Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić najtaniej HK hd 970

Grzos

Rekomendowane odpowiedzi

Ja proponuje kupic jednak w sklepie np MM - i najlepiej jeszcze w sklepie rozpakuj

i zobacz jak dziala szuflada i czy naped nie halasuje za bardzo - to z wlasnego

doswiadczenia. A ceny nowych wszedzie takie same.

Polecam olać HK 970, który jak dla mnie odsłuchiwany na moich klockach w sklepie, zagral ciemno, zamulony i fatalnie jeżeli chodzi o timing - np. kult czy coma brzmiały tak, jak by chłopaki zamiast grać w napięciu razem, popili sobie zdrowo przed próbą i grali nie w takt. Nie wiem za co ta EISA 2006. Nie pierwszy raz z resztą. Wziąłem cA 640 v2 i jestem zadowolony (ale na raty,bo nie miałem gotówki)

Za pieniądze "nowego" czyli około 1150 - 1200 zł, najlepiej poszukać używki tutaj na forum - widzialem gdzieś Nada 542 przerabianego - będziesz mial nie jedną, ale 3 klasy lepszy dźwięk.

pozdr.

Cashlack

nie przeszkadza to w niczym,bo ludzie słuchających hd 970 ,(ja też)

Nie umiejsza to faktu,że słuchejac cambridge640 v2, wysokie piłują tak ,jakby ktos piach przesypywał na żwirowni !he he

?

-> Cashlack

"Wziąłem cA 640 v2 i jestem zadowolony".

W innym wątku napisałeś, że:

"chcę w najbliższym czasie rozkręcać moje Usher v-601 i jakiejś wymiany kondów i rezystorów celem konkretnego wykastrowania irytującej mnie kopułki (...)".

A może to właśnie ten cd tak kłuje?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

>A może to właśnie ten cd tak kłuje?

nie sądzę, był u mnie Lancaster ze swoim przerabianym Philipsem z lampkami i PIO na wyjściu i dalej kłuło, komputer kłuje, radio najmniej, ale też.

A jeżeli chodzi o przede wszystkim timing (bo faktycznie balans tonalny to już bardziej kwestia gustu), to HK wypadł pod tym względem bardzo słabo. Co ciekawe - równie słabo co Denon 1500. Po prostu rozpiździaj w orkiestrze, a nie granie razem w takt. Polecam posłuchać np. Kult "your eyes" kawałek nr 8 ("... nie nie nie nie nie, te czasy już nie powtórza się..."). Tam jest szybka perka i szybki skoczny rytm z jazdą na riffach.

Timing ma ogromne znaczenie dla radości z odbioru muzyki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dźwięk został oceniony w powyższym artykule. Poza tym mogę dodać, że sam napęd jest najlepszy z jakim miałem do czynienia. Nie tylko czyta bez problemu nawet mocno podniszczone płyty (co wcale nie jest rzeczą oczywistą dla innych napędów, w tym poprzednika HD750), ale czas od momentu włożenia płyty do jej odczytu jest najkrótszy jaki widziałem. Dodatkowo napęd posiada użyteczną cechę wyłączenia/przyciemnienia podświetlenia co przydaje się wieczorami przy odsłuchu w zaciemnieniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ile jeszcze wątków powstanie na temat tej lipy 970?

Mistrzu - wpisz w wyszukiwarkę konkretny model i lektury masz na cały łikend...

chcesz najtaniej? wklep w ceneo i będziesz miał najtaniej.

pzdr.

Jędrek

Jedni gadają że super napęd jest w hk970 inni ,że wręcz fatalny a jeszcze inni że po roku wysiada...cholera może rzeczywiście z powtarzalnością produkcji kiepsko w Harman International...może ten egzemplarz który dostał EISA był świetny ale te w marketach są już marnymi podróbami, nie czaie tego...ja raz go miałem okazję słuchać...i rzeczywiście płyty ''loading''-owały się bardzo długo, przyciski działały z widocznym opóźnieniem, ogólnie porządny muł..ale do dźwięku zastrzeżeń nie miałem...jest charakterystyczny ale może się jak najbardziej podobać...nie wiem nie wiem chyba dvdrom w cedekach to nie najlepszy pomysł

Zgodze sie z marcelinho24, 970 nie reaguje tak błyskawicznie jak napędy cd,przy tym brzmienie jest charakterystyczne i jak wszystko na tym świecie nie musi się każdemu podobać.

Osobiście porównywałem go do kilku cd i nie wypada tak żle jak niektorzy piszą,cechą jego jest bardzo dobra plastycznośc dżwięku,średnica jest lekko dominująca, co mi akurat się podoba,nie sprawdzi się on natomiast w systemach z uciętą górą ,gdzie lepiej wypadają takie dyskofony jak Arcam lub Cambridge ogólnie bardziej przejrzyste.

?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.