Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

justas

Nie zrozumiałeś dziadka.On tam chciał wysłać nie Polaków tylko Żydów.On ma tak szerokie horyzonty myślowe,że zatrzymał sie na 39r.No i sensowne pomysły na zagospodarownaie tej przebogatej wyspy.

A tak na prawdę to nigdy ta sprawa( czyli przejęcie przez Polskę Madagaskaru) nie była aktualna.To były mrzonki takich różnych polskich lig kolonialnych i morskich.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

justas

Nie zrozumiałeś dziadka.On tam chciał wysłać nie Polaków tylko Żydów.On ma tak szerokie horyzonty myślowe,że zatrzymał sie na 39r.No i sensowne pomysły na zagospodarownaie tej przebogatej wyspy.

A tak na prawdę to nigdy ta sprawa( czyli przejęcie przez Polskę Madagaskaru) nie była aktualna.To były mrzonki takich różnych polskich lig kolonialnych i morskich.

Po pierwsze potwierdziłeś, że justas32 cierpi na niedorozwój.

Po drugie mylisz się. W pewnym momencie były to całkiem realne plany. Francja faktycznie planowała przekazać Polsce Madagaskar. W dodatku cieszyły się poparciem pewnych środowisk żydowskich. W 1937 roku na Madagaskar udała się nawet polsko-żydowska delegacja, aby dokonać wizji wyspy. Plany upadły w wyniku presji francuskiej opinii publicznej na swój rząd.

===========================================

Siepacze Janukowycza skatowali Polaków.

majdan_polak_ap_600.jpeg

Protestuje polska ambasada na Ukrainie razem oczywiście z USAmerykańską. http://wiadomosci.wp...l?ticaid=111c1c

Polaków bić na Ukrainie Berkutowi nie wolno - nawet jeśli mieszają się w nie swoje sprawy. Polacy przecież wiedzą lepiej nawet od samych Ukraińców, co jest dla nich dobre.

W historii dopuszczalne były tylko dwa wyjątki. Polaków mogli napierdalać zdrowo i mordować jak chcieli tylko Chmielnicki i jego kozacy - bo walczyli o niepodległość Ukrainy(!) oraz Banderowcy - ci z kolei w imię słusznej walki Niezawisłą Ukrainę i jeszcze słuszniejszej z PRL-em.

dziadekwłodek

Ja tylko potwierdziłem,że twoja świadomość zatrzymała się na poziomie naszej międzywojennej zaściankowej prawicy endeckiej.

Od dziś Unijno-Polsko-Żydowskie media dostały oficjalne przyzwolenie aby Janukowycza nazywać "DYKTATOREM" a jego rządzenie "reżimem" .

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Ja tylko potwierdziłem,że twoja świadomość zatrzymała się na poziomie naszej międzywojennej zaściankowej prawicy endeckiej.

W obliczu wszechogarniającej zachodniej nowoczesności i poprawności czuję się wręcz nobilitowany.

W obliczu wszechogarniającej zachodniej nowoczesności i poprawności

Co tu tak smutno jest?

W obliczu wszechogarniającej zachodniej nowoczesności i poprawności należy lać kogo popadnie w imię kremlowskiej wizji świata.

Janukowycz właśnie zaprzepaścił szansę na ugranie czegoś pozytywnego od obydwu rywali.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

I miał racje. Bo Unia tak naprawdę nie chciała stowarzyszenia z Ukrainą (widzę podobieństwo do rozmów z Turcją). Gdyby chciała to nie stawiałaby uwolnienia Timoszczenko, jako pierwszoplanowego warunku, zmieniłaby najpierw własna politykę rolą - bo obecna pogrążyłaby Ukraińskie rolnictwo, przygotowałaby wcześniej rzeczywisty pakiet pomocowo-rozwojowy i nie wysyłałaby tam znienawidzonego przez Janukowycza Kwaśniewskiego - jako swojego negocjatora.

Polacy najlepiej zrobią, jak lepiej będą pilnować swoich spraw. Ukraina to nie nasz problem. Będzie nim, jak będziemy się mieszać w Ukraińskie sprawy.

Masz prawo do życia w zaścianku.Wolna wola!

Każdy rozumie POjęcie zaścianku inaczej. Dla mnie są nim także rządy Tuska i PO.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek na Madagaskar!

Następny wolnomyśliciel. Załapał. Na dwie godziny przed upływem doby. Ale jak widać... nie do końca.

Do Syjamu!

To ty tu robisz za światowca. Więc w drogę.

Jeszcze raz bronię ludności Madagaskaru. Oni naprawdę na to nie zasłużyli !!!

Polewanie polskim szambem zostawmy na audiostereo :-)

Cicho taborecie.

Kiedyś takie sprawy rozstrzygało się właśnie w ten sposób.Ale należało mieć tzw. zdolność honorową.Regulował to ściśle Kodeks Boziewicza.Dziadekwłodek chyba ją ma bo napisał,że czuje się nobilitowany!

Ciekawe czy byłbyś taki odważny gdybyśmy się spotkali face to face ... :-)

Ale skłamałbym gdybym powiedział że nie mogę się doczekać ...

nie strasz dziadka, bo z wrażenia nie weźmie pigułek przed snem, prostata mu się odnowi,a kolega Alzheimer tez zrobi swoje......
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ciekawe czy byłbyś taki odważny gdybyśmy się spotkali face to face ... :-)

Ale skłamałbym gdybym powiedział że nie mogę się doczekać ...

Uważaj baloniku.

Kiedyś takie sprawy rozstrzygało się właśnie w ten sposób.Ale należało mieć tzw. zdolność honorową.Regulował to ściśle Kodeks Boziewicza.Dziadekwłodek chyba ją ma bo napisał,że czuje się nobilitowany!

I kto tu zatrzymał się na 1939?

nie strasz dziadka, bo z wrażenia nie weźmie pigułek przed snem, prostata mu się odnowi,a kolega Alzheimer tez zrobi swoje......

Któren lekarz ci to napisał na PW?

Twój post jest niestety chybiony. Jego to nie dotyczy bo komuniści to nie ta klasa społeczna z którą honor pozwalałby się człowiekowi pojedynkować !

Ależ ja go nie straszę. Ja przypominam mu tylko o konieczności zachowania czujności klasowej ...

Król Lew...

dc98d03a652d812a7d4d95361471563a.jpg

Ile bym dał za taką wizytę...jak tu żyć panie Premierze?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gdzie tam widzisz jakiegoś dziadka?? To mnie zaszczyt spotkał

Na pierwszym planie? Ależ zdziecinniał.

Tak poza tym ten Król Lew to jakaś autoaluzja Tuska, czy nowy profil przedświąteczny Mikołaja?

Może wstęp do rekonstrukcji koncepcji wizualnej Mikołaja na Dziada Tuska.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Ja napisałem kiedyś.

Równie dobrze mogłaby być to Hodowla Starych,Głupich i z Wioch.

Jestem wiocha od urodzenia i nie mam z tego powodu żadnych stresów. Przywykłem.

Ty inteligent z ambicjami do kształtowania opinii na Bocznicy, stajesz się coraz większa wiochą z każdym nowym wpisem.

To u "dziadka" było ? Ładne rzeczy ...

Jak widać wzrok masz też ułomny. Typowe dla przebytego porażenia mózgowego.

Może cię uleczy. Darmowo. Przecież wyraźnie się wspieracie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.