Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie posprawdzałem. Podłączyłem inny zestaw i jest ok. Chyba muszę popatrzeć na kondensatory i zobaczyć, czy przypadkiem jakieś nie spuchły. Pytanie zadałem, bo może one tak mają. Wcześniej nigdy nie słuchałem tego pre.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

male pojemnosci nie beda wybrzyszone, musialbys miernikiem posprawdzac

i jeszcze kwestia tego jak bardzo te wysokie sa obciete, moze on tak gra

Edytowane przez Bumpalump

Myślałem, że miałeś z nim do czynienia :)

A no muszę pomierzyć, a mam dwa magnetofony rozebrane i końcówkę TA-N86B - muszę odczekać :) Ewidentnie coś jest nie tak, bo góry jak by czasami nie ma w 70-80%...

Regulacja barwy działa jak trzeba, więc to chyba bardziej kondy. W trybie Source Direct jest bardzo źle, nie da się słuchać...

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ha ha, zaraz padnę normalnie!

"Przez cały czas stał w szafce na sprzęt za szklaną szybą"

A co ja mówiłem tydzień temu?

Tak jak każdy samochód z Niemiec przez ostatnie 10 lat stał sobie grzecznie w garażu, dlatego ma przebieg 98.000km

bo starszy księgowy nie jeździł, a nowego passata z dwulitrowym dieslem kupił po to, żeby w garażu stał i pachniał.

Nawet gdyby faktycznie jeden z takich zestawów stał u Ciebie, to co to zmienia w kwestii zasadniczej? Nic.

No może tylko tyle, że za tydzień przy każdym ogłoszeniu będzie stało "przez ostatnie 10 lat sprzęt stał grzecznie w szafce za szybką"

Tu nawet wróżbita Maciej się chowa :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

jak chcesz kupic -jedziesz osobiście ,organoleptycznie stwierdzasz...tyle w temacie P.S.

poszukuje kolumn do sony - 870 es + 77es- aktualnie missiony ,trefny wybór-poprzednio przez chwile phonary 30s-prawie trafione ale jeszcze czegos brakowało,pomożę ktoś??

Edytowane przez artnowy

A co w tym dziwnego?

w moim drugim pokoju sprzet tez stoi w "szafce rtv" ktora jest oszklona

parantulla przestal bys sie osmiesazac juz

moze nasz zorrro nie wie co to szklana szafka?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Tak tak, wiem ha ha!

U jednego handlarza wszystkie kolumny "stały u kolekcjonera 15 lat pod przykryciem"

a tutaj wszyscy w szklanych szafkach trzymają za szybką swoje klamoty.

Bumpalump, przecież te Twoje sprzęty są starsze od Ciebie, więc przestań już pier**lić kocopoły, bo sam się ośmieszasz.

W szafce u niego stoi. U kogo jeszcze co tam w szafkach stoi? Tylko na chwilę Was zostawić i już się cyrk zaczyna.

Ten wzmacniacz z aukcji lekkim ch*jem ma już ponad 20 lat z czego co najmniej 15 stał w domu u Niemca,

to jaki "cały czas w szafce za szybką" pacjent go trzymał się pytam?

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
poszukuje kolumn do sony - 870 es + 77es- aktualnie missiony ,trefny wybór-poprzednio przez chwile phonary 30s-prawie trafione ale jeszcze czegos brakowało,pomożę ktoś??

co jak co ale:

-bez drewnianych boczków :(

-cena na pewno za wysoka

-870es gra nieco gorzej niż 770/707es

Maksymalna cena za jaką mogłby ktoś go kupić (o ile faktycznie jest w stanie idealnym wewnątrz jak i na zewnątrz) to ok 1500-1600zł i to jest MAX

Więcej bym na pewno za niego nie dał

?

Tak tak, wiem ha ha!

U jednego handlarza wszystkie kolumny "stały u kolekcjonera 15 lat pod przykryciem"

a tutaj wszyscy w szklanych szafkach trzymają za szybką swoje klamoty.

Bumpalump, przecież te Twoje sprzęty są starsze od Ciebie, więc przestań już pier**lić kocopoły, bo sam się ośmieszasz.

W szafce u niego stoi. U kogo jeszcze co tam w szafkach stoi? Tylko na chwilę Was zostawić i już się cyrk zaczyna.

Ten wzmacniacz z aukcji lekkim ch*jem ma już ponad 20 lat z czego co najmniej 15 stał w domu u Niemca,

to jaki "cały czas w szafce za szybką" pacjent go trzymał się pytam?

ja Cię nawet lubię, taki nasz hejter forumowy ;-p

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Hejter forumowy powiadasz?

W opisie do aukcji 25-letniego klamota ja na przykład bym wolał przeczytać:

"wzmacniacz kompletny, całkowicie sprawny, selektory działają, przekaźniki stykają, potencjometry nie trzeszczą,

nic nie charczy, nie brumi, nie strzela, nie przerywa, oba kanały grają równo, wzmacniacz nie był nigdzie zalany,

nie sikały do niego psy pod śmietnikiem, nic nie było w nim wymieniane ani przez domorosłego majsterklepkę poprawiane..."

Nic takiego tam nie widzę, zamiast tego jedna gówniana fotka, na której nic nie widać (no chyba że nagle oślepłem)

oraz trzy linijki bezwartościowych bzdetów w stylu "legendarny model wzmacniacza" albo "stał w szafce za szybką"

i znowu wszyscy zawodzą i znowu wszyscy wzdychają niczym stare babcie do świętego obrazka och jakie to cudo ach jaki rarytas...

Taki sam jak ten Sansui sprzed kilku stron i tak samo wszyscy się podniecili nie wiadomo czym, a jak wyszło ile to warte może być,

to nagle cisza jak makiem zasiał i nie było tematu. I założę się o cenę Kup Teraz tego Sony, że jakby go zaraz kupił jakiś napaleniec,

po czym by się okazało, że zgodność sprzętu z opisem ogranicza się do poprawnego wpisania symbolu modelu w tytule aukcji,

to tak samo wszyscy by łby momentalnie spuścili i udawali pawiana, że nie było w ogóle rozmowy. Nie pierwszy raz zresztą.

Przyznać się zaraz, który tego suchara sprzedaje :)

P.S.

Jeśli nie ma nic dziwnego w trzymaniu sprzętu za szybką w szafce, to po co o tym w ogóle pisać?

Tym bardziej, że z tego co ja tam się mniej więcej orientuję, to trzymanie sprzętu w szafce raczej nie specjalnie mu służy...

co jak co ale:

-bez drewnianych boczków :(

-cena na pewno za wysoka

-870es gra nieco gorzej niż 770/707es

Maksymalna cena za jaką mogłby ktoś go kupić (o ile faktycznie jest w stanie idealnym wewnątrz jak i na zewnątrz) to ok 1500-1600zł i to jest MAX

Więcej bym na pewno za niego nie dał

- Boczki to koszt ok 150-200zl za oryginalne

- Na ebayu schodza po 700-800 euro wiec cena normalna

- Dla Ciebie gra gorzej, ja go nie slyszalem wiec sie nie wypowiem ale jest wyzszej klasy sprzetem niz 770ES wiec za to sie glownie placi

wszyscy się podniecili nie wiadomo czym, a jak wyszło ile to warte może być,

to nagle cisza jak makiem zasiał i nie było tematu.

Jeszcze raz Ci przypominam, nie jestes tutaj zadna osoba od ustalania wartosci sprzetu

Przeciez on nie napsial ze od nowosci stal, ale oczywiscie Ty sie do wszystkiego przyczepisz, mogl sobie nawet w kiblu stac i co Cie to obchodzi jesli jest stan idealny? kupujac klocka za 3 kola nie kupuje sie po zdjeciach tylko jedzie go obejrzec wiec w czym widzisz problem?

P.S.

Jeśli nie ma nic dziwnego w trzymaniu sprzętu za szybką w szafce, to po co o tym w ogóle pisać?

Tym bardziej, że z tego co ja tam się mniej więcej orientuję, to trzymanie sprzętu w szafce raczej nie specjalnie mu służy...

Miałem to własnie napisac. Sprzęt wstawiony do szafki, za szkłem...na pewno grzał się mocniej. Podniecac się jednak trzeba :))

Jeszcze raz Ci przypominam, nie jestes tutaj zadna osoba od ustalania wartosci sprzetu

Nie no pewnie, że nie jestem. Mamy od tego forumowych ekspertów. Jeden wycenił tego strucla na 3.000 dolarów,

a jak mu wytknąłem, że za te 3.000 dolarów to poszedł komplet z końcówką mocy i gramiakiem wartymi w sumie ok. 2.000 dolarów,

to strzelił focha i szybciutko zmienił temat. Ale wpis z ceną 3.000 dolarów został i o to przecież chodzi, kto tam będzie sprawdzał i dociekał.

W taki właśnie sposób rośnie wartość tych wszystkich cudaków, że po paru latach nikt już nie wie co ile kiedy kosztowało.

Przeciez on nie napsial ze od nowosci stal

Ale napisał że stał, więc pytam ponownie - po co w ogóle to pisał?

Oczywiście że tylko po to, aby u potencjalnego klienta wywołać wrażenie, że sprzęt jest praktycznie jak nowy, dopiero co z półki sklepowej zdjęty.

Ani słowa o tym, że przez 25 lat sprzęt był użytkowany nie wiadomo jak przez nie wiadomo kogo. Najważniejsze, że w szafce stał. Za szybką.

Ty podobno elektronik jesteś, to może nam tutaj w dwóch słowach streścisz zalety płynące z trzymania wzmacniacza mocy w szafce za szybką.

Aż już doczekać się nie mogę, prosimy bardzo :)

Ty podobno elektronik jesteś, to może nam tutaj w dwóch słowach streścisz zalety płynące z trzymania wzmacniacza mocy w szafce za szybką.

Aż już doczekać się nie mogę, prosimy bardzo :)

Zalety? tylko taka ze jest jako tako zabezpieczony przed np dziecmi, ale oczywiscie temperatura pracy wzrasta, napewno w pewnym stopniu odbija sie to na ogolnej zywotnosci

A jak jest z zywotnoscia? przecietna zywotnosc kondensatora to ok 10.000 godzin przy maksymalnej dopuszczalnej temperaturze pracy

i do 50.000 godzin przy temperaturze 20 stopni, jaka temperatura panuje we wnetrzu wzmacniacza? z wlasnych obserwacji ok 40-50 stopni i dotyczy to oczywiscie radiatora, w odleglsoci 4cm od radiatora temp elementow jest nizsza o 10 stopni.

mozna wiec teoretycznie przyjac zywotnosc na poziomie 25.000 godzin, a jak to ma sie w praktyce? 3 lata pracy 24/dobe 365 dni w roku,

sluchajac natomiast kazdego dnia w roku muzyki po 3h dziennie to zywotnosc "skonczy" sie po 22 latach, oczywiscie te obliczenia to teoria, bo nie ma nigdzie chyba wykresu zywotnosci kondensatora w zaleznosci od temperatury, sa podane tylko zywotnosci dla max i 20 stopni, dane dotycza kondensatorów Hitano i Jamicon, Elny to wyzsza liga wiec i zapewne zywotnosc wieksza

Edytowane przez Bumpalump

oczywiscie te obliczenia to teoria

Oczywiście, bo w praktyce taki wzmacniacz jest raz włączony i stoi nie ruszany, ewentualnie głośniej ciszej czy źródło zmienić z pilota.

Czyli grzeje się w zasadzie bez przerwy, a jak dodatkowo stoi w szafce za szybką, to po 20 latach jego wartość użytkowa jest już tylko symboliczna :)

Oczywiście, bo w praktyce taki wzmacniacz jest raz włączony i stoi nie ruszany, ewentualnie głośniej ciszej czy źródło zmienić z pilota.

Czyli grzeje się w zasadzie bez przerwy, a jak dodatkowo stoi w szafce za szybką, to po 20 latach jego wartość użytkowa jest już tylko symboliczna :)

To zależy, ostatnio kazałem wymienić cztery małe roedersteiny EK 1000uF w Krellu KSA50 i okazało się że wszystkie dalej mierzyły ponad 1000uF, ESR tak samo w normie.

Fakt że ESy to co innego i japońskie kondy z tamtych lat, szczególnie te małe będą na 90% do wymiany.

Witam Kolegę od sądów ostatecznych, znaczy się Parantulla.

to strzelił focha i szybciutko zmienił temat. Ale wpis z ceną 3.000 dolarów został i o to przecież chodzi, kto tam będzie sprawdzał i dociekał.

Właściwie nie miałem już zabierać głosu, ale takie twierdzenie prosi się o komentaż.

Po pierwsze nie jestem ekspertem, z racji sporego zbioru mojej cenionej marki wstawiłem jakiegoś tam linka. Fakt, nie przeczytałem na szybko. Nie zmieniłem tematu, wyczerpująco dalej określiłem koszta. Jednak Kolega Parantulla z uporem

maniaka a właściwie jaśnie oświeconego guru od ocen wszelakich - znaczy się nijakich wybiórczo próbuje manipulować słowami, fragmentami cytatów a tak naprawdę cierpi na kilka dolegliwości. Pierwsza to jedynie umiejętność czytania. Tak czyta ale zrozumieć już nie potrafi co czyta. Częsty przypadek, niestety ciężko uleczyć. Trzeba włączyć myśłenie a to w tym przypadku boli. Dwa, ma szanowny kolega manię, nie będę Koledze robił psycho analizy, od tego są lekarze. Jednak proponuję odwiedzić jakiegoś, taka dobra rada z dobrego serca.

Trzy, jest Kolega zwykłym PROSTAKIEM - mam wytłumaczyć - proszę bardzo

więc przestań już pier**lić

właściwie bluzgasz nad wyraz często. Mnie wystarczy Twoją drogą myślenia - jeden bluzg - znaczy zawsze.

Teraz wrócę do opisanego przypadku Sansui. Niby jaki interes w nabijaniu już sprzedanego sprzętu?

Dwa, nie mam tego sprzętu i napisałem wyraźnie - nie mam zamiaru kupować, bo mam równie dobre rozwiązanie.

Trafa step up do wkładek MC. Jak również zauważyłem przejrzałeś gdzie pisuję i co mam. Jak tak, umknęło Twojej uwagi, że mam już pre i to legendy audio w Stanach. Thoebe marki GAS.

Na koniec,

ciepłym moczem olewam co tam sobie mamroczesz - Twoje słowa z poprzedniej strony. Tak reagujesz na wszystko co jest

nie tak jak TY uważasz. Bardzo mi Cię żal. Szczerze, masz ciężko w życiu.

Na koniec, też na poprzednich stronach w niedzielę bodaj napisałeś jak to nie masz co robić. Po raz wtóry mi Cię żal.

Widzisz , tak to już jest jak nie ma się z kim walczyć i rozejrzysz się wokół, okazuje się że jest pusto i smutno. Nie pomogę,

nawet nie chcę, nie widzę perspektyw. Oczywiście w zmianie czegokolwiek w Twoim postępowaniu. To musisz zrobić sam.

Odnośnie Twojej krucjaty, daleka droga przed Tobą i kręta...

Możesz się nie pocić i nie odpowiadać, jest mi to absolutnie obojętne. Musisz sporo popracować, zmienić słownictwo i nauczyć się czytania ze zrozumieniem. Wtedy możemy mówić o tym, że mówimy o tym samym. Jednak tylko możemy mówić, bo nie jesteś partnerem do dyskusji dla mnie. Ja tu bywam zwykle jak dokucza mi choroba i nie mogę zbytnio się ruszać. Tak po prawdzie, jak zdrowie dopisuję, podziwiam świat taki jaki jest i nie staram się go zmieniać a tylko zrozumieć.

Udanej krucjaty

Dla poprawy rozeznania w cenach na rynku Japońskim polecam świetny sklep. Niezłe ceny za wysyłkę, własny serwis, który przegląda sprzęt przed sprzedażą. Miłej lektury Kolego. Zawsze możesz zajrzeć do sold item, tam ceny z wielu, wielu lat wstecz. Wiem, to handlaże, trudno. Poznaj obóz przeciwnika. Masa marek, nawet takich jak Twoja, co byś tam nie miał w półce za szkłem z pierwszej ręki od Niemca w stanie mint sto lat nie grane.

http://www.hifido.co.jp/?lang=E&genre=1&keyword=&arrival=10&limit=10&price=0

Jan

Edytowane przez janvideo24

Fakt że ESy to co innego i japońskie kondy z tamtych lat, szczególnie te małe będą na 90% do wymiany.

Ile 20-25 letniego sprzetu naprawiles i w ilu z nich lacznie wymieniales kondy?

Ile 20-25 letniego sprzetu naprawiles i w ilu z nich lacznie wymieniales kondy?

Też się zapytuję :)

Parantulla.

Kurcze, przecież Twoja znajomość cen na rynku może dla mnie okazać się nadwyraz pomocna.

Licytuję taki gramiak http://auc.aleado.com/yahoo/lot?auctionID=q34509481

a tu taka jeszcze aukcja :http://auc.aleado.com/yahoo/lot?auctionID=t389008433

Może doradzisz co wybrać. Wiesz, zawsze bym zaoszczędził i nie dał się naciągnąć handlażom a jak by co to później drogo bym opchnął na All...ro.

Jan

Racjie ma Parantulla , wzmacniacz stoi w szafce i jest w ogóle niepodłączony ,odpinać wszystkie kable żeby go wyciągać z tej szafki i zrobić tak lipne zdjęcie ,niewierze w to i by mi się nie chciało , ,po za tym 20 lat w takiej szafce to chyba facet robił terarium dla legwana , wiadomo jak te wzmacniacze się grzeją , na pewno to ma jakiś wpływ na wszystkie podzespoły .Podejrzana sprawa.

Edytowane przez Klejson

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Nikt z Was jeszcze nie wpadł na to, że parantulli chodzi o to, żeby w tym wątku i jemu podobnych nie było konkretów tylko same kłótnie?

Jeżeli będziecie ciągle odpowiadać na posty parantulli, które są niczym innym tylko żonglowaniem tymi samymi wytartymi argumentami (no może poza szafką) oraz manipulacją cenami to pies z kulawą nogą tutaj nie zajrzy. No bo po co. Po raz n-setny przeczytać, że w 2008 było taniej a teraz jest drożej? Albo po raz n-setny przeczytać, że tutaj są sami 20-latkowie, którzy nie mają takiej wiedzy jak On?

Także albo zostawicie te posty w powietrzu bez odpowiedzi, albo posłusznie zrobicie to co On chce i rozwalicie ten wątek na własne życzenie.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

ciepłym moczem olewam co tam sobie mamroczesz - Twoje słowa z poprzedniej strony. Tak reagujesz na wszystko co jest

nie tak jak TY uważasz.

Tak reaguję, gdy koleś którego nick pierwszy raz na oczy widzę wita mnie słowami "jesteś kretyn parantulla"

po czym w przeciągu kilku sekund się okazuje, że właścicielem owego nicka (kilku innych też zapewne)

jest kolejny bazarowy handlarzyna wciskający rupiecie z wystawki w każdym możliwym miejscu tego forum.

Ale to ja nie umiem czytać ze zrozumieniem, okej idźmy dalej.

Co do preampa, od którego się zaczęła wymiana uprzejmości pomiędzy nami, gdybym tego linka nie sprawdził,

to nadal by tutaj widniała podana przez Ciebie wartość $3.000 jako obowiązująca cena na ten konkretny model.

$.3000 to niecałe 10.000zł po doliczeniu transportu i cła wyjdzie niewiele mniej niż to samo można kupić u handlarza na allegro

czyli wychodzi na to, że ci handlarze w gruncie rzeczy nie są tacy źli, a ten cały parantulla się burzy o nie wiadomo co.

Za tydzień czy miesiąc nikt już nie będzie pamiętał o czym była rozmowa i nikt nie będzie czytał o co się kłóciliśmy,

ale każdy kto kiedykolwiek w przyszłości wpisze symbol tego preampa w google zobaczy Twój wpis z ceną $3.000

i przyjmie to za pewnik, bez drążenia tematu i sprawdzania po ile w rzeczywistości te klocki chodzą.

Tak właśnie rodzą się mity i powstają legendy, ktoś tam coś tam gdzieś tam przeczyta, co nie przeczyta to sobie dopowie

i już mamy 30-letnie próchno w cenie 16.000zł chociaż realnie jest warte może 1/4 tego co jakiś szaleniec tam sobie woła.

Teraz powinienem napisać w moim stylu, że skoro taka jest wartość wpisów w wątkach klubowych specjalistów od danej marki,

to i całą resztę można sobie w buty wsadzić, a ceny np. Sansui spokojnie dzielić przez cztery i taka jest ich faktyczna wartość.

Ciekawe o ile bym się pomylił :)

Nikt z Was jeszcze nie wpadł na to, że parantulli chodzi o to, żeby w tym wątku i jemu podobnych nie było konkretów tylko same kłótnie?

Cóż za przebiegłość umysłu. Jak do tego doszedłeś drogi kolego?

Swoją drogą zabawne jak szybko wszystko się zmienia.

Przed chwilą wszystkim tu było bardzo wesoło i jeden przed drugiego wyskakiwał ze sprzętem trzymanym w szafce.

Teraz znowu się na mnie wściekają, gdy tylko się okazało, że trzymanie sprzętu w szafce, to niezbyt dobry pomysł,

a zwłaszcza chwalenie się tym w opisach do aukcji, nie wróży nic dobrego i może mieć skutek odwrotny od zamierzonego.

I to moja wina jest, że zamiast konkretów tylko same kłótnie. A które to są te konkrety? Przecież od 20 stron chodzi tylko o to,

żeby podważyć każde moje słowo, albo znaleźć choć jedno, uczepić się go jak rzep psiego ogona i męczyć do znudzenia,

a że efekty tych działań przeważnie są opłakane, co jeszcze większą wściekłość u wszystkich powoduje, to też moja wina jest.

Poza tym o jakich chcesz rozmawiać konkretach, kiedy 99% wpisów w tym wątku i jemu podobnych, to są bajki z mchu i paproci,

zakamuflowane oferty sprzedaży sprzętu, podbijanie jego wartości bądź reklamowanie różnych świadczonych prywatnie usług.

Ale OK możemy tak się umówić, że jeśli Ty lub którykolwiek z Was w przekonujący sposób mi wyjaśni

dlaczego Ty lub którykolwiek z Was może tutaj sobie pisać co mu tylko do łba strzeli, a ja nie mam prawa tego skomentować,

to masz moje słowo harcerza, że już nigdy w tym wątku się nie odezwę. Pasi? No dobra, to kto pierwszy zacznie?

wątek SONY-

lub którykolwiek z Was może tutaj sobie pisać co mu tylko do łba strzeli,,
nie-wątek Sony
a ja nie mam prawa tego skomentować,
masz prawo :) byle na temat-możemy polemizować. a wiec niech sie w TOBIE obudzi harcerz.pozdrawiam

gwoli ścisłości -wyjaśnienia-nie jestem handlarzem -nie posiadam kilku nicków na allegro ,na AS i innych portalach temu podobnych,powinno wystarczyć ,wiecej na priva -gdyby ktoś chciał poznać szczególy

Racjie ma Parantulla , wzmacniacz stoi w szafce i jest w ogóle niepodłączony ,odpinać wszystkie kable żeby go wyciągać z tej szafki i zrobić tak lipne zdjęcie ,niewierze w to i by mi się nie chciało , ,po za tym 20 lat w takiej szafce to chyba facet robił terarium dla legwana , wiadomo jak te wzmacniacze się grzeją , na pewno to ma jakiś wpływ na wszystkie podzespoły .Podejrzana sprawa.

Gdzie tam jest napisane ze 20 lat za szyba stal. Lubicie sobie dopowiadac zeby na wasze wyszlo.

?👈

Przecież zawsze można zadać pytanie sprzedającemu, a wy tu się kłócicie, że opis taki a nie inny.

Kilka lepszych fotek chyba też nie będzie problemem.

Półka szklana, szafka szklana, szyba szklana, litości...

Stan kolekcjonerski i brak najmniejszej ryski - czyli, żebym nawet nie wiem czego bym szukał ma być wizualnie perfekt, a nie ze śmietnika gdzie piesek siusia.

Facet sprzedaje coś raz na pół roku, ma 100% pozytywów, obecnie trzy aukcje na krzyż, to ja się pytam - o co kaman?

Że drogo?

Że najlepiej coby spuścił cenę o połowę, poprawił opis w kwieciste frazesy i jeszcze pewnie żeby przywiózł pod drzwi i dorzucił pół litra za udaną sprzedaż?

Przestańcie wreszcie ględzić, bo z wątku robi się jakaś popelina. Tak trudno napisać e-maila? Ktoś się z Was się wstydzi, czegoś obawia, nie ma odwagi?

Co prawda nie zamierzam kupić tego wzmaka, ale może ja Was wyręczę i zwyczajnie do gościa napiszę i utnę te durne domysły. Nie ma sprawy.

I mam nadzieję, że przeszukanie ebay to też żaden wysiłek.

http://www.ebay.de/i...=item259379b683

http://www.ebay.de/i...=item486c567648

http://www.ebay.de/i...=item3a908bb0c3

Jakoś nie widzę, żeby te właśnie wzmaki ktoś wystawiał za mniejsze pieniądze, a raczej większe bo 900 euro to prawie 4 koła, a nie 3, i to w Polsce.

I tylko mi nie piszcie, że polaczki-cwaniaczki specjalnie jadą do rajchu, żeby specjalnie stamtąd właśnie wysyłać DHL-em 30 kilogramowe pudła znowu do Polski, gdzie jacyś jelenie czytają to właśnie forum.

Edytowane przez konradskala
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.