Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Elberoth> A4 B6 to jedno z aut w ktorych 300tys km przbiegu nie czuc...ale to wymierajacy gatunek.

Co do ilosci srubek to wspomnisz moje slowa jak kupic nowe a4 (mimo ze sliczne to juz nie takie solidne) i na polskich dziurach cos zaraz zacznie trzeszczec.

Dlatego powoli przymierzam sie do S4 B6...wolnossak nie do zajechania o przyzwoitych osiagach ladnym designie.

electro, 26 Maj 2010, 23:54

>Elberoth

>to chyba bardziej kwestia gustu i indywidualnej organoleptyki bo co do e 60 to bym sie nie zgodzil ,

>ze jest jakosciowo dobrze w srodku, jest tak samo beznadziejnie jak w audi czy mercu to prawda , ale

>nie dobrze, zreszta dlatego lifting po 2005roku tak naprawde dotyczyl w serii 5 i 7 zmiany

>podwykonawcow i poprawienia jakosci materialow wnetrza, inne zmiany byly pomijalne dla

>statystycznego klienta, nie dalo sie po prostu wepchnac takiego kitu klienteli...mam te informacje

>bezposrednio z fabryki...

Nie jeździłem E60 sprzed 2005 roku - sąsiad ma E60 z 2008 lub 2009, i na tej podstawie wyciągam swoje wnioski.

piter z, 26 Maj 2010, 19:38

>tak się składa że jakość wykończenia ( jakość materiałów ) w imprezie jest bardzo dobra ( niewiem

>jak najnowsza - strasznie skopana - niewiem kto to kupuje ) - lepsza niż w autach z niby wyższej

>półki - tyle że niema tam nacisku na wygląd pseudo posh jest za to niebywała prostota ( wydaje mi

>się tylko że mat wygłuszających troche w imprezie poskąpili aby niepodnosić masy - ale tam się

>słucha silnika zamiast radia :D )

Akurat mam Imprezę w poprzedniej budzie o której piszesz (pre-Lanos) i jakość wykonania tego auta mogę podsumować tak - ŚMIETNIK NA KOŁACH :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

E32 ALPINA. Chyba cos kolo 350KM.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Renault Laguna Coupe

Ukryta Zawartość

post-803-100003009 1274938918_thumb.jpg

post-803-100003010 1274938918_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety, te wszystkie samochody sa "jednorazowkami" Nawet to 430, ktore jest poskrecane tym samym co nowa alfa, lub fiat. Audi ma faktycznie mile wnetrze, ald dopoki nie minie modanowej generacji yuppies na styl BoConcept. Fajnie wygladajace detale "chromowanego" tworzywa nagle budza podejrzenie przy ich dotknieciu. Drewno w kazdym samochodzie poza kilkoma angielskimi jest cienko wytloczona blacha alu obklejona fornirem i prosto z kapieli w lakierze bezbarwnym. Wgniata sie prawie tak latwo jak puszka od zywca. W kazdym modelu. Stylistyka jest wszedzie juz tak podobna i wynika bardzo czesto z uzycia tych samych technologii i mod rynkowych. Montowanie szkla jest wszedzie takie samo, itd, itd, az do kompletnego znudzenia Lusterka zawsze te same na zmylnym trojkacie obcinajacym szybe, czesto kopiowane detale glownie z bmw przez inne marki, teraz merc ma blotniki od bentley'a, etc, etc. Zadem ze wspolczesnych samochodow nie bedzie zadna legenda i w przyszlosci nie bedzie sie nigdy o tym mowic retro. Czasy telegramu, sterowcow, rawdziwych ekscentrykow juz dawno minely. Teraz musisz "byc na czasie" zeby moc sie imbecylowato posmiac z tych, ktorzy maja to np w dupie. Chcialbym zobaczyc jakas firme, ktora odwroci sie tylkiem od tej trendowatej nudy i odwazy sie na przyklad na powrot do otwieranych trojkatnych okien nawiewowych!

P.S. To renault powyzej ma dupcie z astona, swiatla z beemki i morde od ferrari. I to ma sie nazywac haute couture?

MK2, lata 60-te. Piekne proporcje. W latach 80-ych (?) powstala mala manufaktura w UK "regenerujaca" MK2 do stanu nowego, ale pratycznie byl de facto znacznie wyzszy standard od oryginalu.

Ukryta Zawartość

post-961-100003004 1274944327_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

electro

wrzucam tylko zdjecia tego czym jezdze , jezdziłem

coupe w klasie E jest dla mnie własnie wyjatkowo ładnym autem i trzeba to zobaczyc na zywo

polecam rowniez mała jazde tym autem nawet z najtanszym silnikiem,wyjatkowo zgrabnie tym sie mozna poruszac mimo pozornej zwalistosci

limuzyna i kombi śa brzydkie tu sie zgadzam -ale ja nie lubie wogole tych wersji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

Jazz :-), 27 Maj 2010, 09:17

>Kto wie co to jest?

Wygląda mi to na Volvo Amazon rocznik 1966

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

MERCEDES-BENZ 300, auto z duszą, może kiedyś....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

cir

mnie kupe e klasa nie interesuje, pisalem o zwyklej e klasie, nic nie wspominalem o kupe, wg mnie cls jest o wiele lepszym wyborem, bardziej oryginalnym i o ponadczasowym ksztalcie...co nie zmienia faktu , ze jest oparty na e klasie, mimo tego ma sie wrazenie obcowania z czyms o wiele ambitniejszym...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Poniewaz zebralo sie tutaj troche entuzjastow, wiec zapytam. Chetnie kupie timery heuer'a lata 50-70-te, jezeli ktos ma na zbyciu. Pojedyncze, podwojne, potrojne...Kazdy typ.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jazz

znalazlem samochod dla Ciebie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Dziekuje za troske, ale to juz raczej nie dla mnie. Na marginesie, ktos podwoil cene ze stanow. Ponizej, to byloby znacznie bardziej zabawne niz Z8, szczegolnie w LA. Polecam tez wszytkim obejrzenie zalaczonego clip'u. Mega gaz! Oh, jest w nim tez nawet i drifting, cos dla Elbka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Strasznie się ten tył w tym Astonie zestarzał ... w W-wie ostatnio coraz więcej Astonów jeździ, od kiedy salon otworzyli. 200k za 10 letni samochód to IMO trochę przegięcie. Szczególnie że za 500k kupujesz sobie nowego Vantage.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wracając do tematu wątku, czyli pięknych samochodów :-)

Audi A5/S5 (projekt: Walter da Silva)

Zwróćcie uwagę na boczna linię nadwozia, która wznosi się i opada niczym fala (widać to dobrze na tym białym zdjęciu). Piękno w czystej postaci.

Ukryta Zawartość

post-579-100002595 1275163835_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to nie jest nowy pomysł

limuzyny z eleganckich lini tak miały prowadzony bok auta-nie miała znaczenia pojemnosc bagaznika :)

Oczywiście że nie jest to nowy pomysł. Ale jak ładnie tutaj zastosowany. Zobacz jak ta linia fajnie współgra z przetłoczeniem w dolnej części drzwi. Ogólnie jak się przyjrzeć linii A5/S5 to jest tu sporo takich projektowych 'smaczków'.

to jak z opadajaca dupką to jag z 2008

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie mam oczywiscie pojecia o projektowaniu bryły auta ale kiedys słuchałem człowieka od tego i w zyciu bym nie przypuszczał jak wiele jest tricków na oszukanie naszego wzroku np na "sztuczne" powiększenie wnetrza

trick z opadajacym tyłkiem jak dla mnie uszlachetnia bryłe

A teraz porównaj to do plebejskiej sylwetki klina w Lagunie czy tym wydumanym łukiem w E-klasie coupe kilka postów wyżej ... niebo a ziemia.

Fajnym akcentem w A5/S5 są również te LEDy w przednich światłach ... obecnie trochę już spowszedniały, bo coraz więcej firm zaczęło to rozwiązanie kopiować (Mercedes, Saab, Lancia, VW), ale gdy debiutowały w R8 w 2007 (ostatnie zdjęcie) były całkowicie świeżym pomysłem stylistycznym.

Ukryta Zawartość

post-579-100002582 1275166446_thumb.jpg

post-579-100002583 1275166446_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

styl CLS właśnie zmierza ku końcowi , nowy model będzie tak paskudny jak nowe E

różnice pomiędzy obecnym CLS a W211 to jak wino do bełta... pomijając wygląd zewnętrzny - design wnętrza czy materiały - inna liga niż E :)

...nie zmienia to faktu że mój rdzewiał :) egzemplarz z pl salonu z końca 2004 i całe 70kkm na liczniku - widać to już był jego czas :) trochę mnie dziwi taka jakość w aucie które wraz z dodatkami kosztowało cennikowo 460kzł - no ale tak to jest

cir, 29 Maj 2010, 22:49

>trick z opadajacym tyłkiem jak dla mnie uszlachetnia bryłe

Na pewno, tylko trzeba to umieć zaprojektować. A tu przykład jak NIE należy tego robić:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

led-y w przednij swiatłach to był super strzał

wszyscy tuningowcy pamietam dostali ognia :)

w E-coupe cały bajer to brak bocznego słupka i dopiero jak to widac robi sie niezła bryła

CLS jest dosc rzadki ale mysle ze blache ma ta co w203 :)

otóz po roku 2000 do liftu w 2005 mercedes zrobił jakis numer z blacha do karoserii i zakupił gdzies szybkordzewiejaca-to dosc popularny temat na forach z gwiazda

czy mowisz marcin o pokretle od kuchenki mikrofalowej ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.