Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Ja, Zbigniew Ziobro, przepraszam Pana dr Mirosława Garlickiego za wypowiedzenie pod jego adresem słów - już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie - które naruszyły cześć Pana dr Mirosława Garlickiego"

nic a nic?....

albo twoje ulubiona rodzina

"Politycy LPR napisali list do Tuska w obronie Rosji

Polska powinna zmienić swoją politykę zagraniczną względem Rosji z konfrontacyjnej na "geopolitycznego partnerstwa", co będzie służyło polskim interesom - uważają politycy Ligi Polskich Rodzin. W tej sprawie partia wystosowała w sobotę apel do prezydenta Lecha Kaczyńskiego i rządu Donalda Tuska."

Nowy2, 10 Sty 2010, 17:15

>śledzący śledziennik lub wątrobiarz :)

M. Konopnicka

A sędzia powstał i szedł,

gdzie pacholę blade

czekało na wyrok surowy.

I dotknął ręką jego płowej głowy,

I rzekł: "Pójdź, dziecię! Ja cię uczyć każę!"

śledzący - pies, slużba zdrowia

śledziennik - hipochondryk, tetryk, człowiek wiecznie nizadowolony tu: przewrażliwiony na swoim punkcie

wątrobiarz - człowiek, którego zalewa żółć, człowiek, który wyładowuje złość, gniew na kimś; w. swoim zachowaniem wyraża celowo gniew tak, by sprawić przykrość komuś

Szwagier nie ułaskawił, więc to ... "przeprosiło". Tak się zastanawiam - czy cokolwiek na świecie może być budzić większą odrazę niż ziobro ? Gdybym miał do wyboru podać rękę temu ... czy przenieść bez rękawiczek rozkładającą się padlinę to wolałbym to drugie.

"Poniżej publikujemy całą treść oświadczenia Zbigniewa Ziobry:

Sąd uniemożliwił mi przedstawienie na rozprawie dowodów odnoszących się do oceny prawdziwości moich słów, a nawet odmówił przesłuchania mnie w charakterze strony. Mimo, że podzielam opinie wielu Polaków, że wydawanie przez sądy wyroków bez przesłuchania strony której wyrok dotyczy, wskazuje na patologie funkcjonowania wymiaru sprawiedliwości, to jednak zdecydowałem się treść orzeczenia wykonać.

Wyrok nie zmienił mojego przekonania co do istotnego aspektu sprawy. Nadal daje wiarę zeznaniu złożonemu przez czterech doświadczonych lekarzy ze szpitala MSWiA i opinii wydanej przez najwybitniejszego polskiego kardiochirurga prof. Zbigniewa Religę, że doktor G. zostawił 6 cm gazę w sercu pacjenta i w konsekwencji tego spowodował śmierć człowieka. Należy pamiętać, iż po przekazaniu mu informacji przez pielęgniarkę, że niemal na pewno gaza w sercu została, uniemożliwił przeprowadzenie szybkiej akcji ratunkowej. Dodatkowo zostawienie gazy w sercu pacjenta nie przeszkadzało doktorowi G. brać pieniądze od niezamożnej rodziny chorego.

Chciałbym też dodać, że nie jestem autorem oświadczenia przeprosin. Autorem całej treści oświadczenia jest wyłącznie sąd. Wykonując wyrok opublikowałem oświadczenie nie ingerując w jego treść. Błąd zawarty w treści oświadczenia (chodzi o znak kropki, który powinien pojawić się po skrócie "dr" - przyp. red.) świadczy wyłącznie o poziomie znajomości zasad pisowni języka polskiego przez sędziego Zbigniewa Duckiego, który wydał wyrok w I instancji. Tak samo jak o etyce pana sędziego Duckiego świadczy fakt, że nie wyłączył się on z rozpoznania dotyczącej mnie sprawy, mimo że wcześniej jako Prokurator Generalny wydałem polecenie wyjaśnienia, czy w związku z orzekaniem nie dopuścił się on w innej sprawie przestępstwa zaliczanego do szeroko rozumianej korupcji."

Ziobro przeprosił... Aj jakiż nius! Niedawno tu toczono wojnę o krzyże i tyle. Bo o cóż się spierać jak ta obywatelska platformiana polityka o ile jest prowadzona to w głębokim ukryciu chyba. Nie zauważyliście że jakoś tak mało się dzieje. Gdyby to był rząd PIS to w każdym takim momencie "ciszy" by krzyczano "ten rząd nic nie robi!!!". Nie? Naprawdę nie było tak?

"doktor G. zostawił 6 cm gazę w sercu pacjenta i w konsekwencji tego spowodował śmierć człowieka. Należy pamiętać, iż po przekazaniu mu informacji przez pielęgniarkę, że niemal na pewno gaza w sercu została, uniemożliwił przeprowadzenie szybkiej akcji ratunkowej. Dodatkowo zostawienie gazy w sercu pacjenta nie przeszkadzało doktorowi G. brać pieniądze od niezamożnej rodziny chorego."

wstydzcie się wszyscy lekarze ktorzy bronicie mordwrcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

"

>Nowy2, 10 Sty 2010, 17:15

>

>>śledzący śledziennik lub wątrobiarz :)

>

>M. Konopnicka

>A sędzia powstał i szedł,

>gdzie pacholę blade

>czekało na wyrok surowy.

>I dotknął ręką jego płowej głowy,

>I rzekł: "Pójdź, dziecię! Ja cię uczyć każę!"

>

>śledzący - pies, slużba zdrowia

>śledziennik - hipochondryk, tetryk, człowiek wiecznie nizadowolony tu: przewrażliwiony na swoim

>punkcie

>wątrobiarz - człowiek, którego zalewa żółć, człowiek, który wyładowuje złość, gniew na kimś; w.

>swoim zachowaniem wyraża celowo gniew tak, by sprawić przykrość komuś"

Nowy2 ambitnie... można rzec przez pomyłkę śledzący wątrobiarz śledziennika

"Ziobro przeprosił... Aj jakiż nius! "

Aj ale jaja.....były minister sprawiedliwości przestrzega prawa....Aj ale jaja

Hej palancie z Białegostoku gdyby to był rząd PiS sam siebie po naradzie u premiera oczyściłby z zarzutu

Jaro_747

ciekawe dlaczego nie odwołał się do Strasburga

"Sąd Najwyższy odmówił przyjęcia kasacji, jaką Zbigniew Ziobro złożył w procesie, który wytoczył mu kardiochirurg Mirosław Garlicki. Lekarz uzyskał prawomocny nakaz przeprosin przez b. ministra sprawiedliwości za słowa "już nikt nigdy przez tego pana życia pozbawiony nie będzie". Jednak Ziobro nie składa broni i zapowiada, że odwoła się do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu."

Hebdomeros, 10 Sty 2010, 09:31

>muls, 9 Sty 2010, 18:47

>

>>chcrcijanstwa bo przeca trudno to co jest nazwać...chrześcijaństwem/

>

>Ty oczywiście masz w głowie obraz prawidłowego chrześcijaństwa. Wprost szkoda że nie można wybrać na

>prymasa osoby świeckiej.

To charakterystyczne dla Żydów. Ostatnio posunęli się nawet do tego, że i świętych kościoła katolickiego bez ich zgody nie można ogłaszać! Jak tak dalej pójdzie to rozpukną się niebawem od własnych gazów.

pankracek, 11 Sty 2010, 07:08

>"doktor G. zostawił 6 cm gazę w sercu pacjenta i w konsekwencji tego spowodował śmierć człowieka.

>Należy pamiętać, iż po przekazaniu mu informacji przez pielęgniarkę, że niemal na pewno gaza w sercu

>została, uniemożliwił przeprowadzenie szybkiej akcji ratunkowej. Dodatkowo zostawienie gazy w sercu

>pacjenta nie przeszkadzało doktorowi G. brać pieniądze od niezamożnej rodziny chorego."

>

>

>wstydzcie się wszyscy lekarze ktorzy bronicie mordwrcy!!!

Cóż z tego skoro Sąd nie interesuje isę tym w ogóle? Podobnie jak w przypadku Lecha Wałęsy to czy był on "Bolkiem" czy nie był jest nieistotne, istotne jest to czy poprzez nazwanie go "Bolkiem" doznał obrazy.

Tradycyjne podczas pościgu ulicą okrzyki "łapaj złodzieja!" są niebezpieczne, lepiej krzyczeć "łapaj", bo jak złodziej hardy, to zaskarży o obrazę i mimo że został na następnej przecznicy złapany z fantami przez policję - wygra!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.