Skocz do zawartości
IGNORED

De(cy)bil - czyli dystrybucja po polsku

4photo

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy,

dzielę się z Wami moją najnowszą "przygodą" z firmą Decybel i jej szefem, Panem K.

Pech i złośliwość naszego psa sprawiła, że musieliśmy pożegnać się z pilotem od naszego sprzętu Naima. Jeszcze tego samego dnia sprawdziłem oficjalny cennik Naima - nowy pilot (model Narcom) kosztuje 75 funtów brytyjskich. OK cena jak na kawałek plastiku z procesorem do sterowania sprzętem stereo jest nienormalna, ale jak mówią - kupił, nie kupił - zadzwoniłem następnego dnia do Elektrycznej Pomarańczy aby sprawdzić czy mają, jeśli nie mają to kiedy mogą mieć i oczywiście za ile... Sympatyczny Pan (pracuje tam od lat) powiedział, że nie ma, nie zna ceny ale zadzwoni do szefa (Pana K.) i wszystko sprawdzi. Jak obiecał tak uczynił. Już za 30 minut miałem odpowiedź - na pilota czeka się 3 tygodnie - OK. Ale teraz najlepsze - cena, którą w cudowny sposób skalkulował Pan K. - uwaga - 2200 PLN, czyli przy średnim kursie jest to 435 funtów. Dla porównania - wzmacniacz Nait 5i kosztuje ok. 4500 PLN.

Ludzie... jak można być tak bezczelnym, bezkrytycznym i pozbawionym zdrowego rozsądku człowiekiem?! Strzeżcie się pazerności i dziadostwa.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/38094-decybil-czyli-dystrybucja-po-polsku/

4photo, 1 Gru 2007, 19:04

>Dołożył a i owszem, tylko że właściciel Pomarańczy i Decybela (dystrybutor) to ta sama osoba....

Abstrahując od Decibela i jego cen kup jakiegoś uniwersalnego pilota Logitecha, ściągnij z ich strony www kody do Naima i po sprawie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gustaw

dzięki za wrzutkę, już zacząłem się rozglądać za pilotem uniweralnym. Za "oryginalnego" Naima nie dam nawet 75 funtów. To szaleństwo...

byca

nie wiem za co taki haracz, może poprostu psycha już siadła temu człowiekowi... Wielu ludzi na forum go zna i wie, że stać go na więcej.

4photo

Nie stresuj się jakimś gamoniem. Nie jesteś sam :)

"Już dawno, dawno temu.. w odległej galaktyce..." :

Ukryta Zawartość

P.S. Sam mam Logitecha (675) i steruje wszystkim, oprócz kota ;-)

Ukryta Zawartość

podał Ci cenę na tzw. "odpier**l się" czyli taką aby Ci się odechciało cokolwiek takiego zamawiać u jaśnie nam panującego dystrybutora masturbatora....Biznes po Polsku normalka :)

Gustaw

ten Logitech ma gdzies w necie dostępną listę kompatybilności czy poprostu włączasz i działa ze wszystkim? Oprócz kota i mojego psa oczywiście... Nie chciałbym kupować go w ciemno i się rozczarować.

4photo, 1 Gru 2007, 19:45

>Gustaw

>

>ten Logitech ma gdzies w necie dostępną listę kompatybilności czy poprostu włączasz i działa ze

>wszystkim? Oprócz kota i mojego psa oczywiście... Nie chciałbym kupować go w ciemno i się

>rozczarować.

Przy konfiguracji pilota z poziomu softu definiujesz rodzaj urządzenia i podajesz konkretny model. Soft ściąga odpowiednie kody z bazy i załatwione.

Dostęp do bazy jest z poziomu softu.

Podaj jakie masz klocki to w wolnej chwili sprawdzę czy są w bazie.

Zdzislav, 1 Gru 2007, 19:29

>Aż nie da sie uwieżyc, kto o zdrowym rozsądku zaproponowałby za pilota cene 2 klocków? Masakra. Nie

>wiem ale to smierdząca sprawa.

Zdzisiu, uwierz mi, że znajdą się ludzie (i mam nadzieję, że nie jest ich tak mało) którzy zapytają: "kto o zdrowym rozsądku zaproponowałby" 4.5 tysiąca za wzmacniacz ;D

Oczywiście ponad 2 tysiące za pilota, to jeszcze wyższy stopień absurdu, ale jedno i drugie sprowadza się do tego samego: to nie jest kwestia kosztów produkcji i dystrybucji a wyłącznie kwestia tego, ile można wyciągnąć od naiwniaka.

Pzdr.

dowoszek, 1 Gru 2007, 20:06

>Zdzislav, 1 Gru 2007, 19:29

>

>>Aż nie da sie uwieżyc, kto o zdrowym rozsądku zaproponowałby za pilota cene 2 klocków? Masakra.

>Nie

>>wiem ale to smierdząca sprawa.

>Zdzisiu, uwierz mi, że znajdą się ludzie (i mam nadzieję, że nie jest ich tak mało) którzy zapytają:

>"kto o zdrowym rozsądku zaproponowałby" 4.5 tysiąca za wzmacniacz ;D

>Oczywiście ponad 2 tysiące za pilota, to jeszcze wyższy stopień absurdu, ale jedno i drugie

>sprowadza się do tego samego: to nie jest kwestia kosztów produkcji i dystrybucji a wyłącznie

>kwestia tego, ile można wyciągnąć od naiwniaka.

>Pzdr.

Też ino prawda:)

Pytałem dwa razy, czy jest pewien tego co mówi. Dokładnie opisał mi przez telefon pilota. To jest Narcom, czyli wersja podstawowa.

Gustaw właśnie potwierdził, że produkty Naima są w bazie uniwersalnego Logitecha, gdyby ktoś potrzebował na przyszłość ;))

pozdrawiam Forumowiczów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

napisz do naima i olej debila

od lat ten pan znany jest ze swego specyficznego podejścia do klientów

szkoda, że takie marki jak naim, roksan są w polsce dystrubuowane oficjalnie przez tak niekompetentnych ludzi

to samo dotyczy młotka i jemu podobnych

ot taki nasz rodzimy grajdołek

pzdr

hmm, a ja bym napisal do naima z pytaniem, jakie jest stanowisko firmy w tej sprawie, i czy to ze dystrybutor zada rownowartosci 435 funtow za towar sprzedawany w uk za 75 funtow to oficjalna polityka firmy na polskim rynku.... ciekawe... w koncu to naim decyduje kto jest jego dystrybutorem....

I ja dorzucę swoje 3 grosze a propos tego pana, i wogóle sytuacji z naimem.

Latem będąc w W-wie postanowiłem przesłuchać cd5X i w tym celu udałem się do sklepu mechanicznej pomarańczy. Osoba która tam sprzedaje jest OK. Ale drugiego dnia odsłuchów pojawił się (chyba) ten pan (właściciel). Był bardzo namolny i arogancki, z trudem powstrzymałem się od jakiejś złośliwości wobec niego i wrecz opuszczenia salonu natychmiast. Jakiś czas później znalazłem na forum opinie na temat tego Pana... Powiem tyle, że aż dziwne, iż przy takim podejsciu do klienta oni wogóle coś sprzedają. Może gdyby nie on to marka naima (i inne przez niego dystrybuowane) miałaby zupełnie inną pozycje na rynku?

Jest też wątek praktyczny mojej przygody z naimem. Mój pilot od CD po dosłownie 2-3 mies zaczął "przerywać", czyli klocki nie reagowały na "komendy". Początkowo myślałem że brak styku na bateriach, bo po ich poruszeniu pilot działał. Ale zdarzało się to na tyle czesto, że postanowiłem coś zrobić - wymieniłem baterie. Było dobrze przez ok miesiąc. Potem pilot zupełnie odmówił współpracy. Jakieś 2 tyg temu oddałem go w końcu do reklamacji, w salonie w którym kupiłem klocki. Gdy zadzwoniłem 3 dni temu to jaką dostałem odp? "Pilot musiał spaść albo został uderzony" (nic takiego się nie stało!). Bedzie jeszce testowany (ile czasu??) żeby go sprawdzić I NAPRAWIĆ (!!) usterkę. Powiem krótko - nie podoba mi sie takie podejście do klienta, które zakłada, że to tylko on jest wszystkiemu winien. Mam tylko nadzieję, że jak najszybciej dystrybutor / sprzedawcy (pewnie nie tylko tej marki) pójdą po rozum do głowy i przestaną traktować kupujących ich produkty jako zło konieczne, w przeciwnym razie niech się nie dziwią, że kwitnie prywatny / alternatywny import a oni wypadają z gry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.