Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"PiS proponuje śpiewanie hymnu w szkole na początku każdego tygodnia.

U mnie w szkole apel rozpoczyna się i hymnem i modlitwą. Polscy uczniowie powinni zaczynać tydzień od śpiewania polskiego hymnu – twierdzi poseł Dorota Arciszewska-Mielewczyk (PiS) w rozmowie z newsweek.pl"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak sam PiS śpiewa hymn:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja proponuje co tydzień podawania informacji ile osób pracuje na umowy śmieciowe (obecnie 1/3 Polaków najwięcej w Europie), jaki jest wskaźnik bezrobocia (obecnie ponad 2 mln) dołożyłbym jeszcze wskaźnik emigracji (obecnie grubo ponad 2 mln ) obraz III RP i jej demokracji.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Totalna paranoja, czyli w TokFm o biedzie: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,13635111,Papiez_zaprasza_biednych_na_msze__Ale_czy_ktos_chce.html.

"Papież Franciszek zaprosił ubogich z Rzymu na mszę Wieczerzy Pańskiej w Wielki Czwartek."

Ten papież mi się nie podoba od początku. Fałsz czuje i działanie na pokaz. Dla dobra KK. Oczywiście.

"Prof. Elżbieta Tarkowska, dyrektor Instytutu Filozofii i Socjologii na Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie: Nie ma jednej biedy. Mówi się o jej różnych obliczach, a jej postaci jest bardzo dużo. Skrajna bieda w Polsce jest na wsi - tam jest 10 razy wyższy odsetek niż w wielkich aglomeracjach. Podobnie jest w małych miasteczkach. Bieda poniżej egzystencji w Polsce dotyczy poziomu konsumpcji, który pozwala na przeżycie i biologiczne funkcjonowanie - dach nad głową, jedzenie, lekarstwa, ubranie. Bieda w Afryce, Indiach czy Ameryce Południowej jest zupełnie inna. Tam bieda jest skrajna i chodzi tam o przetrwanie, o głód."

Obce Landy pominę od razu. Nie jestem naukowcem z tytułem profesorskim, ale widzę, że w Polsce główne skrzypce gra bieda intelektualna. Przykład ze znanej mi wsi. Rodzina wielodzietna. Ojciec debil i pijak, do tego złodziej. Matka ograniczona umysłowo. Dzieci kilkoro. Wcześniej uprawiał własna ziemię, a jak brakowało szedł do ludzi i pracował jako robotnik rolny za pieniądze lub naturę. Teraz ziemia leży odłogiem, żyje z dotacji unijnych i pomocy gminy. A jak tego nie starcza, to obrabia. Inne jej przykłady to wiara w opiekuńczość OFE lub głosowanie na PO i nie tylko? Oraz bezmyślne zapatrywanie się w mir kapitalistycznego bogactwa krzewiony przez obce, ale polskojęzyczne media.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Okszczona, wybieżmowana, nakomuniowana, wielokrotnie roskżeszana - typiczno-polaczkowa. Sól ziemi, sól soli.

Bredzisz! Po prostu bredzisz!

tylko do posypywania drogi się nadaje , oczywiście poza krajem

ty zresztą też!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Co SLD ma do zaproponowania temu debilowi,pijakowi i głowie wielodzietnej rodziny?

Widzę, że coraz częściej też zaczynasz bredzić. Ten wpis jest tego przykładem.

Widzę, że coraz częściej też zaczynasz bredzić. Ten wpis jest tego przykładem.

Z Twojego wpisu wynika,że sytuacja tego dżentelmana to wina PO.Dlatego pytam co masz mu do zaoferowania?

Cały czas biadolenie na temat biedy w Polsce.Niewąpliwie jest ( pokażcie mi kraj w którym jej nie ma) ale w znacznym stopniu jest ona spowodowana alkoholem.I to trzeba wyraźnie powiedzieć,że tym ludziom,często alkoholikom nie da się pomóc.A alkoholizm w Polsce to wielowiekowa tradycja,kultura można powiedzieć.Jesteśmy społeczeństwem w znacznym stopniu zdegenerowanym wódą.I nie jest to wyłącznie wina komuny,wojny,zaborców itd.Tak u nas jest od wieków.

monotonia monotematycznego korzinka ma charakter przypierdalania sie byka z efektem kozy.

A jak sie nie przypierdalać jak w jednym wontku piszesz z wladzem w innym z musgiem.Zdecyduj czy ci musg nie wytransferował sie do wladza.Nawet jeśl, to i tak trafił w próżnie lub w dziure....czarnom.Teraz dopiero bendzie,jeden bez musgu,drugi z ajkiu w dup*e

.wladz poskomlaj za banem,pochlip i popłacz.....kapusiu.

modrzew47 nudzisz . a jak już błyśniesz nie wiadomo co masz w głowie poza sieczką

" .wladz poskomlaj za banem,pochlip i popłacz.....kapusiu."

co to jest , niby teraz wbijam zęby w ścianę a ty masz ubaw z prowokacji ... nuda nuda

Cały czas biadolenie na temat biedy w Polsce.Niewąpliwie jest ( pokażcie mi kraj w którym jej nie ma) ale w znacznym stopniu jest ona spowodowana alkoholem.I to trzeba wyraźnie powiedzieć,że tym ludziom,często alkoholikom nie da się pomóc.A alkoholizm w Polsce to wielowiekowa tradycja,kultura można powiedzieć.Jesteśmy społeczeństwem w znacznym stopniu zdegenerowanym wódą.I nie jest to wyłącznie wina komuny,wojny,zaborców itd.Tak u nas jest od wieków.

hm, zajrzyj może do UK, zobaczysz jak tam piją , a biedy jakoś nie ma....

Teraz to pojechałeś...

Powiedz to ludziom zapieprzającym na śmieciówkach za tysiaka i bezrobotnym, że tak mają - bo wszyscy (a jest ich w Polsce już kilkadziesiąt procent) są alkoholikami.

Gdzie Ty żyjesz Koleś?

Wyjdź z domu na zamkniętym osiedlu i przestań ćpać...

ba akurat ma racje.Rowniez.

przyczyn jest wiele w tym oswiatowych,regionalnych,kulturowych etc.Sytuacja nie zmienila sie od lat, tylko medialnie inaczej.

wyjdz moze z domu sie nacpaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.