Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiórka na pokaz senicza w Las Vegas

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

gagacek, 14 Lis 2007, 15:21

>raf. Możesz się co najwyżej przeżegnać...

gać na razie żyjemy w wolnym kraju i będę robił to co uważam za stosowne

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Napisz coś jeszcze, jeszcze, jeeeeeszcze, to wszystko co piszesz ma tak ogromną wartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

=>gagacek, 14 Lis 2007, 15:30

>Napisz coś jeszcze, jeszcze, jeeeeeszcze, to wszystko co piszesz ma tak ogromną wartość

W Twoich ustach takie komplementy to jak lis w kurniku; predzej jak żmija w trawie

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rafaell>

>Odpowiadając poza tematem wątku (czy kasę wpłacisz Włodkowi i ile?)

Czytaj wątek od początku to przeczytasz że jako jeden z pierwszych zadeklarowałem 50 zł.

Jeżeli będzie trzeba wpłace więcej.

gagacek znowu szalejesz? ;)

Co do Rafaella i Michelangelo to są to ludzie z tej "chorej" garstki osób, którzy sprzęt Senicza pochwalili, więc Wasi wrogowie ;)

Nie wiem czy zauważyliście, że wszystkie Wasze obelgi w kierunku Senicza trafiają do niego jak kulą w płot, on nic sobie z tego nie robi i nie odpowiada, a Wy się dalej produkujecie ze swoimi obelgami. Czy faktycznie chcecie coś uzmysłowić Seniczowi czy też robicie tak dla poklasku na forum i do podtrzymania tego festynu? No i czy to według Was Senicz ma w tym przypadku jakiś problem, czy też Wy?

Pozdrawiam,

>gagacek, 14 Lis 2007, 15:30

>Napisz coś jeszcze, jeszcze, jeeeeeszcze, to wszystko co piszesz ma tak ogromną wartość

Taka mała uwaga, tylko nie zbesztaj mnie zaraz ;) Często ucinasz rozmowę takim właśnie stwierdzeniem - przeanalizuj to i się zastanów dlaczego tak się dzieje!

no dobra ale jak była "ŚCIEPA" na pokoik w sobieskim dla miszcza to znaliśmy koszty a teraz ? skąd wiadomo ile trzeba uzbierać ? no i co w przypadku kiedy nie zostanie uzbierana wymagana kwota ?...

...może AMICA wynajmie nam komore bezechową na odsłuch ?

"lancaster

To nie możliwe, z kamasza daleko nie dojdzie,a instrumenty jak przez wodę przetazga?

Chyba ,że tak jak było wspomniane ulepi coś na miejscu"

byca, a ja myślę ze na luzie...tajgą do Alsaki, potem mała przeprawa i już spokojnie z górki przez gościnną Kanadę.

da rade bez problemu, tym bardziej ze towarzyszyć mu będzie pewnie ciekaw prezentacji Elberoth wraz ze świtą sponsorów :)

Pozdrawiam

szwagiero, jak ktoś z sensem pisze, to ja bardzo chętnie:)

Zauważ że ja piszę teraz TYLKO tutaj i to w określonym celu, może niedokładnie czytam za co przepraszam, ale równocześnie robię coś znacznie ważniejszego i tylko zaglądam na strony

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

W zasadzie nie wiem kogo mi bardziej żal Senicza czy tych którzy się w niego zapatrzyli.

Czasami sam Senicz wydaje mi się bardziej sympatyczny aniżeli niektórzy jego wyznawcy.

ale ja protestuję! Już pisałem - na ponton nie daję, ma być jak Jezus!

Trochę sensu poproszę.

=>szwagiero, 14 Lis 2007, 15:43

Oni zostali ofiarami aktywnej kampani Włodka, najpierw ich wkurzył a teraz trajkoczą a jak wiadomo kazdej sprawie dobrze robi szum medialny ;Nie ważne co mówia ważne że mówią"

Jak widać inteligencja to wartośc umowna

Pozdrawiam

Rafaell

>Jak widać inteligencja to wartośc umowna

Zgadza się! Zobacz ile bezsensownych słów np. dzisiaj wstukałeś na forum, szumospecu

Trochę sensu poproszę.

rochu, 14 Lis 2007, 15:22

>A to bardzo, uniżenie przepraszam.

>Michelangelo, wybacz - proszę.

Wybaczam, tylko nie bardzo wiem co? Wychodzi na to, że po uwadze gagacka moje posty przestały być podobne do rafaellowych. :/

>Jak by to była konstrukcja typu plaster pszczeli n.p. w membranach dla firmy ADAM to by się

>towarzystwo podniecało ale jak to jest materiał naturalny (biologiczny) komorowy (słoma ) to już be

>a wióry w pażdzierzowych kolumnach Was nie odrzucają od nich-przecież to tez materiał biologiczny

>Całkiem już Wam się pokićkało

Sorka, ale czym tu się podniecać? Że ktoś wzial pęczek somy i wrzucił do kolumn? A co w tym odkrywczego? Poza tym jak myślisz dlaczego nikt inny nie stosuje tego "genialnego" i taniego wynalazku? ano dlatego że są lepsze rzeczy do tłumienia kolumn, zarówno pochodzenia sztucznego jak i biologicznego (np. wełna owcza) i nie trzeba prowadzic badań żeby to stwierdzić, sloma przy przerzucaniu wydaje znacznie głosniejsze dźwięki niż wełna czy watolina, nie widzę również żadnej realnej korzyści wynikającej z komorowej struktury takiego wytlumienia. Odkrycie senicza nie jest więc ani przełomowe, ani trudne do wykonania, tymczasem seniczunio celebruje to jak by conajmniej wynalazł ślimaki Nautilus na nowo, ba nawet lepiej, bo B&W nie twierdzi że obudowa jest jedynym elementem przesądzającym o wysokiej klasie zestawu, a słoma ponoć ma ze wszystkiego zrobić hi-end. Zupełnie nie dziwię się ludziom, że tak polewają.

ARGOS

Może popatrz na jedno żdżbło tej słomy-to jest taka komora Hermholza i zastanówmy sie co sie dzieje jeśli właśnie w ten sposób słoma jest skierowana do środka kolumny (prostopadle dościanek)i żdżbła połączone razem wypełniają powierzchnię wszystkich ścianek kolumny

Można by stosować wegiel aktywny o niesamowitej powierzchni pochłaniania w stosunku do objętości ale jak ktoś zauważył pyli sie do głośników i po jakimś czasie po sprzecie

Rafaell - rezonator Helmholtza skierowane do wewnątrz kolumny - no proszę cię... Co by to miało dać? poza tym słama ma zamknięte komory, które w dodatku popękają przy upychaniu do wnętrza kolumny. Mozna co najwyżźej w ten sposób wirtualnie zwiększyć objętość, ale do tego równie dobrze nadaje się zwykła gąbka i przynajmniej robactwo się nie zalęgnie w czymś takim.

>senicz

Włodku, SE NICZ kompletnie nie przejmuj tym, co ci zawistnicy wygadują !

Prawdziwi GENIUSZE, SE NICZ z takich gadek nie robią !

Najwyzej pojedziemy do Vegas moim samochodem !

Załadujemy trochę towaru/ów (do palenia, picia, bzykania) i Vegas będzie - NASZE !

W Vegas robimy tylko prezentację na CES, a nastawiamy się głównie na rynek JAPONSKI.

Opracowuję właśnie Zupelnie Swieży, minimalistyczny design pod ichnią estetykę.

Gwarantuję Ci, iz Maranciunio i Naleśnik staną się wkrótce najpopularniejszymi i najczęściej

kupowanymi w Japonii urzadzeniami audio.

Stawiamy na : dostępność dla kieszeni przeciętnego Japonczyka, wyrafinowany estetyzm,

ekologię i naturalne materiały : słomę, tekturę, drewno, kamien (jako intarsje)

Tak, ze Ty optymalizuj sprzęt a ja pomyślę nad designem !

Powodzenia i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ARGOS, 14 Lis 2007, 16:29

Gąbka nie jest dobra Mam ceglane ściany pokryte pod tynkiem trzciną jeziorną i mi nie drgają,jest fajna akustyka a w kanapie na której siedzę daje właśnie w kośc gąbka która wibruje-czyli nie tłumi drgań tak ze nie wiem po kiego grzyba te piramidki na ścianę chyba tylko do wysokich tonów

lancaster

Przeceniasz,Włodziusia .jeszcze nam w KANADZIE szopki odstawi.Zobaczy gdzies na wystawje PARADIGMY ,zazyczy konfrontacji, a da LAS VEGAS droga daleka.Dziękuje, to ja już wolę zrzutę ponton.

?

Pierwszy, wstępny szkic ekologicznych monobloków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.