Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiórka na pokaz senicza w Las Vegas

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Vlad

a jakiej mocy są te monobloki japońce lubią od 14-18%

a u nas jest inny standard-przeważnie 45%

Czy urządzenia beda kompatybilne na ich rynek czy po prostu Japończycy zostaną wstrząśnięci mocą

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell, 14 Lis 2007, 16:20

Rezonator helmholza to można zrobić oddzielając część obudowy przegrodą i łącząc z pozostałą częścią przy pomocy portu BR albo membrany biernej. W ten sposób dostajemy:

- dużą objętość "widzianą" przez głośnik dla niskich f (gdzie port/PR jest zwarciem akustycznym) a więc niskie f9, f15

- mniejszą objętość "widzianą" przez głośnik dla wyższych f (gdzie port/PR odcina obudowę za nim) co daje niższe f3 niż w objętości dużej (f3 się obniża kiedy zmniejszamy objętość w zakresie Qtc ponizej 0.707)

Tak czy siak każdy konstruktor znający się na rzeczy wie że zejście to nie wszystko, że musi być poparte wychyleniem objętościowym i niskimi zniekształceniami i że to właśnie te rzeczy ograniczają jakość systemów basowych najbardziej.

Żadna słoma ani żadne patenty takie jak to wyżej opisałem IMHO nie sprawi że z badziewnego głonika raptem dostaniemy super jakość.

>Rafaell

Z takimi pytaniami (moc, procentowość, THD, THC itp.) to do - Mistrza.

Ja tu tylko jestem od designu i stworzenia pewnej "legendy" wokół produktu.

Wzmacniacz będzie miał najprawdopodobniej formę szarego, achromatycznego

prostopadłościanu z napisem : PRODUCT.

Koncówki nosić będą prawdopodobnie, bardziej frywolne : BANANAS.

Vlad

BANANAS. to raczej na rynek hiszpańskojęzyczny jeszcze zdążymy

Lepsza jest nazwa Naruto bardziej zrozumiała dla Japończyków co znaczy między innymi to o czym wszyscy tutaj tak mażą kluski,tektura i inne abstrakcje

lancaster

Poczytaj dokładnie dla kogo wycieczka, ,takze narazie tylko WŁODEK.Chyba, że któryś kabaret podpisze z nim stałą umowe

Spoko Lancaster pocztówke dostaniesz.

?

misiomor, 14 Lis 2007, 16:50

>Żadna słoma ani żadne patenty takie jak to wyżej opisałem IMHO nie sprawi że z badziewnego głonika

>raptem dostaniemy super jakość.

No wlasnie, i na tym polega właśnie śmieszność seniczowej teorii...

byca, to by było nieludzkie gdybyscie jako sponsorzy nie mogli słuchać tej prezentacji....koniecznie musicie jechac ze seniczem. coś sie Wam od życia w koncu należy !:)

fotka z przyszłości: senicz, Elberoth, Rochu, byca, titan....a pod nimi gagacek, dymu, kangoo, arekgrabowski i cloudior...na następny dzień zmiana :)

...klątwę może zdjac tylko zrzutka po 700dolców skąpiradła !

Pozdrawiam

senicz, Elberoth, Rochu, byca, titan....a pod nimi gagacek, dymu, kangoo,

>arekgrabowski i cloudior...

Ależ k**wa kompania. A kolega lancaster 50 pln żałuje a od skąpiradeł wyzywa:-)?

...kto wie może Elberoth zarobiony po AS zasponsoruje pokój odsłuchowy...ale niczego nie przesądzajmy aż kasa nie wpłynie....zresztą czy wpłaci 4K, czy 2,5....i tak nalezy to cenić:)

...swietna inicjatywa i gratuluję pomysłu :)

mysle ze 200k bagazu to sporo dlatego proponuje doczepic do 747 lub innego transatl. szybowiec desantowy na uwiezi z moim bagazem. Moze nikt nie zauwazy?

seniczu ja uważam ze aby było godnie w grę wchodzi tylko pancerna Wołga marszałka stalina, lub pancerny pociąg marszałka....lub ew. ten jego pancerny szybowiec ... tylko nie wiem czy sponsorzy sprostają...

=>byca, 14 Lis 2007, 17:30

>my bedziemy,z Włodziusiem wyłacznie duchowo,Jesli nie wiesz jaki bedzie finał,zapytaj go osobiście

>,ja nie musze tam jechać,wszystko wiadomo.

A co zapatrzyłęś sie na Janka Muzykanta "Mozart nie żyje Beethowen nie zyje to i na mnie przyszedł czas"

lancaster, 14 Lis 2007, 17:42

>eniczu ja uważam ze aby było godnie w grę wchodzi tylko pancerna Wołga marszałka stalina, lub

>pancerny pociąg marszałka....lub ew. ten jego pancerny szybowiec ... tylko nie wiem czy sponsorzy

>sprostają...

To może chociaż starczy na pancerną prezerwatywę tow Stalina ?

Widzisz byca ale napęd CD mi uruchomi a Stefanowi B za pieniadze się nie chciało

A ja bardzo polubiłem swojego Technicsa SP-L1200 naprawdę fajna maszyna studyjna i bardzo za nim tęsknię mimo ze dzis go do Włodka wysłałem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.