Skocz do zawartości
IGNORED

Dokąd idziesz audiostereo?...

Marduk

Rekomendowane odpowiedzi

Znaczy przyjemność. Jak tak lubią sprzątać po innych, to może by u mnie szyby pomyli? ;)

jar1

zmywacz szyb u ciebie to sie nazywa sprzatacz a nie moderator

moderator brzmi dumnie zwłaszcza non-profit wspierajacy prywatne dobro

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Janek, wiesz sam, że ten wątek powinien być zamknięty po pierwszym wpisie ...

Robert,

moderacja to śliski temat, trzeba trochę praktyki i duuużo wyczucia bo każda społeczność ma swoje ustalone, jakie by nie były, klimaty

na wstępie każdy próbuje się wykazać (vide Yamnick) i za to właśnie każdemu się dostaje

rygory zawsze budzą złe emocje

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Robert,

moderacja to śliski temat, trzeba trochę praktyki i duuużo wyczucia bo każda społeczność ma swoje ustalone, jakie by nie były, klimaty

na wstępie każdy próbuje się wykazać (vide Yamnick) i za to właśnie każdemu się dostaje

rygory zawsze budzą złe emocje

Janku, znam to forum nieźle i wiem jak wszyscy narzekaliśmy na bałagan itp. Niestety okazało się, że niektórzy z tych co tak narzekali, sami robią bałagan. Wdając się w dyskusję, liczyłem na MERYTORYCZNE uwagi i nadal o to proszę. Napisać, że moderator jest do d..., bo za młody, stary, łysy i co komu wyda się bardziej obraźliwe, to każdy potrafi. Czekam na wskazówki, mam jednak wrażenie, że sami nie wiecie. Jeśli nawet, to pewnie każdy tu krzyczący, będzie miał odmienną wizję. Tak to wygląda z mojej strony.

A ja pamiętam jak była zajadła dyskusja czy moderacje wprowadzić czy nie.Pamiętam,że Piopio był zawzięcie na tak(toczył ze mną spory) a potem został MODEM.Jak to było z innymi nie pamiętam ale może pamiętają inni.Społeczne popieranie prywaty i do tego wyżywanie się na innych

nobilitujące jednak nie jest...moim zdaniem.Prowadzenie biznesu i szukanie do pracy naiwniaków(bezosobowo),którzy będą pracować na chwałe firmy,przecież się nazywa a nazwa ta znana jest wszystkim.Kiedyś napisałem Ochotnicze Rezerwy Moderatorów Obywatelskich...skrót przypadkowo zbieżny ale adekwatny co do rzeczywistości.Jeśli ktoś był 'za' a potem zostaje modem to mogę myśleć,że z góry miał upatrzoną pozycje i musi mieć to we krwi...bycie nad.Nie potrafię sobie wyobrazić jak można pracować dla kogoś obcego za darmo i jak takiego kogoś nazwać.

Bo to jednak praca jest...czy to się komuś podoba czy nie.

Od prostowania postaw,to są nauczyciele w szkole.Tutaj piszą dorośli ludzie.

A ja pamiętam jak była zajadła dyskusja czy moderacje wprowadzić czy nie.Pamiętam,że Piopio był zawzięcie na tak(toczył ze mną spory) a potem został MODEM.Jak to było z innymi nie pamiętam ale może pamiętają inni.Społeczne popieranie prywaty i do tego wyżywanie się na innych

nobilitujące jednak nie jest...moim zdaniem.Prowadzenie biznesu i szukanie do pracy naiwniaków(bezosobowo),którzy będą pracować na chwałe firmy,przecież się nazywa a nazwa ta znana jest wszystkim.Kiedyś napisałem Ochotnicze Rezerwy Moderatorów Obywatelskich...skrót przypadkowo zbieżny ale adekwatny co do rzeczywistości.Jeśli ktoś był 'za' a potem zostaje modem to mogę myśleć,że z góry miał upatrzoną pozycje i musi mieć to we krwi...bycie nad.Nie potrafię sobie wyobrazić jak można pracować dla kogoś obcego za darmo i jak takiego kogoś nazwać.

Bo to jednak praca jest...czy to się komuś podoba czy nie.

Od prostowania postaw,to są nauczyciele w szkole.Tutaj piszą dorośli ludzie.

Tak. Ja też byłem przeciw, bo nie trudno przewidzić, że ten sposób moderacji zapewnia jedynie to, by 'zapłatą' za 'trud' była mozliwość przedłużenia własnego k_u_t_a_s_a.

Poziom forum i ich użytkowników spada coraz bardziej - a taki jest efekt moderowania dla całego forum.

Moderowanie spoleczne opiera sie na emocjach. I to jest zle!Wiekszosc moderatorow na tym forum wywodzi sie z tak zwanych uszatych i nawet palton,mimo tego ze "nie uslyszal"nalezy do tej grupy,wiec nie ma mowy o uczciwym moderowaniu,zawsze beda moderowac tak zeby bylo dobrze.(Dla nich i ugrupowan do ktorych naleza)

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Moderowanie spoleczne opiera sie na emocjach. I to jest zle!Wiekszosc moderatorow na tym forum wywodzi sie z tak zwanych uszatych i nawet palton,mimo tego ze "nie uslyszal"nalezy do tej grupy,wiec nie ma mowy o uczciwym moderowaniu,zawsze beda moderowac tak zeby bylo dobrze.(Dla nich i ugrupowan do ktorych naleza)

Możesz określić bliżej...te emocje?Bo mnie się inaczej wydaje,napisałem wyżej a podobnie napisał jar1.Uszaty czy nie uszaty,nie ma tutaj nic do rzeczy...kompletnie.

Trochę odwagi Panowie (Panie) właściciele, wybrać na modów tylko samych "nieuszatych"i niezwykle życiowo zainteresowanych (chleb drożeje).

Postęp w jakości całego forum na pewno dostanie kopa...inna sprawa w co i jaki wektor pędu zostanie wytyczony?

1.STEREO

kilku modów apostołów "ukrzyżowanego" XYZ.

2.ANALOG

jeden wystarczy - przedstawiciel allegro z największą ilością negatywów.

3.LAMPA

Jak wyżej pkt.1 i 2

4.DIY

Jak wyżej + przedstawiciel "Strusia"

5.MUZYKA

Tutaj można nie moderować

6.KINO DOMOWE

Jak w pkt.2

7.FILM

Tutaj można nie moderować

8.BOCZNICA

Niesiołowski(koniecznie z wyłącznikiem), muls i wladz

9.PC AUDIO

Główny informatyk AS

Reszta bez moderacji bo po co.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wladzia na moda?Będzie ciął wszystko co nie po jego myśli...lepiej zamknąć bocznice...na to samo wyjdzie,chociaż ostatnio coś mu się zwaliło na głowe,to może coś drgnęło w jego...łepetynce.

Wladzia na moda?Będzie ciął wszystko co nie po jego myśli...lepiej zamknąć bocznice...na to samo wyjdzie,chociaż ostatnio coś mu się zwaliło na głowe,to może coś drgnęło w jego...łepetynce.

Niekoniecznie. Na ogół skrycie tną ci, co sami nie są w stanie swoich poglądów bronić otwarcie, bo wymiana poglądów sprawia nadwyrężenie poczucia dumy z własnych. Czyli zwykłe kompleksy...

Niekoniecznie. Na ogół skrycie tną ci, co sami nie są w stanie swoich poglądów bronić otwarcie, bo wymiana poglądów sprawia nadwyrężenie poczucia dumy z własnych. Czyli zwykłe kompleksy...

No właśnie i niechcąco napisałeś coś o wladziu...pewnie.

Muls, Foxbat, Stary Audiofil, Jozwa - będzie media markt

A tak to mamy logo

Pisze tutaj ze względu na zbanowanie Foxbata w wątku o moderacji - co to ku..a jest? - Białoruś?

Krytyka jest akceptowalna - pod warunkiem,że nie odnosi się do moderacji?!

Palanton - Robercie, potrzebujesz konstruktywnych uwag - stań obok siebie i popatrz:

nie zachowuj się jak jamnik, bo pękniesz z czasem jak balon.

Moderowanie nie polega na poprawianiu pisowni swojego nicka, ani na leczeniu swoich kompleksów pod sztandarem naprawiania świata.

Pozdrawiam.

Muls, Foxbat, Stary Audiofil, Jozwa - będzie media markt

A tak to mamy logo

Pisze tutaj ze względu na zbanowanie Foxbata w wątku o moderacji - co to ku..a jest? - Białoruś?

Krytyka jest akceptowalna - pod warunkiem,że nie odnosi się do moderacji?!

Palanton - Robercie, potrzebujesz konstruktywnych uwag - stań obok siebie i popatrz:

nie zachowuj się jak jamnik, bo pękniesz z czasem jak balon.

Moderowanie nie polega na poprawianiu pisowni swojego nicka, ani na leczeniu swoich kompleksów pod sztandarem naprawiania świata.

Pozdrawiam.

Widocznie grynio się mylisz...niestety.

• Użytkownicy+

Widocznie grynio się mylisz...niestety.

Henryku, nawet na pewno kolega się myli. Dowodem na to, są raporty wpływające do nas, związane min. z pisownią. Widać są różne punkty widzenia i moderator powinien je uwzględniać. Wejdźmy w szczegóły, a okaże się, że macie odmienne spojrzenie na wiele spraw...

Są tematy które można podciągnąć pod kilka zakładek, moderator musi decydować, czy mają one zostać w stereo, czy nie. Niedawno przeniosłem do kina domowego wątek o odtwarzaczu oppo. Zaraz odezwali się przeciwnicy i najśmieszniejsze, myśląc że to sprawka Elberotha, napisali że wątek niewygodny, bo psuje mu biznes. Autor wątku, natychmiast założył bliźniaczy temat w stereo, sprytnie unikając informacji, że odtwarzacz może również (a właściwe przede wszystkim), obsługiwać formaty związane z kinem domowym. Wcześniej było wiele żalów, że wszyscy się pchają do zakładki stereo, ze względu na jej największą popularność, a moderacja nie przenosi wątków do odpowiadających tematowi zakładek.

Jak powinienem więc postąpić ?

Ja widzę to tak, wątek założony ponownie w stereo, powinienem usunąć, lub połączyć go z tym przeniesionym do kina domowego. Następnie trzeba by usunąć wpisy nie na temat (w tym moje, związane z dyskusją o przeniesieniu), itp.

Co by się okazało ? Ano to, jaki ja zły, kasuje, lub moderuje wpisy, a najgorsze to to, że nawet swoje własne.

Podobnie wyglądała sprawa z wątkiem "Granica rozsądku". Z tym że tam, powodem przeniesienia na bocznicę, była mnogość wpisów nie na temat, lub obraźliwych. Po oczyszczeniu wątku, mógł on powrócić do Stereo.

I tu są zarzuty, że usunąłem wpisy nie na temat, w tym swoje, wyjaśniające przyczyny takiego postępowania.

Takich tematów jak powyższe było jeszcze kilka. Jak widać pomimo najszczerszych chęci, trudno znaleźć złoty środek. Nawet jak się go znajdzie, to osoby zainteresowane, zmieniają oczekiwania! Bo jak ktoś dostał palec, to za chwilę chce całą rękę. Przeciwna strona robi dokładnie to samo.

Robert

Ps. Grynio, najpierw ŚWIADOMIE przekręcasz mój nick, a dalej piszesz, że nie powinienem tego moderować. Ok. niech tak pozostanie, teraz to już jest Twój problem.

ale raporty nie sa wyznacznikiem tego co jest dobre czy zle, jak ktos chce byc moderatorem to powinien miec odpowiedni poziom inteligencji (conajmniej srednia), gust, doswiadczenie, takt , obycie itd. oszczedz sobie palton wstydu i ustap z tej funkcji, radze Ci, powiadam rubla nie zarobisz , a cnote stracisz, przyrodzenia tez tym za bardzo nie przedluzysz....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Użytkownicy+

ale raporty nie sa wyznacznikiem tego co jest dobre czy zle, jak ktos chce byc moderatorem to powinien miec odpowiedni poziom inteligencji (conajmniej srednia), gust, doswiadczenie, takt , obycie itd. oszczedz sobie palton wstydu i ustap z tej funkcji, radze Ci, powiadam rubla nie zarobisz , a cnote stracisz, przyrodzenia tez tym za bardzo nie przedluzysz....

Oczywiście, że raporty trzeba rozpatrzyć, a nie automatycznie wykonywać. Tylko że w sprawie niepoprawnej pisowni, niewiele jest do rozpatrywania. Specjalna inteligencja też nie jest potrzebna w tym wypadku. W innych "dyskusyjnych" zapewne tak, niestety nawet logiczne myślenie nie pomoże, jeśli ktoś chce być złośliwy, czy po prostu chce obrażać.

Nie mam potrzeby, czegokolwiek przedłużać, a kopiejki zarabiam gdzie indziej. Tyle płakania nad losem forum, ale widać lepiej dalej postękać, być złośliwym, niż pomóc.

jar1, no nie wiem, czy posiadaja potrzebne kwalifikacje :)

Hmm, zdaje się że jar1 ma takowe... "Tak samo, jak wiekszość moderatorów powinna liczycz jajka w kurniku."

Nie wiedziałem jednak, że mamy niewiastę - moderatora. Aaa i jakoś nie wiem, co miałaby Ona wspólnego z cytowanym moim wpisem. Idąc jednak dalej, cytowany wpis został wyjaśniony i dotyczył on innego wątku. No tak, ale trzeba by było to doczytać :

Użytkownik modrzew47 dnia 22.01.2011 - 23:08 napisał

"Tym argumentem to każdy wątek możesz zamknąć.To żaden argument...nie czujesz?"

"Przeczytaj dokładnie Henryku, mowa jest o innym wątku, nie o tym w którym teraz piszemy. Nie zamykam wątków ot tak, sam oceń."

A całość dotyczyła tego wpisu : "Na dowód, że as przestało gnić, zamykam temat ;)") w wątku "Czy audiostereo.pl gnije ?"

Jak ktoś z moderatorów zamyka temat, są pretensje, że robi to anonimowo. Postanowiłem więc się ujawnić.

Tyle w temacie kompetencji.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia były wyczerpujące.

Pozdrawiam

Robert

Jakie raporty? Raport to sprawozdanie wyników z jakiejś pracy. A to co tutaj, to zwykłe donosy.

Nazwanie kupy 'obiektem' nie zrobi z niej bardziej wartościową.

Zachęcanie do donosicielstwa i uznawanie go, jako metody pracy jest demoralizujące społecznie. Efektem jest widoczne obniżenie poziomu i merytoryczności używtkowników tego forum. Nie ma się co dziwić, w środowisku skrytego donoszenia na kolegów, dobrze czują się jedynie prymitywne mendy.

a ja tam na wszystko spuszczam wodę....to tak dla zdrowia i spokojności ducha.

przypuszczam,że niektórzy zieloni i admini za bardzo udają figo-fago,więc nie bądżcie tacy hop do przodu!!!

jeszcze dodam,że noc jest od spania,a nie od szukania cudzych wykroczeń we wpisach.[więc stój szalony!]

więc w pizdu ze wszystkim,bo zakładki h-end nie widać na horyzoncie.[Nirvana jest tylko w jednym miejscu Polsce]

może któryś sie odważy udzielać korepetycji w sprawach audio,,a nie brylować np.w polityce[wiadomo o kim mowa]

dlaczego niektórzy z zielonych starają sie na siłę reklamować gówniane twory audio??[wiadomo kto to robi]

MODERACJO JAŚNIE OŚWIECONA-RÓBCIE PORZĄDEK Z DEBILNYMI WĄTKAMI,TYPU-

-KOLUMNY DO 400 ZL

-WZMAK DO 300 ZŁ

-CO Z CZYM POŁĄCZYĆ ABY ZAGRAŁO ZA 448 ZŁ??

Latek z nowym rokiem przybyło,a logicznego myslenia nie.......idę wodę spuścić!!

• Użytkownicy+

Jakie raporty? Raport to sprawozdanie wyników z jakiejś pracy. A to co tutaj, to zwykłe donosy.

Nazwanie kupy 'obiektem' nie zrobi z niej bardziej wartościową.

Zachęcanie do donosicielstwa i uznawanie go, jako metody pracy jest demoralizujące społecznie. Efektem jest widoczne obniżenie poziomu i merytoryczności używtkowników tego forum. Nie ma się co dziwić, w środowisku skrytego donoszenia na kolegów, dobrze czują się jedynie prymitywne mendy.

Tu chodzi o informację związane z zauważonymi nieprawidłowościami. Większość, to sytuacje gdzie nowi forumowicze zakładają wątki nie na temat, itp. Po to są doświadczeni forumowicze, żeby pomagać. Są to sytuacje, które można porównać do informowaniu służb, że np. na jakimś rondzie utknął TIR i paraliżuje sprawne poruszanie się. Ataki osobiste itp. porównałbym do informowaniu odpowiednich służb, o tym że ktoś uciekł z miejsca wypadku, czy że był świadkiem kradzieży, pobicia itp.

Nie widzę w tym nic nagannego, wręcz przeciwnie.

Oczywiście zwykłe donosicielstwo jest naganne, jednak nie spotkałem się z taką sytuacją. Być może do takich zaliczasz raporty o złej pisowni, mogę to porównać do plucia na chodniku, czy rzucaniu papierków. Być może przesadą jest raportowanie tego, ale znacznie gorszym jest takie zachowanie. Rozumiem, że raportowanie bardziej Ci przeszkadza, jednak moderator nie ma na to wpływu.

Robert

a ja tam na wszystko spuszczam wodę....to tak dla zdrowia i spokojności ducha.

przypuszczam,że niektórzy zieloni i admini za bardzo udają figo-fago,więc nie bądżcie tacy hop do przodu!!!

jeszcze dodam,że noc jest od spania,a nie od szukania cudzych wykroczeń we wpisach.[więc stój szalony!]

więc w pizdu ze wszystkim,bo zakładki h-end nie widać na horyzoncie.[Nirvana jest tylko w jednym miejscu Polsce]

może któryś sie odważy udzielać korepetycji w sprawach audio,,a nie brylować np.w polityce[wiadomo o kim mowa]

dlaczego niektórzy z zielonych starają sie na siłę reklamować gówniane twory audio??[wiadomo kto to robi]

MODERACJO JAŚNIE OŚWIECONA-RÓBCIE PORZĄDEK Z DEBILNYMI WĄTKAMI,TYPU-

-KOLUMNY DO 400 ZL

-WZMAK DO 300 ZŁ

-CO Z CZYM POŁĄCZYĆ ABY ZAGRAŁO ZA 448 ZŁ??

Latek z nowym rokiem przybyło,a logicznego myslenia nie.......idę wodę spuścić!!

Piotrek, wiesz przecież, że codziennie kilka nowych tematów (o tanim sprzęcie) przenosimy do przyklejonych tematów Kolumny do ... itp.

Co do zakładki Hi-End, jest ona bardzo blisko i na 99% będzie. Jak już niektórzy zauważyli, niema jozwy i trzeba trochę poczekać aż wróci.

Ps.Sam piszesz później niż ja ;)

>Co do zakładki Hi-End, jest ona bardzo blisko i na 99% będzie

swietnie, to jak juz bedzie, idzcie na nia... bedzie spokoj...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

"Jeżeli duże, hi-endowe kolumny zostaną zamknięte w małym pomieszczeniu o kiepskiej akustyce i na dodatek jeszcze wetknięte między ścianę a wersalkę, to wydadzą z siebie tylko jeden wielki bulgot. Dlatego w takiej sytuacji tańsze kolumny będą w stanie zaprezentować znacznie lepszą jakość dźwięku. "

Czyżby nowe motto AS, szczególnie ostatnie zdanie kontra pierwsze. O ile wcześniejszy "wzwód" znaczy wywód jednego z myślicieli na "STEREO" ma sens to oba, jeden po drugim nie wiele.

Dokąd idziesz audiostereo?

Być może do takich zaliczasz raporty o złej pisowni, mogę to porównać do plucia na chodniku, czy rzucaniu papierków. Być może przesadą jest raportowanie tego, ale znacznie gorszym jest takie zachowanie. Robert

Sorry, ale gdyby przedmiotem pracy moderatora AS było poprawianie pisowni, wycieranie plwocin i zbieranie papierków na na życzenie użytkowników , to żaden normalny człowiek, za darmochę, by się tego nie podjął. Nie picuj. Musisz odczuwać jakieś wynagrodzenie czy spełnienie własnej potrzeby.

To, że się tacy ludzie jednak znajdują, akurat nie wynika z potrzeby 'poprawiania' tego, co napisałeś powyżej. Sam sobie zadaj to pytanie dlaczego to chcesz robić? I słuchaj, co się odezwie..... i po jakim czasie.

I zadaj sobie pytanie, czy podjąłbyć sie tego, gdyby nie wolno ci było, banować, pouczać, upominać - gdyby rzeczywiście twoja praca polegałaby jedynie na zwykłym i cichym sprzątaniu i wykonywaniu poleceń typu, teraz tu przetrzyj, a tam popraw... i nie zapomnij podnieść papierka.

jar1, pomysl jeszcze o jednym, ktos tu pisal, ze imc nasz palton (przepraszam za przeklenstwa) "moderuje" swoje stare polemiki z userami... jesli to prawda, to powinien dostac solidnego kopa w... no, ale o jakiej moralnosci mozna mowic w towarzystwie "trzech panow w lodce, nie liczac psa"...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Dokładnie o tym pisałem wyżej i o to właśnie chodzi.Lepiej tego ująć się nie da a jak napisałem kiedyś,że ORMO bez wyjaśnienia skrótu,to wycieli.Jeżeli człowiek ma predyspozycje do gry na gitarze,do tego będzie zmierzał wszelkimi sposobami.Jeżeli do jazdy na nartach,gry w piłke itd...również.Ciekawi mnie co takiego zachęca moderatorów do nieodpłatnej pracy na rzecz obcych osób.Jakie pobudki i zainteresowania nimi kierują.

zyżby nie widzieli,że kilku cwaniaków znalazło frajerów do pracy za darmo?

a mnie to tam wali czy ktos to robi darmo czy nie, jego sprawa, ale jak juz robi to niech to robi dobrze...

Fox

"ale jak juz robi to niech to robi dobrze... "

wężykiem, wężykiem...

mlb ma u mnie piwo...kiedyś.

Dobrze nigdy nie będzie.Jak będzie dobrze dla ciebie,to źle będzie dla kogoś innego.

modrzew, wlasnie, ze nie... bo czy moderowanie swoich wlasnych starych polemik jest ok? taki ktos powinien na zbity pysk wyleciec z moderacji...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.