Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Niezależny wladz i "Gazeta" też niezalezna

Efekt - wladz głupszy od krytykowanych przez niego.

No powiedz iksik sam - co ty chłopie na temat powiedziałeś??? Jak nie masz pomysłu to siedź cicho a tak wklejasz pierdoły a la jacuś.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dyskusje prowadzone w tym wątku od dawna w wielkiej części nie mają nic wspólnego z tytułem. Nawiązywanie do tematu adwersarza i argumentacja nie mają to wielkiego znaczenia.Tak jak w życiu - poglądy są wypierane przez wrogość.

"- Myśmy uzyskali tego rodzaju stanowisko Wielkiej Brytanii, które całkowicie uprawnia do stwierdzenia, że nie jest ona w tej chwili naszym głównym przeciwnikiem, w ogóle nie jest naszym przeciwnikiem - mówił Jarosław Kaczyński."

"- Najwyraźniej PiS żyje w innym świecie. Czekam, aż politycy tej partii zaczną udowadniać, jak skutecznie Wielka Brytania pomogła Polsce wygrać konfrontację wrześniową z Niemcami w 1939 r. Teraz mamy mniej więcej taką samą skuteczność pomocy - irytował się Tomasz Nałęcz, prezydencki doradca.

Dobre porównanie. Cameron rwie sie do pomocy Polsce jak Chamberlain we wrześniu 1939.

Jestem Europejczykiem.

narodowe niezależne tępaki nawet nie zauważą kiedy Sakiewicz z teściem ostatni grosz z nich wydoją i zostawią z prezesem zamiast kraju

Nie dziwię się Brytanii , mając za sojusznika psychicznego polaczka też obiecałbym gruszki na wierzbie wiedząc ,że głupek sukces swoim wiernym wmówi .... a jest ich setki tysięcy . Niezależnych od ziemskiej grawitacji

Ciekawa historia o nadużyciach władzy dla śledczych z " Gazety Polskiej ".

"Marek Belka i Piotr Farfał, Ryszard Krauze i Sławomir Skrzypek, a także Krzysztof Materna, Krzysztof Skowroński czy nawet Andrzej Fidyk znaleźli się na liście aż tysiąca ważnych osób do rozpracowania, którą według najnowszego "Przeglądu" mieli tworzyć funkcjonariusze tajnej grupy CBŚ w czasach rządów PiS. - Taka była IV RP - mówi naTemat naczelny "Przeglądu" Robert Walenciak. - Nigdy o tym nie słyszałem - odpowiada wiceprezes PiS, Adam Lipiński.....

" Robert Walenciak podkreśla jednak, że jego pismo nie wymyśliło sobie tej listy i jest ona autentyczna. - We Wrocławiu jest sprawa, w której ta lista się przewija. Każdy dziennikarz może się na nią przejść i zapytać, czy taki dokument znajduje się w aktach sprawy - wyjaśnia naczelny "Przeglądu". I dodaje: - Gdyby taka lista nie istniała, to ja bym o niej nie pisał. To w czasach PiS było własnie tak, że ustawiano sobie przeciwnika i rzucano na niego prokuratora, służby specjalne. Na podstawie wyssanych z palca donosów."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

blisko związani z środowiskiem , idealny temat dla niezależnych dziennikarzy .

Ukryta Zawartość

Ciekawa historia o nadużyciach władzy dla śledczych z " Gazety Polskiej ".

"Marek Belka i Piotr Farfał, Ryszard Krauze i Sławomir Skrzypek, a także Krzysztof Materna, Krzysztof Skowroński czy nawet Andrzej Fidyk znaleźli się na liście aż tysiąca ważnych osób do rozpracowania, którą według najnowszego "Przeglądu" mieli tworzyć funkcjonariusze tajnej grupy CBŚ w czasach rządów PiS. - Taka była IV RP(...)

Niewątpliwie instytucje wymiaru sprawiedliwości traktowane były jako narzedzie walki politycznej. I coś, o czym warto przypomnieć mianowicie praktycznie standartowe posługiwanie się policyjną prowokacją. Twórcy IV RP dziwnie ukochali sobie esbeckie metody.

Jestem Europejczykiem.

jest ciąg dalszy . Mariusz Kamiński z większością podległych sobie osób z CBS i uzbieranymi informacjami wiceprezesem PiS został . Nie jest ciekawie widząc ich poziom obecnej frustracji. Taktykę cierpliwego omamiania prezes rozwalił więc zadyma pozostała. I tu jest rola nie tylko forumowych narodowych byle jakich

nie tak dawno forumowe narodowe nie wiadomo co , za Romanem murem stało. Gdzie te biało czerwone chłopaki ?

" – Jestem symbolem konserwatyzmu i trwałości poglądów. W dużej mierze ich nie zmieniłem. Zmądrzałem – mówił

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ."

Smutna refleksja

"Język polskiej polityki, zdaje się, osiąga właśnie swój kres. Zbrutalizował się, zradykalizował i oderwał się od rzeczywistości. Wyrosło nowe pokolenie wyborców, które innego języka już nie zna.

W polskiej polityce coraz bliżej do wypowiedzenia dwóch kluczowych zdań, które jeszcze oficjalnie z ust polityków nie padły, ale chyba do tego blisko. Jedno z nich brzmi: „Sprawcą zbrodni smoleńskiej jest Donald Tusk”, a drugie: „Jarosław Kaczyński jest chory psychicznie”. To dwa ogniska elipsy, torem której toczy się teraz polska polityka – piszą w bieżącym numerze POLITYKI Mariusz Janicki i Wiesław Władyka. – Trwają konwulsje i męki przy próbach maksymalnego zbliżenia się do tych stwierdzeń, choć jeszcze nikt z politycznego mainstreamu nie ma odwagi wypowiedzieć ich expressis verbis."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak zwykle czarne jest białe.

Ukryta Zawartość

super , przynajmniej z wątku polityka pisdraki wymiecione a narodowe glany jeszcze nie dotarły

czyżby jak Giertych przekonań nie zmieniły tylko zmądrzały ?

P.S.

obecnie wypada łagodzić relacje , jednak jakoś temu dziadostwu nie ufam i deklaracje przyjazni politykom pozostawię . Morda prezesa nic nie ukryje

nadal mam wrażenie , że Gowin do roli nowego prezesa przez lobby kato-narodowe szykowany

" - Krytycznie oceniam działalność polityczną rządu Jarosława Kaczyńskiego, bardzo krytycznie oceniam to, co robił pan minister Ziobro, ale ich oceni już historia. Jeżeli złamaliby prawo, to od tego jest prokurator, natomiast nie widzę żadnych podstaw do stawiania ich przed Trybunałem Stanu - stwierdził Gowin, odnosząc się do wniosku PO o postawienie obu polityków przed TS.

- Uważam za niedobrą dla kultury politycznej praktykę, że liderom partii opozycyjnej prawie sześć lat po utracie przez nich władzy próbuje się stawiać zarzuty, które prowadzą ich przed Trybunał Stanu - dodał minister sprawiedliwośc "

klasyczne dupy lizanie wyborcom PiS .

Panie Gowin skoro 6 lat za dużo dlaczego ścigasz rządzących komuchów.....qrwa mać za jakie grzechy Bóg świętojebliwym Gowinem pokarał

Niewątpliwie instytucje wymiaru sprawiedliwości traktowane były jako narzedzie walki politycznej. I coś, o czym warto przypomnieć mianowicie praktycznie standartowe posługiwanie się policyjną prowokacją. Twórcy IV RP dziwnie ukochali sobie esbeckie metody.

No patrzcie państwo jak to historia się powtarza wracając ze zwielokrotnionym skutkiem pod rządami RP III i 1/2

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Prokuratura zawsze była, jest i będzie nie tylko narzędziem państwa do zwalczania przestępczości, ale i narzędziem walki politycznej stosowanym przez rządzących. W demokracji też. Dlatego tak ważne są rzeczywiście niezawisłe sądy. Prawdziwa prowokacja policyjna to nie "esbeckie metody" tylko prawem przewidziany środek do walki z przestępczością: http://prowokacjawprawie.blogspot.com/. Rządzący "ukochali" różne rzeczy.

No patrzcie państwo jak to historia się powtarza wracając ze zwielokrotnionym skutkiem pod rządami RP III i 1/2

Może i ładnie brzmi ale jest kompletnie bez sensu.

Jakim zwielokrotnionym??? Co wraca? Co ty iksik za bzdury wipisujesz???

Znowu oczytałeś się tych prawackich portali i powtarzasz bezmyślnie propagandową papkę którą cię karmią.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kiedyś przykładem patologii (sprawiedliwie czy nie) były niesłuszne rządy SLD. Teraz rządy PO przebijają wszystko i wszystkich - a mimo to uchodzą za pozytywny wzorzec.

Propagandę pozostawiam m.in. tobie całkiem dobrze sie wywiązujesz z zadania (być może przypadkowo)

Wydarzenia ostatnich tygodni jednak pozwalają na stwierdzenia o deptaniu demokracji przez rząd.

Czego nawet PiS nie robił w takim stopniu jak PO obecnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Prokuratura zawsze była, jest i będzie nie tylko narzędziem państwa do zwalczania przestępczości, ale i narzędziem walki politycznej stosowanym przez rządzących. W demokracji też. Dlatego tak ważne są rzeczywiście niezawisłe sądy. Prawdziwa prowokacja policyjna to nie "esbeckie metody" tylko prawem przewidziany środek do walki z przestępczością.

Zgadzam się z tym wszystkim. Mnie chodziło o pewien "modus operandi" wymiaru sprawiedliwości w IV RP.

Politycy wyznaczali prokuraturze cele w postaci "załatwienia" politycznych wrogów a prokuratura i służby ruszali do akcji a prowokacja i wymuszanie zeznań poprzez długotrwałe areszty były podstawowymi metorami operacyjnymi.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Trochę już tych "demokratycznych" czystek było... nie wolno przedstawiać,mieć innego zdania niż naczelna propaganda Ping Pong TusK sobie tego nie życzy .

Ukryta Zawartość

zeby zarabiac trzeba sprzedawac towar ktory kupi wiekszosc.Mowi ci to cóś??Nisze wydawnicze tylko dla...kolekcjonerów.np kolekcjonerzy pamiatek smolenskich..... 4%.A demokratycznie to sprobuj z zona w łozku.

Ukryta Zawartość

Trochę już tych "demokratycznych" czystek było... nie wolno przedstawiać,mieć innego zdania niż naczelna propaganda Ping Pong TusK sobie tego nie życzy .

To może zacytuj co Lisicki pisał o właścicielu firmy w której pracował.

Śmiało!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Wydarzenia ostatnich tygodni jednak pozwalają na stwierdzenia o deptaniu demokracji przez rząd. Czego nawet PiS nie robił w takim stopniu jak PO obecnie.

Wolę poruszać się w świecie realnym a nie w wirtualnym świecie obrażonych na rzeczywistość prawackich publicystów więc proszę o garść konkretów.

Ostatnio prawie nie oglądam telewizji więc może umknęły mi jakieś straszliwe wydarzenia?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Ostatnio prawie nie oglądam telewizji więc może umknęły mi jakieś straszliwe wydarzenia?

Wczorajsza wypowiedź Arłukowicza: "– Słyszymy o jednostkowych, absurdalnych sytuacjach dotyczących kolejek do specjalistów. Wszystkie, co do jednej skontrolujemy. Każdy, kto ponosi odpowiedzialność za takie sytuacje musi się liczyć z konsekwencjami – zapowiada minister zdrowia Bartosz Arłukowicz, gość programu „Minęła dwudziesta” w TVP Info. Reszta wypowiedzi zadowolonego z siebie ministra jest na podobnym poziomie:http://tvp.info/informacje/polska/rozliczymy-kazdy-absurd/9239069.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.