Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widzę Kukiz nikogo specjalnie nie wzruszył.

Chociaz jest tez inne wytłumaczenie - PiS jest zdezorientowany i Prezes na razie nie zdecydował co o tym wszystkim myśleć i mówić. Jak pojawią sie oficjalne wytyczne to zaraz odezwą sie forumowy kwiat myśli niezależnej :-))).

Jestem Europejczykiem.

na razie bardzo konkretnie pracodawcy zareagowali .

" Wielce Szanowny Panie Duda! Wysłuchałem Pana wystąpienia przez Internet na spotkaniu Platformy Oburzonych i jestem - co tu dużo mówić - oburzony. Informuję Pana, że przedsiębiorcy mają głęboko w du***, jaką Pan zechce ustanowić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz czy zlikwiduje Pan umowy cywilno-prawne - pisze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . List zamieścił na stronie Związku Przedsiębiorców i Pracodawców tuż po zakończeniu spotkania Platformy Oburzonych "

" Przekonuje, że przedsiębiorcy "dadzą sobie rade". - Ograniczymy nasze przedsięwzięcia, wyjedziemy z nimi zagranicę, będziemy zatrudniać wyłącznie na działalność gospodarczą, ograniczymy zarobki "do ręki" dla pracowników, w ostateczności będziemy zatrudniać na szaro. I co Pan nam zrobi? Będzie Pan mógł nam "na warstat skoczyć" - jak mawiał poprzednik na Pana stanowisku. Jak zamierza Pan nas zmusić, żebyśmy zatrudniali ludzi, jak nas przy horrendalnych pozapłacowych kosztach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na to nie stać?"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wyłazi edukacja z partyjnych zebrań , stare komuchy nadal żyją na księżycu. Dziadzie pracę dają pracodawcy , u nas Duda da zatrudnienie a oni firmy poza granice przeniosą .... wtedy gruszki na wierzbie i dudy zamiast wypłat zaproponujesz ?

nie jest kwestią wiary tylko programu . Powiedz co SLD może zaproponować Dudzie czy też Kukizowi ?

Duda gdy rząd obali i zacznie rządzić zrealizuje obietnice wiecowego Dudy ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

wyłazi edukacja z partyjnych zebrań , stare komuchy nadal żyją na księżycu. Dziadzie pracę dają pracodawcy , u nas Duda da zatrudnienie a oni firmy poza granice przeniosą .... wtedy gruszki na wierzbie i dudy zamiast wypłat zaproponujesz ?

Dziad - to by ci za takie szczekanie ch*ja wyciął, do gęby wsadził i wrzucił do gliniaki, związanego jak jaki baleron. Poczytaj łajzo w jakiej dziedzinie biznesu robi ów autor listu otwartego.

Myślę, że Miller na razie musi trochę "odgrywać nie swoją rolę" ale...

Może udałoby się stworzyć jakąś nową formę Narodowego Socjalizmu.

po co nowa , wystarczą gruszki na wierzbie

Dziad - to by ci za takie szczekanie ch*ja wyciął, do gęby wsadził i wrzucił do gliniaki, związanego jak jaki baleron. Poczytaj łajzo w jakiej dziedzinie biznesu robi ów autor listu otwartego.

prymitywny bucu mam w d... ciebie natomiast wypisywane głupoty dużo radości dostarczają .... więc co robisz z swoim penisem ?

P.S.

w przeciwieństwie do dziada z forum jest prezesem ZPP ..

nie jest kwestią wiary tylko programu . Powiedz co SLD może zaproponować Dudzie czy też Kukizowi ?

No wladz chyba przesadziłeś z tym programem.Można mieć program a nie mieć większości w sejmie i PO programie.

A swoją drogą to ostatnio nie widać u nikogo...programu.Są tylko obiecanki-cacanki.

Duda gdy rząd obali

Duda to może rzeczywiście obalić....pół litra?

Ciekawe czy RADUL nosi bródkie,bo zapachniało.........Leninem.

No to Polski Narodowy Socjalizm - lepiej?

To dlaczego tak zalatuje?Bródki brak ale myśli takie same som?

Tak, jak Millera - lubię też Kaczyńskiego, największe zło to Platformersi i inne bezideowe, pseudo liberalne gówno...

Miller nigdy nie zbuduje silnej lewicy w Polsce.On nawet tego nie próbuje bo musiałby wtedy pójść na kompromisy z innym środowiskami lewicowymi.Jemu wystarcza szefostwo SLD z 10-12% poparciem.Aby zbudować silną lewicę i zagospodarować lewicowy elektorat potrzeba nowych,młodszych ludzi nie obciążonych prlowskim dziedzictwem.

modrzew

Po pierwsze PRL miał niewiele wspólnego z socjalizmem jeżeli w ogóle miał.

Po drugie współczesne rozumienie socjazlimu jest zupełnie inne niż przed laty( akceptacja dla rynku,prywatnej własności,demokracji parlamentarnej itd.)

Po trzecie to nie wina socjalistów ,że komuniści posługiwali się ich retoryką.

Po czwarte w obliczu klęski ortodoksyjnego liberalizmu na świecie pewne elementy opcji socjalistycznej wydają się być alternatywą.

No wladz chyba przesadziłeś z tym programem.Można mieć program a nie mieć większości w sejmie i PO programie.

A swoją drogą to ostatnio nie widać u nikogo...programu.Są tylko obiecanki-cacanki.

Duda to może rzeczywiście obalić....pół litra?

Ciekawe czy RADUL nosi bródkie,bo zapachniało.........Leninem.

Nie rozmawiamy o większości tylko obaleniu rządu i pomysłach Duda na dobrobyt .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Miller nigdy nie zbuduje silnej lewicy w Polsce.On nawet tego nie próbuje bo musiałby wtedy pójść na kompromisy z innym środowiskami lewicowymi.Jemu wystarcza szefostwo SLD z 10-12% poparciem.Aby zbudować silną lewicę i zagospodarować lewicowy elektorat potrzeba nowych,młodszych ludzi nie obciążonych prlowskim dziedzictwem.

(...)

Miller doprowadził do tego, że SLD ma stabilne notowania na poziomie 14-15 %. W wyborach powinno być 18-22 %. O ile inne środowiska, które nazywasz lewicowymi nie będą za wszelką cenę zaszkodzić SLD.

Sami młodzi ludzie bez PRL-owskiego dziedzictwa nie zbudują, bez pomocy starych i obciążonych tym dziedzictwem, nie tylko silnej - ale i żadnej Lewicy w Polsce. Od lat widać to po dziecinnym środowisku Krytyki Politycznej. Sierakowski wiadomo, ale co tu robi do niedawna zagorzały prawicowiec Cezary Michalski? Kopia Palikota bez pieniędzy. Natrętny jak wladz czy inny toptewnty, sensowny jak muls. Do tego wpycha się ich na pozycje ekologiczne, antykościelne, cz też obrońców LGBT.

Starzy odkażeni lewicowcy w typie Borowskiego (skompromitowanego zmarnowaniem takich ludzi Lewicy jak Izabela Sierakowska czy nie rozdmuchiwaną aferą Banku Śląskiego), Cimoszewicza (wprowadzającego wysokie standardy uczciwości dla innych bez wiedzy Rady Ministrów i odmawiającego rozmowy o nich przed komisja sejmową, czy też mającego na sumieniu porzucenie elektoratu Lewicy i to bez liczenia się z jego interesem), Kwaśniewskiego (który wiernie jak pies służy kapitaliście czy dyktatorowi, aby mu jakiś ochłap rzucił) czy Oleksego (o którym już w latach 80 XX wieku znajomi mówili o nim, że to świnia widząca własne koryto). Ci z kolei widza tylko Ojropę. Dla nich kraj to wrzód na dupie.

O gdzie reprezentowanie interesów pracujących najemników (bo to oni wypracowują bogactwo kapitalistom), rencistów i emerytów, chorych, odrzuconych, nieporadnych i bezrobotnych. Kulczyk z innymi się o nich zatroszczy? Cała nadzieja w tym, że SLD dogada się z centralami związkowymi w Polsce. Wywalczy coś dla nich, a związki trochę spuszczą z tonu.

Plus ode mnie za odpowiedź fataykowi:

(...)

modrzew

Po pierwsze PRL miał niewiele wspólnego z socjalizmem jeżeli w ogóle miał.

Po drugie współczesne rozumienie socjazlimu jest zupełnie inne niż przed laty( akceptacja dla rynku,prywatnej własności,demokracji parlamentarnej itd.)

Po trzecie to nie wina socjalistów ,że komuniści posługiwali się ich retoryką.

Po czwarte w obliczu klęski ortodoksyjnego liberalizmu na świecie pewne elementy opcji socjalistycznej wydają się być alternatywą.

Niewątpliwie warto odnotować, że wladz bardzo się stara, aby dorównać elicie. Zupełnie jak niejaki Oleksy w dostępie do tego co pod stołem albo i na stole.

<br />Natrętny jak wladz czy inny toptewnty, sensowny jak muls. <br />

wladz, toptwenty, muls, Cezary Michalski. Mnie się takie towarzystwo podoba. Co prawda, dodałbym jeszcze kilka zasłużonych osób...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

SLD reprezentuje tylko siebie czyli byłych PZPRowców tak więc nie wierzę w te 18%.Ale pożyjemy zobaczymy.

Szanowny Wojciechu wybacz, ale to co piszesz o reprezentatywności SLD, jest tzw. gówno prawdą. Reszta się okaże.

wladz, toptwenty, muls, Cezary Michalski. Mnie się takie towarzystwo podoba. Co prawda, dodałbym jeszcze kilka zasłużonych osób...

Ja i tak jestem przystojniejszy, a Michalski pewnością inteligentniejszy niż ty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.