Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

po co? wystarczy twoje pieniackie wpisy poczytać i podziwiać potęgę mediów.W konfrontacji z inteligentnym czytelnikiem nie miałby szans na zarobek.

zarzutu o rzepę nie rozumiem.Uważasz ,że można publicznie wypisywać co ślina na język przyniesie i nie ponosić przynajmniej polemicznej odpowiedzialności ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

po co? wystarczy twoje pieniackie wpisy poczytać i podziwiać potęgę mediów.W konfrontacji z inteligentnym czytelnikiem nie miałby szans na zarobek.

zarzutu o rzepę nie rozumiem.Uważasz ,że można publicznie wypisywać co ślina na język przyniesie i nie ponosić przynajmniej polemicznej odpowiedzialności ?

władz i kto tu pieni się! Toć pienisz się dosłownie jak myd(e)ł(k)o z ... "FA" w nazwie! Szbadbabada!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

spoko.

Jak skomentujesz wniosek o odwołanie Parulskiego.Czy jego publiczne podważanie kompetencji przełożonego należało przemilczeć i na stanowisku pozostawić.

Taki wniosek jest zasadny! Uważam też, że ze stanowiskiem powinien bezwzględnie pożegnać się Seremet!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A dlaczego Seremet?

Za to samo, za co chce odwołania Parulskiego, za brak nadzoru! A tak na poważnie - wygląda na to, że on też ponosi odpowiedzialność swoimi poczynaniami, że dokonała się publiczna pyskówka pomiędzy dwoma najważniejszymi prokuratorami w Polsce - wcześniej nie usunął PiSowskiego kreta w Naczelnej Prokuraturze Wojskowej Pasionka, dopuścił do publicznego podważania śledztwa PW czy niezadowolenia z powodu przyszłej reorganizacji tej prokuratury. W dalszym ciągu są też przecieki. Im ciszej w mediach wokół pewnych służb państwowych, im mniej kreacji w mediach ich zwierzchników - tym lepsza ich praca.

Nie Seremet powołał Parulskiego na stanowisko Naczelnego Prokuratora Wojskowego i dlaczego ma odpowiadać za jego niesubordynację.Umorzenie postępowania wobec Pasionka jest zaskakujące ale przecież został od sprawy odsunięty.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie Seremet powołał Parulskiego na stanowisko Naczelnego Prokuratora Wojskowego i dlaczego ma odpowiadać za jego niesubordynację.Umorzenie postępowania wobec Pasionka jest zaskakujące ale przecież został od sprawy odsunięty.

Prokuratura jest konstrukcja hierarchiczną, wobec tego nie ważne kto kogo powołał. Zwierzchnik jest od tego, aby podwładny stosował się do regulaminu pracy (czy jak to zwał), a jak tego nie potrafi zrobić - to nie powinien być zwierzchnikiem. Co do Pasionka, to na podstawie doniesień medialnych wyciągam wniosek,że wokół niego zawsze toczyła się jakaś gra polityczna. Został wyciśnięty do końca i wyrzucony.

Niech wyślą tam Kononowicza to dziadekwłodek będzie zadowolony. Nie będzie złodziejstwa, nie będzie łachmajstwa, nie będzie niczego ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Niech wyślą tam Kononowicza to dziadekwłodek będzie zadowolony. Nie będzie złodziejstwa, nie będzie łachmajstwa, nie będzie niczego ;-).

Konowicz może zadowoliłby ... I proszę bez osobistych odjazdów - trochę kulturniej! A zresztą co ten niedoszły prezydent mógłby robić w prokuraturze? Być szatniarzem czy konserwatorem?

Ty sobie śmichu śmichu, a problem jest. Kolejna udana reforma PO, która wzięła się za ulepszanie prokuratury i znowu niewypał. Na co zwracają uwagę niektórzy prawnicy i politycy. Ich zdaniem zrobiono to bez głowy i do dupy. Zatrzymując się w trakcie...

Efekt jest taki, ze Prokurator Generalny ma władzę, a nie ponosi odpowiedzialności i praktycznie jest nie do usunięcia. Prokuratura jest upolityczniona jeszcze bardziej niż do tej pory - pozostał desant ziobrystów, a szef i zastępcy są skonfliktowani politycznie i merytorycznie. Nie ma też jasnych widoków na ostateczny kształt prokuratury, przy jednoczesnym zachowaniu niepotrzebnych szczebli. Prokuratura tez nie została rozliczona ze swoich błędów czy jak wolą niektórzy bezprawnych działań.

W związku z sytuacją w prokuraturze Pan Premier do niedawna udawał, że nic się nie dzieje - a Pan Prezydent teraz się zasmucił.

reforma urzedu to nie jest reforma ludzkiej natury.Byloby niezle jakby za kazdym wariatem nalezalo zmieniac urzedy.

a mniemanie ze w urzedach sa ludzie ktorzy jak tylko dostana angaz zaraz wylaczaja polityke jest dziecinada.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

reforma urzedu to nie jest reforma ludzkiej natury.Byloby niezle jakby za kazdym wariatem nalezalo zmieniac urzedy.

To wina wszystkich dotychczasowych rządów i ich zaplecza politycznego, które co innego deklarują, a co innego robią.

Dlatego do tej pory po ponad 20 latach funkcjonowania państwa w warunkach demokracji, nie ma w Polsce urzędników państwowych, a są urzędnicy polityczni.

a mniemanie ze w urzedach sa ludzie ktorzy jak tylko dostana angaz zaraz wylaczaja polityke jest dziecinada.

Dlatego obaj szefowie prokuratury na emerytury.

a nastepni z.... klonowania?

To wina wszystkich dotychczasowych rządów i ich zaplecza politycznego, które co innego deklarują, a co innego robią. Dlatego do tej pory po ponad 20 latach funkcjonowania państwa w warunkach demokracji, nie ma w Polsce urzędników państwowych, a są urzędnicy polityczni.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a bardzo przepraszam... w wybrał ich kto.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

muls - ja nie głosowałem na PO czy PiS. A to właśnie te dwie partie coraz bardziej upolityczniają i psują państwo. Takiego braku poszanowania dla stanowiska opozycji czy społeczeństwa nie było nawet za powszechnie krytykowanych za wszystko rządów z udziałem SLD.

Do rozważenia jest też to, czy prokuratura ma być całkowicie niezależna od wszystkich i wszystkiego, czy też ma realizować politykę państwa. Opowiadam się za tym drugim, choć widzę jakie niesie to zagrożenia. Na te zagrożenia powinny reagować organizacje poza rządowe, media oraz przede wszystkim sądy powszechne. Tu nie mam najmniejszych wątpliwości, że te ostatnie powinny być niezawisłe i być równoprawnym elementem władzy jak rząd i parlament.

prokuratura niezalezna ma byc poza panstwem.Co wcale nie spowoduje ze bedzie juz bezproblemowa.Moze kierowac wyborami prokuratora sejm, srodowisko etc..To rowniez nie jest sytuacja idealn,a ale takiej nie ma.Nawet w s stanach mieli problem jak prokuratorowi generalnemu odbiło.Partie wszystkie generalnie upolityczniaja... bo po to sa.Inaczej NIKT w nich by nie siedział.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Znaczy państwo ma decydować o priorytetowych śledztwach ?

Nie może (nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie, ale dla mnie jest oczywiste, ze w prowadzone śledztwo państwo nie ma prawa ingerować). Państwo poprzez prokuraturę ma skutecznie przeciwdziałać i zwalczać przestępczość. Ocena działań i zebranego materiału dowodowego i tak należy do niezawisłego sądu. Myślę, że taka konstrukcja w niczym nie uwłacza demokracji.

"Chciwość jest cnotą" taki tytuł nadałbym temu wywiadowi: http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Oni-pchaja-nas-w-jeszcze-wiekszy-kryzys,wid,14178648,wiadomosc.html?ticaid=1dc43&_ticrsn=3#czytajdalej.

Przyznam,że trafiło do mnie to co mówi prof. Kołodko - niszczony i wyśmiewany przez media i polityków wszystkich opcji.

Odsłuchanie zajmie trochę czasu - bo ok. 27 minut - ale warto - szczególnie, kiedy chce się zabrać głos na ten temat.

muls - ja nie głosowałem na PO czy PiS. A to właśnie te dwie partie coraz bardziej upolityczniają i psują państwo. Takiego braku poszanowania dla stanowiska opozycji czy społeczeństwa nie było nawet za powszechnie krytykowanych za wszystko rządów z udziałem SLD.

No bo oni mają po swojej stronie "moralną rację". Takie poczucie jest nadzwyczaj niebezpieczne bo pozwala wszystko usprawiedliwiać. Patrz Orban i to co dzieje się na Węgrzech.

Jestem Europejczykiem.

haha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.