Skocz do zawartości
IGNORED

Czy iPod to dobry wybor?

Anorexia Nervosa

Rekomendowane odpowiedzi

>Ipod działa bo go w sklepie sprawdzili, w sklepie łączy sie bez problemu przez ten sam kabel,

>ewidentnie to jakieś niedopasowanie z komputerem

pewnie masz jakies dyski sieciowe zalogowane i blokuja "literke" pod ktora domyslnie loguje sie ipod. musisz wejsc do zarzadzania dyskami, tam pewnie zobaczysz ipoda i musisz nadac mu inna literke dysku.

niestety komputer nie widzi Ipoda jako jako dysku,musisz mniec program TuneTech for iPod 1.15 i tylko tam mozesz cos zdzialac i tylko na swoim kompie,pojdziesz do kolegi i juz muzy nie pobiezesz z jego kompa-jednym slowem LIPA

pozatym odradzam iPoda przereklamowany badziew i cena!!!!MASAKRA

komputer jak najbardziej widzi ipoda i mozesz go uzywac jako dysk wymienny. idziesz do kolegi, zgrywasz ile Ci sie muzy zmiesci na tryb dyskowy ipoda i na swoim komputerze przegrywasz to do iTunesa i wgrywasz do ipoda juz jako muze. moze i ipod jest przereklamowany, ale jest to fantastycznie przemyslany gadzet a kolko nawigacyjne to po prostu mistrzostwo swiata. jesli dodasz do tego rewelacyjny wyswietlacz i sposob sortowania muzy to masz super gadzet. a jak juz zaczniesz go uzywac to trudno sie przerzucic na zwykla mp3-ke.

jesli chodzi o cene to przy dzisiejszym kursie dolara nie ma takiego tematu. kumpel wlasnie odebral z poczty iPoda Nano 3 generacji 8GB za 450 PLN lacznie z kosztami przesylki... drogo?

Pablo - a ile kosztują konkurencyjne odtwarzacze 8gb? a ile kosztuje konkurencyjny odtwarzacz 160gb - cholera, takiego poz ipodem nie ma... ok - cena za ipoda 160gb jest zblizona do konkurencji w granicach 30gb (np creativa).

sluchawki do ipoda zakup Bose in-ear - gra to rewelacyjnie i nie sa strasznie drogie...wyrwiesz nawet za 200-220zl....i maja 3 komplety wkladek silikonowych pod rozmiar malzowiny usznej...polecam

Nano 3 kosztuje srednio 7 stowek,masz tu cos dobrego z 8g

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jasne ze mozesz bawic sie super koleczkiem,ja wole slucha muzyki ;-)

Ukryta Zawartość

Co do samego iPoda to sie nie wypowiadam bo nie używam przenośnych odtwarzaczy mp3, ale słuchawki są na pewno do wymiany...

Jakiś miesiąc temu mój brat przywiózł z USA iPoda nano. Z kolei ja, tak gdzieś latem, kierując się danymi pozyskanymi z eksploracji zasobów forum kupiłem sobie do laptopa sennheisery MX-500, ot tak, żeby mieć po prostu słuchaweczki do pracy. Gdy więc brat przywiózł owego iPoda, który tak podbił umysły i serca naszych przyjaciół zza oceanu, nie mogłem się oprzeć pokusie, i porównałem piękne białe dołączone do iPoda słuchawki z leciwymi senkami. Porównanie odbyło się na kilkudziesięci u sekundach utworu "Teo and Tea 4 AM" JMJ (nie będę przecież słuchał z mp3-jek Straitsów...). Z kamienną twarzą poddałem procedurze testowej brata i ... z sadystyczną satysfakcją obserwowałem jego minę :))

odnoszę wrażenie że cały apple to w 90% marketing, wystarczy posłuchać chwilę Steve Jobsa, kiedyś podsyłałem na forum link do filmiku na youtube o tworku pod nazwą "iPod hi-fi", polecam poszukać, niesamowity ubaw :)

co do słuchawek, to rzeczywiście są kiepskie. jednak czy gorsze od tej SH? kiedyś kupiłem sh450 - czytając właśnie takie opinie. niestty okazały sie gorsze od tego białego syfu. zgadzam się, że trzeba wymienić - jednak nie na sh typu mx300, 400 czy 450 (nie słyszałem 500 i 550).

Oryginalne słuchawki są nieszczególne, ale to jak sądzę dotyczy wszystkich odtwarzaczy mp3.

Podstawową zaletą iPoda jest dbałość o klienta - można go bez problemu odsłuchać, wybór utworów w egzemplarzach demonstracyjnych jest szeroki. W Euro nie można było nic odsłuchać. W Saturnie oprócz iPodów tylko kilka modeli Creative Zen - brzmiały pakudnie plastikowo.

iPod z porządnymi słuchawkami wypada nieźle. Podobno iRivery są lepsze, może kiedyś porównam.

Ten Vtec (do tej pory to mi się kojarzyło ze zmiennymi fazami rozrządu w Hondzie) wg opisu wygląda dość atrakcyjnie, ale w sumie to podobna klasa cenowa.

mysle ze tak ,a nawet jestem pewien ze warto,niebede sie tym bawil,szpanowal,krecil koleczkiem czy co tam jeszcze,chce sluchac na tym MUZYKI bo to do tego sluzy i czym lepiej gra tym lepiej,nierozumniem waszego podejscia

bo cos jest tansze od czegos to lepsze??to poczekajcie niedlugo pewnie w biedronkach beda 8 gigowe cuda za 199 zeta,Panowie bedzie wypas

np. darmowa Videora

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pablo-rock - myślę, że błenire zakładasz, że wszyscy, którzy wybrali ipoda mają w tyłku dobre brzmienie. jednak po pierwsze - padł mit,że ipody są drogie w stosunku do konkurencji (sam podałeś jako konkurencję aukcję jakiegoś używanego ex -demo modelu - analogicznego 8gb ipoda można w tym czasie kupić nowego na tym samym allegro za te same pieniadze. po drugie mity nt fatalnego itunesa - według mnie to świetny program. po trzecie - mit, że to tylko świetnygadzet - to naprawdę gra muzykę. mam w domu przyzwoity zestaw i wiele płyt. jednak często podrózuję. nie jestem zainteresowany albo czasami nie mam czasu przed wyjazdem zastanawiać się, które płyty zabrać ze sobą. obecnie mam na ipodzie pewnie ponad 300 płyt ze swojej kolekcji w formacie bezstratnym. po zatym uzywam ipoda jako zewnetrzny twardy dysk (mam ok 60gb jeszcze wolne). poza tym mam zawsze kilka filmów, które czekaja by je zobaczyć - czekajac na srodek transportu mozna na tym wygodnie ogladac. mozna zgrywać zdjęcia prosto z aparatu cyfrowego. to jest bardzo funkcjonalne urzadzenie - czesto bardziej niz konkurencja, ceny sa TAKIE SAME jak uznanej konkurencji, grają muzykę pewnie lepiej od jednych, gorzej od drugich. znajdziesz nawet audiofilskie stacje dokujące - nie mowiac o niezliczonej ilości innych akcesoriow i softu. poza tym mozesz sciagac podcasty - wielkie agencje fotograficzne takie jak magnum photos, redakcje najwiekszych i najbardziej uznanych pism (jak washington post) prezentuja wybrane fotoreportaze wlasnie w ten sposob - dla uzytkownikow ipodow. podcasty dla tych samych uzytkownikow tworza takie redakcje jak gramophone.

Pablo - chciałbym, żebyś dopuścił myśl, że zakup ipoda to nie tylko rozwiązanie dla frajerów.

serdecznie Cie pozdrawiam. gwoli ścisłości - ja dopuszczam myśl, że coś może grać lepiej.

...sorry, jeszcze jedno pytanie bo mnie Małolata zamęcza... Jest problem z wgranie m tych plików video, muzyczne i zdjecia wgrywa podczas tej "synchronizacji" z itune, natomiast video pliki, mimo iż są w tym progrqamie, ipod touch nie zauważa...

Programy do konwersji działają, ale ani nie są wgrywane do biblioteki programu itune. natomiast są w tym programie jakieś pliki video które sam program zauważył i "wgrał", ale typowa operacja "synchronizacji" tych plików nie wgrywa.

Podpowiedzcie coś, bo zaczynam żałować, że to ustrojstwo jej zakupiłem :)

tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania :)

Ukryta Zawartość

michelangelo, 13 Gru 2007, 22:38

>Na zewnątrz najlepsze są słuchawki dokanałowe, gdyż izolują od hałasu, co znowu pozwala na cichsze

>słuchanie muzyki i mniej nadweręża słuch. Za Aurvanami nie przepadam, ale one mogą być. Inne, które

>bym polecił to Sennheisery CX95, CrossRoads Mylarone X3i, JBL Reference 220, a za półdarmo AKG K324P

>w skóropodobnym futeraliku z ebay'a. Wyjdą 50zł z przesyłką, a grają nieco lepiej niż pudełkowe

>Sennheisery CX300 za 3x taką kasę.

>Co do formatów bezstratnych na playerach przenośnych - ma to taki sam sens jak audiofilski kabel

>zasilający do boomboxa. Na playerze odtwarzającym ogg raczej niemożliwym jest odróżnić ogg Vorbis

>~256kb/s od lossless, a oszczędza się sporo miejsca. Tyle że elektronika większości sprzętów

>przenośnych nie sięga nawet tego poziomu. Ja generalnie stronię od iPodów, a najlepiej grającym z

>tych, których słuchałem była Szufla pierwszej generacji.

Zatem zakaladajac nieograniczony budzet co bys wybral i dlaczego - mam na mysli elektroniczne puzderko i sluchaweczki. Zakladamy, ze liczy sie tylko ostateczny efekt dzwiekowy i dobra izolacja od otoczenia - beda uzywane czasami i w halasie.

Pytanie zreszta nie tylko do michalanilola - kazde argumenty beda analizowane ;-)

pozdro

soso

Wg mojego skromnego przekonania jest właśnie odwrotnie. To dokanałowe słuchawki (tzw. douszne) szybciej niszczą słuch gdyż dźwięk jest podawany bardzo blisko błony bębenkowej, a to naprawdę nie robi dobrze naszym uszom. Zdecydowanie lepsze są (dla słuchu) słuchawki nauszne otwarte (czy dla lepszego odtwarzania muzyki to już inny problem). Mam różne douszne, ale ich od dłuższego czasu już nie używam (męczą).

Nie dajmy się zwariować. Odtwarzacze typu iPod zawsze (?) będą gorsze od naszych domowych zestawów i nie ma co się za bardzo tym emocjonować, a tylko wykorzystywać je jako urządzenia dodatkowe. W sam raz na spacer, do podróży, plaże, wakacje itp. To jest ich właściwe miejsce i sposób użytkowania. Nie wyobrażam sobie słuchania z iPoda w domu.

I jeszcze prośba o skan recenzji iPoda nano z "Hi-Fi i Muzyki" z marca 2007 (recenzja na *****).

Pzd.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Popieram Violeta

Dla wielu użytkowników - np. piszącego te słowa - dokonanałówki są wręcz niemozliwe do używania, uczucie przytkania uszu jest trudne do zniesienia i utrzymuje się często długo po wyjęciu słuchawek. W dodaku takich kwestii nie da się wcześniej przetstować więc inwestowanie więcej niz kilkudzisięciu złotych w dokanałówki może być bardzo ryzykowne.

Soso - jak budzetowo to iRiver IFP i Crossroads Mylarone X3 lub X3i, jak chcesz szerzej to pewno Shure E500 lub Super Fi 5 Pro.

Ostatnio sluchalem zestawienia iAudio D2 + Sennheiser HD25 - tez bylo naprawde dobrze, prawde mowiac znakomicie:) ( ale to nie IEMy)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.