Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

To zalezy od kolumn, na malych kolumnach wzmacniacz musi miec napompowany bas

Przy duzych kolumanch wzmacniacz moze byc neutralny lub miec nawet mniej basu

Oczywiscie wazna jest jeszcze wydajnosc, ale tej starym wzmacniaczom sonego nie brakuje

Zawsze grałem na dużych paczkach , mieszkam w domu i lubię czasami łupnąć więc monitory skreśliłem na starcie.Może nie właściwie ale jednak wolę podłogowe.

Otwórzcie pierwsze foto na aukcji i zwróćcie uwagę na trafo, były 770 z trafem bez ekranu?

http://allegro.pl/sony-ta-f770es-oryginal-i6723585973.html#thumb/1

haj-fajowo jest;)

Otwórzcie pierwsze foto na aukcji i zwróćcie uwagę na trafo, były 770 z trafem bez ekranu?

Oczywiscie ze nie bylo 770ES nigdy z trafem bez ekranu, pzoa tym brakuje blaszki z tylu wzmacniacza

Nie wiem, czy ja ślepy, czy co, ale na pokrętle Volume nie ma zielonej diody informującej o położeniu ów regulatora. No chyba, ze była wersja bez.

Nie wiem, czy ja ślepy, czy co, ale na pokrętle Volume nie ma zielonej diody informującej o położeniu ów regulatora. No chyba, ze była wersja bez.

Trafna uwaga, no to ladny Ulep sie trafił, ciekawe z ilu był składany ;p

Dioda na gałce jest, widać na ostatniej fotce ale w dużym powiększeniu, widać przy okazji jak styrana jest gałka.

No faktycznie jest, Volume na max'a rozkręcone ciężko było zauważyć:).

Zrobiłem ostatnio podsumowanie.

Z Sony ES nie dotknalem jeszcze tylko CDP-555ESD, TA-E77ESD, TA-F777ES i TA-F800ES

musze kiedys zrobic male podsumowanie. pamietam kiedys wpisy ludzi, ze 870 od 770 sie prawie nie rozni tak jak 808 od 707 i nie warto doplacac, dzis wiem jakie to byly bzdury

Zapraszam do Gdyni. Mam CDP-555ESD, TA-E77ESD, TA-F800ES i parę innych ;) Ja nie doświadczyłem dźwięku CDP-X7ESD, TA-N77ES, CDP-X779ES ale jestem cierpliwy. W piątek dotarła do mnie końcówka mocy TAN-5550 V-FET. Ma niestety uszkodzony jeden kanał - 4 tranzystory. Mimo to jestem chory na dźwięk V-FETa.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Drugi kanał sprawny. Gra przyzwoicie. Mimo, że z zewnątrz ma ślady używania, to w środku nawet kurz oryginalny. Nie grzebany. Nawet bezpieczniki ma oryginalne.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Pytanko takie mam, orientujecie się czy taki pilot obsłuży f770 es? Ktoś próbował?

http://allegro.pl/sony-uniwersalny-pilot-rm-vz320-7-urzadzen-fv-23-i6729784608.html

Edytowane przez manieq

haj-fajowo jest;)

Kolejny kwiatek na alledrogo "nie grzebany" trzecia fotka trafo.

http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-ta-f690es-i6733689851.html#thumb/3

Szkoda mi tych osób, które niczego nieświadome tego złoma licytują

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Szkoda mi tych osób, które niczego nieświadome tego złoma licytują

A mi szkoda będzie tego klienta co to kupi i przypadkiem przeczyta o tym co kupił tutaj.

Witam wszystkich serdecznie. Zarejestrowałem się w serwisie już jakiś czas temu ale nie miałem okazji jeszcze napisać żadnego posta. Zdecydowałem się zrobić to w dniu dzisiejszym. Chciałbym się podzielić pewną historią, która przydarzyła mi się w piątek 24 lutego.

Od pewnego czasu chciałem kupić sobie jakiś dobry odtwarzacz CD firmy SONY z serii ESD. Jakieś półtora tygodnia temu znalazłem na stronie ebay aukcję sprzedaży cd playera Sony CDP-338ESD, który zdecydowałem się zakupić. Wszystko poszło sprawnie, paczka ze sprzętem została wysłana z Niemiec w poniedziałek 20 lutego i przyszła do mnie 24 lutego w piątek. Koszty przesyłki były trochę wyższe niż zazwyczaj ale sprzedający chciał bardzo dobrze zabezpieczyć sprzęt. Paczka rzeczywiście była bardzo dobrze zapakowana, po odpakowaniu odtwarzacza zewnętrznie wyglądał super, żadnych oznak uszkodzenia obudowy z zewnątrz. Niestety po podłączeniu do prądu okazało się że cedek ma problem z otworzeniem szuflady (słychać było jak silnik próbuje coś zdziałać ale nic nie idzie). Odkręciłem górną pokrywę wysunąłem szufladę "ręcznie" ale ciągle wypadała z kółek zębatych. Nie było widać żadnych oznak jakiegokolwiek uszkodzenia części w środku. Jedynym dziwnym objawem było to że cały mechanizm lasera KSS 151A był osadzony wewnątrz pod dziwnym kątem. Nie zastanawiałem się nad tym bo nigdy jeszcze nie miałem do czynienia z tego typu mechanizmem. Dopiero po odkręceniu dolnej pokrywy i obejrzeniu filmu video na youtube z prezentacji wnętrza tego modelu okazało się, że cały mechanizm na którym znajduje się laser został "wgniecony do środka" do tego stopnia że zakleszczył się pomiędzy dwoma metalowymi "blokadami". Dodatkowo wyszło później, że kółko (szpindel) do napędzania płyty cd jest ułamane. Uważam, że te uszkodzenia wewnętrzne wyglądają bardzo podejrzanie. Sprawa została zgłoszona do firmy, która dostarczała paczkę dzięki pomocy sprzedającego. Mam pewne wątpliwości co do tej całej sytuacji. Paczka z zewnątrz nie nosi żadnych śladów uszkodzenia. Odtwarzacz z zewnątrz również jest cały. Chciałbym w związku z tym się zapytać czy takie uszkodzenia w ogóle są możliwe zakładając nawet że paczka była sponiewierana gdzieś po drodze. W załączeniu przesyłam kilka zdjęć z wnętrza.

Pozdrawiam Rafał.

DSC02941_zpswc4u5ohd.jpgDSC02952_zpsb5zncxxu.jpgDSC02954_zpsapgrbmzb.jpgDSC02958_zpsqnjkzmpx.jpgDSC02959_zpsvl8nfasm.jpgDSC02960_zps5qwgrsre.jpgDSC02965_zpseuamuzyp.jpg

Edytowane przez VanZant

Transport wypadl z prowadnic. (podnoszenie gora dol)

Nie wiem czy karetke przesuwales, ona ma blokade i powinna byc w krancowej pozycji, jesli jej nie otwierales to znaczy ze blokada tez zostala uszkodzona

Ulamany talerzyk spindle

Uszkodzenia sa faktycznie podejrzane, musialoby nastapic bezposrednie uderzenie odtwarzaczem o twarda powierzchnie, ale tez nie ejstem ekspertem od takich wypadkow.

Walcz o odszkodowanie, a odtwarzacz da sie zrobic, to co zostalo widocznie uszkodzone, ale istnieje jeszcze ryzyko uszkodzenia np cewek w bloku optycznym.

Dzięki za odpowiedź. Karetkę przesuwałem ręcznie ale blokada nie jest połamana. Czekam w tej chwili na rozpatrzenie reklamacji.Jeżeli się uda no to w sumie nie byłoby tak najgorzej, chyba, że trzeba będzie odesłać odtwarzacz żeby wypłacili odszkodowanie. Co do ułamanego talerzyka spindle, podejrzewam że jest to do naprawienia tylko do końca nie wiem jak się ewentualnie do tego zabrać. Myślałem żeby spróbować wkleić go na klej, ale jaką mam pewność, że talerzyk będzie się prawidłowo obracać względem osi silnika i nie będzie płyta obcierać podczas odtwarzania. Zamiennika tego elementu chyba raczej nie dostanę.

Ciekawe jak wygląda sprawa cła, podatków itp przy wysyłce tak jak tutaj dla przykładu z Australii. Ciekawe jak wyglądają opłaty przy wysyłce z shengen.

jeżeli sprzedający jest z Unii Europejskiej to nie płacisz cła. Nie mylić z Schengen, to co innego. Na przykład UK czy Rumunia są w EU ale nie w Schengen i nie zapłacisz cła od wartości towaru sprowadzanego z tych krajów ale musisz mieć paszport przekraczając granicę. Dla odmiany, w przypadku Szwajcarii nie należącej do EU ale ratyfikującej układ z Schengen - tu wjedziesz na dowód ale zakupy musisz oclić

I jeszcze jedno, do cła wlicza się również koszt transportu a nie tylko sam koszt towaru.

Inne kwestia, że jeżeli dogadasz się ze sprzedawcą może on wystawić rachunek na dowolną kwotę. Na przykład na 149Eur co jest poniżej 150eur limitu na wwóz towarów bez cła.

Witam wszystkich, mam pytanie o tuner sony st-s505es. Czy tuner ma sterownie pilotem IR? W instrukcji serwisowej sony nic o tym nie ma. Na tym forum kilka osób pisało o takiej możliwości, ale nigdzie nie mogę znaleźć jaki model pilota obsługuje ten tuner.Może ktoś z forumowiczów ma takie informacje, byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam Jas

Znaleziony w piwnicy, tylko dwie kształtki styropianowe.

oddam za darmo jeżeli ktoś chce (oczywiście nie pokrywam kosztów wysyłki). Za tydzień wyrzucam na śmieci.

post-20550-0-62193800-1489171834_thumb.jpg

post-20550-0-69590500-1489171848_thumb.jpg

Witam.

Ja od jutra stanę się użytkownikiem wzmacniacza 570es,który zastąpi Pioneera A-676-myślę że zagra podobnie a będzie współpracował z Cd-X229es i monitorkami tannoy mercury m2 ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.