Skocz do zawartości
IGNORED

Dokąd idziesz audiostereo?...

Marduk

Rekomendowane odpowiedzi

jednym z rozwiązan moglo by byc cos takiego ze jak ktos nie jest zalogowany to widzi wszyskie watki i wszystkie wpisy ale nie moze sie wpisac....a po zalogowaniu moze dodawac wpisy ale nic nie widzi...

Tak, to znakomity pomysl !

Najlepiej, zeby wpisy umieszczane byly LOSOWO w rozmaitych wątkach !

Wyrabialoby to umiejetność wyszukiwania, spostrzegawczość i ogolną inteligencję !

Nie rozumiem was :) ciągle gadacie tylko o jakimś seniczu..napędzając mu jednocześnie publikę, czy nie lepiej go po prostu ignorować i nie pisać na jego temat. Jak nie będzie miał słuchaczy i dyskutantów to sam zamilknie..ale nie wy wolicie cały czas użerać się między sobą...pieniaczyć, knuć, kpić ahh jakie to polskie. Moim zdaniem nic się z tym forum złego nie dzieje...co byście chcieli, żeby sami ortodoksyjni audiofile tu pisali?? ilu takich jest?? a ilu jest po prostu pasjonatów audio lub po prostu melomanów i ludzi ciekawych świata?? Jeśli to forum skupiało by tylko ludzi którzy słyszą kable sieciowe to gwarantuję wam, że szybko by zwinęło żagle...ci ludzi zanudzili by siebie nawzajem..brak świeżej krwi i innego spojrzenia na elektronikę doprowadził by ich do psychicznego upośledzenia...jeśli jakieś tematy na forum są dla niektórych trywialne to niech po prostu się w nich nie wpisują. Uważam jednak ze każda opinia jest cenna, przynajmniej ja staram się każdą waszą opinię rozważyć...tak czyni większość ludzi...niektórzy uczą się tylko an własnych błędach nie ufają drugim...po czasie się dopiero przekonają który z nich miał rację...a może wszyscy mieli rację?? a może nasze gusta muzycznę się zmieniły zaczynamy szukać coraz to nowych rozwiązań??. Naprawdę nie widzę powodów do paniki...powinniście się cieszyć że zainteresowanie tym forum wzrasta !!!

Pozdrawiam wszystkich nawet senicza :)

Jesteście nietrolenancyjni - O!

Takich pajaców jak z UPR można już tylko spotkać na ich przez nikogo nieodwiedzanej stronce internetowej. Po ostatnich wyborach Korwin-M-ke może sobie z kolegami w brydźa pograć (o ile znajdą czwartego do partii).

To są oczywiście genetyczni idioci. Na szczęście żyją już tylko w parku jurajskim o nazwie Internet. Należy oglądać, podziwiać i dokarmiać te okazy.

p.s. a to forum nie upadnie. Po prostu przestanie być czytane. Ludzie zajmujący się techniką audio dawno już tu nie piszą. Zostały się takie senicze, szwagiera i intuosy.

• 3 lata później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

================ GRUBA KRESKA =====================

Wieki temu forum później znane jako Audiostereo wykształciło się dwóch grup newsowych (kto jeszcze pamięta grupy newsowe?) a mianowicie pl.rec.audio i pl.rec.audiofil.

Kiedy Lukar zakładał forum (dawny lukarnet - kto jeszcze to pamięta?) w 2004 zamieścił coś takiego na pierwszej stronie:

"Strona, którą zaszczyciłeś swoją obecnością, powstała w celu zamieszczania różnego rodzaju informacji, dotyczących szeroko rozumianego tematu audio. Znajdziesz tutaj najnowsze informacje o nadchodzących nowych produktach, ich testy, poradniki, artykuły, linki podzielone kategorycznie i co najważniejsze, zbiór wypowiedzi samych Grupowiczów dotyczących najczęściej powtarzających się problemów i nie tylko !!"

Myślę, że wtedy nikomu do głowy by nie przyszło, że słowo audio kojarzyć będzie się z chińską skorupą, zamiast poszukiwania jakości będzie poszukiwanie najlepszego stosunku jakoś-niska cena, a samo słowo audiofil będzie nieomal synonimem debila i w takim kontekście będzie się go tutaj powszechnie używać.

Wiele wskazuje na to, że audiofilów na skutek różnych zawieruch dziejowych wywiało z tego miejsca a zamiast tego (w końcu natura nie znosi próżni) pojawiło się tutaj całe stado proroków, filozofów, frustratów, etc, etc.

Być może czas wreszcie skończyć z fikcją, że to miejsce ma cokolwiek wspólnego z audio i audiofilizmem?

Może czas najwyższy przedefiniować cele i target tego forum?

Chyba to już właściwy moment zmienić nazwę tego miejsca na bardziej nośną i bardziej nowoczesną jak choćby na ten przykład PRL-and China-audio-fans.pl, rapidshare-lovers.pl lub mp3-maniacy.pl?

Jak myślicie?

>pojawiło się tutaj całe stado proroków, filozofów, frustratów, etc, etc.

wg Ciebie do ktorej grupy sie zaliczam? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

@rochu, nie wiem jak Inni ale ja myślę, że Tobie się nawet bardziej nudzi niż mnie.

Audiofilizm - niema takiego słowa.

W słowniku jezyka polskiego jest audiofilia - czyli NADMIERNE zamiłowanie do muzyki i sprzetu audio. Dodam jeszcze od siebie - wojujące, którego jesteś uczestnikiem. Najlepszy przykład, że chciało ci się odkopywac wątek sprzed 3 lat.

arwas- zdjęcie arwas 06.05.2009 160 posty 42 --- 5,07% postów na forum

rochu- zdjęcie rochu 04.07.2003 6975 posty 27 --- 3,26%

tu chyba /w rankingu dzisiejszych postów / najlepiej widac komu sie nudzi nadmiernie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ja nie odkopuję wątków sprzed 3 lat żeby wylewać swoją audiofilską frustrację kolejnymi dywagacjami jak rochu i rochopodobni. On jest wyjątkowo monotematyczny. Cierpi na syndrom oblężonej twierdzy.

A poza tym czy to moja wina, że ze wszystkich philii tylko audiofilia i audiofil mają konotacje z chorobami nerwowymi? Że tak są audiofile postrzegani w ogólnym odbiorze społecznym??? Czy może jednak odkopywanie wątków sprzed 3 lat żeby się w nich użalać, o czymś świadczy?

jest mu łatwiej odkopac jakis watek bo zna to forum od lat a ty arwas niestety nie

choc nie wiem dlaczego chce mu sie dzis szarpac nerwy z kolejnym xzetem, rbejem,bertrandem itd /tych ktorych pominałem przepraszam/

przetrwało równiez klona vernen -pewnego znanego usera :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wiele wskazuje na to, że audiofilów na skutek różnych zawieruch dziejowych wywiało z tego miejsca a zamiast tego (w końcu natura nie znosi próżni) pojawiło się tutaj całe stado proroków, filozofów, frustratów, etc, etc.

Jak myślicie?

Ja tak jak Stanisław Lem:

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

choc nie wiem dlaczego chce mu sie dzis szarpac nerwy z kolejnym xzetem, rbejem,bertrandem itd /tych ktorych pominałem przepraszam/

Rochu ostatnio pełni rolę wystawiacza szumowin do odstrzału :).

I chwała mu za to!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja nie odkopuję wątków sprzed 3 lat żeby wylewać swoją audiofilską frustrację kolejnymi dywagacjami jak rochu i rochopodobni. On jest wyjątkowo monotematyczny. Cierpi na syndrom oblężonej twierdzy.

A poza tym czy to moja wina, że ze wszystkich philii tylko audiofilia i audiofil mają konotacje z chorobami nerwowymi? Że tak są audiofile postrzegani w ogólnym odbiorze społecznym??? Czy może jednak odkopywanie wątków sprzed 3 lat żeby się w nich użalać, o czymś świadczy?

Każdy kto nie chwali Tonsilu jest chory psychicznie;-) Gwoli ścisłości: nie byłem, nie jestem i nie będę audiofilem. W mojej kolekcji jest ponad 6.000 płyt od rocka progresywnego po instrumentalne pejzaże. Od lat 60-tych po współczesność.

Biedakowi zamknęli wątki wiec przyszedł tutaj użalac sie nad losem swoim audiofilskim. A reszta jak zwykle przyszła poklaskać.

Audiofilizm i audiofilia mają negatywne konotacje. To nie jest przypadek.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I chwała mu za to!

Oj tak chwała!!!

disco! no jakbys mial cos z przyszlosci, to byloby cos! a tak to szalu nie ma ;)

Hahahahahaha:-) Pozdro fox;-)

• Użytkownicy+

arwas - "o mnie":

O mnie

..............................

kropek

Gość rochu

(Konto usunięte)

Owszem tak właśnie jest.

Fajnie byłoby gdybym w tej roli nie był sam.

Skoro Administracja/Moderacja ma nas w tylnej, środkowej części swojego ciała trzeba brać sprawy w swoje ręce i pogonić trolle i szmaciarzy z tego forum.

ten arwas to przypomina mi tego gruzina ze skeczu w wykonaniu Pszoniaka i Fronczewskiego.

AWAS,AWAS,AWAS,AWAS..............Elbik by powiedział....taki wiejski głupek)))

Biedakowi zamknęli wątki wiec przyszedł tutaj użalac sie nad losem swoim audiofilskim. A reszta jak zwykle przyszła poklaskać.

Audiofilizm i audiofilia mają negatywne konotacje. To nie jest przypadek.

arwas, prawdę mówiąc nie do końca rozumiem co robisz na tym forum. To jest forum pasjonatów, a wiadomo że z każdej pasji można się naśmiewać - tyle że to jest wyrazem braku kultury i zwyczajnie nie przystoi. Natomiast jeśli Twoim celem jest prowokowanie takich konfliktów - to zauważ że jest to niezgodne z Regulaminem i konsekwencje są jednoznaczne.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

arwas, prawdę mówiąc nie do końca rozumiem co robisz na tym forum. To jest forum pasjonatów, a wiadomo że z każdej pasji można się naśmiewać - tyle że to jest wyrazem braku kultury i zwyczajnie nie przystoi. Natomiast jeśli Twoim celem jest prowokowanie takich konfliktów - to zauważ że jest to niezgodne z Regulaminem i konsekwencje są jednoznaczne.

Dziwię się że moderacja dopiero teraz zauważyła te wpisy. Rozumiem że raportowanie pomogło. Szkoda że tak późno.

• Użytkownicy+

Czas te konsekwencje wyciągnąć. Powiedziałem to ja, oaza spokoju :)

Owszem tak właśnie jest.

Fajnie byłoby gdybym w tej roli nie był sam.

Skoro Administracja/Moderacja ma nas w tylnej, środkowej części swojego ciała trzeba brać sprawy w swoje ręce i pogonić trolle i szmaciarzy z tego forum.

Popieram !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.