Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do jazzu i symfoniki

Navi

Rekomendowane odpowiedzi

Nastał przedświąteczny okres a mnie zlecono zakup dla znajomego prezentu w formie słuchawek. Mam dylemat, ponieważ do wydania mam ok. 200 zł a w tym zakresie nie bardzo wiem co mogę sensownego nabyć. Człowiek słucha w zaciszu domowym pod wzmacniaczem jazzu i klasyki, przewertowałem forum i jednoznacznej odpowiedzi nie mam. Moje typy to: Philips SHP8900, Audio-Technica 44, AKG K44 lub K66. Generalnie nie ma większego znaczenia typ otwarty/zamknięty, 32 czy 600 Ohm. Słuchawki nigdy nie wyjdą poza mieszkanie, więc mogą być duże i mało "przenośne". W tym przedziale cenowym nawet nie myślę o Senkach. Gorąca prośba, co polecicie z w/w nauszników?

I jeszcze jedno, słuchawki mają być w miarę możliwości "duże" i okołouszne.

https://www.audiostereo.pl/topic/37984-s%C5%82uchawki-do-jazzu-i-symfoniki/

Senki Hd497 do 200 zł to dobra rzecz a jak piszę o nich sam producent są do jazzu dobre , jeden warunek ciepło grające żródło i bedzie super , na poczatku moga byc niewygodne u mnie po 1,5 roku uzywania sie "rozeszły" nieco i jest good.

Filipki moge goraco polecic. Niedawno serwis philipsa wymienil mi uszkodzone hp895 na hp8900 wlasnie. Poprzedni model ocenialem bardzo pozytywnie, ale te sa chyba nawet lepsze - w kazdym razie na pewno graja bardziej naturalnie. Musze z bólem stwierdzic ze te sluchawki maja dół pasma maja duzo lepszy niz k501 :/

Za te cene rewelacja jak dla mnie.

Miałem dzisiaj okazję ogrzać uszy w filipkach 8900. Źródło HK 750 po modyfikacjach, napęd Holdegrona stand. Cóż, jestem mile zaskoczony. Słuchawki za 200 zł a rozkładają na łopatki konkurencję. Oczywiście w odpowiednim przedziale cenowym, jednak nie znów tak niskim. AKG K44 i K66 to zabaweczki w porównaniu z 8900. Nie będę wywoływać burzy, ale i inne wyżej stawiane słuchawki mogą mieć problemy z dogonieniem tych nauszników. Gdyby był to "ślepy" test, pewnie bym się zdziwił, tak jak zdziwił się dzisiaj mój kolega, zagorzały przeciwnik wszelkiego audio z emblematem Philipsa. Moja opinia - do 200 a może i 300zł niczego nie znajdę lepszego. Dźwięku nie będę opisywał bo trzeba samemu posłuchać, moja rada - posłuchajcie ich zanim będziecie na NIE, jeśli kogoś razi napis - zakleić, zapomnieć i wyzbyć się uprzedzeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.