Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tak oczywista jak oczywista oczywistość.

xniwax

Skoro przyznałeś,że zamachu nie było a twierdzisz,że Prezes jest podpuszczany i prowokowany (skutecznie) przez Tuska to sam przyznajesz,że Jarosław jest kretynem.

A co prawica ma wspólnego z prawdą?Kołtuństwo dotyczy zakłamania i hipokryzji przede wszystkim w sferze obyczaju.Czyli częściej wiąrze się z postawami zachowawczymi i konserwatywnymi. A te to domena prawicy.

Kołtuństwo dotyczy zakłamania i hipokryzji przede wszystkim w sferze obyczaju.

Tylko uważaj i nie licz na to , że liberał to święty. Prawica to, Lewica tamto, a Środek dupę wypina raz na prawo, raz na lewo.

Liberał to cud natury co go nikt nie widział, PO tylko potwierdza usilnie niemożliwość istnienia owego cudu natury.

Zaczyna powoli z mozołem Lud ciemny to rozumieć, a i nawet ten bardziej oświecony.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

popieram

Lepiej wszystkich i wyborców też. Tylko, gdzie później wsadzić tych drugich..

Ukryta Zawartość

Nie przyznałem. Napisałem, że nie wierzę.

Znowu manipulujesz.

I kto tu manipuluje i robi uniki?Skoro nie wierzysz to znaczy,że wg. Ciebie zamachu nie było.To oczywiste.

A może tak jak uważa część pissmanów była to trochę katastrofa a trochę zamach?

Skoro nie wierzysz to znaczy,że wg. Ciebie zamachu nie było.To oczywiste.

Wojciechu, zlituj się nad swoją inteligencją.

Dulska to świetny przykład ale na zwykłą ludzka hipokryzję, skrzywiona mentalność, osobowośc znaną przed wynalezieniem "lewicowych poglądów".

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Extra! Będzie znowu sanacja? Palikot - zmykać PiS do więżień - jaksię rozpedzi to jeszcze Biedronia za nieobyczjność zamknie. Kik - ściagać nawet z mównicy sejnmowej nie bacząc na imunitet i takie tam pierdóły. Czyżby dawanie Tuskowi legitymacji do naprawy autorytetu państwa siłą? I bedzie do kompletu, gdy:

"(...)O północy się zjawiliJacyś dwaj cywili,

Mordy podrapane,

Włosy jak badyli.

Nic nikomu nie mówili,

Ino w mordy bili

l bal zakończyli,

Ta już, ta joj.(...)"

Historia lubi się powtarzać.

xniwax

A to dobre! To lewicowość czy prawicowość zostały wynalezione?Przez kogo?Te poglądy są tak stare jak ludzkość tylko zostały nazwane w czasie rewolucji francuskiej w związku z zajmowanym miejscem w Zgromadzeniu Narodowym.Oczywiście bycie lewicowym czy prawicowym w różnych epokach znaczyło zupełnie co innego niż obecnie.A Dulska to typowa przedstawicielka drobnomieszczaństwa czyli warstwy społecznej jak najbardziej prawicowej.

Brzeziński nazwał wariata wariatem a nikt normalny takiego na lidera nie wybiera. Nie tylko ja od kilku lat o tym mówimy .Nareszcie na pierwszych stronach gazety o tym napisały .

dziadekwłodek

Tacy osobnicy najczęściej zjawiali się za PRLu i byli funkcjonariuszami UB.Pewnie tęskinisz za tym?

Wiem,wiem.Oburzysz się zaraz i zarzucisz mi manipulację.Ale ja tylko zastosowałem Twoją metodę insynuacji.

e poglądy są tak stare jak ludzkość tylko zostały nazwane w czasie rewolucji francuskiej w związku z zajmowanym miejscem w Zgromadzeniu Narodowym.

Poniekąd sam na to trafiłeś, to tak jak z ręką, istnieje od zawsze ale jest ręką od kiedy ją tak nazwano.

dlaczego na tym forumnie nie ma żadnych kobiet?

Ponoć wladz jest kobietą.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Tacy osobnicy najczęściej zjawiali się za PRLu i byli funkcjonariuszami UB.Pewnie tęskinisz za tym?

Wiem,wiem.Oburzysz się zaraz i zarzucisz mi manipulację.Ale ja tylko zastosowałem Twoją metodę insynuacji.

To nie UBekach i SBekach śpiewał hrabia-agent Dzieduszycki na przełomie lat 60 i 70 XX wieku w PRL-owskiej TV - tylko o sanacji śpiewał. Całokształt znajdziesz w "Zamachu stanu" Filipskiego i paru ksiażkach, m.in. o sanacyjnej tajnej policji politycznej czy gen. Włodzimierzu Ostoi-Zagórskim.

Wbrew temu co piszesz w PRL-u nie do kazdego domu czy mieszkania wchodzili funkcjonariusze PRL-owskiej policji politycznej, a czasami zakres swobód był wiekszy niz dziś - szczególnie jesli chodzi o sprawy światopoglądowe i obyczajowe.

Ja manipuluję - duża przesada z Twojej strony. Nabijam sie tylko z gamoniowatego premiera i doradców w stylu Palikota czy Kika. Przeciez to Palikot dzisiaj darł sie w Sejmie, że pozamyka. Wtórował mu m.in. takimi słowy profesor Kik:

"Prokuratura powinna się zająć wypowiedziami polityków?

- Bez dyskusji. Zanimby zszedł z mównicy, powinni go aresztować na sali sejmowej, nawet niezgodnie z prawem [posłów chroni immunitet - red.]. Tak długo, jak państwo pozwoli sobą szargać, tak długo znajdą się ci, którzy będą to robić. Donald Tusk jest spętany, ubezwłasnowolniony liberalnym podejściem do polityki. A jest coś ważniejszego od niego. To autorytet państwa. Tusk nie może kazać zamknąć, bo nie ma tym polega demokracja. Nie ma instytucji chroniących państwo."

I Ty piszesz, że ja manipuluję. Robisz się złosliwy i napastliwy - zupełnie jak Tusk.

Po prostu w normalnym świecie politycy pokroju Jarosława Kaczyńskiego krzyczą na rogu ulicy

tylko nie u nas, w popierzponym kraju. gdzie lęki i fobie jednego konusa rozpieprzają kraj

dziadekwłodek

Ja się odwoływałem nie do wspomnień Dzieduszyckiego ale Twoich.A ci panowie to we wszystkich czasach wyglądali podobnie.Taka robota!

xniwax

A jakaż to prowokacja?Nie żartuj!To Ty jak zwykle usiłujesz wszystko pomieszać i zrelatywizować.W myśl zasady,że nie ważne czy ukradł czy jemu ukradli.Prawica pisowska w swym oszołomstwie przekroczyła wszelkie ramy i normy i za to profesor ją zaatakował.On przemawiał jako polityk i mówił językiem polityki.Tak więc nie musiał nazywać wszystkiego po imieniu.Każdy w miarę inteligentny człowiek zrozumiał o kogo chodzi.

PiSowcy juz zrobili z siebie idiotów przy okazji afery trotylowej. Z braku sensownych wytłumaczeń poszli w zaparte i z kamienną twarzą twierdzili że czarne jest białe (słynne motto całej partii).

Ze zdumieniem stwierdzilem że ta taktyka tak im sie spodobała że postanowili ją powtórzyć.

I nagle zupełnie jednoznaczna wypowiedź Brzezińskiego nabrała w ich ustach jakichś dziwnych znaczeń. Niestety taktyki nie uzgodnili wcześniej i mieliśmy cały wachlarz pomysłów - od stwierdzenia że Brzeziński jest niedoinformowany po stwierdzenie o jego zbydlęceniu!!!

Jestem Europejczykiem.

skynek nie kręć jak Gmyz . Zacytuj siebie i kolegę.Podany przykład odpowiada kalibrem tylko wy seriami strzelaliście

"Talaga zaprzeczył. "Informacja pochodząca z wywiadu z Cezarym Gmyzem w TOK FM przeprowadzonego 8 listopada, jakobym to ja zdecydował u umieszczeniu słów trotyl i nitrogliceryna w jego artykule, jest nieprawdziwa. Prosiłem Cezarego Gmyza drogą sms-ową o sprostowanie jej publicznie, niestety nie dokonał tego. Oświadczam, że jeżeli takie sprostowanie nie nastąpi w najbliższym czasie, wystąpię przeciwko niemu z pozwem o naruszenie mojego dobrego imienia" - napisał w oświadczeniu.

Kilka godzin po opublikowaniu stanowiska Talagi na Tokfm.pl, Cezary Gmyz wycofał się ze swoich słów. "W audycji z moim udziałem w dniu 8 listopada w 'Popołudniu Radia TOK FM' na wyrost użyłem sformułowania sugerującego, że decyzję w sprawie umieszczenia nazwy 'trotyl i nitrogliceryna' podjął Andrzej Talaga. W rzeczywistości był on jedynie uczestnikiem jednej dyskusji na temat zebranych przeze mnie informacji. Pełną odpowiedzialność za użycie tych słów w tekście 'Trotyl na wraku tupolewa' biorę na siebie jako autor tekstu" - napisał w oświadczeniu Cezary Gmyz. "

zastraszony dowodami od razu zmienił zdanie , natomiast nie musi udowodnić trotylu i nitrogliceryny w wraku i brnie oklaskiwany przez ..... ?

oczywiście , Rosjanie brzozę jak niedzwiedzia wytresowali i samolot strąciła .Podobnych Tobie śpiochów komórką uruchamiają i pleciecie 3 po 3 o narodzie , zdradzie i Bogu...

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Ja się odwoływałem nie do wspomnień Dzieduszyckiego ale Twoich.A ci panowie to we wszystkich czasach wyglądali podobnie.Taka robota!

A ja odwoływałem się do jego twórczości, ponieważ W ciągu swojego życia w PRL-u z "takimi panami" styczność miałem tylko w kabarecie. Nie nalezałem do tych, którzy chęć obalenia Polski Ludowej wyssali z mlekiem matki.

Twoje stwierdzenie, że tęsknie za tym - jest w takim samy stopniu prawdziwe, że wszyscy lekarze biorą łapówki - kiedy powszechnie wiadomo, że robi to jedynie 90 procent z nich. To złosliwy żart oczywiście.

dziadekwłodek

Przecież napisałem,że świadomie dostosowałem się do Twojego stylu insynuacji.Kiedy powszechnie wiadomo,że wszyscy mundurowi za PRL byli na usługach ZSRR,no może 90%.To żart oczywiście.

skynyrd

Dalej grzężniesz w te swoje zamachowe teoryjki a nie potrafisz przedstawić wiarygodnego motywu.Nie widzę tu żadnej analogii do Katynia bo ja o Katyniu wiedziałem niemal od zawsze.A mój dziadek,oficer WP zmarł w obozie w Sumach koło Charkowa w 40r. i nie dożył Katynia.Za PRL jak ktoś chciał znać prawdę o Katyniu to ją znał,choć nie było o tym wzmianki w podręcznikach.Istniała tradycja rodzinna i wiedza powszechna.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W 1976 roku zapytałem ppłk LWP na sali pełnej chłopa: A Katyń! Wszyscy zniemówili. Popatrzył na mnie wściekły i odpowiedział (odtwarzam z pamieci): "Co to jest 30 tysięcy wobec 6 mln!". Włos mi za to z głowy nie spadł. Nie rozmawiało ze mną o tym ani WSW, ani SB. Nie czyję sie też bohaterem z tego powodu.

Teraz o Katyniu i okropnym mordzie Ruskich wiedzą wszyscy. Rzeź Wołyńska w Wolnej i Demokratycznej jest tematem tabu i szuka sie dla niej usprawiedliwienia. Polacy sami znajdują winnych winnych wśród swoich rządy Sancji i działalność AK.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.