Skocz do zawartości
IGNORED

ktore kable maja wiekszy wplyw na dzwiek

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

Już się kuźwa nie raz i nie dwa zdziwiłem! Ludzie handlujący, mający związek z dystrybucją lub posiadający dany sprzęt(zazwyczaj gówniany), pier**lą o nim takie głupoty, że włosy dęba na kutasie stają! Ach jakie to cudowne....Bije na głowę odtwarzacze w wyższej klasie.... W jakiej k**wa klasie? Albo 10 pierwszych watt'ów oddaje w klasie A i waży 30 kilo i jest chiński i kosztował 5.000, a jakby był hamerykański, taki sam to by kosztował 10.000. Buahahaha. A gówno prawda! Tyż prada! Jeno sama prawda! I nie prawda! Wystarczy wziąć ten chiński(zazwyczaj ciężki) i ten europejski - za tą cenę startowy model(zazwyczaj lekki) i porównać w towarzystwie dobrej klasy sprzętu. I okazuje się, że ten europejski( 5 kg) rucha w dupę tego chińskiego (30 kg), bo tam firma nie może sobie pozwolić na kiks dźwiękowy i jednocześnie nie ma w zwyczaju prowadzić przerostu formy nad treścią! Ale jak kto woli....

Belial,

a słuchałeś tego Music Angela z:

"z przejrzystymi kolumnami za np. 20.000 zł, przejrzystym interkonektem np....wyższe modele Tara Labs...i do tego dobre źródło..."?

Nie słuchałeś, to nie pier**l.

yancho

Tak sie akurat składa, że jakby mógł, toby nie pitolił! Słuchałem i Music Angela i innych chińskich wynalazków do 10.000. Fajne z adekwatnymi cenowo kolumnami, w niezależnych testach - SŁABIZNA!!! Chujowizna!!!!

Pomyśleć, że ja kiedyś Xindaka XA 6950 miałem za dobry wzmacniacz! Słabieńki jest! Startowy Naim na kolumnach za 20.000....Bez porównań sexualnych...I zostawia daleko w dupie... Ale to wszystko trzeba sprawdzić empirycznie...Masz ochotę na chińszczyznę? kupuj...

dobrus napisal: "Bede słuchał na słuchawkach :) Kupuje nowe Beyerdynamici DT 880 Pro, do tego lampowy wzmacniacz (najprawdopodobniej Little Dot) i jakiś zajebisty kompakt. Jeszcze nie wiem jaki, byc moze bedzie to Yamaha CDX - 1060."

Dobrus, mój komentarz będzie tylko jeden: o mój Boże! Kto Ci tak we łbie namieszał!

I już nie bedę wchodził do tego wątku...

Stempur

Belial, 15 Gru 2007, 01:14

>yancho

>

>Tak sie akurat składa, że jakby mógł, toby nie pitolił! Słuchałem i Music Angela i innych chińskich

>wynalazków do 10.000. Fajne z adekwatnymi cenowo kolumnami, w niezależnych testach - SŁABIZNA!!!

>Chujowizna!!!!

A co to są niezależne testy? Czy to jest to co wypisują różni panowie na kartach kolorowych magazynów dla kupujących oczami?

McGyver

Masz mnie za idiotę? Ja pisałem o Triangle Lyrr. Słuchałeś kiedyś lub wydłubałeś sobie sam takie kolumny? Wciskasz ludziom taki kit, że dupą wyłazi i jeszcze masz pretensje! Człowieku ja z Tobą interesów nie robię, nie będę robił i mam...... Załuż proszę wątek sponsorowany - będzie ok .Lampy za 3 tysiące. Buahahahaha!!!!

Jak sam napisałeś, na każdym wzmaku robisz tylko 500, 600zł. Mnie to nie obchodzi, z tym że nie rób ludziom wody z mózgu. Twoje propozycje są chujowe - to są wzmacniacze grające ładnie z kolumnami za 4 000, które w oczywisty sposób zamaskują wady tych klocków. Z moją propozycją te wzmacniacze mogą zagrać tylko i wyłącznie źle. Po co? Po to ażeby każdy użytkownik wie co być kupi...Jest różnica?

Ło chłopie... ale pojechałeś. Tyle wpisów pod rząd? Po co te nerwy, jakby Ci ktoś osobistą krzywdę wyrządził?

Chamstwa nie zniesiesz? Spójrz w lustro.

Albo w wyszukiwarkę.

W wątku o słuchawkach do 1000zł zrobiłeś taki syf, że głowa boli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A teraz powiedz mi kto rozsądny zestawi wzmacniacz za 2000zł z kolumnami za 20 000zł? A tak... jasne, Ty.

A i tak Ci nie wierzę. Bo operujesz samymi uogólnieniami: "chińszczyzna=chujowizna". Konkretów żadnych. Śmierdzi mi tu uprzedzeniami i snobizmem. A właściwie nie snobizmem, tylko zwykłym, ordynarnym szpanerstwem. I frustracją, bo wydałeś sporo kasy na Denona który gra jak gra. Zresztą wątpię żebyś słuchał kiedykolwiek więcej niż jednego kiepskiego lampiaka, bo masz takie pojęcie o dźwięku lampowym jak murzynek Bambo o śniegu: widział na obrazku. Swiadczy o tym dobitnie to coś nawypisywał w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 22 Lis 2007, 16:05. To jest wypisz-wymaluj powtórzenie starego, dawno już umarłego stereotypu o tym jak grają lampy.

Kończę, bo zaraz zrobisz tu taki sam syf jak w innych wątkach.

Żegnam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A teraz powiedz mi kto rozsądny zestawi wzmacniacz za 2000zł z kolumnami za 20 000zł? A tak...

>jasne, Ty.

Tak, ja. Po to tylko, ażeby wiedzieć jak słaby jest ten wzmacniacz. Ja w odróżnieniu od Ciebie nie wciskam ludziom kitu, że chiński, lampowy wzmacniaczyk za 2000 jest lekiem na całe zło. Zauważ, że ja w przeciwieństwie do Ciebie nie robię interesów na tym forum, po prostu interesuję się audio:)))

To nie ja się zdenerwowałem Panie McGyver. To Pan nerwowo szuka wątków z moim udziałem i stara się mnie skompromitować! Gdybym obrał tę samą drogę co Pan, faktycznie miałbym pożywkę, prawda:))) Rób Pan dalej swoje dziecinne interesy, powodzenia! Aha chińskie lampiaki w cenie 3000 są super! Nie ma lepszych wzmacniaczy!

^

ŚWIĘTA PRAWDA!

wydaje mi sie,że to forum ma służyć pomocą dla ludzi, którzy stawiaja pierwsze kroki,za kazdym razem kiedy tu wczodzę to- zapraszam na kawę ,najlepszy na świecie music angel, pitu,pitu itd.

Mc,opanujcie się ,ludzie juz sie nasłuchali na forum i wiedza, że najlepszy na świecie jest music angel(srebrny szerszeń)nowym nie musisz wciskac tego bałachu,ale przecież tobie o to, tylko chodzi.

Belial, ma racje, prywatne sprawy załawatwiać poza forum.

?

byca, 15 Gru 2007, 10:53

Jestem za :dosyć tego dziadowskiego marketingu i wciskania badziewia jako super wyrób. Dla postronnych zamknijcie oczy i zacznijcie słuchać przed kupnem klocków a zaoszczędzicie tak na luzie od 80 do 800% swoich funduszy

Myślcie to nie boli -uszy każdy ma to niech je używa

I zlitujta się nie kupujta sprzętu do słuchania oczyma -to największe głupstwo robione przez ludzi czytajacych to forum

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

byca

Mądry chłop! Więcej pisać nie trzeba! Zyczę powodzonka i spełnienia najskrytszych marzeń w doborze klocków! Jestem przekonany, że będą to chińskie lampowce od McGyvera! Nie ma lepszych urządzeń na rynku. I ta kawa...k**wa mać, sam bym się skusił! Na razie zaparzę sobie sam, po japońsku....

Witam

I bardzo dobrze robisz. Swego czasu kiedys tez porzucilem kolumny i nie zaluje.

Robert

dobrus, 14 Gru 2007, 18:20

>witam

>

>Panowie, po calym tygodniu osłuchiwania sie z roznym sprzetem i rozkminek podjalem ostateczna

>decyzje :)

>

>Bede słuchał na słuchawkach :)

hmmm ale tu konkurecja na tym forum, czy zawisc jakas(tak jak na allegro i taki Arkadiuszek ktory wciska ludza kity i to za podwojna cene, jak mozna kupic taniej i lepiej u Stańczyka)..nie rozumiem tego:/

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dirt, 15 Gru 2007, 11:33

Ja przy włożonych 3Kzł w zestaw słuchawkowo wzmakowy już nie mam co szukać-naprawdę,może jeszcze jedne z tych słuchawek co mi się tak podobały w testach ale to raptem a może aż 8 stów.

co do kolumn to sobie żyją równoległym życiem ale jak dla mnie to stanowczo za drogi sport a w DIY nie będę się bawił ,wolę słuchać (wtedy na słuchawkach)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Coś mi się wydaje Belial, że przesadzasz.

Gdzie Mcgyver napisał, że Music Angel to absolutny High-End ???

Łączenie wzamaka za 2k z kolumnami za 20k a nawet 10k i drogimi interkonektami nie ma najmniejszego sesnu !!! Jasne, że zagra to cienko. Na ogół kolumny za 20k wymagają pożądnych wzmacniaczy, żeby pokazać na co jes stać. Zresztą nikt przy zdrowych zmysłach nie zestawi takiego systemu u siebie - jak kogoś stać na kolumny za 20k to i na wzmacniacz za przyjnajmniej 10k.

W swojej klasie Music Angel KT88 gra bardzo dobrze !

Mcgyver napisał:"Gra przestrzennie, barwnie, z mocnym basem, i DYNAMICZNIE". Mogę się podpisać obiema rękami pod tym. Bas robi naprawdę wrazenie. Jest bardzo zróżnicowany. Oczywiście CD i kolumny muszą być na poziomie. Jeśli pójdziemy w drugą stronę i połączymy Music Angel z kolumnami i CD za 1K (pomijam genialnego Stelmacha) to prawdopodobnie będzie kicha. Sprzęt MUSI grać w swojej klasie.

Music Angel KT88 jest bardzo dokładny - ślicznie pozycjonuje muzyków/instrumenty na scenie. W SWOJEJ KLASIE OCZYWIŚCIE !

Dzięki uprzejmości McGyvera mogłem posłuchać Music Angel w porównaniu z moim Alchemist Krakenem. Chciałem zmieniać wzmacniacz ale po odsłuchu zrezygnowałem. Mój Kraken jest tak charakterystyczny brzmieniowo, że trudno mi teraz znaleźć wzmacniacz który by mi odpowiadał. W wielu aspektach (przestrzeń, bas, precyzja) jest dużo gorszy od MA ale ma większą "lampową" duszę niż niejeden lampowiec. Kraken gra dużym tłustym dźwiękiem z poluzowanym basem. Wszystko jest większe niż w przypadku MA. Ale taki spodób gry mi po prostu odpowiada. Póki co słuchałem tylko jeden wzmacniacz (mało słuchałem) na rzecz którego rzuciłbym Krakena w kąt - jest to Gryphon Tabu - takego zamordyzmu w prowadzeniu kolumn mogą pozazdrościć bracia Kaczyńscy. Domyslam się, że jest to cecha drogich bardzo mocnych tranzystorów. W tym przypadku oczywiście MA może schować się w kąt - ale to nie ta klasa !!!! To tak jakby porównywać Mercedesa z powiedzmy Peugotem. Czy takie porównanie ma sens ??? Ale już z Audi jak najbardziej.

Reasumując Music Angel oferuje znakomity dźwięk za 2-3K. Mógłby spokojnie powalczyć ze wzmakami do 5k i tyle.

A na koniec do McGyvera osobiście: "Ty weż stary i zainwestuj w kable! Bo twój system nie pokazuej wszystkiego na co go stać"

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Belial- ale ty pier**lisz , żebyś jeszcze posłuchał.A konfigurowanie kolumn za 20000zł z piecem za 2000-3000zł to lekkie nieporozumienie. Po za tym ilu tu na forum stać na sprzęt za 20000zł albo i więcej.

witam wymieniłem głośniki sobie ale zastanawiam sie czy kable tez mam zmienić aktualnie ma cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jakie byście wy polecili

Ukryta Zawartość

Wszystko zależy ile chcesz wydać i jaki masz sprzęt.

Napisz coś więcej.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tutaj masz moim zdaniem optymalny kabel:

Ukryta Zawartość

Upewnij się co do jakości i kupuj.

pzdr

Ukryta Zawartość

Belial- ale ty pier**lisz

A to już musisz zapytać moją żonę. Podobno jestem niezastąpiony! Chmm... Nieskromnie się zgodzę!

Zdaję sobie sprawę, że szanownego Pana uraziłem. Pojechałem po chińczykach i zdania nie zmieniam. Chujowiutki jest ten Twój wzmacniacz. Oczywiście jest bardzo ładnie zbudowany( charakterystyczne), ale....to nie gra.....

I na koniec, powiedz mi proszę, dlaczego Meridian G 06 gra tak zajebiście, skoro jest pusty w środku? Kosztuje 10.000, a w środku....pusty! Niesamowite, odwrotność Twojego odtwarzacza! Nic nie ma, a gra.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.