Skocz do zawartości
IGNORED

Minister Finansów Rostowski

arek67

Rekomendowane odpowiedzi

Re: Zbig, 19 Lis 2007, 22:14

>Czyżbyś był kolejnym arku, który dysponuje jakąś porażającą wiedzą?

tak Zbigu - niektórzy dysponują wiedzą, i czasem faktycznie jest ona porażająca

to bardzo subiektywne

zależy od miejsca danej osoby na skali wrażliwości i cynizmu

im wrażliwości mniej a cynizmu więcej tym mniej poraża

a Ty Broy - jesteś cyniczny?

>broy, 20 Lis 2007, 08:45

>dziękuję, ale dlaczego wiedza może 'porażać'?

>

>i skąd w IV wzięło się powiedzenie: porażająca wiedza?

To robota Wassermana (czyli Wodnika). Snuł jakieś rozważania w wannie,

a tu nagle nastąpiło przebicie i prąd go popieścił. Tyle, że jemu wydawało się,

ze to nie prąd, a rezultat jego przemyśleń ma taki porażający efekt.

Jestem Europejczykiem.

Re: muls, 20 Lis 2007, 14:48

>graaf ty zyjesz derdziukiem a ja fredziem.Co za róznica.Tylko ze ja zachowuje spokój.

ja żyję swoim życiem a tu się m.in. dobrze bawię

a Ty interesujesz się swoim fredziem? ;-))

siedzicie sobie razem sami ze spuszczonymi gaciami przed monitorem - nic dziwnego, że taki spokój ;-))

Co do Kluzy i Mecha. Obu znam osobiście. Są bardzo różni i inni niż przedstawia ich Matrix:) Każdy geniusz jest trochę "walnięty":) ale absolutnie nie głupi. Kluza będzie jeszcze "wielki". To jest samorodek, mózg nieprzeciętny. Każdego w tym kraju może "nakryć czapką". Do tego niezależny finansowo, autentyczny milioner. A poza tym Kluzów jest dwóch, jego brat też jest bardzo dobry i wzajemnie się uzupełniają:) Kluzę bardzo chwalili posłowie bo ich edukował ekonomicznie.

nie.......... fredzik ma podciagniete.natomist kluza ma spuszczone.Milioner ,to nie może sobie pozwolic.No gośc jest.A nie moglibyście ich wszystkich -tych gosci wymienić naraz i będzie juz spokój.Bo nudno juz z tymi kluzami ,mechami.Albo wystawcie ich do nobla z ramienia PICu.

Ty to muls stary chłop jesteś ale politycznie to mało wisz. Kluza nie jest z PIC-u. On jest autentycznie niezależny. Kiedyś uczeń Balcerowicza ale się wyleczył i zaczął normalnie patrzeć na świat. Po co zabierasz głos jak na sprawach MF się nie znasz. Lepiej czytaj i myśl.

muls

Kluza zarobił bardzo duże pieniądze na giełdzie. On nic już nie musi robić. Robi to co robi bo jest pasjonatem. Finanse to jego hobby a przy tym ma normalne ego a nie rozdymane do granic wybuchu. Nie jest związany z żadnym lobby finansowym dlatego dostał propozycje od Jarka aby być w tym miejscu, w którym jest. I robi to dobrze.

• Redaktorzy

O ile pamiętam, to w ogóle jakiś dobry fachowiec jest, i o niekontrowersyjnym dorobku. Natomiast Mecha (Mcha?) nawet jego fan Jarosław K. nie chciał na ministra.

• Redaktorzy

"Każdy geniusz jest trochę "walnięty":)"

Może właśnie dlatego - kto by chciał walniętego, choćby i trochę, we własnym rządzie, za który bądź co bądź odpowiada?

ale mnie sie nie podoba i go wywalimy.Jakby nie miał tych milionów, to bym sie zastanowił.Nie jest związany? ja też nie jestem zwiazany aruś z żadnym lobby.Moze mnie wezmą??Gosiewski też nie jest związany z żadnym lobby ,to go skoki wzieły.To normalne aruś.

Balcerowicz jest bardziej "walnięty" niż Mech. Chociaż Zyta też. Mech nie dogada się z politykiem ale bez problemu dogada się z każdym "inwestycyjnym' z Londynu i to w bardzo szczegółowym zakresie i po angielsku.

Pomysł na agencję d/s obsługi długu to jego dzieło. Nawet miał projekt. A PO zapowiedziało, że chce to robić:)

Mulsik chyba za słaby jesteś. Niestety tylko inż. elektr. jakich miliony w tym kraju.

Problem,że w aktualnym rządzie nie ma nikogo takiego, kto przeczyłby "sile spokoju". I to mnie właśnie martwi. Do przyspieszenia trzeba ludzi z jajami i idee fixe - niech będą nawet z lekka "walnięci".

Poczekajmy do expose. Potem +100 dni.

arek67, 20 Lis 2007, 15:06

>Co do Kluzy i Mecha. Obu znam osobiście. Są bardzo różni i inni niż przedstawia ich Matrix:) Każdy

>geniusz jest trochę "walnięty":) ale absolutnie nie głupi. Kluza będzie jeszcze "wielki". To jest

>samorodek, mózg nieprzeciętny. Każdego w tym kraju może "nakryć czapką". Do tego niezależny

>finansowo, autentyczny milioner. A poza tym Kluzów jest dwóch, jego brat też jest bardzo dobry i

>wzajemnie się uzupełniają:) Kluzę bardzo chwalili posłowie bo ich edukował ekonomicznie.

Fakt, akurat Kluza jest na prawde zdolnym finansista. Jesli chodzi o Mecha - nie jestes Arku jedynym, ktory zna go osobiscie, ja bym sie pod opinia o "geniuszu" pana Cezarego nie podpisal.

Kluza na szczescie byl dosc daleko od PiSowskiej ideologii, troche podobnie jak Barszcz, wydawal sie raczej wynajetym fachowcem i to z gornej polki. Jesli mamy w kraju setke na prawde dobrych finansistow i ekonomistow praktykow, to Kluza na pewno w niej jest. IMO byl znacznie lepszym wyborem na ministra finansow niz ZG...mimo, ze Kaczynskich nie lubie i zazwyczaj sie z nimi nie zgadzam, Kluza na prawde byl dobrym wyborem.

Bardzo, ale to bardzo arus mi zaimponowałeś wiedza.Bardzo.Szczególnie to porównanie z balcerkiem.Tak generalnie to piszesz banały ,ogólnie znane i dawno opisane.Ale jak go znasz?no to normalne.Banalnie.

Ale widzę że jestes dumny z siebie ,a to mnie wystarczy.Bo dumnych polaków z siebie to na palcach jednej reki..tak ze Arus ratujesz kraj i polaków.Pisz,pisz arus dalej.Bo lepszych nie bedzie ,a tacy jak ty wystarczą.

-> Muls

Akurat Qubric'owi, mimo ze czesto sie z nim nie zgadzam, nie moge odmowic sprawnego poslugiwania sie mozgiem.

Jesli chodzi o Arka to IMO sa 2 mozliwosci:

1. PiS mocno pobudza jego emocje - w pozytywny sposob - tak tez bywa

2. W jakis sposob jest beneficjentem PiSowskiego ukladu - tak tez bywa.

Niezaleznie jednak od mojego stosunku do Kaczynskich, nie mam zamiaru na slepo krytykowac wszystkich ich poczynan, to bylby bolszewizm podobny do tego, ktorego wyznawcami sa Kaczynscy.

Pozdr.

ani ja.Np bardzo mi sie podoba zniesienie opłat od spadków.Bo jest to chyba oczywiste.A trwało sto lat.I znalażł bym jeszcze troche.Ale jesli by powiedzieli że opłata spadkowa wraca ,a kaczyncki znika.To jestem za.......... powrotem opłaty skarbowej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.