Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Maly tez jest fajny...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

uprzedzam że w Alfach nie ma alkantary tylko jej dzianinowa imitacja zwana Alfatex , prawdziwą alcantarę znajdziesz w Lancii

opcja 2 - zakup AR i uszycie tapicerki w dobrej firmie

o jakim modelu i silniku myślisz ?? możesz pisac na PW jak wolisz

dobra firma

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Otóż to, aż człowieka szlag trafia, że porządne tapicerki w samochodach nieluksusowych zdarzają się rzadko. Wcześniej fala krytyki przewaliła się przez e60 bmw...i w temacie obszycia wnętrza w podstawowych wersjach tam był skandal autentycznie, przecież to były samochody za co najmniej 150k.

wasylak - alcantara to skóra , alfatex to dzianina , na ciemnym alfatexie widać kazdy pyłek - miałem w jednej czarny alfatex i mnie wkurzał max (zimowe futerka mojej pasażerki...) i go wywaliłem zastępując bardzo jasną szarą skórą

jasny alfatex trzeba często prać , jasną alcantarę w sumie tez, jasna skóra z kolei wymaga regularnej pielęgnacji specjalnymi kosmetykami

Alcantara według mojej wiedzy- to jednak materiał sztuczny, choć ponoć lepszy, niż prawdziwy welur. I siedzi się na tym przyjemniej, niż na skórze licowej zwłaszcza, kiedy fotel nie ma sportowego profilu (skóra się ślizga na zakrętach; w zimie jest zimna, w lecie, kiedy niedziurkowana- gorąca).

I do alcantary dopłaty są zwykle nawet większe, niż do skóry!

zawsze mi się wydawało że tapicerka np w Lancii zwana potocznie alkantarą to materiał naturalny - czyli jakaś forma skóry - także zapach by na to wskazywał ...za to nigdy nie miałem auta z alcantarą - raz tylko miałem Alfę z jej imitacją nazywaną przez producenta Alfatex (zupełnie inna w dotyku niż to co nazwałem alkantarą w Lancii no i brak zapachu "skórzanego") , w reszcie aut miałem po prostu skórę - w sumie nie znam się na tym i być może się mylę - wydaje mi się jednak że tapicerki Lancii to naturalna skóra wykończona jak zamsz a potocznie zwana alkantarą

przy najbliższej wizycie w LanciaTeam.pl zgłębię temat

wasylak

alcantra to klasyczna obiciowka meblowa

w autach jest tansza niz skóra chyba ze sa jakies specjalne fasony szyte na fotelach

jest bardzo miła do sadzania tyłka tu chyba nikt nie zaprzeczy ,jedyny feler to deszcz w cabrio

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

kurcze to raczej alfatex przypomina tańszą obiciówkę meblową , to co jest w Lanciach sprawia o wiele lepsze wrażenie , no sam już nie wiem ale sprawdzę z czego Lancia robi poszycia

Gdyby bylo to mozliwe chcialbym miec obicie foteli i wnetrza skora slonia. Jako ciekawostka, walizki Louis Vuitton zdobyly slawe wlasnie slonia skora, ktorej zastosowanie w ich produktach bylo firmowa wizytowka. Dzisiaj siedzimy na krowie/byku, zubrze, lub w najlepszym wypadku cielaku. Wiekszosc sztucznych obic przyczepia tylek niczym rzepa i utrudnia manipulowanie cialem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

skora to porazka w aucie,nie kumam jaranie sie skóra w autach.W lecie wystarczy ze postoi godzine na sloncu to az parzy w dupe,w zimie po nocy zimna jak lód(nawet podgrzewane siedzenia wymagaja czasu nagrzania),slizga sie na tym człowiek w te i z powrotem,nie konserwowana pęka ,shit panowie....

W celu redukcji temperatury skora nie musi byc czarna. Jest stosowana tez skora perforowana, gdzie niektore modela oferuja nawiew i nie nalezy zapominac o klimatyzacji. Materialy syntetyczne sa klopotliwe do czyszczenia i wchlaniaja brod i smrod. Ze swoimi mankamentami skora jest znacznie lepsza od kazdej szmaty.

Skóra ma jedną poważną, niepodważalną zaletę- kiedy nowa, ładnie wygląda. Poza tym- jest łatwa do utrzymania w czystości. Poza tym- same wady. Ale też tych wad też nie ma aż tyle :)

Kupujesz podgrzewane oraz wentylowane fotele, i po problemie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

skóra w porownaniu z reszta pokryc nie ma zadnych wad, inne materialy nie daja w praktyce sie wyczyscic co w moich oczach je przekresla, ale brudasom i smierdzielom to nie przeszkadza, czyli wiekszosci polakow, belgów i jeszcze kilku nacji..

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

120szt, takich 159 wyposażonych w wideorejestratory zamówiła nasza policja. Lepszego prezentu kierowcom zrobić nie mogli - niezbyt popularne u nas auto, a więc łatwo je będzie na drodze wypatrzyć :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A co się sypie w 159 ?

Słyszałem,że to całkiem solidne auta i wraz z nastaniem tego modelu bardzo spadła awaryjność Alf / choć z tą awaryjnością więcej w tym legend niż prawdy/.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.