Skocz do zawartości
IGNORED

ciemny interkonekt jaki ?

marcelinho24

Rekomendowane odpowiedzi

Dajcie jakieś propozycję ciemnego interkonekta do 60zl (gotowiec z wtykami) lub kabla z którego może wyjść ciemny interkonekt. chodzi mi o kabelek który złągodzi wysokie i troszkę upłynni bas ( żeby nie był twardy). Kootz La grange mógł by być ??

https://www.audiostereo.pl/topic/38076-ciemny-interkonekt-jaki/

mysle ze albo klotz la grande albo ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mysle ze ktorys z tych:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Co do IXOSa - ani jasny ani ciemny, ale powiedziałbym że jaśniejszy niż większość DIY, które tak na prawdę nie są ciemne, a często zwyczajnie zamulone, między innymi z powodu znacznych pojemności. Próbowałem paru różnych kabli, w tym mikrofonowych w podwójnym oplocie, kierunkowych i nie, i jak na razie chwilowe fascynacje kończą się powrotem do sędziwego IXOSa 104, za którego w poprzedniej dekadzie zapłaciłem 159zł. Wtyczki ma nienajwyższych lotów, powiedzmy nieco lepsze od Nakamichi, ale ten kabel jest bardzo sensowny - 5/5 gwiazdek w What HiFi? niegdyś. To co chcę powiedzieć, to że po prostu coraz mniej wierzę, że cud się stanie po zalutowaniu wtyczek Neutrik na kolejnym kablu ze sklepu RTV. Lepiej pogadać z forumowymi DIYerami od kabli, i mierzyć w coś wyżej niż zwykły kabel, może jakieś srebro w teflonie? W przeciwnym razie szkoda czasu, bo czas to też pieniądz, i strzelić IXOSa. Polecane gotowe lub z metra są jeszcze Procaby i Sommery, ale ich nie próbowałem, o Klotzu trafia się sporo sprzecznych opinii, ale nie spodziewałbym się cudów.

potwierdzam, cordial czy klotz, to jednak zwyczajne tanie przewody. potwierdzam takze ze lutowanie ciezkich neutricow czy roznych wtyczek pseudonakamichi badz podobnych no-nam'ow mija sie z celem na zwyczjnym przewodzie... lepiej szukac rasowego przewodu a jesli juz rasowe niskooporowe wtyki to moze warto bullet'y...

z poznanych mi kabli w ogole, jako ciemne [ew bdzo neutralne] nazwalbym przewody glosnikowe linna... moze i konekty maja taki sam charakter? nie wiem, konektow linna nie sprawdzalem. jednakze cena z pewnoscia bedzie 'powazna'.

Wystarczy minuta konfrontacji z IXOSem 104, żeby podstawowego Linna miedzianego, kosztującego 2x tyle, zaraz cisnąć w kąt. O wyższych modelach się nie wypowiem. Tak w ogóle to mi chodzi po głowie podrasowanie IXOSa bullet plugami albo Neutrikami Profi. Te ostatnie są całe z miedzi, co ponoć też ma znaczenie. Komplet by wyszedł nieco taniej niż bullety, a te ostatnie to bym chyba brał srebrne. Jak szaleć, to szaleć. ;)

hehe no właśnie nie rozumiem poco się cuduje ze srebrzeniem, złoceniem wtyków kiedy po prostu można je zrobić z miedzi i będą częscią przewodu?? miedź chyba taka droga nie jest...no chyba że czegoś nie wiem??

Miedź nie pokryta niczym utlenia się, i to bardzo szybko. Kto coś lutuje od czasu do czasu, to wie. Poza tym złoci się przeważnie mosiądz (tańsze Neutriki), albo nikiel, co słychać, jak się porówna taką samą złoconą i niezłoconą wtyczkę.

toz to wlasnie bullety spelniaja te zalozenia - calosci z miedzi - dodatkowo miedziane sa wylacznie bolce. po co robic cala obudowe metalowa ktora robi za kondensator? w zasadzie bullet plug dziala tak jakgdyby drut miedziany bez wtyku wcisnac w gniazdo cinch... patent najprostszy a ile kosztuje nieprawdaz?

marcelinho24, 30 Lis 2007, 20:38

>werner czemu jesteś złośliwy ??

Tak sobie. Bo jestem złośliwym sukinsynem.

Poza tym masz wydumane problemy. Wiesz, takie internetowe, nieistniejące.

Radzę GAC-4/1 mikrofonowy i będziesz miał wszystko co potrzeba a nawet w nadmiarze. Albo GAC-2/1 i będzie poprawnie. Aha - i one sa CZARNE.

bullety nie wyostrzaja najwyzszych dzwiekow tak poza tym... nordosty oryginalne [serii flatline] czestokroc widywalem zarowno na drogich neutrikach jak i na bulletach wlasnie. niestety nie mialem okazji przysluchac sie jednym i drugim...

O jest wlasnie na Allegro Cable Talk Monitor 2 jakiego ciagle uzywam do mniej waznych podlaczen (tylko nie znalem oznaczenia bo mi sie starlo ze starosci). Cena jest jednak maksymalnie przegieta jak za ponad 10 letni kabel, on nowy kosztowal chyba niecale 400 zl.

Potwierdzam Procab 820 - kosztuje jakos 58zl, gra fajnie - porownywalem ze srebrnym michelangelo, G-String kuzyna za 150zl, DIY Sommera - kazdy gra nieco inaczej ale roznice sa raczej subtelne a i tak wydaje mi sie ze u mnie najlepiej wypada Procab.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.