Skocz do zawartości
IGNORED

DAC by Tomasz Jabłoński

Waldi_06

Rekomendowane odpowiedzi

>a czytałeś dokładnie cały watek ? ;-)

>nie masz obwodu resetu PCM'a - rezystor 1K i kondensator 100nF - jest takie zdjęcie gdzie jest to

>dokładnie pokazane

Czytałem, ale nie sądziłem, że to się tak objawia. Już sprawdzam ;)

----------------

mirfak, 28 Mar 2008, 20:30

>wiem gdzie to jest. Fotografie mam na dysku.

>Uruchomione. I gra... rewelacyjnie.

>Chcę Wszystkim podziękować za pomoc. Dzięki.

Na zdrowie- jak pograsz troche to napisz jakie wrażenia

>mirfak,

prosze bardzo, miło jak praca nie idzie na marne :))), ale to tomkowi należy się uznanie.

no i opij temat, przy piątku możesz !

I przdewszystkim dozbieraj na monaural - dopiero będzie fajnie!

Popić nie popiję, bo jutro dyżur, ale za tydzień robię imprezę urodzinową i jakby ktoś z okolicy Tychów miał ochotę to zapraszam do knajpy na piwo ;)

----------------

• 2 tygodnie później...

cztery osoby , które najpóźniej wpłaciły poczekają na płytki jeszcze ze 2 tygodnie, zanim fabryka dosle drugą część zamówienia. Pisałem o tym wyżej. Płytki dla mnie tez z drugiej partii.

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś posiada do odstąpienia PCB i części do tego dac`a ?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

wszyscy tylko szukaja, pytaja - zamiast sprawdzic na allegro, albo przeczytac CALY watek DAC JB...

duze grono zainteresowanych wie, ze zawsze mam w ofercie potrzebne uklady - nawet, jesli ich spis podalem w watku rozne kostki do wziecia 6 miesiecy temu!

uprzedzam pytanie - opa aktualnie brak

>Rambo,

>Czy ktoś posiada do odstąpienia PCB i części do tego dac`a ?

Płytki mam ja bo wykonywałem zamówienie cena za nie to 33+33+20+5=91 zł

Do tego efekt02 :-) nie które scalaki, a PICa musisz kupić sam i wysłac do tomk_j aby Ci zaprogramował.

generalnie potrzebne są:

1. Stereo = 1 płytka z PCM, 1 Płytka odbiornika (bez wlutowanego PIC-procesora), takie cos polutowane działa i nie marudzi.

2. Zbalansowany i to na dokładke w trybie monarual = 2 płytki z PCM, 1 Płytka odbiornika (Z WLUTOWANYM PIC-procesorem), takie cos polutowane działa i nie marudzi, ale trzeba wejśc do ustawień i przestawić w tryb monarual.

gdyby ktos miał problem z polutowaniem tak małych smd - to niech nie kombinuje, tylko pójdzie do zakładu naprawiającego komórki, lut dobrego zakładu RTV i mu przylutują SMD bez problemu, za małe pifko.

I mam mały problem.

Składam przetwornik na PCM1794

Złożyłem układ (na razie jeden kanał) i nic nie słychać. Nóżka 10 jest odpowiedzialna za MUTE, przy normalnej pracy ma być połączona z masą (zero)? Efekt jakby właśnie było włączone MUTE.

Układ resetujący to rezystor 4,7k i kondensator 10uF.

Na linii LRCK jest 44,1 kHz z odbiornika przychodzi.

Przypuszczam, że układ MUTE jest włączony, czy mam rację?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.