Skocz do zawartości
IGNORED

De(cy)bil - czyli dystrybucja po polsku

4photo

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie czytacie co inni piszą ? To była czysta pomyłka i nic więcej. Jedynym pilotem dostępnym oficjalnie osobno ( nie jako cześć serwisowa ) jest r-com. Pan Czarek po protu sie pomylił. Naim narzuca ceny i dyskusji ani przekrętów w tym zakresie nie ma i być nie może.

Spokojnie kupuj CD5x bardzo dobry odtwarzacz. Nie sądzę byś znalazł coś lepszego tej cenie. Oczywiście trzeba brać pod uwagę resztę sprzętu i własne preferencje.

Skibus, ja pisałem "a propos" i "na marginesie", więc rozumiem że Twoja krytyczna uwaga co do czytania ze zrozumieniem nie odnosi sie do mnie :).

A co do 5x to spoko, juz się przekonałem że to dobry CD, teraz pozostaje tylko przekonać żonkę, sprzedać 5i i wybrać najlepszego dostawcę :))

Skibus możliwe,że jeśli chodzi o cenę tego pilota to zaszła pomyłka tego nie wiem ale takiego traktowania klientów jakie jest opisane w tym i podobnym wątku nie toleruję.Z tego wątku wynika,że to już nie pierwszy raz się zdarzyło.Poprostu nie wierzę,żeby to była jakaś zmowa przeciwko temu panu.

Styczność z Decibelem miałem i to w sumie dość długo. To prawda, że Pan Czarek jest dość specyficzny, ale demonizujecie go. Nie jest tak źle i w sumie można się dogadać i nie sprawia to dużego problemu. Wielokrotnie spotkałem się z gorszym podejściem. Nie twierdzę jednak, że nie można lepiej, bo można.

A może to ja byłem tak dobrze obsłużony ? Większość rozmów prowadziłem właśnie bezpośrednio z Panem Czarkiem.

Skibus, 2 Gru 2007, 14:09

>Ludzie czytacie co inni piszą ? To była czysta pomyłka i nic więcej.

Przeczytałem ze zrozumieniem dwa razy. Gdzie jest napisane, że to była pomyłka ?

Skibus, 2 Gru 2007, 14:55

>Styczność z Decibelem miałem i to w sumie dość długo. To prawda, że Pan Czarek jest dość

>specyficzny, ale demonizujecie go.

Może jak się wydało sporo kasy na klocki Naima to Pan Czarek potrafi z demona zamienić się w rusałkę.

Pomyłki nie było.

Każda rozsądna osoba, która chce prowadzić skuteczny, długofalowy biznes (tak, w końcu chodzi tutaj o zarabianie pieniędzy, a nie klub entuzjastów muzyki) nigdy nie pozwoliłaby sobie na to. Nigdy nie wiesz z kim rozmawiasz. Dzisiaj koleś przychodzi po kawałek drutu albo po pilota (:P) a za miesiąc może kupi sprzęt za większe pieniądze. Oczywiście jeżeli wróci... W obecnych czasach dobry klient to wracający klient. A tutaj pewnie mamy jeszcze doczynienia z "biznesmenem" w charakterystycznym dla niektórych przedstawicieli tej profesji wschodnio-europejskim wydaniu. Dziś robimy kasę, jutro nie jest ważne i tak mamy biednego klienta, który kupuje sprzęt raz na 20 lat. Czasy się zmieniły.

Dawniej już rozmawiałem z tym człowiekiem kilka razy. Ogólne wrażenie mam jedno - dopóki nie poczuje zapachu Twojego portfela jego podejście do klienta sprowadza się do "jak się nie podoba to wyp...". Więc wyp...am.

Fakt, to jego firma więc może robić co mu się podoba. Powinien sobie powiesić w sklepie tabliczkę z mottem. Tylko zamiast "Klient nasz pan" powinno być "Klient to cham". Przynajmniej nie byłoby pozorów i niedomówień.

No to może być ciekawie bo w przyszłym roku przymierzam się do przetestowania kilku odtwarzaczy. Decibel zapewne nie będzie chciał wypożyczyć więc piłka będzie krótka. Ale maila i tak wyślę ;-)

Decibel nie wypożycza, taką ma zasadę, rozmaiwałem nie dawno odnośnie możliwości pożyczenia za kuacją źródła. Chociaż to nie wyjątek wielu dystrybutorów nie chce pożyczać klocków. W tym przypadku jest o tyle lepiej (niż u innych skrajnie nieelastycznych), że dystrybutor jest skłonny przyjechać z klockiem do domu klienta (za jakąś opłatą oczywiście z tyt. kosztu dojazdu itp.). Są tacy, którzy nie dojadą, nie ściągną, nie , ... nie, ... nie...

Na końcu wygrywają ci najbardziej elastyczni, jak było i wciąż jest przynajmniej w moim przypadku.

Zobaczycie, w niedalekiej przyszłości wypożyczanie klocków stanie się standardem. Jeżeli ktoś kupuje cały system to oczywiście odsłuch w domu nie ma większego sensu, ale jeżeli tylko dokupuje jakiś element posłuchanie całej aplikacji w warunkach "bojowych" jest podstawą. Nie wyobrażam sobie, że ktoś dokupuje np. CD (tym bardziej droższe urządzenie) po przełuchaniu w salonie, z innym sprzętem, kablami etc.

Ale są też w naszym kraju przyzwoite firmy, które wypożyczają czasem nawet drogi sprzęt i to bez kaucji.

Współczuję koledze złych doświadzeń. Niemniej jednak są i dobre przykłady np. Top Hi-Fi w Sopocie. Kupuję tam od lat i nigdy nie było problemów z wypozyczaniem sprzętu do domu. A sprzedawcy są mili i uczciwi. Nie "wciskaja" na siłe żadnego sprzętu. Mam wuja w Helweti i tam sklepy audio wypożyczają klientom do domu za darmo! Bez kaucji. Mam nadzieję, że i w PL to niebawem nastąpi. Za dużo sprzętu jest do sprzedania, a kupujący są coraz bardziej wybredni i ...zasobni. Czego życzę wszystkim i sobie także. Pozdrawiam.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Sprawa jest dość prosta.

Tacy goście jak wspomniany Pan Czaruś, Młotek i im podobni palanci mają nas za kompletnych idiotów!

Co z tego, że chłopaki w Studio Pro czy kiedyś na Krasińskiego są OK

skoro to Szef ma dupie swoich klientów?

Mało tego, ci Panowie wiedzą, że inni tak o nich myślą i piszą i mają to też w dupie!

Ci goście zaczynali w czasach Wolumenu, łóżek polowych i dla nich czas się zatrzymał

Wypożyczanie sprzętu, kompetenta osbługa, dobra atmosfera to pojęcia nie z ich świata.

Firmy typu Naim, Roksan mają z kolei w dupie nasz rynek, bo jest mały

Wolą wstawić swojego człowieka do np. Rosji i tam pilnować, bo tam jest kasa, a tutaj to dla nich i tak białe niedźwiedzie i ciemnogród

Dlatego pisanie tam nic nie da, bo tamci goście też to walą

Jedyna rada to kupić zagranicą

Łatwiej, milej i często taniej

A de©bili tępić do upadłego

Pzdr

Mam podobne zdanie o TOP Hi-Fi z Sopotu. Chcą sprzedać i robią to w sposób uczciwy, możliwość odsłuchu na miejscu lub w domu ( z kaucją). Sklep godny polecenia. W innym wypadku łatwiej było otrzymać sprzęt do odsłuchu od dystrybutora ( przelew kaucji i wysyłka) niż uzyskać taką możliwość w innym sklepie w 3- mieście ?!

Spokojnie można wypożyczyć w Albatrosie. Akurat ja Top HiFi nie trawię i nie bywam tam. Sorki ale obsługa jak dla mnie nie fachowa, a nie lubię jak ktoś mi kit wciska ( do pewnego poiomu sa ok, a potem zaczyna się etap bajek i mitów ). Ale to nie ważne

Albo sklep audio/video obok hali w Gdyni. Polecam. Miła i fachowa obsługa. Wypożyczać za kaucją można czego dusza zapragnie.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Skibus, 2 Gru 2007, 22:22

>Spokojnie można wypożyczyć w Albatrosie. Akurat ja Top HiFi nie trawię i nie bywam tam. Sorki ale

>obsługa jak dla mnie nie fachowa, a nie lubię jak ktoś mi kit wciska ( do pewnego poiomu sa ok, a

>potem zaczyna się etap bajek i mitów ). Ale to nie ważne

Fakt że lepiej wiedzieć czego się chce i wtedy sklep nie musi " doradzać". Natomiast co do Albatrosa to ja nie miałem szczęścia ( albo subiektywne odczucie) że sposób sprzedaży trochę przypomina " sie zrobi szefuniu sie zrobi" czyli jak na rynku za płotem.

>P.S. Sam mam Logitecha (675) i steruje wszystkim, oprócz kota ;-)

Pytanie OT, Gustaw jak długo masz tego logitecha? Na długo starczają baterie? Jak sprawują się przyciski, pilot do wszystkiego jest intensywnie używany. Moje piloty od TV przeżywają maksymalnie 2 lata, potem przestają działać klawisze.

Pytam bo mam zamiar kupić 555.

Pozdrawiam

Slaytan, 3 Gru 2007, 02:47

>Pytanie OT, Gustaw jak długo masz tego logitecha?

2 lata

> Na długo starczają baterie?

Dobre baterie : ok 3 miesiące

>Jak sprawują się

>przyciski, pilot do wszystkiego jest intensywnie używany.

Z przyciskami nie mam problemu. Co prawda w moim modelu nie są zbyt ergonomiczne, ale można się przyzwyczaić.

>Ludzie czytacie co inni piszą ? To była czysta pomyłka i nic więcej.

Miałem okazję kupować kilkanaście komponentów audio w swoim życiu i powiem wprost: Takie teksty mnie powalają. Panimajesz Skibus ? POWALAJĄ !

Zaszła pomyłka ? Chłopie czy tym masz wszytkich zdrowych w domu ? Pilot za 2 kzł ?! Gdzie na świecie masz urządzenie do którego pilot tyle kosztuje ? Chyba że jest zrobiony z 24-karatowego złota. To jest prawie 1000 USD !

Powiem Ci co o tym wszystkim myślę. Facet jak tu ktoś napisał podał cenę "na odpier**l się". O pomyłce nie może być mowy.

Ktoś zasugerował żeby kupić pilota na zachodzie i TO JEST JEDYNE, SENSOWNE WYJŚCIE.

Swojego czasu flaki wyprówałem sobie żeby polski dystrybutor ŁASKAWIE RUSZYŁ DUPĘ i ściągnął mi od producenta klocki.

NIESTETY NIE MOŻEMY PAMU POMÓC, TEGO JUŻ NIE PRODUKUJĄ ! GÓRWNO PRAWDA. Trzy miesiące później Duńczyk BEZ PROBLEMÓW sprzedał mi wzmacniacz, a jeszcze PÓŁ ROKU PÓŹNIEJ Niemiec RÓWNIEŻ BEZ PROBLEMÓW ściągnał mi OD PRODUCENTA CD, które to urządzenia według POLSKIEGO DYSTRYBUTORA NIE BYŁY JUŻ PRODUKOWANE. Co zabawne Niemiec nawet nie pytany proponował upust 200 EUR.

I jak to nazwiesz ? Jest to objaw lenistwa, braku kompetencji ? W moim pojęciu to za delikatne określenia. To jest MAKSYMALNY TUMIWISIZM I POLEWANIE KLIENTA GORĄCYM MOCZEM.

Dotarło panie Skibus ?

Od tamtego czasu U BURAKÓW z tej firmy NIE KUPUJĘ NIC. Mogą mnie z namaszczeniem CMOKNĄĆ W POMPĘ. Jak więcej ludzi pójdzie po rozum do głowy i zacznie kupować urządzenia za granicą to tacy "RENOMOWANI" polscy dystrybutorzy będę się musieli zając rozwożeniem ziemniaków.

deep

Bzdury waść piszesz. R-Com tyle kosztuje i to również bezpośrednio u Naima. Drogo dla Ciebie ? Nie kupuj.

Ceny kabelków też wywołują u Ciebie płacz ? Obudź się, to sprzęt nie dla każdego, tak jest świat zbudowany.

Idź szukaj złotego pilota jak potrzebujesz, ja złotego nie potrzebuję, a nad pilotem R-Comem pomyślę.

ps. zapewniam Cię, że 2,2 tyś na pilota to nie jest jeszcze dużo. A, że nie kupujesz ? Twoja sprawa, nic mi do tego, kupuj sobie co chcesz i pozwól innym w spokoju kupować to na co mają ochotę.

Cena pilota w temacie jest ... wstrząsająca. Ale zwróćcie także uwagę na Gizmo Densena czy metalowy Primare? Jeśli pamięć mnie nie myli - w obu przypadkach ok. 1kg zet :-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.