Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przeczuwam (to samo mówi mi doświadczenie) że dyskusja na ten temat będzie na poziomie moich butów. Dlatego zastrzegam, że rzucam jedynie uwagę bez zamiaru wszczynania polemiki:

"Nie mylmy przyczyny ze skutkiem co wbrew pozorom jest bardzo powszechnym zjawiskiem. Homoseksualizm karany, piętnowany pozostający w podziemiu jest podatny na wszelkiego rodzaju działania kryminalne. Swego czasu w Krakowie jakiś ministrant czy kleryk zabił księdza z którym jakiś czas był w związku i który go szantażował. Gdyby homoseksualizm nie był problemem to nie byłoby szantażu i zabójstwa. Młodzianek pokazałby gest Kozakiewicza i po sprawie.

Przecież dokładnie to samo jest z prochami.

No i co - jaki jest Twój wniosek w sprawie prochów! Wycinasz fragment mojej wypowiedzi i opatrujesz godnym zamkniętego niedawno wątku, ale do jest wątek polityka.

Odnosiłem się do czego innego - do ataku na Kiszczaka - i moja wypowiedź brzmiała tak: "Kiszczaka chyba jednak za nic nie skażemy! A może dołożymy mu w inny sposób: http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/jak-general-kiszczak-z-gejami-walczyl,1,4992358,kiosk-wiadomosc.html, a usłużne media, przy pomocy dziennikarzy RP (?) w tym POmogą! Tymczasem badania kryminologiczne na całym świecie pokazują, że homoseksualizm jest jednak czynnikiem kryminogennym!"

I widzę różnicę w jakim kontekście i w stosunku do jakiego czasu cytujesz moje słowa - niektórym trzeba przypomnieć, ze owe działania Kiszczak zrządził w latach 80 XX wieku. Wówczas spojrzenie na homoseksualizm było inne - na narkotyki też. Być może za dwa lub dziesięć lat zoofilia będzie normą, a Ruch Palikota będzie wnosił stosowne ustawy w Sejmie i będzie to świadczyło, że jest lewicowy.

Hmmm...

prawdę mówiąc odniosłem się do samego pomysłu dyskusji na ten temat a zdanie zacytowałem bo uważam je za fałszywe (w rozumieniu logiki). A Kiszczak lata mi kalafiorem. kto to w ogóle jest - serwismen Kowalczyk?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Hmmm...

prawdę mówiąc odniosłem się do samego pomysłu dyskusji na ten temat a zdanie zacytowałem bo uważam je za fałszywe (w rozumieniu logiki). A Kiszczak lata mi kalafiorem. kto to w ogóle jest - serwismen Kowalczyk?

No nie leć sobie w pręta! Przecież to doradca Tuska!

Zdanie nie jest fałszywe, a udowodnione!

Zdanie nie jest fałszywe, a udowodnione!

No i właśnie tego dotyczył mój wpis a nie jakichś politycznych pierdół dla nawiedzonych radyjkiem z Torunia. Znaczy się dowód jest mitem. Swego czasu w Stanach karalny był seks analny. Jestem pewny że przeprowadzone wtedy badania wykazałyby, że jest kryminogenny.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No i właśnie tego dotyczył mój wpis a nie jakichś politycznych pierdół dla nawiedzonych radyjkiem z Torunia. Znaczy się dowód jest mitem. Swego czasu w Stanach karalny był seks analny. Jestem pewny że przeprowadzone wtedy badania wykazałyby, że jest kryminogenny.

Naprawdę jesteś Europejczykiem! Nawet za Kiszczaka homoseksualizm nie był karalny, a ksiądz Zych nie został skazany za to, że przejawiał takie skłonności, ale za współudział w zbrodni zabójstwa sierżanta Karosa!

mamy swoich..dziadkow.

mulsów mamy swoich też...

Cytat

cuda

Artykuł w jednej z francuskich gazet:

Polska.

Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20 lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!)

Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza.

Polacy..! Jak wy to robicie..?

To była bzdura agitka, w zasadzie dowcip rozpowszechniany w ulotkach Solidarności pod koniec PRL. Ten "artykuł" miał pochodzić rzekomo z Le Monde, tylko nikt nie potrafił wskazać tekstu źródłowego. W erze Internetu wypływał co jakiś czas w cytatach lekko dostosowanych do aktualnego czasu "cytowania".

Swego czasu w Stanach karalny był seks analny. Jestem pewny że przeprowadzone wtedy badania wykazałyby, że jest kryminogenny.

Nawet lepiej. Ich urzednik w zeszłym roku stwierdził ze nie zniosą wiz dla Polaków bowiem popełniają oni przestepstwa wizowe czyli pozostają w USA bez wiz. To jest dopiero logika.

Amerykanie w masie średniej to po prostu idioci. Trudno odszukać u nich logikę, bo szczerości to i tak się nikt nie spodziewa.

Wiem, że to żart ale genezy nie znałem. Ciekawe czy inne nacje, no może poza słowiańskimi mają podobne o sobie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Moderatorzy

dodam tylko że należy zrobić wszystko by utrzymać 1 miejsce - w niepłaceniu abonamentu RTV

powinniśmy dalej iść w tym kierunku a nawet podstwić poprzeczkę wyżej : z liderowania % pojść w kierunku czysto liczbowego np: "w pl nie płaci abonamentu 35 000 000 "

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Moderatorzy

Kiszczak winny udziałowi w związku przestępczym o charakterze zbrojnym, czyli mafii.

Kiszczak to szuja, ale mówienie, że działał w związku przestęczym - mafii to kpina z osób do których się to mówi.

czy był ubekiem , milicjantem czy innym hgw to działał w instytucji legalnej(powołanej przez państwo i działającej zgodnie z właściwymi przepisami), aczkolwiek pobudki i efekty działań na chwałę nie zasługują

ukarany mógł być przez ówczesnego szefa i tyle, a teraz można go pocałować

wielu mówi, że czerwoni by nie weszli do pl. ale ja za żadne skarby nie zaryzykowałbym sprawdzenia, może niechcący ale Jaruzelski ocalił Polskę przed interwencją

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kiszczak winny udziałowi w związku przestępczym o charakterze zbrojnym, czyli mafii.

Fachowość (najlepiej opłacanych w Polsce) prokuratorów Pionu Śledczego IPN to kpina. Pion ten należy niezwłocznie rozwiązać, a ich wszystkich do prokuratur powszechnych niech ponoszą teczki za asesorami.

W czasie procesu znowu zaprezentował się bohater narodowy Słomka Adam. Jak podaje ulubione źródło informacji naszego Pana Prezydenta: "W 2006 Adam Słomka został aresztowany w związku z podejrzeniem o kierowanie zorganizowaną grupą dokonującą przestępstw przeciwko wyborom. Sprawa dotyczy m.in. fałszowania list poparcia przed wyborami parlamentarnymi i prezydenckimi w 2005, w których Słomka był jednym z kandydatów. Adamowi Słomce grozi do 10 lat pozbawienia wolności."

Wobec powyższego jego patriotyczna postawa i waleczność w obronie ideałów jest całkowicie zrozumiała.

Uwaga na SMS-y!

"Zgodnie z rozmową przeprowadzoną przed chwilą, tą drogą informuję, że wykonując obowiązki zarządu, podjąłem decyzję o skreśleniu pana z listy członków PiS. Decyzja wynika z naruszenia linii politycznej PiS i statutu stronnictwa" - SMS o takiej treści pos. Tadeusz Dziuba, pełnomocnik Jarosława Kaczyńskiego w Poznaniu, wysłał do szefa klubu radnych PiS w tym mieście Przemysława Markowskiego i radnego Przemysława Foligowskiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Co ty, Karski zorganizuje kontrofensywę na Melexach.

To jest Twój komentarz do ostatnich wydarzeń?

Jestem wstanie każdego przeprosić, komu wmawiałem na siłę, że gen Błasik naciskał na pilotów aby lądowali dziady.

Jaro 747

Jestem wstanie każdego przeprosić, komu wmawiałem na siłę, że gen Błasik naciskał na pilotów aby lądowali dziady.

Jaro 747

Coś ci się nie podupcyło? Występuje u ciebie zjawisko osobowości mnogiej?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jaro 747

Najpierw udowodnij, że nie naciskał! Czy miało to miejsce jeszcze przed startem, na płycie lotniska? Czy w trakcie lotu, a może w trakcie lądowania? Ostatnie odczyty rozmów jeszcze niczego nie udowadniają! Natomiast sposób prowadzenia śledztwa w Polsce pokazuje totalny bałagan, za który odpowiadają rządzący z PO! Gloryfikowanie Błasika jest przedwczesne, ale już kompletnie nie rozumiem dlaczego, nazywasz pilotów dziadami - czyżby pozostałości po "wielkim poległym"?

Informacja, która definitywnie wyrzuca cały raport MAK I Millera nie robi na Was wrażenia, to co może to uczynić Koledzy.

Jaro

Przeprosiłem za Ciebie, pamiętam Twoje wpisy typu, poczekajmy na to, poczekajmy na tamto, no i co doczekałeś się już tego co chciałeś?

Doczekałeś się czegoś przeciwnego do oczekiwań.

Masz pecha.

Cały układ dziś ma pecha bo jest 13 piątek - rozumiesz?

Najpierw udowodnij, że nie naciskał! Czy miało to miejsce jeszcze przed startem, na płycie lotniska? Czy w trakcie lotu, a może w trakcie lądowania? Ostatnie odczyty rozmów jeszcze niczego nie udowadniają! Natomiast sposób prowadzenia śledztwa w Polsce pokazuje totalny bałagan, za który odpowiadają rządzący z PO! Gloryfikowanie Błasika jest przedwczesne, ale już kompletnie nie rozumiem dlaczego, nazywasz pilotów dziadami - czyżby pozostałości po "wielkim poległym"?

747 miota się od ściany do ściany.

Co do raportu Millera to widać jak na dłoni naciski polityczne. W pewnym momencie przyszła sugestia żeby zostawić w spokoju wojsko i co?

Na przykład ukręcono łeb sprawie awantury na lotnisku. Byli świadkowie i co? Nagle wyparowali. Za to kompletnie z czapy pojawił się pomysł, że lądowanie nie było lądowaniem. Pamiętam zdumienie ekspertów w tej sprawie.

Co do pilotów to 747 zapomniał która wersja wydarzeń obowiązuje wielbicieli Prezesa. Zaraz będzie sprostowanie ;-).

Jestem Europejczykiem.

Uwaga na SMS-y!

"Zgodnie z rozmową przeprowadzoną przed chwilą, tą drogą informuję, że wykonując obowiązki zarządu, podjąłem decyzję o skreśleniu pana z listy członków PiS. Decyzja wynika z naruszenia linii politycznej PiS i statutu stronnictwa" - SMS o takiej treści pos. Tadeusz Dziuba, pełnomocnik Jarosława Kaczyńskiego w Poznaniu, wysłał do szefa klubu radnych PiS w tym mieście Przemysława Markowskiego i radnego Przemysława Foligowskiego.

Ukryta Zawartość

Oj tam, oj tam.

To jest zdrowa troska o czystość szeregów.

Wzorzec bolszewicki, z chęcią w PiSie stosowany.

Ukryta Zawartość

Tak ja się miotam.

Tylko nie na pewno.

Nie ja wykonuje badania, ale mam prawo ocenić wiarygodność na bazie doświadczenia życiowego.

Na samym początku pisałem, PILOCI NIE BYLI SAMOBÓJCAMI, wynika z tego wprost, że gen Błasik również nim nie był, był przecież również pilotem i to pierwszym w kraju./pierwsi w nauce, pierwsi w sporcie/

To Wasz zakon głównonurtowy drążył tematy obciążające generała.

I chodziło Wam tylko o wygranie wyborów, a nie jakąś tam prawdę.

Wygraliście, teraz macie kolejne cuda, samookaleczenia przed kamerami, strajki, protesty, bałagany w służbie.

Walka pod dywanem wyłazi na wierzch, a jak pisałem że Donald T. nie posiada żadnej realnej władzy, to nikt mnie nie słuchał.

Wyjeżdża sobie na urlop, a myszy harcują.

Przecież to niby "państwo polskie", to farsa.

Słomka idzie siedzieć w pół godziny a mordercy kilkadziesiąt lat są bezkarni.

To już nawet nie jest kompromisacja.

To nie jest już nawet żenada.

To rozkład.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak ja się miotam.

Tylko nie na pewno.

Nie ja wykonuje badania, ale mam prawo ocenić wiarygodność na bazie doświadczenia życiowego.

Na samym początku pisałem, PILOCI NIE BYLI SAMOBÓJCAMI, wynika z tego wprost, że gen Błasik również nim nie był, był przecież również pilotem i to pierwszym w kraju./pierwsi w nauce, pierwsi w sporcie/

To Wasz zakon głównonurtowy drążył tematy obciążające generała.

I chodziło Wam tylko o wygranie wyborów, a nie jakąś tam prawdę.

Wygraliście, teraz macie kolejne cuda, samookaleczenia przed kamerami, strajki, protesty, bałagany w służbie.

Walka pod dywanem wyłazi na wierzch, a jak pisałem że Donald T. nie posiada żadnej realnej władzy, to nikt mnie nie słuchał.

Wyjeżdża sobie na urlop, a myszy harcują.

Przecież to niby "państwo polskie", to farsa.

Słomka idzie siedzieć w pół godziny a mordercy kilkadziesiąt lat są bezkarni.

To już nawet nie jest kompromisacja.

To nie jest już nawet żenada.

To rozkład.

Skoro już sięgasz po te przykłady - to Kaczyńskiego obciąża politycznie porównywalna ilość ofiar co Jaruzelskiego - mimo, że złożoności warunków działania obu polityków nie da się porównać.

Zawsze twierdziłem, ze główna wina za katastrofę smoleńska spada na Kaczyńskiego, bo żerował on politycznie na patriotycznych trupach! Błasik był jego lokajem, a nie generałem, który nie potrafił odwieść go od tego tragicznego w skutkach kroku! Od początku twierdziłem też, że śledztwo prowadzone przez rządzących PO-wiaków prowadzone jest tak,aby gmatwać, a nie wyjaśniać! Bo tu mamy kolejny przykład POPiS-u!

Szeroko rozumiana Solidarność wydała na świat wielu idiotów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.