Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też tak miałem i inne też więc jest wszystko w porządku. Też mnie zastanawiała ta sprawa ale widocznie musieli sie pomylić z nadrukiem na tranach albo w opisach tego wzmaka ale wszystko jest ok.

Panowie, czy istnieje jakaś alternatywa pilota do Sony TA-E2000ESD ? Głównie zależy mi na załączaniu urządzenia i regulacji głośności, ew. selektorze źródeł...

Edytowane przez dolphin123

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Kup sobie uniwersalnego pilota Logitech`a, możesz wtedy zaprogramować każdy przycisk, a sam producent ma pokaźną bazę kodów pilotów różnych producentów.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam.

Mam pytanie chcę kupić sobie wzmacniacz i zastanawiam się który by kupić 707/808es czy 5/50es cena nie gra roli poniewarz w końcu mogę sobie pozwolić na taki zakup. Dodam że będzie to grało w 10mk2 a jako cd też będzie to sony tylko zależy też z jakiej lini kupię wzmak .Aha zakupy z allegro.

POZDRO Marcin

Skoro cena nie gra roli to kup sobie wszystkie trzy i sam sprawdz który bedzie dla Ciebie najlepszy. Jeśli chodzi o allegro to ciężko kupić w dobrym stanie 707 o 808 już nie wspomne czekaj poluj może coś znajdziesz. Osobiście preferował bym pre + power. Powodzenia

TA-F777ES i tyle w temacie :o)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

TA-F777ES i tyle w temacie :o)

Tego modelu akurat nie słuchałem, ale po przesłuchaniu nowszych serii śmiem twierdzić, że integry sony ES są średnio udane pod kątem brzmienia.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Zatem wybór padł na integrę Sony Ta-F808ES. Kupiłem ta :http://allegro.pl/sony-ta-f808es-najlepsza-integra-sony-es-stan-i2896800131.html Ponoć nie grzebany nie naprawiany w dobrym stanie.Myślę że będe zadowolony.POZDRAWIAM Marcin

O ja pier.... mam nadzieje że nie dałeś więcej niż 2000-2500....

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

777es jeśli mnie pamięć nie myli był robiony tylko na rynek japoński na 110volt. inna sprawa to taka że niewiele informacji jest na jego temat juz nie wspominając o jakiej kolwiek aukcji na globie. No troszke kolego przepłaciłeś. Podzielam zdanie że integry sonego w porównaniu do dzielonych zestawów wymiękają. Są dobre ale dzielone lepsze. A czy ktoś sie orientuje czy amplituner Sonego STR-GX10ES Był robiony na europe na 230v? czy tylko na stany zjednoczone? Wygląda ciekawie i czasem go poszukuje jak sobie o nim przypomne. Widuje czasem STR-GX5ES ale to jest nieporównywalne do 10es.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Powiem krótko. Przepłaciłeś niesamowicie.

Byla gadka o tej aukcji 2 strony wczesniej. Cena przegieta. Ja bym max za to dal 2tys, a moze i nie.

?👈

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Zacznę z grubej rury bo widzę że te forum na psy schodzi i to nie samo wicie albo sa tutaj sami najmądrzejsi kolesie.

To ile dałem to jest moja sprawa i nie powinno to nikogo interesować. Zawsze chciałem mieć najwyższy model, Sony gościł u mnie od małego.Co prawda były to zawsze niższej ligi klocki ale były. Padło też na najwyższy model dlatego iz miałem zamiar kupić nowego denona 1510ae ale pomyślałem sobie ze za tą cene mogę mieć lepiej brzmiący model i konkretnie zbudowany a nie jakieś licho!!! Pre+Końcówkę też chciałem ale po co mi takie monstrum do tak małego pokoju. Tego też w najbliższym czasie nie wykorzystam mocowo. Zależało mi na jak najlepszych podzespołach, na jak najlepszej jakości. PO PROSTU CHCIAŁEM GO MIEĆ!!!Fajnie jest komuś ubliżać??? Prosiłem was wcześniej o pomoc fajnie byłoby gdyby ktoś napisał że tan gra tak a tamten tak. Ale nie trzeba było od razu po kimś pojechać. A kolega rafał735r piszesz na temat sprzętu a sam ma prawie najwyższe modele nie pamiętam teraz jakiej firmy bo trochę ich miał a kolumny beznadziejne.SołtysAudio gdybym chciał to bym kupił i nie prosiłbym was o to tylko sam bym sobie porównał.Dla mnie nie liczy się to ile dałem tylko to że to mam. Przecież pieniądze szczęścia nie dają???

Co do przegięć cenowych to jest dopiero rodzynekhttp://allegro.pl/sony-dsr-tuner-dar1000es-super-stan-i2928165801.html a co do wzmaka 808 cena wysoka jak na nasze warunki ale widać tendencje wzrostowe tych wzmaków u zachodnich sąsiadów więc tam nie byłby przepłacony

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Mi chodzi o jeszcze inny wzmacniacz :-) Nie FA777 ale F777, ten:

a.jpg

Kup sobie uniwersalnego pilota Logitech`a, możesz wtedy zaprogramować każdy przycisk, a sam producent ma pokaźną bazę kodów pilotów różnych producentów.

Który wystarczy do sterowania 2000ESD i TV (bravia sony)? W sieci jest kilka uniwersalnych, zaczynających się od 48zl w górę.. Edytowane przez dolphin123

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

A kolega rafał735r piszesz na temat sprzętu a sam ma prawie najwyższe modele nie pamiętam teraz jakiej firmy bo trochę ich miał a kolumny beznadziejne.

Stivi nie rozsmieszaj mnie.

?👈

Zacznę z grubej rury bo widzę że te forum na psy schodzi i to nie samo wicie albo sa tutaj sami najmądrzejsi kolesie.

To ile dałem to jest moja sprawa i nie powinno to nikogo interesować. Zawsze chciałem mieć najwyższy model, Sony gościł u mnie od małego.Co prawda były to zawsze niższej ligi klocki ale były. Padło też na najwyższy model dlatego iz miałem zamiar kupić nowego denona 1510ae ale pomyślałem sobie ze za tą cene mogę mieć lepiej brzmiący model i konkretnie zbudowany a nie jakieś licho!!! Pre+Końcówkę też chciałem ale po co mi takie monstrum do tak małego pokoju. Tego też w najbliższym czasie nie wykorzystam mocowo. Zależało mi na jak najlepszych podzespołach, na jak najlepszej jakości. PO PROSTU CHCIAŁEM GO MIEĆ!!!Fajnie jest komuś ubliżać??? Prosiłem was wcześniej o pomoc fajnie byłoby gdyby ktoś napisał że tan gra tak a tamten tak. Ale nie trzeba było od razu po kimś pojechać. A kolega rafał735r piszesz na temat sprzętu a sam ma prawie najwyższe modele nie pamiętam teraz jakiej firmy bo trochę ich miał a kolumny beznadziejne.SołtysAudio gdybym chciał to bym kupił i nie prosiłbym was o to tylko sam bym sobie porównał.Dla mnie nie liczy się to ile dałem tylko to że to mam. Przecież pieniądze szczęścia nie dają???

W pełni się z Tobą zgodzę. To tylko i wyłącznie Twoja sprawa ile dałeś za dany sprzęt. Ja również wychodzę z tego założenia. Sam zakupiłem TA-FA777ES za 5kzł, SCD-777ES za 6kzł, Technicsa komplet 3000 za 12kzł. I zapłaciłem tyle bo po prostu chciałem mieć ten sprzęt. Druga sprawa, w przyszłości nie będę miał problemu by go sprzedać, ba nawet niewiele na nim stracę bo tych klocków jest coraz mniej a kolekcjonerzy ich poszukują. Faktem jest, że trzeba uważać na naciągaczy, którzy żerują na takich osobach i kupować z pewnego źródła. Ja takowe mam więc jestem pewien, że moje klocki nie były grzebane i były używane w sposób do tego przeznaczony.

Pozdr.

Który wystarczy do sterowania 2000ESD i TV (bravia sony)? W sieci jest kilka uniwersalnych, zaczynających się od 48zl w górę..

Bez oporów :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Stivi nie rozsmieszaj mnie.

W pełni się z Tobą zgodzę. To tylko i wyłącznie Twoja sprawa ile dałeś za dany sprzęt. Ja również wychodzę z tego założenia. Sam zakupiłem TA-FA777ES za 5kzł, SCD-777ES za 6kzł, Technicsa komplet 3000 za 12kzł. I zapłaciłem tyle bo po prostu chciałem mieć ten sprzęt. Druga sprawa, w przyszłości nie będę miał problemu by go sprzedać, ba nawet niewiele na nim stracę bo tych klocków jest coraz mniej a kolekcjonerzy ich poszukują. Faktem jest, że trzeba uważać na naciągaczy, którzy żerują na takich osobach i kupować z pewnego źródła. Ja takowe mam więc jestem pewien, że moje klocki nie były grzebane i były używane w sposób do tego przeznaczony.

Pozdr.

Chociaż jedna osoba po mojej stronie. Jest w tym dużo racji.

Śmieszy mnie takie pisanie ze maks jest wart tyle i tyle jak kogoś nie stać to nich nie kupuje nikt mu nie każe, wtedy te durne pisanie niech zachowa dla siebie. Tyle mam do powiedzenia na ten temat. Koniec tematu.

A co może Magnaty to audiofilskie kolumny??? To marka marketowa i tyle. Czy w media lub saturnie znajdziemy B&W Focala i inne porządne firmy??? no nie!!!

A co może Magnaty to audiofilskie kolumny??? To marka marketowa i tyle. Czy w media lub saturnie znajdziemy B&W Focala i inne porządne firmy??? no nie!!!

Nie marka czyni z kolumn to czy sa audiofilskie czy nie lecz dzwiek i to jak potrafia zagrać. Zresztą osobiście uważam, że nie ma takiego pojęcia jak kolumny audiofilskie ale każdy może uważać inaczej. Chcieliśmy pomóc w doborze wzmacniacza i nie dziw się nikomu że mówi że drogo dałeś bo ludzie tutaj znają ten sprzęt od podszewki i wiedzą dobrze ile jest wart skoro nie chcesz opini następnym razem się nie pytaj i bedzie po problemie bo pisząc, że "drogo dałeś" czy "przepłaciłeś" nikt nie chciał cię w żaden sposób urazić jedynie co to pomóc. Jak dla mnie mogłeś dać i 10000zł za niego ważne żeby Ci się podobał i żeby grał jak najdłużej swoją drogą gratuluje udanego wzmaka.

post-23983-0-69056200-1357571205_thumb.jpg a ten wzmak

Photoshop albo ktos przerobil nizszy model i nazwal go sobie 777es, to na 100% nie jest oryginalny wzmak Sony. Zdjec innych praktycznie nie ma a to co jest, jest z Chin.

Nawet czcionka 777ES sie nie zgadza

+To jest F333ESX:

ta-f333esx-h.jpg

Edytowane przez czolgista778

post-23983-0-69056200-1357571205_thumb.jpg a ten wzmak

Nigdy nie było takiego wzmaka, a nawet jak by był, to F777ES zjada go na śniadanie.

Edytowane przez neomammut

Jest kilka słów na temat tego wzmaka na forum niemieckim miłośników es to istnieje czy nie a jeśli istnieje to skąd wiadomo że zjada go na śniadanie oto link http://www.hifi-forum.de/viewthread-84-10006-179.html

Był tylko TA-F333ESX i był on w kolorze czarnym. Nie było go w wersji szampańskiej i był dostępny tylko na rynek japoński. Zwróć uwagę na tabliczkę, która jest biała. Sony nigdy nie stosował takiego koloru, czcionka też jest inna, ułożenie napisów oraz brak niektórych znaczków.

Ogólnie rzecz biorąc to co znalazłem:

222ESX

222ESR

222ESA

222ESJ

303ESD

333ESX

333ESX-2

333ESR

333ESG

333ESL

333ESA

333ESJ

505ESD

555ESX

555ESX-2

555ESR

555ESG

555ESL

555ESA

555ESJ

777ESR

777ES

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.