- niezwykle ważnego czynnika w kształtowaniu wyniku wyborczego:

"R. Ziemkiewicz POLOWANIE NA KACZORY: W pamiętny wieczór wyborów prezydenckich występowałem w jednej z telewizji razem z komentatorem, który większość swego zawodowego życia spędził w USA. Po programie zauważył on, że w Stanach jednak nie byłoby do pomyślenia, by dziennikarze pytali ekspertów nie dlaczego zwycięzca wygrał, ale wyłącznie dlaczego nie wygrał jego konkurent[wtedy akurat wygrał PIS], jasno tym samym sugerując, że sukces odniósł nie ten, kto powinien. Bez wątpienia: amerykańscy dziennikarze może nie są ideałem bezstronności, ale potrafią swoje sympatie i antypatie ukryć. U nas tymczasem prezenterka telewizyjnych informacji potrafi, podawszy z gniewnym grymasem wynik wyborów, dodać "poprawmy sobie nastrój informacją o sukcesie naszych siatkarek" - i nawet nikogo to specjalnie nie dziwi. PO ostatecznie postanowiła przejść do opozycji, ale i tak nie ona będzie wobec rządu Marcinkiewicza główną opozycją. Nie ona, nie SLD, ani żadna inna partia. Główną opozycją polityczną stanowić będą, i już stanowią, niektóre media, których gwiazdorzy - bo tak to u nas wyszło, że zamiast dziennikarzy mamy gwiazdorów - na śmierć zapomnieli, a może nigdy nie wiedzieli, że zobowiązani są być jeśli nie bezstronnymi, to przynajmniej rzetelnymi prezenterami różnych racji.

Większość z nich prawem kaduka uznała się za społecznych arbitrów i nie chce informować czy objaśniać, tylko po prostu sprawiać, żeby ludzie myśleli i robili to, co powinni. Wskutek tego polskie dziennikarstwo polityczne coraz mniej przypomina dziennikarstwo, a coraz bardziej regularne polowanie na kaczory. Dopiero co Polacy stracili wiarę w uczciwość sondaży, których błąd statystyczny okazał się wynosić 25 procent Teraz zróbmy, co można, aby podkopać także ich wiarę w bezstronność i rzetelność wolnych mediów. Na pewno świetnie to posłuży polskiej demokracji, wobec której wszyscy deklarują tak głęboką troskę."

my tu o rysiu a w UE

Ukryta Zawartość

rysiu co tam my,poczytaj co o PiS i prezesie Kurski mówi....był w samym jądrze prezesa ty najwyżej jego jajka obwąchujesz

Ukryta Zawartość

Gdyby media byly bezstronne, PIS albo wygralby wybory, albo bylby wynik remisowy, czyli bardzo nieznaczna przewaga jednej formacji nad druga. To, ze PO wygralo z tak duza przewaga jest wylacznie zasluga mediow i oglupiania spoleczenstwa. Przecietni ludzie raczej nie interesuja sie rzeczami, ktore nie dotycza bezposrednio ich zycia; informacje o "wielkim swiecie" czerpia w zasadzie wylacznie z przekazow medialnych, no bo skad? A co w mediach? Jeden wielki matrix. Swiat, ktory realnie nie istnieje. Nawet sposob mowienia redaktorow jest perswazyjny i sztuczny. Prawde sie pomija albo pokazuje w kontekscie takim, ktory jest zgodny z przyjeta teza. Ostatnio znowu byly masowe protesty ruchu "Oburzonych". Dziesiatki tysiecy ludzi wychodza na ulice, a w mediach cisza :-)

Malo jest programow pokazujacych rzeczywistosc: jakies reportaze we wtorki wieczorem...

rysiu

Ten strach przed opozycją to tylko twoja imaginacja.PiS i Prezes już nic nie wygra.Polsce potrzebna jest zupełnie inna prawica i nowa lewica zresztą też.Twoje zaklęcia nic nie pomogą!

Morven

PiS miał gigantyczne poparcie w mediach.KK, rydzykowe imperium,internet,prasa typu Uważam że to nic?Nie odwracaj kota ogonem.

zastanawia skad sie bierze ta mania cytowania czerwonych usteczek.znam znacznie glupsze warte cytowania jesli o to chodzi.te usteczka jeszce nigdy nie potrafily powiedziec nic sensownego a jedynie cos na poziomie...jesliby media byly bezstronne to wygralby PIC.Jak na razie nic glupszego nie wymyslono.....Na razie.

zreszta ta glupota musiala zalegnac sie w umysle mega idioty.nie moge dociec ktory byl pierwszy.

To w dużej mierze to WIELKIE zwycięstwo prezesa nad Lisem w TV tuz przed wyborami. A ponieważ było tylko jedno takie wspaniałe wydarzenie, to PiS przegrał jedynie ale jednak w Sejmie pozostał. I to dzieki mediom, tym wrażym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.