Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Oj bidoku to juz ani PIS ani PO- pozostalo ci tylko SLD.

Wyszlo szydlo z worka.

Całe to towarzystwo należy zamknąć w sejmie, dać jedną kromkę chleba ze smalcem na dzień i niech się wtedy rządzą.

Ja w demagogię? Jeśli wymagam od tych, których wybrano realizacji tego co obiecywali i czego się zobowiązali podjąć? Ja płacę, ja wymagam. Jak się nie wywiązują z tego, czego się podjęli, to niech oddają kasę i won.

od kiedy świat jest doskonały bez szubrawców . Bez zmiany cywilizacji zawsze i wszędzie będziesz miał z rzetelnością problem

od kiedy świat jest doskonały bez szubrawców . Bez zmiany cywilizacji zawsze i wszędzie będziesz miał z rzetelnością problem

Przymykając oczy i pozwalając na działania szubrawców cywilizacja może jedynie staczać się po równi pochyłej. Nasz sejm i jego "godni" mieszkańcy pokazują to dokładnie. Sięgnął rynsztoka. A dna i tak nie widać.

w Niemczech nie tak dawno z powodu nacisków i łapówek prezydenta odwołali....tak więc wszędzie znajdziesz szubrawców , nie jesteśmy wyjątkiem

Bez nacisków by nie odwołali. Dlatego ja naciskam.

Dlaczego mam tolerować szubrawców przewalających moje życie i kasę? Niech cham boi się sam.

A u nas kogoś odwołali?

a ja osobiscie jezdem zdania ze to nie rzad nalezy zmienic ale spoleczenstwo.bez spoleczenstwa zmiany juz dawno poszlyby dalej i lepiej.,Spoleczenstwo jest kulom u nogi wszelkim reformom.

i statystycznie szubrawcow jezd wiecej w spoleczenstwie niz w rzadzie.

a ja osobiscie jezdem zdania ze to nie rzad nalezy zmienic ale spoleczenstwo.bez spoleczenstwa zmiany juz dawno poszlyby dalej i lepiej.,Spoleczenstwo jest kulom u nogi wszelkim reformom.

i statystycznie szubrawcow jezd wiecej w spoleczenstwie niz w rzadzie.

To akurat nie dziwi z pozycji Pana i Władcy - tu z wielkich to np. Hitler, Stalin i Polpot. Oni takie poglądy nawet wdrażać w życie.

Śmiszne jest to , że takie poglądy głoszą niewolnicy i poddani.

To akurat nie dziwi z pozycji Pana i Władcy - tu z wielkich to np. Hitler, Stalin i Polpot. Oni takie poglądy nawet wdrażać w życie.

Śmiszne jest to , że takie poglądy głoszą niewolnicy i poddani.

o poddanych najwiecej wiedza ..poddani.wielcy to nie tylko hiter i stalin aczkolwiek zrozumiale ze maluczkim niewatpliwie...imponowali.

Punkt widzenia zależy od...

"Lech Wałęsa o demonstracji "Solidarności": na miejscu Tuska dałbym polecenie: spałować"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dla mnie kaczyński to zapatrzony w hitlera dyziu marzyciel

Nadużyłeś mojego wpisu! Doskonale wiesz, że nie był o Kaczyńskim!

Punkt widzenia zależy od...

"Lech Wałęsa o demonstracji "Solidarności": na miejscu Tuska dałbym polecenie: spałować"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Lech-Walesa-o-demonstracji-Solidarnosci-na-miejscu-Tuska-dalbym-polecenie-spalowac,wid,14489230,wiadomosc.html

Zastanawiam się, jak ten ludowy głupek zrobił wielką karierę polityczną w kraju samych inteligentów!

Zastanawiam się też, czy ktoś Wałęsowej nie wystawi na kandydata w następnych wyborach... parlamentarnych lub prezydenckich!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A szary obywatel będzie za grosze za***rdalał do 67 roku życia na groszową emeryturę: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jak-dorabiaja-ministrowie-oto-rekordzista,1,5132172,wiadomosc.html.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Była posłanka PO Sawicka winna korupcji i skazana na 3 lata więzienia, Wądołowski na 2 w zawieszeniu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zapadl-wyrok-ws-Beaty-Sawickiej-i-Miroslawa-Wadolowskiego,wid,14490751,wiadomosc.html?ticaid=1e757!

Dziwi mnie pobłażliwe potraktowanie tego drugiego przez sąd. W samorządach panuje wielka i niekontrolowana korupcja - kara ma oddziaływać również prewencyjnie. Tu tego nie widzę.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Była posłanka PO Sawicka winna korupcji i skazana na 3 lata więzienia, Wądołowski na 2 w zawieszeniu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zapadl-wyrok-ws-Beaty-Sawickiej-i-Miroslawa-Wadolowskiego,wid,14490751,wiadomosc.html?ticaid=1e757!

Dziwi mnie pobłażliwe potraktowanie tego drugiego przez sąd. W samorządach panuje wielka i niekontrolowana korupcja - kara ma oddziaływać również prewencyjnie. Tu tego nie widzę.

jeszcze pół roku wyższy wyrok i dostałaby tyle co Lipiec:-)

zarówno ona jak i lipiec dostali wyroki nie w zawieszeniu, to w polsce rewolucja. ale prawda jest taka że żadne kary nie bedą odstraszaly . korupcja jest tym większa im większy sektor panstwowy i regulacja. w prywatnym oczywiscie też jest korupcja ale firmy padają i przy okazji struktury się optymalizują. a urzędy nie padają. ciekawe ile dostanie docelowoziobro za całą karierkę - ja bym mu dał z 15 lat - i z 5 na wszelki wypadek

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Korupcja jest apolityczna i asystemowa!

bo jest ludzka - jest nasza. każdy ma gen korpucji w osbie wystarczy go tylko sprowokować. agent tomek to wlasnie taki prowokator. chociaz nie zazdroszcze mu jak za co kolwiek znajdzie sie w mamrze - pewnie go tam pokochają ..bardzo dokładnie...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Notowania Platformy Obywatelskiej idą systematycznie w dół: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,W-ciagu-roku-poparcie-dla-PO-spadlo-o-16-punktow-sondaz,wid,14496094,wiadomosc.html.

Widocznie dla tego premier Tusk wziął się osobiście do roboty, a raczej do nadzorowania roboty: http://deser.pl/deser/1,111858,11744551,Premier_z_helikoptera_sprawdza_stan_autostrady_A2_.html?bo=1. Jego wysiłek nie u wszystkich znalazł uznanie, a wręcz niesłusznie stał się okazją do żartów i szydzeń.

Premier nie zaniedbuje też PR: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11745239,Tusk_o_sprawie_Sawickiej__U_nas_CBA_nie_bedzie_kusic.html. Premier ma zastrzeżenia do działania CBA. Zapomniał tylko biedaczek, że powstało ono dzięki współpracy POPiS-u i miało służyć w zwalczaniu... no właśnie - wówczas PO nie brała pod uwagę, że stanie się celem. Przecież miało nim być SLD.

Premier prezentuje wielki optymizm, jeśli chodzi o własna partię: "- Mogę, tak jak to robiłem także w przeszłości, przeprosić Polaków za to, że w polityce - także kiedyś w Platformie - pojawiają się ludzie, którzy nie powinni trafić do polityki, ponieważ nie są w stanie sprostać elementarnym standardom etycznym -". A może w PO są już teraz wyłącznie politycy o czystych rękach i gdyby nie słowa premiera, to nikt by się nie domyślił? Jest jednak jakiś niespójny w wypowiedziach, bo stwierdza dalej, "(...)że tego typu rzeczy zdarzają się w każdym środowisku politycznym, także w PO, jest gotów przepraszać Polaków każdego dnia, bo - jak mówił - sam chciałby, żeby polityka była czystsza, niż jest w Polsce i na świecie." Widać, że premier jest optymistą mimo wszystko - podobnie jak Sławomir Neumann, który zapowiada niemal totalne zreformowanie kraju przez PO: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/neumann-druga-kadencja-rzadu-donalda-tuska-bedzie-,1,5133380,wiadomosc.html.

I tu zaczynam się bać. Dotychczasowa praktyka pokazała, że jak PO bierze się za działanie, to skutki są iście porażające.

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

amerykanie chcą od sojuszników z nato, którzy wycofują swoje jednostki z afganistanu kasę na zastąpienie ich własnymi siłami

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sikorski-usa-chca-ok-1-mld-dol-rocznie-na-afganist,1,5134269,wiadomosc.html

amerykanie chcą od sojuszników z nato, którzy wycofują swoje jednostki z afganistanu kasę na zastąpienie ich własnymi siłami

Polska będzie płaciła 20 mln USD rocznie - czyli tyle co Rosja i Indie razem oraz dwa razy więcej od Chin. Polska będzie budowała wspólna europejska tarczę antyrakietową. Ciągle bronimy interesów innych. Czy rzeczywiście tego wymaga Polski interes narodowy? Na obronę własnego terytorium ciągle nie ma pieniędzy - wojsko systematycznie się likwiduje. Przecież UE i NATO nas obronią.

Kolejny skandal POPiS-owej polityki tym razem w samorządzie toruńskim: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/torun/torun-miasto-ma-dlugi-ale-pozyczy-kurii-12-mln-zl,1,5134532,region-wiadomosc.html.

Zadłużony Toruń pożycza - bo tak chcą radni PO i PiS! Tymczasem władze kościelne zrobią kokosowy interes: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/torun/torunska-kuria-sprzedaje-palac-za-8-mln-zl,1,5133341,wiadomosc.html.

To woła o pomstę do nieba oraz o przeciwdziałanie władz ziemskich!

Strasznie skostniały ten wątek. Takie pitolenia bab z magla o niczym.

Stwórzmy jakiś nosny program polityczny Audiostereo.pl

moja, kompleksowa propozycja... Nie znaczy że wszystko od razu trzeba, ja nie Buzek, nie musze udawać reformatora żeby szybko sie nachapać:

1. Likwidacja Senatu i Urzędu Prezydenta.

2. Zmniejszenie liczby posłów do 380 (około 10 na milion mieszkańców wystarczy aż nadto).

3. Likwidacja płacenia za posłowanie – funkcja ma być pełniona społecznie za zwrot kosztów w wysokości płacy minimalnej - w ten sposób znajda sie bliżej problemów narodu.

4. Skrócenie kadencji posłów do 1 roku

5. likwidacja wyborów – zastąpienie ich losowaniem spośród posiadających czynne prawo wyborcze (model ateński), powołanie na stanowisko jest obowiązkowe, w razie sprzeciwu obijamy kijami i odbieramy prawa obywatelskie w tym prawa dowszelkich świadczeń społecznych.

6. likwidacja powiatów i sejmików regionalnych.

7. Wojewodowie i Prezydenci / Burmistrzowie miast wybierani w drodze losowania spośród kandydujących osób posiadających kierunkowe wykształcenie administracyjne lub prawnicze i 10 lat stażu pracy poza administracją publiczną i w momencie wyborów nie prowadzący działalności gospodarczej osobiście i nie zasiadający we władzach spółek co najmniej od 10 lat.

6. Wybierane władze gmin, miast i Rząd w wyborach powszechnych na partie polityczne, ale do kandydowania na urzędy ministerialne dopuszczeni wyłącznie ludzie z wykształceniem kierunkowym uzyskanym w Polsce spośród kandydatów wskazanych imiennie przez wyborców.

7. Wprowadzenie podatków progresywnych – dla zarabiających minimalną pensję stopa podatku 15% i kwota nieopodatkowana w wysokości połowy płacy minimalnej (czyli stawka realana 7.5%).

Dla przekraczających 3x średnią płacę (medianę) ustalaną przez GUS, stopa podatku 75% wynagrodzenia od kwoty przekraczającej 3x średnią płacę.

Zasady stosowane również do działalności gospodarczej osób fizycznych i spólek KSH w celu likwidacji mozliwości unikania opodatkowania ta drogą..

8. Wszelkie składki od płacy oraz odprowadzenie podatków za pracowników obciążają pracodawcę, który jest ich płatnikiem tak jak obecnie. Z tego powodu likwidacja wszelkich PITów i niepotrzebnych nikomu zeznań rocznych od osób zatrudnionych wyłącznie na etacie oraz wykonujących pracę na podstawie innej niż działalność gospodarcza.

9. likwidacja KRUS i opodatkowanie rolników tym samym podatkiem dochodowym jak prowadzących działalność.

10. opodatkowanie księży takim samym podatkiem dochodowym. W razie zaniżania dochodów przypisywanie domiaru 75%.

11. Wprowadzenie podatków antytransferowych za stosowanie cen wewnątrz-korporacyjnych (domiar) w wysokości 75% (wzór niemiecki)

12. Jedna stawka VAT w wysokości 15% na wszystko.

13. Likwidacja wszelkich ulg w podatkach.

14. Szkoły prowadzi Państwo i finansuje z podatków. Ewentualnie szkoły prywatne mogą uczyć tylko studentów którzy zdali egzaminy wstępne na państwowe uczelnie i tylko za ustalaną przez Państwo opłatę. Nauka to zbyt poważna sprawa żeby oddawać ją pazernym kapitalistom.

Likwidacja licencjatów i innych pseudoszkół i pseudotytułów zawodowych.

15 Likwidacja wszystkich korporacji zawodowych.

16. Likwidacja religii w szkołach, sekularyzacja dóbr kościelnych niewykorzystywanych na cele kultu (wzór Państwa Frankońskiego), opodatkowanie transferów kapitałowych do Watykanu stawką 75%.

17. likwidacja umów śmieciowych – każda praca wykonywana poza działalnością gospodarczą bez względu na podstawę prawną opodatkowana i obciążona składkami ZUS tak samo jak praca na Umowę o Pracę z Kodeksu Pracy.

18. Likwidacja darmowych staży, umów na zastępstwo i innych umów o pracę w Prawie Pracy – pozostawienie tylko jednej formy umowy o pracę - na czas nieoznaczony ze stałym okresem wypowiedzenia 1m-c.

19. Cła antydumpingowe na produkcję z poza UE. Za produkt UE uznawane wyroby których 75% kosztów produkcji ponoszone jest na terenie kraju członkowskiego. Likwidacja wspólnej waluty wewnątrz UE – rubli transferowych i dolarów clearingowych też nam nie potrzeba, ma istnieć wewnątrzeuropejska konkurencja walutowa.

20. nacjonalizacja banków i firm ubezpieczeniowych w forme spólek akcyjnych z udziałem Skarbu Państwa (złota akcja). Zakaz skkupowania kapitału akcyjnego z Giełdy i koncentracji powyżej 5% jednej spółki..

21. Obniżenie wymiaru czasu pracy w Kodeksie Pracy do 30 godzin tygodniowo i obniżenie wieku emerytalnego do 60 lat - w celu zwiększenia zapotrzebowania na pracę,

oraz objęcie opieką socjalną i ubezpieczeniem zdrowotnym, wszystkich niepracujących ujawnionych przez GUS (obecnie około 3,5mln ludzi) - zasiłkiem w wysokości nie mniejszej niż połowa płacy minimalnej która nie może być mniejsza niż 75% płacy średniej (środkowej) ustalanej przez GUS.

Taki powinien być NASZ program wyborczy :)

Marzy mi się co prawda anarcho-syndykalizm ale audiofile tutaj są zbyt prości żeby mogli pojąć jego zasady. Zostańmy na razie przy odrywaniu dup polityków od foteli i braniu kapitalistów za uzdę.

To jest nasze 21 tez które powinniśmy przybić na drzwiach tej okragłej stadniny przy Wiejskiej.

Kubri

Ja proponuję jeszcze

22.Uchwalenie wydłużenia życia do 100 lat( z opcją przedłużenia)

23.Zadekretowanie powszechnej szczęśliwości.

24.Uchwalenie zasady,że praca jest dla chętnych a dla pozostałych zasiłek w wysokości średniej krajowej.

No właśnie .. - Skandynawowie coś podobnego "uchwalili", dzięki temu żyją dostatnio, szczęśliwie i sprawiedliwie.

A polaczki dają się dymać w odbyt takimi tekstami jak autora powyżej więc mają i mieć będą syf z gilem. Oraz Wojciechów Iwaszczukiewiczów wiecznie wątpiących.

To się nazywa "wyuczona bezradność", i u nas przetrenowana na całym społeczeństwie. Żeby ruszyć w drogę trzeba zrobić pierwszy krok. Tylko musi to być krok we właściwym kierunku zamiast zanurzania się stopniowo w bagnie jak Polska epoki solidarnosciowej.

p.i s.

Zapomniałem jeszcze o podatku katastralnym od niezasiedlonych nieruchomości deweloperskich. Co najmniej 10% rocznie od wartości rynkowej. Zaraz znikłaby nadpodaż drogich mieszkań w kraju gdzie 3 miliony rodzin wg statystyk nie jest w stanie kupić i utrzymać samodzielnego mieszkania.

korupcja jest tym większa im większy sektor państwowy i regulacja. w prywatnym oczywiście też jest korupcja ale firmy padają i przy okazji struktury się optymalizują. a urzędy nie padają

To niestety nieprawda a w zasadzie kompletna BZDURA wmówiona przez przekręciarzy od prywatyzacji i bredzaczy na temat niewidzialnej ręki rynku. Bo to oni mieli i mają najwięcej korzyści z tworzenia warunków do korupcji.

Korupcja jest wszędzie i zawsze była.

W ostoi gospodarki wolnorynkowej- USA, dopiero w latach 70-tych zaczęto karać wręczanie łapówek więc rozumując powyższym tokiem kiedy nie było przestępstwem - problem nie istniał. Ale tylko firmy z USA, dlatego koncerny amerykańskie tworzyły zagraniczne filie do których przekazywały fundusze na łapówki.

Niedługo po tym wyszła na jaw afera korupcyjna z zamówieniem na samoloty F104 - Lokheed-Martin przekupił Rząd RFN by ten nabył niesprzedawalny samolot nazywany latającą trumną. O ile wiem nikomu z uczestników afery poza wstydem zrobionym przez prasę, nic złego się nie stało. Bo przecież łapówka nie była przestępstwem - to się u nas też teraz ładnie nazywa - lobbing ( pamiętaci eże niedawno ktoś rzucił pomysł uznania lobbingu za działalność przestępczą i jaki krzyk podniosły pierdzistołki z Wiejskiej ? ).

Kiedy korupcja nie była karalna, to problem nie istniał - no może istniał tylko dla rodzin lotników, którzy się rozbili w tych latających trumnach kupionych dzięki łapówkom.

Ale kapitalizm wymaga ofiar - podobnie jak nie tak dawno wymagał komunizm.

Systemy się zmieniają jak widać, tylko ofiary są potrzebne każdemu.

Dotyczy kwestii uzytkowania stoków narciarskich w górach zimą:

""Odkąd przejechalem na nartach na butorowym wierchu przez sznurki jakie chłopi rozciagneli na stoku , wiem jedno - to dzicz. PiS broni kilkudziesięciu pazernych dziadów. A cały naród jeździ do Słowacji Austrii itd. Bo w polskich górach jedno wielkie dziadostwo. Udławcie sie tymi górami i postawcie Blaszczakowi na swoich działkach kapliczki Smoleńskie. I niech wam za to płaci dutki, to wyjdziecie na swoje. A w Zakopanem byłem dawno temu ale dwa razy - pierwszy i ostatni. Niech wam ta pani Byrcyn płaci za to, czego ja juz od was już nie chcę, bo znam lepsze miejsca.""

Żródło - TokFM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.