Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiórka na pokaz senicza w Las Vegas

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Re: gagacek, 13 Lis 2007, 12:02

>>rochu

>...wydaje mi się, że w trakcie tego eksperymentu coś przeszło w drugą stronę, z pacjenta na

>miszcza... powstał super klon...

wyjątkowo groźna mutacja - jak jakiś Marburg

vladzio, jak już to coś bardziej twórczego. Przeklejać obrazki każde dzidzi potrafi.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Re: gagacek, 13 Lis 2007, 12:06

>vladzio, jak już to coś bardziej twórczego. Przeklejać obrazki każde dzidzi potrafi.

to nie przeklejane - to jego własne :-))

jaro_001, 13 Lis 2007, 11:58

>Gratuluję Wam wszystkim a zwłaszcza załozycielowi i pomysłodawcy tego wątku.

Jeśli uważnie czytałeś cały wątek , to się pewnie zorientowałeś, po co ten wątek został założony, i wtedy mieszanie ironii ze szczerością w jednym zdaniu jest raczej niestandardową figurą retoryczną. Cel został osiągnięty, impreza się odbyła. Pozostaje podziękować lancasterowi i Elberothowi za załatwienie formalności i pozytywny wkład w całe to zamieszanie. :) Co do reszty Twojej wypowiedzi - dokładnie takie same mam przemyślenia. Wystarczy parę zaczepnych wpisów senicza, by niektórzy forumowicze pokazali się w pełnej krasie, no ale to już dawno odkryto, że łatwiej zobaczyć drzazgę w cudzym oku niż belkę w swoim.

czytam sobie posty i sobie mysle :

- przyjmujecie konwencje gorsza od samego Senicza- konwencje upokarzania mimo ze sami nie macie nic ciekawego do napisania

- czesto nie sluchaliscie jego sprzetu a nawijacie niby na temat wystawy - kubel zimnej wody na glowe , Ci Panowie sa najbardziej zenujacy.

- prawie nikt nie sluchal Sławka ....a watek dotyczacy Senicza odnosi sie rowniez do niego (ja akurat tez nie slyszalem wiec sie nie wypowiem)

- z waszych opisow wychodzi jakoby w pokoju Senicza gralo najgorzej a moje obserwacje sa jakby inne, bo niektore zestawy zagraly naprawde katastrofalnie.

ps. jak widze niektore posty to sie czuje jak na forum onetu

brawo panowie !! :/

>ugabuga

Masz trochę racji. To już się zrobiło nieco niesmaczne, choć trzeba przyznać, że imć Senicz nieźle dał wszystkim popalić przez ostatnie (co najmniej) 2 miesiące wciskając się z nachalną autoreklamą w każdy możliwy wątek... Co zaś do odsłuchów "Sławka", to zapowiedziane przecież zostało, że to zamknięta prezentacja - tylko dla uprzednio zapisanych. Trudno się teraz dziwić - nie przychodzi się tam, gdzie nie zapraszają...

przez ostatnie (co najmniej) 2 miesiące wciskając się z nachalną autoreklamą w

>każdy możliwy wątek...

jeśli można to słowo "autoreklamą" zamienił bym na - samoocenę...

A wątek nie dotyczy samego pokazu AS2007 tylko tego co senicz odpierdziela tutaj, ględzi jak kataryna...niewydojona krowa... wkółko to samo TEGO LUDZIE WŁAŚNIE mają dość. Na elektrodzie zdajesie ma BANA tutaj też do tego dąży.

Gość rochu

(Konto usunięte)

ugabuga>

Senicz swoim zachowaniem nie dał na szansy na uczciwą ocenę jego sprzętu i rzetelną dyskusję.

Nie dał je tej szansy nam z resztą odkąd pojawił się na tym forum.

Uwierz mi, dawno temu zanim pojawił sie Miszczu, to Forum było inne.

Ale cóż Senicz wypełnia pewne miejsce w naszym ekosystemie i jeżeli go kiedyś miało zabraknąc znajdzie się na pewno następca na jego miejsca. Nequem vacuum.

Powiadają ze lepsze zło znane od tego co dopiero można poznać.

Ponieważ Elberoth incognito był na pokazie Włodka i się na tym dżwieku poznał zakładajac właśnie ten wątek i typując do Las Vegas jako dobrego kandydata własnie Senicza a nie Waszczyszyna, Czy ktoś z Was podważa wyrobiony słuch Elberotha i jego szczere poparcie ?

pierwszy niech podniesie kamień

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>>>Senicz swoim zachowaniem nie dał na szansy na uczciwą ocenę jego sprzętu i rzetelną dyskusję.

>Nie dał je tej szansy nam z resztą odkąd pojawił się na tym forum.

Rochu - w sumie i racja - ale zobacz ze faktycznie zakladanie takich tematow jest taka sama reakcja jak zachowanie Senicza. Jesli sie komus nie podobaja reakcje Senicza to sam tez nie powinien sie tak zachowywac, ja rozumiem ze moze ktos sie przywolac goscia do porzadku ale mozna to zrobci w bardziej kulturalny sposob albo chociaz na tle merytorycznym.

Dziwne ze jak tylko napisalem ze mi sie w sumie prezentacja Senicza podobala ( wytknalem jej jednak duzo minusow ) to od razu zaczela sie i na mnie nagonka. Wydaje mi sie ze tak byc nie moze.

>> >Uwierz mi, dawno temu zanim pojawił sie Miszczu, to Forum było inne.

nie no tez nie przesadzajmy. Juz pare razy apelowalem o podchodzenie do niektorych rzeczy z przymruzeniem oka a nie obrazaniem sie i odpowiadaniem w taki sposob jakbysmy chcieli kogos utopic w szambie.

Napisalem np. ze ja na serio sadzilem ze Senicz raczej rewelacji nie pokaze ale sadzilem ze pewnie kompromitacji tez nie bedzie. i jesli chodzi o duzy zestaw tak bylo. Jesli chodzi o Slawka zaskoczyl mnie in plus bo zagral wysmienicie.

Uwazam ze wielu gosciom niestety braklo troche pomyslunku i wbrew temu iz chca uchodzic za medrcow nie udowodnili tego swoim zachowaniem i wypowiedziami po AS oraz brakiem pewnego wyczucia, smaku.

>>>Ale cóż Senicz wypełnia pewne miejsce w naszym ekosystemie i jeżeli go kiedyś miało zabraknąc

>znajdzie się na pewno następca na jego miejsca. Nequem vacuum.

>Powiadają ze lepsze zło znane od tego co dopiero można poznać.

dla mnie jego obecnosc na tym forum zupelnie nie przeszkadza, ma chlop swoje racje - w zasadzie nie wyszydza nikogo, z cala pewnoscia znajdzie sie wielu osobnikow co bardziej niz on zasluguja na wykluczenie ze spolecznosci forum.

W kazdym razie ja tam lubie czytac Senicza i jego wywody, przynosi mi to duzo smiechu - a ze tez oprocz gadania potrafi cos zrobic (vide Slawek) totez kibicuje mu dalej , bo to fajna sprawa.

>_WILU_, 13 Lis 2007, 14:28

>skąd wiesz, że to robota senicza ?

Masz wątpliwości w sensie taki, czy on jest autorem schematu czy że on złożył to do kupy? a może sugerujesz, że ma jakiegoś podwładnego elektronika który lutuje za niego?

Powiem to tak: czy to ma znaczenie? jeśli będzie można kupić sławka, to dla mnie nie będzie miało to znaczenia wogóle, dla mnie ważne, że to świetnie gra, jak cena będzie dobra, to kto to wymyślił/zrobił/sklecił mnie nie interesuje... choć nie doszukiwałbym się tutaj zagadki z archiwum x.

Nadal czekam na opinie dotyczące Sławka z AS - koledzy którzy go słuchali, nie bójcie się wyrazić swoją opinię, jeśli będzie pozytywna to zdaję sobie sprawę z tego, że możecie być narażeni na ataki (tak jak każdy, kto o sprzęcie Senicza wypowiedział się pozytywnie) ale bądźcie ponad to!

Pozdrawiam,

szwagiero, 13 Lis 2007, 14:34

>>_WILU_, 13 Lis 2007, 14:28

>

>>skąd wiesz, że to robota senicza ?

>

>Masz wątpliwości w sensie taki, czy on jest autorem schematu czy że on złożył to do kupy? a może

>sugerujesz, że ma jakiegoś podwładnego elektronika który lutuje za niego?

>

>Powiem to tak: czy to ma znaczenie? jeśli będzie można kupić sławka, to dla mnie nie będzie miało to

>znaczenia wogóle, dla mnie ważne, że to świetnie gra, jak cena będzie dobra, to kto to

>wymyślił/zrobił/sklecił mnie nie interesuje... choć nie doszukiwałbym się tutaj zagadki z archiwum

>x.

>

>Nadal czekam na opinie dotyczące Sławka z AS - koledzy którzy go słuchali, nie bójcie się wyrazić

>swoją opinię, jeśli będzie pozytywna to zdaję sobie sprawę z tego, że możecie być narażeni na ataki

>(tak jak każdy, kto o sprzęcie Senicza wypowiedział się pozytywnie) ale bądźcie ponad to!

>

>Pozdrawiam,

ma to znaczenie o tyle, że senicz podawał się chyba za autora tego wzmacniacza. Przyłączam się do prośby Edwarda z innego wątku - niech senicz pokaże wzmacniacz bez obudowy. Bo na razie, to na sto procent nie wiadomo, co grało na wystawie - czy autorska koncepcja senicza, czy zmodyfikowany układ, czy po prostu jakiś sprzęt, który senicz obudował.

pzdr.

ptx, 13 Lis 2007, 14:40

>a czy wystrój sali senicza (w las vegas )będzie taki jak na audioshow-tworzy to iście gierkowski

>klimat.

To zależy takze od Twojej chojności ile wpłacasz ? dekoratorzy w USA nie sa tani

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rafaell>

>Ponieważ Elberoth incognito był na pokazie Włodka i się na tym dżwieku poznał zakładajac właśnie

>ten wątek i typując do Las Vegas jako dobrego kandydata własnie Senicza a nie Waszczyszyna, Czy

>ktoś z Was podważa wyrobiony słuch Elberotha i jego szczere poparcie ?

Myślę że Elberoth chce dać szansę Seniczowi.

Mister W. taką szansę miał, znakomicie ją wykorzystał i - czy sie Ci to podoba czy nie - odniósł sukces.

Czas na Megakonstruktora. Czas teraz pokazać światu Kononowicza Polskiego Audio.

Nie będzie THD, nie będzie brumiało, nie będzie grało w ogóle, w ogóle nie będzie niczego.

Będą tylko szelki Miszcza.

Pawełku nie męcz się naprawdę było przyzwoicie na pokazie Włodka, Po kiego grzyba na temat tamtego odsłuchu piszesz jak Cię tam nie było, używając twojego służbowego języka "dla czego składasz fałszywe zeznania w sprawie odsłuchu Włodka w sali 701"-możesz się wytłumaczyć z tej brzydkiej przypadłości ?

Pozdrawiam

Rafaell

rochu, 13 Lis 2007, 15:14

>Licz się ze słowami. Tym razem mówię serio.

Czy jest to grożba karalna i mam to zgłosić do palestry ?

Cały czas co mówisz o pokazie Włodka jest pomówieniem i słowa publicznie umieszczone nie są etyczne dla człowieka z palestry-mam dalej mówić? Czy przeprosisz zaraz publicznie Włodka za swoje "niewłaściwe wypowiedzi"

Rafaell

Bede organizowal pokaz w domu kultury w ludzkich warunkach moze ktos dolozy sie do pokazu i pokaze swoje klocki? zreszta sala kosztuje na godziny wiec nie ma problemu z podzialem czasu. Zrobie ten pokaza aby udowodnic ze moja wpadka byla zwiazana tylko z akustyka pokoju. Nie ponizylem sie do szmaty w basrefles tak jak zrobil mbl. A tam gdzie byl bas w emisji konczyla sie jakosc a bylo tylko duuuuuuuudnienie.

Czas na Megakonstruktora. Czas teraz pokazać światu Kononowicza Polskiego Audio.

Nie będzie THD, nie będzie brumiało, nie będzie grało w ogóle, w ogóle nie będzie niczego.

Będą tylko szelki Miszcza.

Wybacz Rochu ale tragicznie niski poziom zaprezentowales tym wpisem. Mimo ze Tobie zapewne bedzie sie wydawac ze jest calkowicie w porzadku i nikogo tym nie uraziles.

1) Sluchales Slawka?

2) Musisz uzywac kwestii wystroju , ubioru czy czegokolwiek innego a nie zwiazanego nijak z tym forum do wydania swojej opinii? Podnieca Cie to? Dowartosciowujesz siebie?

naprawde mam dosyc chamskich i debilnych napisow nie majacych nic wspolnego z jakakolwiek kultura, a do takich nalezy przyjemnosc jaka maja niektorzy z dowalenia Seniczowi a nie opisaniu tak naprawde brzmienia jego zestawow. Jak na razie 90% -wylewanie pomyj na Senicza , 10% opis jego pokazu.

I zeby bylo jasne Jesli Senicz czy ktokolwiek inny przyjalby taki sam chamski ton i jakosc wypowiedzi to bylbym tak samo zgorszony.

wystarczy chec posypania glowy popiolem merytorycznej dysputy z niektorych stron.

koczamopa (anioł z resztą też...)

Jedyne co można dostrzec w tej wypowiedzi to bolące ego i usilne staranie się...

no właśnie

Pora abyś zastanowił się, odsunąwszy na bok bełkot (bo tak, reasumujac, to co napisałeś można nazwać) czego właściwie chcesz. To co pisał rochu jest bardzo zwarte samo w sobie i nie wymaga komentarza.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jesli koledzy chca konfrontacji technicznej to niech zrobia cos co zakasuje Slawka wzm do sluchawek. Wtedy pogadamy jak rowny w rownym. A narazie to wescie na wstrzymanie. Oczywiscie wyjazd do vegas nie wchodzi w gre z tym co mam teraz a nowy zestaw kolumn na mfb to 200k wagi wiec koszt niebywaly. Ale mniejsza ztym prosze zrobic wzm lepszy tylko od Slawka. Bo nawet nie mysle abyscie sie porywali na nalesnika jako wzm sluchawkowy. he he ale to bylby ubaw. W MDK-u podlacze sluchawki do nalesnika i byc moze bedzie juz nowa wersja slawka. I radze bardzo ostroznie z tymi opiniami i negacja mnie bo ostatycznym zwyciesca tych konfrontacji i tak bede ja. To oczywiste. czekam tez na propozycje konfrontacji sprzetowej/glosnikowej w normalnych warunkach akustycznych.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Alez senicz jest chamski i zarozumialy. Jego teksty sa chore. Wystarczy popatrzec na te jego szelki i caloksztalt zeby wiedziec z kim ma sie do czynienia. Einstein od siedmiu bolesci (tuz przed wizyta u psychiatry chyba).

Włodek zejdż z MBL i innych firm ! Bedziesz miał okazję w Las Vegas dowalić tym firmom co Twoim zdaniem żle robą dżwiękowi banalnie i najprościej bez pyskówek poprostu swoim wyrobem i swoja szkołą dżwięku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.