Skocz do zawartości
IGNORED

TEMAT SPONSOROWANY - co za cholera??!!

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to, że wykupując temat sponsorowany można na cały miesiąc powiesić u samej góry forum dowolne treści. Tylko patrzeć jak pojawią się również treści obelżywe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

saczek_XTRM, 10 Gru 2007, 23:11

Jak byś się czuł gdyby człowiek publiczny link tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a dane wstawię tutaj bo link może przestać działać

A d a m

M o k r z y c k i

S e r v i c e s

tel. 0-602 26 86 20

fax 0-22 870 19 74

Gmera w sprzecie który do Ciebie póżniej trafi (bo sam go nie kupuje,tylko pożycza) gdzie są wszystkie normy sprzedaży począwszy od ISO 9000 (jak podać towar z półki ) poprzez ISO 9001 aż do np. ISO14400 Jak się ma bezpieczeństwo uzytkowania przez Ciebie sprzętu elektrycznego w którym gmerał człowiek nie bedący przedstawicielem konkretnej firmy, jaką masz gwarancję że ten samozwańczy góru coś nie poknoci i nie stanie się tobie krzywda w wyniku n.p. porażenia prądem.Człowiek ten ponownie wprowadza produkt do obrotu handlowego bez posiadania wszystkich certyfikatów ani żadnych szkoleń przez wszystkie w jego wątku wymienione firmy przerzuconych przez ten długi czas urzadzeń jak widać uzbierało się dużo Już nie mówiąc o innych aspektach zdrowotnych-np. moze nie mieć ważnej książeczki zdrowia i być nosicielem jakiejś niebezpiecznej choroby.

Czy miałbyś ochotę jeść dżem w którym ktoś przed Toba już w słoiku grzebał otworzył go zamieszał czymś przypadkowym zamknął przy okazji obsmarował z zewnątrz słoik i nie wycierajac go odstawił z powrotem na półkę !!!!

Miedzy innymi po to uruchomiłem watek płatny bo ignorancja i pyszałkowatość tego guru po prostu została przekroczona.

Tak w ogóle to On powinien bulić za swój wątek sponsorowany bo to co on w nim pisze jest naciąganiem grubych leszczy na kolejne klocki które są najpierw świetne a potem do dupy !!! Panowie Leszcze możecie mu naskakać on to pisał biedaczek subiektywnie i nie wiaże was żadna umowa cywilno prawna no chyba że jest jakiś prawnik i udowodni w końcu że jest inaczej.

Nie wiem moze nie mam racji do jednego ale według mnie najważniejszego że:

To forum jest po to żeby pomagać mało znajacym się ludziom ale jak na razie widzę że służy do nacinania ludzi na grube pieniadze !!!

Ja nie lubię cwaniactwa i nie musicie się z tym zgadzać a kto lubi to prosze bardzo co Was tak ostatnio ucieszyło jak zostaliście nacięci-pochwalcie się , jak na razie nikt Was tutaj nie blokuje-zobatrzymy jak długo

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rafaell, 10 Gru 2007, 23:43

> gdzie są wszystkie normy sprzedaży począwszy od ISO 9000 (jak podać towar z półki ) poprzez ISO 9001 aż do np. ISO14400

Kwestia certyfikacji nie jest moją mocną stroną jako prawnika, więc może mnie oświecisz.

Czy mozna prosic o wskazanie które konkretnie zapisy tych norm zostały wg Ciebie naruszone?

I oczywiście które wersje ISO bierzesz przy tym pod uwagę (bo jak wiesz jest ich kilka)?

Rafaell -> to co ma Elberoth w domu, to pary demo. Sa to egzemplarze, ktore Audio System wypozycza zainteresowanym na odsluch, nie na sprzedaz. Wiem cos na ten temat, bo sprowadzalem ostatnio dla klienta do odsluchu Audio Physic Yara II Superior, po czym pare dni pozniej przyszla druga para, ta sprzedazowa.

Pary demo sa sprzedawane zazwyczaj (i to w znacznie nizszych cenach niz sugerowany detal) tylko w momencie odswiezania oferty przez producentow (i checi wymiany wystawki przez distro).

=>rochu, 10 Gru 2007, 23:57

>Kwestia certyfikacji nie jest moją mocną stroną jako prawnika, więc może mnie oświecisz.

Pawle powiem Ci tak jak w pierwszej lepszej firmie adwokackiej jest cennik zapłac to sie dowiesz-wybierz sobie firmę zajmujacą sie certyfikacją i jak dobrze trafisz ! to bedzie dobrze (pamietasz jak sie przewiozłem na ludziach z palestry,to samo dotyczy innych grup zawodowych)

A tak jeszcze raz od poczatku czy widzisz analogię do sprzedaży miesa w markecie x ;mieso jest po długim okresie zalegania na półce-prawie przeterminowane następnie prepakowywane odświerzane zostaje wstawiana nowa data i foliowane od nowa i mimo że ROBIA TO PROFESJONALIŚCI Z UPRAWNIENIAMI NIE JEST TO PROFESJONALNE NIE MÓWIAC O KARALNOŚCI CZYNU a tutaj mamy do czynienia z samozwańczym guru który nie siedzi w serwisach poszczególnych firm a na dodatek profesjonalnie zajmuje się czyms innym (nie gmeraniem w sprzęcie)

straszne halo sie zrobilo - niestety od tego sa wersje demo ( czyt. nie do sprzedazy - ew. po dlugim czasie po niskiej cenie bo widac ze byly uzywane ) - ja w ostatnim czasie mialem chyba z 10 roznych IC i kilka zrodel - i co w tym dziwnego ????

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rafaell, 11 Gru 2007, 00:17

>>Kwestia certyfikacji nie jest moją mocną stroną jako prawnika, więc może mnie oświecisz.

>Pawle powiem Ci tak jak w pierwszej lepszej firmie adwokackiej jest cennik zapłac to sie

Dziekuje - moge obsłuzyc sie sam.

Mam własnie otwartego Lex-a i szukam.

Nie mniej rozumiem że piszac o normach ISO nie wiedziałeś o czym mówisz i zrobiłeś to tak jak Twój Miszcz aby wzmocnić i uwiarygodnić (pomimo braku wiedzy i zrozumienia) swoja wypowiedź.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rafaell>

Są ludzie którzy mają duże doświadczenie w audio, słyszeli setki klocków.

Sami często mają fajne (i drogie klocki) no i oczywiście stać ich na to.

Stać ich na to aby się tym bawić, urządzać pokoje odsłuchowe, porównywać kable, platformy antywibracyjne, kolce etc, etc (i tu Cię boli – jak myślę).

Ci których nie stać (albo nie mają potrzeby zakupu drogiego audio) latami porównują, kupują i wymieniają klocki, robią tuningi, szukają informacji, czasami coś sami budują.

Mają wiedzę i doświadczenie na które pracują latami, często kosztem sporych wyżeczeń.

Na Forum jest kilku takich gości.

Są tez tacy co idą na skróty. Obrzucą wszystkich innych (zwłaszcza tych którzy mają wartościowe klocki audio) błotem, będą krzyczeć że słuchawki Tonsila biją Senheissery na pysk, że voodoo, że Hi End to ściema, albo że po wsadzeniu wiadra siana do obudowy wzmacniacza osiągnęli audiofilską nirwanę.

Niewiele wiedzą, niewiele słyszeli, zazdrość ich zżera (zwłaszcza wobec grupy tych bardziej zasobnych), ale mają głośny i donośny krzyk. I często brak im skrupułów (zwłaszcza gdy postanowią zrobić jakiś interes).

Odpowiedz mi teraz, do której grupy się zaliczasz?

McGyver, 10 Gru 2007, 23:18

>Wygląda na to, że wykupując temat sponsorowany można na cały miesiąc powiesić u samej góry forum

>dowolne treści. Tylko patrzeć jak pojawią się również treści obelżywe

Zabawne ale od rana zastanawialem sie na zalozenie watku sponsorowanego na bocznicy:D

Mysle, ze Lukar tworzac to forum liczyl wlasnie na takie zyski;)

A jak wygląda sprawa z gwarancją wersji demo (w ogłoszeniach jest przeważnie napisane, że jest pełna gwarancja)? Przecież np. w przypadku Elberotha sprzęty są przeważnie otwierane przez niepowołaną osobę, czyli teoretycznie gwarancja producenta przepada...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

No to chyba Ty też się martwić nie musisz, bo pewnie Sanyo z booboxa też by nie tknął ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

=>cloudior, 11 Gru 2007, 00:05

>Rafaell -> to co ma Elberoth w domu, to pary demo.

Uściślijmy on ich nie ma !! On dostał sprzęt do wypożyczenia w dobrej wierze i powinien się czuć zobligowany do jego oddania w nienaruszonym stanie-czego jak widać nie robi . Skoro jest cicha umowa miedzy wypożyczajacym a elb... ze gmerać mozna do woli to znaczy że pozyczajacy bieże na siebie ryzyko wystąpienia niebezpiecznych wypadków u klienta (według mnie jest to marketing z duża dawką ponoszonego ryzyka przez klienta końcowego-dlaczego on ma ryzykować !!!) Ja w tej chwili bym już nic nie chciał kupić w firmie Audio System a kto ich wie może n.p. lampki nowe zostały wymienione na stare albo srebrne przewody na posrebrzane.Dla mnie jest to już ten umazany otwierany dżem .Przepraszam ale w tej chwili firmie Audio System dziekujemy a firma System Audio niech podziękuje elb...

Osobiście wolę po takich wypadkach zamówić sprzet bezpośrednio od producenta z dostawą do domu i mimo ze to znacznie podroży mój zakup czuję się bezpieczny i że wszystkie certyfikaty uzyskane przez producenta są dotrzymane.

>Pary demo sa sprzedawane zazwyczaj (i to w znacznie nizszych cenach niz sugerowany detal) tylko w

>momencie odswiezania oferty przez producentow (i checi wymiany wystawki przez distro).

Nie wiem czy zauważyłeć określenie Pary demo tu nic nie było mówione że klient ma sprzet rozkręcany i grzebany w celach poznawczych,kopiowania ,nieuczciwej konkurencji i takie tam. Jeszcze raz powtarzam ten sprzęt trafiający do klienta posiada wadę prawną i stwarza dalej zagrożenie dla klienta i jak klienci którzy kupili "sprzęt demo" wiedza że pochodzą z rozbiórek elba lub osoby trzeciej to moga go teraz spokojnie zwrócić sprzedawcy i przynajmniej zażądać zwrotu pieniędzy.

Panowie Prawnicy fucha dla Was jak znalazł trza robić cash

=>rochu, 11 Gru 2007, 00:23

Po pierwsze w pytaniu sugerujesz odpowiedż -stara sztuczka prawnicza

Po drugie masz rozumek to go użyj

Po trzecie

'Myślcie to nie boli"

nedj, 11 Gru 2007, 00:26

>A jak wygląda sprawa z gwarancją wersji demo (w ogłoszeniach jest przeważnie napisane, że jest

>pełna gwarancja)? Przecież np. w przypadku Elberotha sprzęty są przeważnie otwierane przez

>niepowołaną osobę, czyli teoretycznie gwarancja producenta przepada...

Dokładnie tak tylko wtedy sprzedawca zrzuci wine na kupujacego (taka spychotechnika)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.