Skocz do zawartości
IGNORED

Windows Vista - spostrzeżenia.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

-> camle

"i jeszcze nie było takiego nowego systemu, żeby użytkownicy nie próbowali się na niego wypinać"

Nie słyszałem nigdy złego słowa (wypinania się) na Windows 2000 i Server 2003.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

A po co tak szybko przesiadacie się na "nowy wspaniały, lepszy" Vi$ta?

Marketing zrobił swoje. Owczy pęd...

Nie wiem, też po co pchać się w wersję 64-bitową? 64bit mają tylko niektóre porcesory, a komputer jest 32-bitowy. Więc jak to może działać? Chyba tylko tak jak kiedyś Intel 8088.

Na W2000 mogą psioczyć jedynie kobiety... i tak nigdy nie zrozumieją na czym polega jego siła i będą używać albo W98 albo XP (lub co gorsza Vi$ta).

>nedj

A ja słyszałem dużo narzekań na W2K i W2003 ;)

Sam zresztą na 2K też narzekałem. Na 2003 już nie, ale tylko dlatego, że zacząłem na nim pracować jako admin dopiero w 2006r, jak już wyszło sporo poprawek ;)

>Molibden

W moim przypadku nie marketing. Akurat w stycziu zeszłego roku naszło mnie, żeby sobie kupić ori system. Wybrałem Vistę, jako system bardziej przyszłościowy, a jednocześnie wiedząc, że za jakiś czas nie będzie wyboru (a poza tym klienci będą chcieli Vistę) odrazu zacząłem się jej uczyć ;)

64 bitowy procek+64 bitowy system+64 bitowe aplikacje = większa wydajność ;)

Zresztą - puść sobie render w 3DS Max na 64 i 32 bitach i zobacz co szybciej policzy ;)

"naszło mnie, żeby sobie kupić ori system. Wybrałem Vistę, jako system bardziej przyszłościowy, a jednocześnie wiedząc, że za jakiś czas nie będzie wyboru"

tak właśnie było, również w moim przypadku :) Zresztą kiedy kupowałem system parę miesięcy temu akurat XP nie było ani w pobliskich Saturnach, ani w Komputroniku - lenistwo nie pozwoliło mi na dalsze poszukiwania :o)

-> Astaroth

A co to za forum, z którego wkleiłeś obrazek? Gość broni Visty, pluje na DOSa, a forum wygląda jak z czasów, kiedy Internetu jeszcze na świecie nie było :-) Interesujące.

To akurat z Linuksa screen ;-)

Chociaż przyzwyczaiłem do linuksowej konsoli i zsh tak bardzo ze używam aterma i zsh również pod Windowsem ;-)

Jest 10000 razy lepsza niż cmd.exe ;-)

A pamiętacie może jak wszyscy narzekaliście na xp ?? Jaki to chłam był jak wchodził, nikomu nie pasował.

A co teraz ? Wszyscy chwalą jaki to on nie cudowny. Poczekajcie na sp1, sp2 , albo na nowego jakiegoś windowsa na którego będzie mozna narzekac i viśta będzie chwalona.

Ja mam na lapku vistę i powiem tyle że to takie samo gówno jak kazdy os microsoftu.

Zostaje się przyzwyczaic i czekac na poprawki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pierwszy do wersji 64bit drugi 32bit (albo odrwotnie - nie chce mi się teraz sprawdzać :)

Ale uwaga - nie wiem jak M$ to rozwiązał, ale to jest eval, więc istnieje szansa, że jak się skończy to trzeba będzie od nowa system stawiać ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolejna niezrozumiała (przynajmniej dla mnie) fanaberia Vi$ty: Problem z wydrukowaniem 140kB PDF-a. Z niezrozumiałych dla mnie przyczyn plik w menedżerze wydruku urósł do 30,2MB. Po pewnym czasie drukarka się "poddaje"...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

30.2MB to są dane surowe które idą na drukarkę, mówiąć inaczej pixele.

Chyba nie sądzisz że drukarka rozpoznaje PDFy?

Skopane sterowniki, lub inna część oprogramowania. Problem może być związany ze sposobem buforowania danych wydruku - spróbuj ustawić żeby drukarka nie buforowała tylko drukowała od razu i nie czekałą na resztę.

Pobieram nowy sterownik. Zobaczymy jak zadziała ze sterownikiem od HP Universal PS (drukarka ma zainstalowany moduł PostScript), na tym od Micro$oftu (w tym wypadku na PCL6) nawet plik tekstowy z notatnika 'dorastał' do kilku megabajtów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.