Skocz do zawartości
IGNORED

co to za układ pre.

ptiku

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chciałbym by ktoś z fachmanów rzucił okiem na to ustrojstwo , czy jest to coś warte/ czy ma prawo jakoś zagrac / być może ktoś by wiedział co można było by tam poprawic lub wymienić by lepiej sie sprawowało. Dosć fajnie wygląda ale ten środek budzi u mnie mieszane uczucia co do solidności / hehe/ tej konstrukcji .

pozdrawiam paweł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15807-100009101 1195643679_thumb.jpg

post-15807-100009102 1195643679_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37843-co-to-za-uk%C5%82ad-pre/

jeszcze fotki

Ukryta Zawartość

post-15807-100009098 1195643850_thumb.jpg

post-15807-100009099 1195643850_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Części wewnątrz nie wyglądają najlepiej. Tanie kondensatory, najprostrze stabilizatory, pospolite op ampy i skromne zasilanie. Płytka drukowana wygląda jak wykonana w domu. Obudowa za to fajna. Poprawic na pewno by sie dało, nawet bez schematu, bo układ prosty.

Może nie inwestuj w tą płytkę...

Kup albo zrób pre. (1)

Wyciągnij sygnał po selektorze i daj na wejście.

Zobacz gdzie masz regulację głośności, pewnie jest na wyjściu, tymi kablami podepniesz.

Na fotach nie widać potka głośności - jak stary może wymagać wymiany.

(1)

Sporo projektów pre jest na tym forum, pojawiają się w ogłoszeniach zmontowane.

hi

ja sam sobie tego nie zrobie bo jestem całkowicie nie obeznany , może ktos by zaproponował mi taką przeróbkę / jakai koszt był by / jest na all. taki protonek co o tym sadzicie , serdeczne pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-15807-100008919 1195805549_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Protonek ładny. Ładny, ale drogi. Drogi i skomplikowany . Generelnie jeżeli nie należysz do szkoły, minimalistów, lubisz pokręcić gałkami i nie przeszkadza Ci, że ten preamp nie koniecznie zagra neutralnie to go bierz. Wygląda na urządzenie z dobrych czasów, zasilanie bardzo apetyczne np. Przeróbka poprzedniego pre na pewno zamknęła by się w kwocie 200 zł, jeżeli zainstalujemy tam tylko dobry potek i bufor na jakims zacnym op ampie i lepsze zasilanie.

Pozdrawiam!

generalnie nie potrzebne mi zadne regulacje, wyjście na cd , jeden aux na dvd i może jeszcze na analog , czy ten mój wzmacniaczyk do czarnych płyt mógłby tam zostac , acha jeszcze słuchawki bo mój sony 339 jest dłubany i ma stelmacha i może ktoś coś tam po omijał , jak podłącze do niego sheny 545 referentz to teraz nie mam regulacji tylko od razu sygnał jest maxymalny

adik .. co do plytki bym sie nie czepial :)

wiesz przeciez co siedzi w oryginalnym gaincard,

albo w sprzetach crimson'a (tutaj nawet mozna powiedziec ze sposob prowadzenia sciezek jest baardzo podobny)

Ukryta Zawartość

reszty juz nie komentuje :) podzespoly nie mowia wszystkiego.. symasyma zlozysz na tanich podzespolach i bedzie gral..

czy tak jest w tym przypadku nie wiem...

pozdr

alan

Ukryta Zawartość

jest jeszcze taki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Końcówkę mocy masz bardzo fajną, nie wiem jak gra, ale wygląda konkretnie. Jak rozumiem pierwszy preamp z tego wątku należy do Ciebie. Napisz jak to gra i co Ci się podoba i nie podoba w brzmieniu.

generalnie jestem zadowolony / a przecież o to chodzi nie/ , ale choroba postępuje i tak zmieniając kabel i wtyczkę zasilania od tego pre. postanowiłem zanieść go do amplifona / kolega ze szkoły, miałem pare wzmaków ampli./ i Jędrek stwierdził że ten pre. jest na jakimś tam wzmacniaczu i że to troche nie za dobrze / on jest zwolennikiem pasywek/ to wpływa na ,, muzyczkę ,, szkoda by było niweczyć potencjału końcówki bo ta jest naprawdę fajowa , jakiś czas temu na ebay była taka za 1000 funtów , a ona gra / jak dla mnie/ zajebiaszczo .Mimo swojej ogromnej mocy ,, muzyczka ,, jest naprawde przyjemnie podana , dość naturalnie bez dominacji dołu pasma z superowatą kontrolą basiku , niezłe średnie i góra tu jest problem po włączeniu sonówki 339es + stelmach jest jej sporo więcej niz z wczesniejszym marantzem 63ki, fakt jest lepsza dużo lepsza ale myślę że właśnie ten pre jest tu problemem , i może gdyby był lepszej klasy góra była by wtedy ukazała sie w pełnej krasie ,Dzwięk jest raczej po chłodnej stronie / nie zimnej całkiem czy sterylnej ale jednak chłodnawy/ i tak własnie sobie myslę co by spróbować jakiś inny prea.

Myślę, że masz rację i ten pre może psuć górę pasma. Generalnie, przy poziomie sygnału jaki oferują współczesne cedeki nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zastosować pasywny preamp. Warto by znać impedancję wejściową końcówki i tedy dobrać jak najlepiej dopasowany potencjometr. Preamp, który posiadasz można bez problemu przerobić na pasywny, mozna zostawić w nim aktywną część phono. Twój kumpel na pewno bez problemu sobie z tym poradzi. BTW, fajnie wygląda ten drugi preamp z allegro, którego linka wkleiłeś.

takie coś występuje w roli regulatora wzmocnienia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.