Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witam kolegów, zmieniam swój sprzęt, przesiadam się na accuphase- mam do zaoferowania zadbany przedwzmacniacz E 90 ES i końcówkę n 90 ES oraz tuner SA3 ES szampańskie.

>>neomamut

Wow, ten odtwarzacz konstrukcyjnie wyglada naprawde nieziemsko! I cierpie z toba co do stanu w jakim sie znajduje. Ja siedze sam z kompaktem Proceed w ktorym mial byc walniety laser (a mialem taki lezacy w domu). Okazalo sie ze ktos juz z tym wczesniej walczyl i skrecil cos krzywo takze szuflada tez byla polamana (prowadnica i kilka zabkow zebatki)... Co do zamawiania takich rzeczy to podejrzewam ze to drogi interes i taniej bedzie ci znalezc drugiego na czesci.

Na zestaw TAE-R1 i N1 to ma sie chrapke, wiem ze chciano za to kosmiczna cene. Irytujacy jest fakt kompletnego braku informacji na temat seria N1 i N10, nikt nie wie ile tego jest i ike to jest warte. To co mozna znalezc w necie to prawie jak mitologia. Np CDP-R10, wydawac by sie moglo ze nie ma tego wiecej jak kilka sztuk (nigdy nie pojawia sie na eBayu) a o statnio widzialem go z numerem seryjnym 130 (w wersji japonskiej, czyli 200130). Czyli jest ich conajmniej tyle. Czy zostaly one sprzedane poza Japonia i ile... chyba nikt tego nie wie. To samo z reszat serii 10, tragedia;-)

Witam kolegów, zmieniam swój sprzęt, przesiadam się na accuphase- mam do zaoferowania zadbany przedwzmacniacz E 90 ES i końcówkę n 90 ES oraz tuner SA3 ES szampańskie.

poszło na prv

wlasnie wygralem na aukcji ta-fe670es z niemiec za przyzwoite 600zl z wysylka :)

wow :)

jak przyjdzie to bede mogl porownac z moim marantzem pm8000

teraz cche do tego jakis tani acz przyzwoity CD do 600zl

moze ktos cos polecic?

ktory cd z dwojek jest najciekawszy?

202, 229 ?

Edytowane przez MaxMartini

Miałem 670 tke grała razem z Pioneerem PD-S901 i było bardzo dobrze z CD Sony ES niestety nie miałem okazji słuchać jedynie z CDP-970 , ale to budżetowy cedek

Witam.

Smutno patrzeć jak ktoś tak traktuje kawał historii. Dzisiaj przyszedł do mnie CDP-11S w idealnym stanie. Szukałem go prawie rok i udało mi się go odkupić od człowieka który go kupił 3 lata temu na allegro.

Oto i on ...

Jeśli chodzi o koła zębate kilka razy dorabiałem takie części. Potrzebny jest poxipol, mikroskop , trochę narzędzi i sporo cierpliwości. Niektóre działają już kilka lat.

post-32986-070817200 1296514155_thumb.jpg

Jeśli chcesz porządnie to zrobić to trzeba rozebrany wyłącznik wykąpać kilkanaście sekund w wannie ultradźwiękowej z płynem SWA w temperaturze 80 st. potem przepłukać wodą dejonizowaną i wysuszyć w temperaturze 150 st. Będzie jak nowy.

Panowie, dla porządku chciałbym przypomnieć, że to jest forum serii ES. Jest osobne forum o CD playerach SONY. Proszę nie traktować tego wpisu jako przejawu segregacji a jedynie upominania się o porządek. Inaczej zginiemy w bałaganie tematów.

A na marginesie, Stereophile uwalnia swoje archiwa. Poniżej recenzja xa7es, którą można by potraktować jako wzorzec merytoryczny, nie zawsze osiągalny w naszym kraju.

http://www.stereophile.com/cdplayers/sony_cdp-xa7es_cd_player/index.html

>>neomamut

Wow, ten odtwarzacz konstrukcyjnie wyglada naprawde nieziemsko! I cierpie z toba co do stanu w jakim sie znajduje. Ja siedze sam z kompaktem Proceed w ktorym mial byc walniety laser (a mialem taki lezacy w domu). Okazalo sie ze ktos juz z tym wczesniej walczyl i skrecil cos krzywo takze szuflada tez byla polamana (prowadnica i kilka zabkow zebatki)... Co do zamawiania takich rzeczy to podejrzewam ze to drogi interes i taniej bedzie ci znalezc drugiego na czesci.

Na zestaw TAE-R1 i N1 to ma sie chrapke, wiem ze chciano za to kosmiczna cene. Irytujacy jest fakt kompletnego braku informacji na temat seria N1 i N10, nikt nie wie ile tego jest i ike to jest warte. To co mozna znalezc w necie to prawie jak mitologia. Np CDP-R10, wydawac by sie moglo ze nie ma tego wiecej jak kilka sztuk (nigdy nie pojawia sie na eBayu) a o statnio widzialem go z numerem seryjnym 130 (w wersji japonskiej, czyli 200130). Czyli jest ich conajmniej tyle. Czy zostaly one sprzedane poza Japonia i ile... chyba nikt tego nie wie. To samo z reszat serii 10, tragedia;-)

Słuchaj, a gdybym Ci te koła zębate przysłał, to dał byś radę je zrobić? Bo ja, szczerze mówiąc nie mam chyba rąk do tego typu "delikatnych" spraw. Co do samego stanu "ubytków", jak mówiłem wcześniej, z chęcią bym dał komu trzeba po głowie za to, że tak ten sprzęt potraktował! Szczególnie, że jest to kawał porządnej historii!

Męczę się właśnie z deckiem TC-K990ES, styki, regulacja biasu i kalibracji taśmy. Dzięki Ci boże, że mam dawce organów w postaci TC-K890ES, są użyte te same mechanizmy TCM-200, więc o samą mechanikę się nie mam co martwić :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gdzie szukać wzmaka 590ES lub 690ES lub innego z tej serii z pilotem w świetnym stanie poza Allegro i Ebay? Chętnie kupię w rozsądnej cenie.

Mam na zbyciu taf 707 es czarny w b.db stanie?

wlasnie wygralem na aukcji ta-fe670es z niemiec za przyzwoite 600zl z wysylka :)

wow :)

jak przyjdzie to bede mogl porownac z moim marantzem pm8000

teraz cche do tego jakis tani acz przyzwoity CD do 600zl

moze ktos cos polecic?

ktory cd z dwojek jest najciekawszy?

202, 229 ?

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Znasz takie przysłowie?, bo właśnie coś takiego zrobiłeś.

I do tego przepłaciłeś za tego sonego.

Lepsze od tego Maraznta to są ale modele od ta-f707es wzwyż, poprzednim modelom mogę powiedzieć trochę brakuje.

A na pewno szczegółowości i wielkiej zalety marantza czyli średnicy.

Edytowane przez Prestige

Ja też pisałem i nic - to po co zachęta skoro się nie odpowiada ?

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

909 to już nie to samo co 950/970/990 :) A 950/970/990 to już nie to samo co TC-K730ES :) A TC-K730ES to już nie to samo co Dragon Killer, czyli TC-K777ESII :)

>>909 to już nie to samo co 950/970/990<<

A co zmieniło się w tym TC K909ES? Naprawdę jest różnica między nimi? Jeśli nie 909-ka, to co lepsze 970 czy 990 ?

:)

TC-K950ES i 970ES - te modele godne polecenia, słyszałem więcej opinii na temat tych magnetofonów i większość skupia się na tych właśnie modelach (jeśli mowa o tym okresie). 909ES wyszedł im taki sobie, ale podobno ostatni TC-KA6ES brzmi nadzwyczaj dobrze. Ja osobiście mam 990ES i co do brzmienia nie mam zastrzeżeń, ale nie porównywałem nigdy bezpośrednio z konkurentami.

Witam

Z przyjemnością nabędę CD 20ES lub lepiej 30ES. Na kolorze się nie gra więc bez różnicy, ale złote są fajne /przepraszam szampańskie/

W dobrym stanie z laserem w niezłej kondycji.

Witam

Z przyjemnością nabędę CD 20ES lub lepiej 30ES. Na kolorze się nie gra więc bez różnicy, ale złote są fajne /przepraszam szampańskie/

Na alledrogo wczoraj widziałem 20ES szampan ale cena ko(s)miczna ;)

co do lasera to możesz kupić nawet z laserem padniętym, bo to kss213 i samemu można wymienić

pzdr

Witam

Mam 20es, czarny, myślę, że stan lasera jest dobry ale ciężko mi to ocenić. On po prostu gra i w więcej nie wnikam. Jest też pilot. Daj znać na PRV czy jesteś zainteresowany. Najchętniej odbiór w Poznaniu/Warszawie/Toruniu

SONY STR-GX70ES już jest u mnie. Świetne brzmienie, funkcje takie, które są potrzebne, bez zbędnych wodotrysków, pilot. W środku Sanken, Alps, Nichicon, Elna. Wszystko idelanie poukładane, odseparowane. Made in Japan.

No i pierwszy Homo Sapiens zweryfikował opinię ogra ;)

(nieskromnie powiem iż ogr wyszedł zwycięsko z próby)

A z klocka życzę dużo frajdy

(powstaje podklub amplitunerów ES ? ;P )

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.