Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Contour S 3.4 - metraz i inne

JarlBjorn

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Panstwo, czy ktos sluchal moze kolumn Dynaudio Contour S 3.4 i orientuje sie w jakim minimalnym metrazu mozna zmiescic te niemale jakby nie bylo kolumny?

To jedna sprawa, druga - jaki wzmacniaczy bylby optymalny do ich napedzenia (moc).

Dziekuje za wskazowki i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/38318-dynaudio-contour-s-34-metraz-i-inne/

Moze foto jeszcze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

co do metrażu - pewnie jakieś 25 metrów minimum, podejrzewam ze więcej jeszcze

ponieważ przerabiam aktualnie temat napędzenia mniejszego modelu C3, odpowiem że:

- moc: chyba nie jest czynnikiem decydującym, ale na ich impedancji z 60-80W musi być

- szybkie, przejrzyste wzmacniacze - jak nie ma prądu do rasowe końcówki uznanych producentów mogą nie dać rady (sprzedałem Pass 0s), ogólnie sie uważa że tranzystor

- ktoś kiedyś napisał: "jeśli znajdziesz taką lampę, która to napędzi to będzie to", na jakiejś wystawie w Montrealu chyba, te contoury grały (znajdę link) z lampą i był jeden z najlepszych systemów na wystawie (no nie wiadomo co preferował piszący), ALE jak u siebie podłączyłem wczoraj ukraińskie 2x30W (niby) to ma tyle samo siły co Audionet 2x200 - ups

pozdrawiam,

Sluchalem w 2004 w Hi Fi Clubie z MC402/C46. Sluchalem ich miedzy odsluchem Contour 3.0 i SF Cremona.

Brzmieniowo okreslilbym je jako polowe drogi miedzy Contour 3.0 a ProAc Response 3.8 (tak tak). Troche lzejszy bas niz Contour 3.0 i troche mniej misia. MC402 im spokojnie wystarczyla, sadze ze MC252 byloby tez dobre. Twoj ulubiony Pass X150.5 tez powinien spokojnie sie wyrobic.

Metraz pokoju w Hi Fi Clubie im wystarczaj jak na moje ucho (miescily sie latwiej niz 3.0), mozna wiec przyjac, ze 20-22 m2 to jakies rozsadne minimum a przy 30m2 powinny rozwinac skrzydla. Contour 3.0 wydaja sie nizej schodzic w basie (katalogowo 3.0 maja 28 Hz przy -3dB ale nie jestem w stanie w to uwierzyc). Ogolnie brzmienie lzejsze i troche wiecej powietrza niz w 3.0. Wydawalo mi sie tez, ze ciut trudniej bedzie je ustawic niz 3.0.

Jakosc wykonania - pierwszorzedna.

Pozdr.

Dzieki serdecznie za recenzje, te z Audio oczywiscie mam, dodam od siebie link do jeszcze innej, wyczerpujacej acz pisanej przez zwyklego uzytkownika:

Ukryta Zawartość

Wydaje sie ze problem z nowymi liniami Dynek zwiazany jest glownie z pomieszczeniem, sa przeznaczone do nadnaturalnie duzych, w stosunku do swoich rozmiarow, powierzchni stad pytanie ws. S 3.4. Dealer twierdzi ze mniejszych od nich (monitory!) S1.4 nie montuja w pomieszczeniach mniejszych niz 30 m2 stad tez 3.4 moze byc pod tym wzgledem bardziej wymagajacy. Niby nic prostszego niz wyprawa do Nieporetu ale tam wszystko dobrze gra:)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.