Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizja n- warto się w nią pakować ?

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem posiadaczem N- ki przez 2 lata, 2006 do 2008.W tym czasie na telefony do tzw.konsultantow wydalem chyba ze 300zl.Niech TVN doprowadzi swoj produkt do stanu przynajmniej na ocene dobra,i nie obarcza klientow kosztami swoich potkniec technicznych i organizacyjnych.Mysle ze poki co to na TV HD w profesjonalnym wydaniu musimy jeszcze poczekac.Discovery HD to stanowczo za malo,a Wojewodzki w HD mnie niestey nie bawi.

Burczymucha, 27 Sty 2009, 19:40

Piszemy nie na temat wątku ;), ale krótko odpowiem.

W tv jest tendencja do pocieniania grubości (teraz, powiedzmy, że do ok. maks. 2,5cm) i pakowania tego co się do plaskacza nie zmieści w osobną skrzynkę.

Tak tez robił to m.in. Pioneer.

/Nie mam nic przeciwko takiemu podejściu./

Odradzam n-kę. Podobnie jak fan64 miałem przez dwa lata. N-ka to jedna wielka powtórka. Szczególnie właśnie Discovery HD, przerywane co kilkanaście minut tymi samymi wstawkami. Przez miesiąc lub dwa powiedzmy, że można to oglądać. Jednak po 15-tej powtórce ma się tego dosyć.

Uciekaj gdzie pierz rosnie niech cię ręka Boża broni od telewizji N .

Najwieksi oszusci i naciągacze jakich spotkałem w usługach - bedą ci wystawiać faktury bez uzasadnienia w umowie - nie licz na promocje bo i tak wszysyko pokryjesz karami za nie terminowe zgłoszenie wyłaczenia promocji - i bedziesz płacił kupe kasy za dodzwonienie się do info lini N - najlepszy sposób na nie zadowolonego klijenta to czekanie 30 minut na połączenie z infolinią i płacenie za to połaczenie - potem sprawdzanie uprawnień do umowy i wyjasnianie panience co cię boli z tą TV N - i p;o miesiącu rachunek za telefon - więcej razy do N TV nie zadzwonisz - to samo się dzieje z telewizją na karte ci sami zł............

A ja z kolei powiem, że jestem zadowolony z Nki. Nie jest idealna, nawet daleko jej do tego ale jest to obecnie najlepsza oferta i tyle. Prawda jest taka, że po prostu brak konkurencji, C+ jest dla mnie za drogi, obecnie płacę 48zł i nie widzę potrzeby zwiększania opłat..

Najbardziej faktycznie wkurza telefon do infolini, ale polecam inną możliwość - ja po prostu wysłałem maila z info, że nie mogę się dodzwonić, rezygnuję z jakiejś tam promocji i koniec. Za dwa dni dostałem odpowiedź, że usługa została wyłączona i wszystko. Nie dostałem z Nki na rachunki nigdy czegoś czego nie zamawiałem.

I nie rozumiem, dlaczego pakiet Film jest tu krytykowany, za 16zł za pakiet filmowy w obecnej formie to nie jest zła oferta, na MGM lecą całkiem fajne filmy w SUPER JAKOŚCI, ja i tak głównie oglądam Comedy Central.

Pozdrawiam

Szuler

Jak już pisałem powyżej, w moim przypadku wystarczyło wysłanie maila i po sprawie - odpisali mi, usługa wyłączona, nie przysłali faktury na wyłączoną usługę :)

Pozdrawiam

Szuler

jest tylko problem z obrazem z HDMI - nie na wszystkich tv jest do pobrania...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

WITAM MAM PROBLEM Z TV N KONCZY MI SIE UMOWA ZA DWA MIESIACE , DZWONIE WYSYLAM WIADOMOSCI Z TRESCIA ROZWIAZANIA UMOWY. ZERO KONTAKTU , NIE ODPOWIADAJA , A DODZWONIC SIE DO NICH TO KOSMOS CZY KTOS MIAL JUZ TAKI PROBLEM Z TV N

czas czekania na operatora to srednio 15-20 min...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Kiedys mialem ten sam problem z C+. Robia to celowo aby nie rezygnowac. Wyslalem rezygnacje poleconym za potwierdzeniem odbioru na adres firmy i z glowy. Po rezygnacji oddaj sprzet w ostatnim dniu trwania umowy. Koniecznie wez dla siebie kopie potwierdzajaca zwrot sprzetu.

Głupa palenie, durnia klejenie...

Taka to metoda.

IMO olać takie firmy i nie dawać im zarobić.

Na początku jest fajnie (obraz HD, mnogośc oferty), po drodze kuszenie dalszymi pakietami (no cud, miód i malina ;)

Potem jest b. dłuuugie wyplątywanie się z rezygnacji z pakietów, b. długie czekanie na operatora, itp. "atrakcje".

A wszystko w trosce o dobro klienta i w imię posłannictwa ;))

* * *

Oby się nie okazało, że jakoś wypowiedzenie nie doszło gdzie miało (bo np. firma nie potrafi go sobie wewnątrz przekazać) - taki przypadek przerabiałem z TELE2 - 2x musiałem pisać to samo wypowiedzenie, a czas leciał...

* * *

Z rozmów ze znajomymi, wiem, że wystarczy okazać niechęć do dalszej współpracy, i już operatorzy robią 2x tyle, by cię przytrzymać :) (tf. GSM, sieci TVK i tp.)

Albo niższy abonament i 2x tyle czasu na rozmowy w abonamencie, albo np. 2x szybsze łącze albo... itd.

Jak widać wszędzie metody polskiego biznesu są podobne.

"A to Polska właśnie."

masz potwierdzenie odbioru wiec nie interesuje Cie czy sobie przekazali.

metody sa takie na jakie sobie pozwalamy... w zywilizacji nikt g...a nie sprzedaje bo nikt by go nie kupil...

Witam , dzis w nocy wrescie po 25min oczekiwania dodzwonilem sie.....pani tlumaczyla ze maja tyleeeeeeeeeeee, mase interesantow , zapytalelem sie ??? w nocy tez :) , ze robia wszystko aby klient byl zadowolony ( lecz nie poinformowala ze na polaczeniach telefonicznych zarabiaja na klientach !!!!!) Jak uslyszala ze chce zrezygnowac, to masa pytan , a czemu, dlaczego, prosze podac powod.Nie tlumaczylem sie tylko poprosilem o wytlumaczenie jak moge sie pozbyc tego badziewia ....mala cisza w sluchawce, pani jakby zaslabla , potem wytlumaczyla co i jak i sie grzecznie pozegnalismy !!!!

Ja mam cyfre i bardzo sobie chwale.Dzwoniac do centrum obslugi abonenta czekam kilka minut .Czasami jakosc zwyklych kanalow jak HBO mnie wkorza ale coz nic niezmienie

No i stalo sie ...dzwonia do mnie teraz jak opetani.. maja dla mnie taka oferte , wchodza mi w tylek ....teraz jak chce odejsc to mi nie pozwalaja , ja postanowilem na swoim i nie dam sie przekupic.

slaw123, 25 Lut 2009, 06:32

No to źle porozmawiałeś. Pani w słuchawce powie o kosztach "rozłąki", a jak zapytasz czy aby na pewno to wszystkie, przypomni sobie, że jednak są jeszcze inne - dodatkowe ;)

Na bank.

/Przerabiałem taka rozmowę i stąd to wiem./

Ja polecam też cyfrę, wziąłem z recorderem philipsa i świetna sprawa, połączony z ampli przez hdmi, pakiet komfortowy i 3 kanały hd national geo, eurosport i mtv,/ w promocji bodajże 4 czy 5 miechów canal + i hbo za darmo potem bez problemu można je zamawiać i odmawiać w każdym miesiącu z osobna, jak ktoś cwanie to robi to ogląda dłużej niż miesiąc/ ładnie chodzą, ale bardziej mi zależało na tym dekoderze z możliwością nagrywania, nawet się nie sprzeczam z żonką która jest fanatyczką comedy central, tylko nagrywam to co chcę i oglądam co chcę, bardzo prosta obsługa, na n-kę się nie zdecydowałem po wielu opiniach o fatalnej i zakrawającej na naciaganie obsłudze klienta,

mam też polsata ale to tylko ze względu na paczkę BBC - mają świetne programy, natomiast dekodery mają w polsacie do d... , a ten mini to zupełna kicha nawet własnej listy programów nie można zrobić, połowa funkcji nie działa.

Cyfra ma ponadto najkrótsze umowy na rynku, wart się załapywać na promocje, polsat mam do maja za darmo, cyfrę za pół ceny.

Co do odbioru programów HD , mam tv panasonica HDready i przy skalowaniu do 1080i są różnice ale nie aż takie wielkie żeby zraz rzucało na kolana. Moim zdaniem przy tej ofercie programowej nie warto na razie przepłacać za tv FullHD na tv HDReady spoko mamy piękny efekt.

Nie jest az tak zle, probuja utrzymac te 80 zl. Sczerze to mam i kablowke , N -ke wzizalem dla kanalow HD ale wkolko to samo leci na discowery , raz na miesiac wlacze i to wszystko. N-ka byla dobra na dwa tygodnie a potem to nuda .....

Tak nuda straszna , wciaz to samo leci a na Discowery jak zobacze ze pokazuja ten program superbryki to mi sie zygac chce, przyrodnicze sa OK ale tez powtarzaja, lepiej raz w miesiacu kupic sobie plyte blu -ray wole i mam hd na zawolanie i jeszcze w lepszej jakosci......

• 1 miesiąc później...

Od kilkunastu dni jestem posiadaczem "N"ki.

Wcześniej przez parę lat miałem dekoder POLSATu - zwykłego ECHOSTARa.

Po zmianie telewizora na 52 calowego LCDeka nie dało się tego oglądać !!

Jeszcze TVN 7 i TVN i parę innych , ale HBO to porażka - same plamy. To już DViXy z Manty były o niebo lepsze.

"N"ki obraz co tu ukrywać jest o wiele lepszy na tych samych kanałach. HD to już inny wymiar.Choć czasem zdaje mi się przesadnie ostry.

Sygnał puszczony przez HDMI przez ampli yamahy.

Jedyne co mnie denerwuje to to , że przy odpalaniu czasem nawet kilka minut wyswietla się komunikat o niezgodności z HDCP później jak załapie jest OK.

No i jeszcze ręczne powiększanie/rozciąganie obrazu na programach nie zrobionych w 16:9

Do tego wyjście AUDIO przez optyka i znaczna różnica głośności pomiędzy programami w trybie stereo i DD.

Co do obsługi - mój pierwszy kontakt celem wyłączenia pakietów dwumiesięcznej promocji był pozytywny ( chyba - reszta okaże się na fakturze ). O dziwo trwało to kilka minut. Czego nie mogę powiedzieć o Polsacie. Tam to standard 10 - 20 - 30 minut słuchania melodyjek.

Mam nadzieję że będzie tak dalej.

Mam N około roku.

1. Filmbox i HBO w porównaiu z czasami analogowymi to może 30 % dawnej jakości jeśli chodzi o tytuły. zalecam na spróbowanie tylko w ramach promocji.

2. Bajki na dłuższą metę dość monotonne szczególnie Jim jam. Na szczęście jest Boomerang i stare dobre kawałki które można oglądać sto razy.

3. Sport mało co oglądam, nie potrafie nic konkretnego powiedzieć.

4 Muzyka, Głównie VH1 ze względu na Greatest Hits.

5.Hity filmowe. Mnie intersują w sumie tylko cztery kanały . Wojna i Pokój (rosyjski - można wyłączyć lektora))AXN SciFi, AXN i SciFi Channel. Oba ostanie jeśli chodzi o filmy fabularne to mielizna. Seriale przy takim obrodzeniu też nie za ciekawie.

Generalnie. Kawa przeznaczona wyłącznie na polski rynek. jakość kanałów odbiega od tego co np SciFi oferuje na zachodzie.

Technikalia.

Jakość obrazu na moim LCD w przypadku HD zadowalająca. Dlaczego TV HD jest 4:3 podczas niektórych filmów. Bardzo duża rozpiętość głośności poszczególnych kanałów. Bardzo denerwujące szczególnie późnym wieczorem. Konsultacje w sprawie kasy, zbyt długie. jeżeli biuro konsumenta nie zagrozi karami finansowymi z tego tytułu to nic się nie zmieni.

Dlaczego kupiłem. Bardzo proste. Punkt z N-ką był najbliżej i żona dostała wszystkie elementy od ręki.Serwis w tym punkcie też szybko zadziałał jak padł mi zasilacz. Chociaż 60 zł za niego i tak zapłaciłem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.