Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ostateczne rozwiązanie kwestii dużej części chorych onkologicznie w Polsce:

"Narodowy Fundusz Zdrowia zakazał leczenia chemioterapia niestandardową tym szpitalom, w którym nie pracują wojewódzcy konsultanci ds. onkologii.

To oznacza, że na Mazowszu, pacjenci będą się mogli leczyć w warszawskim Centrum Onkologii na Ursynowie.

- Przerwa w tym leczeniu, oznacza tylko jedno, progresję a wypadku progresji odmowę NFZ na kontynuację leczenia. Więc los tych chorych jest przesądzony - profesor Cezary Szczylik.

Urzędnicy ministerstwa i NFZ przerzucają się odpowiedzialnością za to, że liczba placówek w których można uzyskać pomoc gwałtownie się zmniejszyła."

">Nie ma czegoś takiego jak państwo neutralne światopogladowo. To, jak stwierdził dziedzic z "Polskich

>dróg" coś jak "baba bez kuciapki".

>Podstawową funkcją każdego państwa jest ustanawianie praw. Prawa uzasadnione są zawsze jakimś

>światopoglądem - dlaczego jest źle (lub może dobrze) gdy ktoś kradnie, kłamie itd. - o tym decyduje

>światopogląd.

>Państwo które nie chce, nie może decydoeać o tym - nie jest państwem itd..."

subagazi nie tylko dla mnie takie pojęcie istnieje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pewien odłam oszołomów głosi jakoby był plan doprowadzenia populacji nad Wislą do liczebności 10 mln. sztuk.

Ależ komu by tam do głowy przychodziły tak makabryczne plany, nic podobnego, jak się raka nie leczy to tylko w ramach niedopatrzeń.

wladz, 6 Sty 2010, 23:27

>subagazi nie tylko dla mnie takie pojęcie istnieje

>

>

Ukryta Zawartość

Wladz, nie wątpię że podobnie jak na temat "centralizmu demokratycznego", tak i na temat "neutralności światopoglądowej" napisano wiele doktoratów a nawet docenturatów.

Także w to że jest was wielu nie wątpię.

Ukryta Zawartość

"Doświadczenia historyczne wskazują, że ścisły rozdział państwa i kościoła wytwarzałby atmosferę niekorzystną dla religii, odstręczającą od jej praktykowania. Potrzeba zapewnienia zgodności wykładni zasady rozdziału państwa i związków wyznaniowych z wolnością sumienia i wyznania, to jedna z głównych przyczyn rozwoju idei neutralności światopoglądowej państwa."

Nowy2

Typowa populistyczna argumentacja.Problem nie dotyczy krzyży w kościołach,na grobach,w miejscach kultu religijnego czy mieszkaniach prywatnych a w miejscach świeckich takich jak szkoły,urzędy.

wiele rzeczy, pradow, formacji, ustrojow przepadlo z biegiem czasu, jedne gwaltownie, na skutek kataklizmow, glodu, wojen, moru, a inne na drodze ewolucyjnych zmian i to jest naturalne. ekspresowe formowanie nowego czlowieka, na drodze przymusu lub terroru, to sprowadzanie czlowieka do roli przedmiotu, przez roznych inzynierow czy reformatorow, chocby przez oslawiona triade ostatnich lat - Hitler, Stalin czy Pol Pot. ile lat przetrwaly ich pomysly? jakie byly koszty ludzkie? ile lat prowadzenia sensownej polityki wymagane jest do zabliznienia sie zadanych spoleczenstwu ran?

inzynierowie dusz, to najgorszego autoramentu mety ludzkie, bez najmniejszych zahamowan.

nadzieja dla przyszlych pokolen stanowi pewnik, ze kazda rewolucja to nic innego jak modelowy Uroborus... tylko te cholerne koszty ludzkie i stracony czas... az pojawi sie nastepny

normalni ludzie wogole nie maja problemu krzyzy, chodzenia w jakichs myckach i z dlugimi pejsami czy tez okutanym od stop do glow w jakies szmaty, codziennie widze takich ludzi i nic mi do nich, bo ja nie walcze z religia i widok krzyza czy jakiegos fikuśnego świecznika w szkole podstawowej mi nie przeszkadza, przeszkadza natomiast internacjonalnemu socjalistycznemu brukselskiemu ateistycznemu bandycie , ktory nie ma nic innego do roboty tylko za m.in. moje podatki chce mnie uczyc jak mam życ....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Hitler, Stalin czy Pol Pot nie musisz sięgać tak daleko przyjrzyj się Rydzykowi i do inżynierów dorzuć duchowieństwo które ma największy wpływ na świadomość człowieka....

electro, 7 Sty 2010, 00:09

>normalni ludzie wogole nie maja problemu krzyzy, chodzenia w jakichs myckach i z dlugimi pejsami

>czy tez okutanym od stop do glow w jakies szmaty,

>za m.in. moje podatki chce mnie uczyc jak mam życ....

bo taki urzednik ma w zakresie obowiazkow, ze bardziej kocha nas, niz my sami, bardziej kocha nasze dzieci niz my i po zlozeniu wypowiedzenia moze miec jeszcze racje przez 2 lub 12 tygodni, a ty czlowieku zostajesz z tym gownem, ktore ci urzednik zostawil w majestacie aktualnego prawa na cale swoje zycie.

wladz, 7 Sty 2010, 00:19

>Hitler, Stalin czy Pol Pot nie musisz sięgać tak daleko przyjrzyj się Rydzykowi i do inżynierów

>dorzuć duchowieństwo które ma największy wpływ na świadomość człowieka....

biedna skatowana i omozdzona ofiara Rydzyka postuje z KL Torun

"ekspresowe formowanie nowego czlowieka, na drodze przymusu lub terroru, to sprowadzanie czlowieka do roli przedmiotu, przez roznych inzynierow czy reformatorow, chocby przez oslawiona triade ostatnich lat - Hitler, Stalin czy Pol Pot."

czym się zajmuje duchowieństwo w przybytku Rydzyka?.....możesz odpowiedzieć

wladz

Co ma Rydzyk wspólnego z Katolicyzmem oprócz symboli, szat jego i jego wspópracowników.

Takich ludzi możesz znaleźć w każdym środowisku, społecznosci, grupie, stadzie, sekcie, korporacji itd, itp.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>Nowy2, 6 Sty 2010, 23:18

>dobra, zgoda, ale jak jeden z drugim cudacznie przebrany obsciskuje sie w publicznych miejscach lub

>na roznego rodzaju pride'ach/paradach (finansowanych ze srodkow publicznych)

Gdzie ty się nowy kręcisz, że takie rzeczy widujesz bo mnie się jakoś nie udało.

>wi, zaloz przedsiebiorstwo rozbiorkowo-rozwalkowe wyposazone w mloty, mloty pneumatyczne i pilarki i

>rznijcie kapliczki przydrozne, takiez krzyze, krzyze na wiezach koscielnych, zwalajcie lub skuwajcie

>takiez z nagrobkow, zrywajcie z szyj widoczne spod ubrania krzyzyki. roboty starczy wam na dlugo.

Chyba nie jesteś aż takim idiotą żeby wierzyć w to co napisałeś. Przecież to już nie demagogia tylko hiperdemagogia. Lepper mógły co najwyżej moherowy berecik za tobą nosić.

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 6 Sty 2010, 23:20

>Tobie się idioto wszystko pomyliło...bidna bidula z bidula.

Chyba o sobie jacuś piszesz. Słownictwo gminne, ubogi zasób skojarzeń, kompleksy, wysoki poziom frustracji, skłonność do agresji. Terapia Gestalt mogłaby ci pomóc tyle, że niestety wymyślili ją niemieccy Żydzi więc będzie podwójnie bolało :-).

Jestem Europejczykiem.

xniwax, 7 Sty 2010, 00:51

>wladz

>

>Co ma Rydzyk wspólnego z Katolicyzmem oprócz symboli, szat jego i jego wspópracowników.

>Takich ludzi możesz znaleźć w każdym środowisku, społecznosci, grupie, stadzie, sekcie, korporacji

>itd, itp.

Pokaż mi drugiego takiego w innym środowisku, społecznosci, grupie, stadzie, sekcie, korporacji

itd, itp.

Jestem Europejczykiem.

gazowiec zebys znalazł swoje miejsce.Jak przyjda muhadziny i ustanowia. to zajmiesz miejsce onego indianina.W wszystkimi konsekwencjami.A ONI cie oczywiscie przeprosza..... za 200lat.I udokumentuja ze Stalin był lepszy.Znaczy... gorszy.A ty juz wtedy bedziesz...odgazowany.Takie sa konsekwencje takich jak ty i muhadzinów, niezaleznie z ktorej strony stoja.Zeby to zrozumiec, nie wystarczy twarz z jajami.

>>>>>>normalni ludzie wogole nie maja problemu krzyzy, chodzeni itd itd.....Autor Podobno wykształcony.Ma problem ze zrozumieniem miejsca krzyza.Brak krzyza w urzedzie, równa sie braku Boga w urzedzie.Cos ten Bóg nie jest ogolniedostepny?????Mimo reklamy.

Nowy2

jakoś nie zauważyłem tego fragmentu o "nadmierze taniej odwagi".

Czasy teraz są takie,że aby skrytykować KK trzeba się wykazać właśnie cywilną odwagą!

Dominuje wazeliniarstwo i lizusostwo w stos. do religii,które m.in. reprezentujesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.