Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

raczej tragedia, jak i cała instytucja spowiedzi u faceta w czarnej sukience jako "pośrednika", piękna tradycja (ciekawe na którym soborze zniosą ten absurd). Jak to sprawy nienormalne robią się normalnymi, poprostu Orwell.

Najlepsze w tym wszystkim jest to,że ci "faceci w czerni" uważają się za ziemski odpowiednik boga (pomijając nieliczne wyjątki), ale jak coś narozrabiają to "trzeba pamiętać ,że są tylko ludżmi" -to cytat z arcyobłudnika G. z dużżżymi uszami.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kiedy byłem? Tak dawno, że te czasy wspominam jak sen naiwnego dziecka. Więcej grzechów nie pamiętam, a w kościele mam tendencje do lewitowania na widok święconej wody. Fajne schematy masz zaprogramowane w swoim "windowsie" przez ten system. Dobrze, masz nie myśleć za dużo, stop-crime! Thought crimes are puniched by Big Brother. Big Brother is watching you. Big Brother loves you.

horst nowy2 rozumiem że to wy krzyczeliście -zostań z nami.Po prostu popatrzcie na siebie w telewizorku.A co to ma wspolnego z pzpr-tylko bóg raczy wiedzieć.Najwiecej wstydu Bogu przynosicie sami w swojej głupocie.A jak tam z chrystusem królem-sajakies widoki ?

wspaniała socjotechnika ,ale zupełnie nierealna , bo nie mogłem być jednocześnie w dwóch miejscach,ale co tam nie martw się o zborność sądów bo , jak mówią optymyśli,zostało ci jeszcze aż 1/4 inteligencji, mimo iżreszta wyciekła ze smarkami.A po twoim wpisie " Najwiecej wstydu Bogu przynosicie sami w swojej głupocie"mam pytanie .Mówił o tym ?Czy często rozmawiasz z Bogiem? Jeśli tak, to zgłoś się do jozwy maryna a on, jako człowiek uczynny, zapewne pomoże.

Szafa Lesiaka i teczki w IPN-e otwierają się na koalicji życzenie.

Spodobało mi się, że Prezydent Lech klaskał po tym jak Wielgus ogłosił ustąpienie ze stanowiska. Mam nadzieję, że się przypadkiem nie pomylił...

Nie spodobało mi się to czy wyczyniał Glemp w swojej obronnej przemowie delektując się aplauzem klakierów i gwardii rydzykowej przybyłej na zamówienie pierwszego grzyba IV RP.

Skrzypek będzie grał, to co mu bracia K. zalecą. Można powiedzieć, że kupili go od LPR-u za 500mln zł, a od Samoobrony wytargowali za anulowanie sprawy słynnych weksli.

A Śniegu nie ma nadal. Jest ciepło, a nawet gorąco!

"Strasznie podoba mi się troska o nas, "Katoli", ludzi nie związanych z Kościołem. I mniej mają bezpośredno do czynienia z KK tym więcej mogą opisać, doradzić i pomóc. ;-)"

Akurat w aspekcie "troski' o tych 'innych' KK jest trudny do pobicia. Religia... katechizm w szkole...krzyże...

Gustaw, 9 Sty 2007, 14:25

>Less, 9 Sty 2007, 13:49

>

>Oczywiście, że nie lepiej. Bardzo dobrze, że to zrobiono.

>Przypominam tylko słowa oburzenia dziennikarzy przy sprawie Subotića. Jak Kali ukraść krowę to

>...... Hłe, Hłe.

>Równi i równiejsi.

a Solorz, no już wiadomo, że jest agentem i co? i nic?

jemu wolno, tak jak ESbekom można było dużo więcej, można brać wielkie emerytury, w porównaniu z agentami których wciągali na listę

agent Solorz sobie deliberuje nad ohydą agentów z KK- toż to Orwell w czystej postaci

ale to najbardziej zaesbeczone środowiska, tak hipokryzyjne jak te spod znaku Solorza, pójdą na ostatni ogień, o ile do nich w ogóle dojdzie ten mechanizm, najpierw się obsmaruje tych co naprawdę walczyli i ponosili ofiary, "kościół marksistowsko racjonalistyczny" oczywiście najbardziej święty i na ostatnim miejscu

jar1- religia nie jest obowiązkowa, a że tobie krzyż na ścianie wywołuje alergię.. lecz się

Łańcuszek z krzyżykiem też mam sobie zerwać bo wystaje ? A krzyż z wierzy kościoła też prztetrącić bo wszyscy widzą w promieniu kilku kilometrów ?

Zastąpmy to logiem McDonalda, MediaMarktu i Avansu. Bez stresu i jakie "trendi".

Coś słabej "niewiary" są ci "nie Katole", że tak drażnią ich symbole religijne.

P.S. Z mojego punktu widzenia, jeżeli w klasie będzie nawet jeden muzułmanin niech pół-księżyc też sobie będzie obok krzyża. No problem.

Jar. Zapewne wiesz, że katechizm i religia w szkole nie są obowiązkowe. W klasie mojej córki są zarówno Zielonoświątkowcy, Jechowi, Katolicy i bezwyznaniowcy i problemu nie ma.

Jar1

Nie masz żadnego wyboru, chrzczą cie jak jesteś nieświadomym niemowlakiem a nie w wieku Jezusa. Wpadasz w ten system i tyle. Mnie wrzucono w niego bardzo wcześnie, nawet do przedszkola uczęszczałem do sióstr zakonnych. Mam szacunek do pracy sióstr na całym świecie, ale myślę, że nie ma bezpośredniego przełożenia między nimi, a tymi którzy sterują tą organizacją. Kto inny wymyśla doktryny i hierarchizuje "wartości chrześcijańskie" a kto inny odwala trudną robotę, niestety. System absolutystyczny jak każdy inny... Nabardziej cwani jeżdzą luksusowymi samochodami i podrzucają ludowi bożemu spiskowych wrogów coby utrzymać status quo (bo to w sumie fajny sposób na spędzenie życia na ziemi, niezależnie od tego czy potem będzie bezpośredni transfer do nieba, czy poprostu zgaśnie światło i THE END)

=>jar1, 10 Sty 2007, 11:27

A mnie się nie podoba jak 2000 lat KK wpieprzał się w życie innych ludzi zarówno ogniem jak i "łagodną perswazją" i ta ich wyższość wszyscy są sektami tylko nie oni. Także sekciarze z KK nie czujcie się urażeni wystarczy że wy nam wszędzie zaglądaliście nawet w dupie musiał być wasz ordnung.To że co innego mówicie a co innego robicie to dopiero jest grzech (u Was oczywiście lekki).Takim przykładem chamstwa jest n.p. mówienie w szkole przy innych dzieciach do 10 letniego dzieciaka( Zielonoświątkowca) dla czego nie był na mszy świętej w niedzielę.Sekta KK buduje kolejne piekiełko na ziemi modląc się do Boga myślą co by tu jeszcze z diabłem zrobić.W czteropokoleniowej firmie Oremusów Kraków Rakowicka 15 ciągle składali (firma piknie robiła w kowalstwie naprawdę artystycznym) zamówienia na ozdoby świątyń tylko zawsze póżniej były problemy z kasą- Antoni Oremus szef cechu Bractwa Kurkowego narzekał że płacą nie w terminie i urywają ile się da z umówionych cen. Na nas pracownikach to odbijało się między innymi w ten sposób że jak zimą było 14 stopni na hali to się darł czemu tak gorąco i kto tak mocno napalił-szef płacił uczciwie zarabiałem wtedy więcej niż średnia krajowa (rzadkość u prywaciarzy-ale to było już 3 pokolenie więc mniej pazerne na pieniądze) .Pracuj przy kużni przy 50 stopniach a 5 metrów dalej miej 14 stopni .Wkórza mie ta poufałość takie traktowanie z góry jakoby przez alfę i omegę ,grubą na dodatek ale nie z tego że zjadła wszystkie rozumy tylko z nieumiarkowania w jedzeniu i piciu.

Ciesz się że mimo dawania tylu ludziom w dupę jeszcze się do waszej sekty KK ludzie postronni życzliwie odnoszą, chyba że byś wolał żeby świątynie zamieniano na magazyny i dyskoteki-takie masz perwersje, to miejcie zakłamanie dalej- figlarz niezły z Ciebie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

americano, 10 Sty 2007, 11:55

Jednak skorzystaleś z możliwości wyboru. Ja rozumiem, że pewne zasady nie są dla ciebie akceptowalne i wypisałeś się. Zrozum jednak, że dla innych jednocześnie te same zasady są akceptowalne. Ja mam szacunek do Twojego wyboru i oczekuję podobnego podejścia.

pozdrawiam

"P.S. Z mojego punktu widzenia, jeżeli w klasie będzie nawet jeden muzułmanin niech pół-księżyc też sobie będzie obok krzyża. No problem."

No to spróbuj zrealizować !

Nie chodzi tu o Twoje poglądy tylko o powszechne standardy.

>>Coś słabej "niewiary" są ci "nie Katole", że tak drażnią ich symbole religijne.

Raczej słabej wiary są ci "katole' którym potrzebne są symbole religine i bez których się nie nie moga obyć.

• Redaktorzy

"P.S. Z mojego punktu widzenia, jeżeli w klasie będzie nawet jeden muzułmanin niech pół-księżyc też sobie będzie obok krzyża. No problem."

A co powiesisz w klasie, w której będzie jeden ateista?

• Redaktorzy

"To niby skąd się biorą te leninowskie zbitki ideologiczne typu "kościół nie powinien się mieszać do polityki"?"

Dudivanie drogi, one się biorą osobiście z Jezusa. "Królestwo moje jest nie z tego świata", dudi. Tak on - podobno - powiedział. Wiesz może, czemu służy rozdział kościoła od państwa? Temu, żeby kościół nie mieszał sie do polityków, a politycy nie rządzili kościołem. Są jednak tacy, którzy przełkną to drugie pod warunkiem, aby móc bawić się w to pierwsze. Są też tacy, którzy zaakceptują to pierwsze pod warunkiem, że będą mogli realizować to drugie. A potem mamy aferę w łonie kościoła, o krórej prezydent-albo-premier mówi, że jest to tragedia narodowa. Rozumiem, że mówi we własnym imieniu? Bo na pewno nie w moim.

Gustaw

Nie można akceptować w tym bardziej szanować wszystkich wyborów zwłaszcza tych nieświadomych.

Zresztą "wybór" Chrześcijanina to wybór ograniczony do trafnego wyboru "najwyższego dobra" (więc paradoksalnie brak wyboru).

Sam nie akceptujesz wszystkiego w kk, a zauważ, że ten podział kk (na radyjny i nie radyjny) który w świadomości wielu osób jest logicznie rozłączny, w rzeczywistości taki NIE jest, granica jest płynna, a dla niektórych (zwłaszcza z tej pierwszej opcji) wogóle ten podział jest fikcją wymierzoną przeciwko "jedności kk." Wg mnie to wymieszanie (nazwane teraz podziałem) istaniało od bardzo dawna. Trzeba bardzo uważać czyich kazań się słucha, aby nie stać się adwokatem diabła, zaszło to TAK DALEKO. Religijna nowomowa rodem z kazań Wielkopostnych to właśnie charakterystyczny sposób myślenia (albo niemyślenia) i akceptowania sprzeczności. Moim zdaniem takie podejście może prowadzić do tego, co nazywamy "złem". Patrzcie na owoce aby osądzić drzewo.

Ja stoję na stanowisku sokratejskim, rozum prowadzi do "dobra", czy tylko rozum to pytanie na lata ...

>A co powiesisz w klasie, w której będzie jeden ateista?

A co powiesisz w klasie, w której będzie jeden katolik i sami ateiści?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

>Raczej słabej wiary są ci "katole' którym potrzebne są symbole religine i bez których się nie nie

>moga obyć.

To coś w rodzaju przywiązania do marki ;-) Fan Club. Przeszkadza ci to ?

Koszulka z logiem Apple Computer może być ? Jest OK, czy nie jest OK. ? Z logiem VW jest do zaakceptowania czy to już przegięcie z symbolami ?

Za znaczek nurka na tyle samochodu to już niedługo chyba strzelać będziemy.

• Redaktorzy

Był taki fajny film "Hang them high". Tezą filmu było, że potzreba wieszania powinna przeważać nad potrzebą niewieszania, a to dla dobra społeczności lokalnych.

Przecież wszyscy wiemy o co chodzi...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.