Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wojciech iwaszczukiewicz,

Niczyim klonem nie jestem, zwyczajnie uważam rządy PiS za najbardziej nieszczęśliwy i brzemienny w skutku okres w powojennej historii Polski. Natomiast Tobie gratuluję zmiany poglądów - widzę, że zapisałeś się do PiS. Decyzja nieco spóźniona, choć biorąc pod uwagę szybkość wzbogacania się członków tej partii może być to dla Ciebie niezmiernie finansowo ( choć nie moralnie ) korzystne. Ale cóż - jesteś człowiekiem dorosłym i Ty sam decydujesz o swoim własnym losie oraz dokonujesz wyborów dalszej drogi życiowej.

Redaktor, 21 Wrz 2009, 14:01

>Dobrym przykładem jest działalność rządu PiS, który

>poświęcił się poszukiwaniom wszechogarniajacego układu i guzik znalazł,

A bo to było tak jak z szukaniem owego kochanka przez nagle z delegacji przybyłego męża. Zaczał zaglądać pod łóżko i za kotary i na balkon i za każdym razem jak zajrzał, odsłonił i otwarł, gromkim, pełnym gniewu głosem oświadczał w stronę żony "Acha! TU go nie ma!". Aż wreszcie otworzył ostatnią szafę w której niestety stał facet... z wycelowanym w męża rewolwerem.

"I tu też go nie ma!" zakrzyknął tym samym głosem mąż.

meloman 62, 21 Wrz 2009, 14:34

>Niczyim klonem nie jestem, zwyczajnie uważam rządy PiS za najbardziej nieszczęśliwy i brzemienny w

>skutku okres w powojennej historii Polski.

A więc jednak Bierut nie...

Kongratulejszyn and selebrejszyn (każdego 22 lipca).

• Redaktorzy

"Ale jak trzeba było załatwić Kluskę to wszystkie naraz prokuratury i służby dostały motorków w tyłkach, nawet wojsko w warunkach pokojowych zarekwirowało mu firmowe samochody."

A już wyjaśniono, jaki konkretnie wróg chciał tak zniszczyć Kluskę, w jakim celu, i że nie miało to nic wspólnego z tym, że urzadnik skarbówki który zablokował jego konta dostał pieniężną nagrodę regulaminową, zaś panowie wojskowi mieli chęć sobie pojeździć drogimi samochodami? Vereker, to właśnie miałem na myśli. Widzisz pospolite złodziejstwo, większe lub mniejsze, a szukasz spisku. Takiego spisku, którego im bardziej nie można znaleźć, tym jest straszliwszy (jak to już zgrabnie wywiodłeś). W ten sposób złodziejstw będzie kwitło, bo prokuratura zamiast ścigać interesownego urzędasa, który dla pieniędzy zniszczył prosperujące przedsiębiorstwo, oraz jego szefów, którzy to nagrodzili, poświęci połowę sił szukanie politycznego spisku przeciwko firmie komputerowej z Nowego Sącza. I np. sprawa zmienu przepisów które do tego doprowadziły będzie też drugorzędna, bo to przecież tylko zły Spisek go nadużył naszego społecznego zaufania. Ale jeśli zamiast pracować, woli się szukać spisku, który podobno uniemożliwia rzetelną pracę, to tak się potem na tym wychodzi - jak Kaczyński na Lepperze.

vereker, 21 Wrz 2009, 14:38

">meloman 62, 21 Wrz 2009, 14:34

>

>>Niczyim klonem nie jestem, zwyczajnie uważam rządy PiS za najbardziej nieszczęśliwy i brzemienny w

>>skutku okres w powojennej historii Polski.

>

>A więc jednak Bierut nie...

>Kongratulejszyn and selebrejszyn (każdego 22 lipca)."

Bierut był zbrodniarzem, ale jego rządy nie znieprawiły ludzi tak jak rządy kaczystów. Za jego czasów było dość proste rozróżnienie - albo ktoś jest świnią, albo nie. Natomiast wiekopomną zasługą kaczyzmu było rozmycie tej granicy i całkowite odwrócenie wartości moralnych; za ich przykładem wielu dyskutujących tutaj Kolegów nazywa łajdactwo cnotą, a dobro podłością. Nie jest to naturalnie ich winą, ale pokazuje jakie spustoszenia w sferze aksjologii poczynił kaczyzm.

Redaktor,

Wszystko dobrze, ale czy przed rządami wietrzących-wszędzie-układ Kaczorów prokuratura działała poprawnie? O ile pamiętam, to kiedy posadzono Kluskę układów nie szukano? Zgadzam się z tezą, że jak ludziom pozwoli się spokojnie pracować, to efekty będą lepsze. Ale z drugiej strony, czy jednak w powiedzeniu, że władza korumpuje nie ma choć odrobiny racji? Bo jeśli tak, to wracam do postulatu wprowadzenia rzeczywistej kontroli nad prokuraturą. I lepiej żeby nie była polityczna. Więc co? Wybory na prokuratora generalnego i okręgowych (czy jaka tam jest struktura...)?

meloman 62

Skąd taki absurdalny pomysł,że "zapisałem się do PiS"?

Nie, nie zmieniłem poglądów.W ocenie PiS nie różnimy się.

Redaktor, 21 Wrz 2009, 15:02

> Widzisz pospolite złodziejstwo, większe lub mniejsze, a szukasz spisku.

Można to wytłumaczyć światopoglądem bardziej zbliżonym do kreacjonistycznego niż do lemowego (że było sobie wysypisko kosmicznych śmieci i sam z siebie śmieć o śmiecia się potarł, przez co naelektryzował, iskra przeskoczyła na jakiegoś pobliskiego gluta, no i sie zaczęło! Życie).

Ale można też spróbować pomysleć.... Kraj opanowany jest przez "złodziejstwo, większe lub mniejsze" a Władza je toleruje, ba, nawet zaprzecza istnieniu! To co to jest jak nie spisek?

meloman 62, 21 Wrz 2009, 15:10

>Bierut był zbrodniarzem, ale jego rządy nie znieprawiły ludzi tak jak rządy kaczystów.

Meloman, jesteś zaraz obok Marszałka Niesiołowskiego najlepszą reklamą środków psychotropowych.

wojciech iwaszczukiewicz, 21 Wrz 2009, 15:26

>meloman 62

>

>Skąd taki absurdalny pomysł,że "zapisałem się do PiS"?

>Nie, nie zmieniłem poglądów.W ocenie PiS nie różnimy się.

To była retorsja. Z tego, co pamiętam Helmut czasem chwalił nazistów, zatem przypisanie mi jego poglądów odebrałem jako obelgę. Nazizmu nie znoszę tak samo jak kaczyzmu

corny do bleblania o niczym jest Horst....i jak na razie brak utalentowanego następcy.

w twoich wpisach cały czas przewija się zwątpienie w uczciwość....więc albo nie wiesz o czym piszesz albo ulubioną zabawka jest rozciąganie gumy..

>vereker, 21 Wrz 2009, 16:10

>BTW, teraz pojmuję dlaczego w Unii muszą być proste banany.

Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.