Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze,On ma misję.

Po drugie prawie zawsze podaje konkretne przykłady wałków i ich wykonawców.

Po trzecie z punktu widzenia początkującego jak ja,taki "glos rozsądku" nie jest zły.

Szukając po środku, pomiędzy parantulla a pasjonatami,można wyrobić sobie logiczny obraz sytuacji.

Pozdrawiam

Marcin

Szukając po środku, pomiędzy parantulla a pasjonatami - Bumpalump ,można wyrobić sobie logiczny obraz sytuacji. popieram , niech krucjata prawdy toczy się dalej !

Edytowane przez Klejson

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Co do procederu windowania cen przez handlarzy przyznaje racje, czesto sie to zdarza, chociaz czasem miłośnik lub fan marki zaakceptuje wysoka cene i kupic uzradzenie jesli bedzie w stanie idealnym ale to jest akurat logiczne, bo jesli komus nie pasuje charakter grania to nie zapalci nawet 700zl za niego i nie bedzie sie zmuszal do sluchania na nim muzyki

Natomiast jesli chodzi o smietniki, to dalej bede podtrzymywal ze mozna ocenic stan urzadzenia przed zakupem

Ale ilu jest takich handlarzy na Allegro, ja widze moze 2-3 ktorych ceny sa z kosmosu. Reszta jest w normalmych takich samych cenach od lat. Trafiaja sie tez prywatne osoby, ktore wycenia swoj sprzet wysoko. Ich wola. Ich wola.

?👈

Bumpalump zwróć uwagę, ze targetem dla cwaniaczkow nie jest uświadomiony pasjonat,tylko początkujący jeleń. Jeden,czy drugi stasio,po przeczytaniu Twoich recenzji na temat ES,jest podjarany i tyle.Myślisz że przyjdzie mu na myśl, sprawdzać zdjęcia,czy tranzystory końcówki są oryginalne? Zresztą trzeba by wiedzieć jakie były oryginalne.Ja osobiście nie mam takiej wiedzy,i powtazam,kubelek zimnej wody na głowę, w postaci parantulli,nie jest zły.

Pozdrawiam

Marcin

Ty Rafał, widzę nie kumasz parantulli.Nie o to chodzi,że ceny trzech gości są z kosmosu,ale o to że te niby "normalne" ceny są i tak 2x wyższe niż siedem lat temu.

Pozdrawiam

Marcin

Edytowane przez Marcin_75

Bumpalump zwróć uwagę, ze targetem dla cwaniaczkow nie jest uświadomiony pasjonat,tylko początkujący jeleń. Jeden,czy drugi stasio,po przeczytaniu Twoich recenzji na temat ES,jest podjarany i tyle.Myślisz że przyjdzie mu na myśl, sprawdzać zdjęcia,czy tranzystory końcówki są oryginalne? Zresztą trzeba by wiedzieć jakie były oryginalne.Ja osobiście nie mam takiej wiedzy,i powtazam,kubelek zimnej wody na głowę, w postaci parantulli,nie jest zły.

Zgadzam sie, ale z drugiej strony pomysl tez ze poczatkujacy nie kupuje 770ES ;p

A kupuajc piec za 1500 czy wiecej to wypada doglebnie zbadac temat

Czesto ludzie do mnie pisza co sadze o tym czy o tym wzmacniaczu na aukcjach, zawsze pisze im aby wyciagneli zdjecia od spzredajacego i na tej podstawie przynajmniej ocenie oryginalnsoc

ceny są i tak 2x wyższe niż siedem lat temu.

Kiedys jak i dzis byli cwaniaki

Ty Rafał, widzę nie kumasz parantulli.Nie o to chodzi,że ceny trzech gości są z kosmosu,ale o to że te niby "normalne" ceny są i tak 2x wyższe niż siedem lat temu.

Pozdrawiam

Marcin

Juz sie spieralem z nim o to. Kategorycznie twierdzil ze np normlana cena Marantza PM-80 wynosila 400zł, gdzie studiujac archiwum wychodzi ze cena jest do dzis taka sama czyli okolo 700-800zł. No, ale wystaczy ze przez 5 lat pojawily sie 3 sztuki w cenie 400-600zl i juz wedlug paratulli dzisiejsze 800zl to jest za duzo. Bo tu nowe stoja, sto razy lepsze, a jeszcze niedawno byly po 400zl takie same, a dzis durnie 800zl wolaja. To jest walka z wiatrakami, dlatego ja to czytam i sie tylko moge smiac i jednoczesnie wspolczuc.

Parantula opiera swoje teorie na przykladzie 3 urzadzen. Moge je nawet wymienic. Denon PMA-1560, Pioneer PD-75 i Sony 770ES. Widziales zeby kiedykolwiek wymienial cos innego? Ciagle odwolusie sie do discomaniaka i jego PMA-1560 i 770ES. Ich ceny zostaly wywindowane, a teraz probuje przypisac ta chora teorie wszystkiemu co dzis stoi na Allegro. Zeby bylo smiesznej parantulka na forum audiostereo nie pisze o sprzecie audio (bo to ceny wywinduje, on tylko ma koncowke rotela, ktora zjada wiele starych zlomow po 2tys zlotych, ale nie napisze jaka). To ja sie pytam po ch... ten czlowiek tu siedzi, na tym forum? Rownie dobrze, moglo by to byc forum piekarskie albo o zółtym serze. Bo jezeli dla niego czlowiek, ktory napisze cos pochlebnego o urzadzeniu X i podejmie jakakolwiek dyskusje jest odrazu w jego oczach naganiaczem na stare rumple to czas najwyzszy sie leczyc. Zgrywa wielkiego obronce "młodych i naiwnych" i tym samym powoduje ze poprostu nic sie nawet nie chce pisać. Oczywiscie zaraz wpadnie ze swoim wyświechtanym - "A ty te Denony chwalisz i sprzedajesz" I taka gadka z typem.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Tak Rafał. I dlatego on nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem.Ale prowokuje do myślenia, i sprawdzenia samemu.I to jest myślę cel jego krucjaty.Ludzie myslcie, to nie boli.

Bumpalump i to co piszesz,jest dla mnie dobre ze strony pasjonatów. Zawsze można do was napisać, wysłać zdjęcia,spytac,i uzyskać w miarę sensowną odpowiedź.

I dlatego twierdzę, że wasza wypadkowa,jest pomocna dla stasiow jak ja.

Pozdrawiam

Marcin

To prawda. Polowanie na jeleni trwa - pisałem o tym w innym wątku. Nie tylko w Sony ES jest duże zróżnicowanie cen. Przeglądając aukcje można trafić wzmacniacz i za 1200zł i za 2400zł. Do wyboru do koloru. Pisałem też, że stan urządzenia decyduje o jego wartości, cena ceną, ale najważniejsze czy ktoś to KUPUJE. Ja zaraz powystawiam wszystkie swoje sprzęty za 3 koła sztuka i co z tego?

Z ciekawości dzisiaj sprawdziłem ceny kilkunastu klocków i kolumn, które kiedyś miałem. Takie co 10 lat temu gdzieś tam poszły, i takie co 5 lat temu sprzedałem i te co mam teraz. Sprawdziłem też forumowe kluby i nie znalazłem jakiś konkretnych listów pochwalnych posiadanych przeze mnie modeli. Jednak co zauważyłem te sprzęty wcale nie potaniały, a wręcz przeciwnie. Średnio o 30%. Bez naganiania, naciągania i siania fermentu.

Niedawno kupiłem za grosze (trochę dla jaj) taki amplituner http://archiwumallegro.pl/telefunken_rr_200_silver_2x90w_polecam-136261394.html oraz wzmacniacz RA200.

Gra super. Za pięć lat zarobie 500%.

Po drugie - jestem na etapie, że coś się jednak orientuję w temacie. Oferty z zawyżoną ceną zwyczajnie przewijam kółkiem myszki. Kumającym temat radzę to samo - zamiast klepać kolejne strony i toczyć bezsensowne dyskusje typu ten sprzedaje za tyle, a tamten wystawił trzy razy drożej. Nie sobie wystawia, powodzenia!

Edytowane przez konradskala

Bingo Konrad.Kumającym.Ja wypowiadam się ze strony kumających inaczej.Jeżeli ktoś nie chce wtopic kasy,to musi myśleć. I różne wpisy mogą stymulować mózg. Pomimo różnych kiepskich opinii,ja wynosze z AS.kupe wiedzy.Odpowiedzi co kupić do x-tys ,czy podobne,trzeba czytać między wierszami.Problem jest tylko z ludźmi, którzy oczekują gotowych odpowiedzi/instrukcji,co kupić, za ile,i gdzie.Oni są narażeni na przekręty. Ale azaliz jestem stróżem brata mego?Wpisy parantulli przynoszą korzyść może 5% nowych użytkowników, ale korzyść przynoszą

Pozdrawiam

Marcin

poprostu nic sie nawet nie chce pisać

Tak się nie chce pisać, że aż dziesięć linijek naskrobałeś jaki to ten parantulla jest j**nięty, a Ty kryształowo czysty.

Nie chcesz, nie czytaj, czy ktoś Ci pistolet do łba przystawia i każe to czytać? Tym bardziej pisać? Pilnuj interesów lepiej.

Dziwnym trafem pojawiasz się zawsze i wszędzie tam, gdzie tylko ktoś napisze Denon. Zwykły przypadek zapewne i zbieg okoliczności.

Twój wątek "Nasze aukcje na ebay i allegro" w którym najwięcej jest linków do Twoich ogłoszeń, to też k**wa tylko taki tam przypadek.

Co do Marantza, którego przykład podałeś, to co, nie miałem racji? Nie kosztuje dwa razy tyle co parę lat temu?

Oczywiście że kosztuje i obaj wiemy dlaczego tyle kosztuje, więc nie pitol drogi kolego smutków, że "ledwie kilka po 400 poszło"

skoro również obaj wiemy, że archiwum allegro daje tylko jakiś tam ogląd sytuacji i po pierwsze nie wyświetla aukcji sprzed 2006r,

a po drugie to co tam można znaleźć, to jest może jakieś 1,5% wszystkich zakończonych aukcji danego modelu z ostatnich 6-8 lat.

Parantula opiera swoje teorie na przykladzie 3 urzadzen. Moge je nawet wymienic. Denon PMA-1560, Pioneer PD-75 i Sony 770ES.

Trzech urządzeń, których błyskotliwa kariera w jaskrawy i dobitny sposób pokazuje jak to się odbywa.

Gdybym nie miał nic lepszego do roboty, to bez problemu mógłbym podać kolejne 3 albo 33 tylko po co?

Dla Ciebie to i tak nie ma żadnego znaczenia, a mi się nie chce na to marnować całego popołudnia,

żeby na koniec przeczytać "no i co to za przykłady jak ledwie trzy sztuki za tyle poszły weź się jebnij parantulla"

Zeby bylo smiesznej parantulka na forum audiostereo nie pisze o sprzecie audio (bo to ceny wywinduje, on tylko ma koncowke rotela, ktora zjada wiele starych zlomow po 2tys zlotych, ale nie napisze jaka). To ja sie pytam po ch... ten czlowiek tu siedzi, na tym forum?

Nie piszę o żadnym sprzęcie, dopóki ten sprzęt u mnie stoi. Między innymi właśnie dlatego,

żeby nigdy nikt mi nie mógł wywlec uprawiania kryptoreklamy gratów przed ich opchnięciem.

Bardzo mi przykro, że zmarnowałeś pewnie cały tydzień (zresztą nie tylko Ty, bo przed Tobą też już próbowali) na to,

żeby wśród kilku tysięcy moich wpisów znaleźć ten jeden jedyny... No niestety, przezornie o to zadbałem, sorry.

dla niego czlowiek, ktory napisze cos pochlebnego o urzadzeniu X i podejmie jakakolwiek dyskusje jest odrazu w jego oczach naganiaczem na stare rumple

Ojojoj bidulku, jak zwykle nie wiesz o co i o kogo chodzi...

Zarejestrowanych użytkowników na tym forum jest pi razy drzwi jakieś kilkadziesiąt parę tysięcy sztuk.

Jak zapewne zauważyłeś przypierdalam się tylko do kilku. Tak bez powodu mi odjebało i akurat na nich się uwziąłem.

Oczywiscie zaraz wpadnie ze swoim wyświechtanym - "A ty te Denony chwalisz i sprzedajesz" I taka gadka z typem.

A to tylko ja Ci te Denony wypominam, prawda? Od nikogo innego na tym forum jeszcze tego nie słyszałeś?

Z ciekawości dzisiaj sprawdziłem ceny kilkunastu klocków i kolumn, które kiedyś miałem. Takie co 10 lat temu gdzieś tam poszły, i takie co 5 lat temu sprzedałem i te co mam teraz. Sprawdziłem też forumowe kluby i nie znalazłem jakiś konkretnych listów pochwalnych posiadanych przeze mnie modeli. Jednak co zauważyłem te sprzęty wcale nie potaniały, a wręcz przeciwnie. Średnio o 30%. Bez naganiania, naciągania i siania fermentu.

Czy aby na pewno bez?

Wcześniej już o tym wspominałem, że jak jeden czy dwa topowe modele danego producenta ciągną w górę całą resztę,

tak przy okazji odbija się to na postrzeganiu starych urządzeń w ogóle, niekoniecznie jakiejś konkretnej marki.

Tym bardziej, że od ładnych paru lat tłucze się do łbów hasła w stylu "kiedyś to się robiło sprzęty, nie takie gówno jak dzisiaj"

albo "dawniej sprzęt projektowali inżynierowie, a dzisiaj księgowi" i to działa na wyobraźnię, nieważne co, byle było stare.

W opisie do aukcji jeszcze tylko standardowa formułka "wtajemniczeni wiedzą co ten sprzęt potrafi" i już klient jest ugotowany.

Kupuje, dziękuje w rączki całuje i o nic nie pyta, cały szczęśliwy, że też będzie wtajemniczony i ostatnie co mu może przyjść do głowy,

to marnowanie czasu na szukanie i sprawdzanie ile ten konkretny sprzęt może być warty. A nawet gdyby, nawet gdyby mu przyszło

i by znalazł stare aukcje z ceną niższą o te 30%, to myślisz że by się tym przejął? Jeszcze bardziej by się ucieszył,

bo jak drożeje, to zapewne nie bez powodu i nie ma na co czekać, tylko trzeba łapać okazję póki jeszcze stoi.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie piszę o żadnym sprzęcie, dopóki ten sprzęt u mnie stoi. Między innymi właśnie dlatego,

żeby nigdy nikt mi nie mógł wywlec uprawiania kryptoreklamy gratów przed ich opchnięciem.

Akurat na forum jest tylko jeden taki typek co wszedzie spiski widzi.

Nie rozumiem twoich zali ze pojawiam sie tam gdzie o denonach mowa. A gdzie mam sie pojawiac? Gdzie mowa o Krelach? Gdzie nigdy zadnego nie mialem? Myslisz troche? Twoje chrzanienie po raz kolejny udowadnia ze ty poprostu chory jestes.

Nigdy niczego nie zachwalalem po to zeby sobie jakies zyski nakrecic. Albo jakies urzadzenie jest dobre, albo nie. Gdy pol roku temu sprzedawalem 707es krytykowalem go w tym temacie w tym samym czasie gdy stal na alegro i mialem w d... czy czyta to jakis niedoszly nabywca. Idac twoim tokiem rozumowania wszyscy ktory zachwycaja sie jakims nowo nabytym klockiem to poprostu chamota ktora robi sobie grunt pod sprzedaz w przyszlosci i slucha tego urzadzenia rok czy dwa tylko po to zeby sobie dwie stowy przyciac. Seek.

Edytowane przez rafal735r

?👈

To

Sam takim zlomem handlujesz przeciez

Hahaha!!!!! Byś chciał taki złom widzieć na oczy.

Nie sztuka jest kupić gówno u frajera I sprzedać to za 200%, ale sztuka jest kupić sprzęt idealny za pół ceny albo i lepiej i wtedy sprzedać.

Jakbym chciał sprzedawać gówna to bym takich na pęczek miał. Sprzedaje góra 1 sprzęt w przeciągu miesiąca dwóch. Jeżeli jestem handlarzem to pozdro600 i do sklepu po nowe czas zasuwac.

Co do C316 - kupiony za bezcen, brzmienie ideał dla mnie, ale mocy za mało, wiec buch na allegro i poszukiwania tego samego brzmienia tylko z mocą i tak kupiłem c372. Zresztą k**wa po co się tłumaczyć? Zamiast walić puste kilometry na odsłuch kupuje to co tanie a wartość rynkowa wyższa, gram a potem sprzedaje jak nie widzę przyszłości z tym sprzętem.

Edytowane przez jarek5127

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Miałem już 707es 770es x707es sw2 x555es etc i co nadal nie masz nad czym wzdychac? Nie bądź śmieszny bo już ponad rok kupujesz wzmacniacz a jak się trafi to "le kurde nie zdarzyłem kupić"

Nie wiem k**wa czy masz nad czym wzdychac czy nie, ty również nie masz nic nadczym mógłbym wzdychac i co? I nic k**wa bo każdy ma to co mu pasuje. I jak kowalski będzie chciał diore to kupi diore i będzie miaŁ w dupie nawet Vincenta.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

kupie kiedy bedzie na to czas i pieniądze, poki co remont mieszkania byl waznienszy

to ze chwale sony nie znaczy ze wzdycham nad nimi bo to nie jest accuphase czy krell

Wcześniej już o tym wspominałem, że jak jeden czy dwa topowe modele danego producenta ciągną w górę całą resztę,

tak przy okazji odbija się to na postrzeganiu starych urządzeń w ogóle, niekoniecznie jakiejś konkretnej marki.

Tym bardziej, że od ładnych paru lat tłucze się do łbów hasła w stylu "kiedyś to się robiło sprzęty, nie takie gówno jak dzisiaj"

albo "dawniej sprzęt projektowali inżynierowie, a dzisiaj księgowi" i to działa na wyobraźnię, nieważne co, byle było stare.

W opisie do aukcji jeszcze tylko standardowa formułka "wtajemniczeni wiedzą co ten sprzęt potrafi" i już klient jest ugotowany.

Kupuje, dziękuje w rączki całuje i o nic nie pyta, cały szczęśliwy, że też będzie wtajemniczony i ostatnie co mu może przyjść do głowy,

to marnowanie czasu na szukanie i sprawdzanie ile ten konkretny sprzęt może być warty. A nawet gdyby, nawet gdyby mu przyszło

i by znalazł stare aukcje z ceną niższą o te 30%, to myślisz że by się tym przejął? Jeszcze bardziej by się ucieszył,

bo jak drożeje, to zapewne nie bez powodu i nie ma na co czekać, tylko trzeba łapać okazję póki jeszcze stoi.

Zawsze tak było. Topowe modele musiały powstawać, aby podbudować i utwierdzić prestiż firmy. Jesteśmy w temacie Sony - proszę bardzo. Firma, która oprócz interesującego nasz sprzętu audio, produkuje radiobudziki, walkmany, discmany, miniwieże, słuchawki, baterie, kalkulatory, laptopy, magnetowidy, kamery, telewizory, sprzęt do nurkowania i nie wiem co jeszcze wyskakuje z serią ES. Po co? A po to aby udowodnić, że potrafi zrobić coś z wyższej półki, coś co może i na pewno konkuruje z innymi producentami wysokiej jakości audio-video.

Tak jaki inni szczyt z katalogu nazywali sobie np. Reference Series, Professional Series, Audiophile, Master, Studio - tak Sony wydał Esprit i ES.

Piszesz, że od ładnych paru lat tłucze się do łbów hasła w stylu "kiedyś to się robiło sprzęty, nie takie gówno jak dzisiaj"

Doskonała i celna uwaga - bo do ładnych paru lat (ponad 10) dokładnie tak jest!!!

Każdy, ale to każdy użytkownik kilku-nasto letniego sprzętu ze średniej półki Ci to powie. Sam podawałem przykłady (i to nie raz) co można kupić za np. 3-4 koła. Jakość zaczyna się w cenie dobrze powyżej 10-20 koła, a i to nie zawsze, bo bardzo często są to zrobione na żywca i bez pierdolenia przeszczepy z taniutkich urządzeń. Tak to wygląda i prosze nie piszcie mi, że jest inaczej, że audiofilska firma zamawia super układy w extra wykonaniu na złotych nóżkach albo modyfikowane specjalnie głośniki bo to bzdura do kwadratu.

Spadła i to nie troszkę a drastycznie jakość płytek, laminatów, grubość powlekania druków na płytkach, samych lutów (choćby słynna regulacja UE zakazująca dodawania ołowiu, co powoduje, że po 3-4 latach wszystko szlak trafia), samych elementów elektronicznych itd. Jeżeli sam nie wierzysz lub po prostu się na tym nie znasz, to idź do pierwszego lepszego naprawiacza RTV nawet pralek, z jakimś stażem to Ci wyśpiewa taka litanię, że Ci uszy opadną co masz w domu.

Edytowane przez konradskala

Piszesz, że od ładnych paru lat tłucze się do łbów hasła w stylu "kiedyś to się robiło sprzęty, nie takie gówno jak dzisiaj"

Doskonała i celna uwaga - bo do ładnych paru lat (ponad 10) dokładnie tak jest!!!

Każdy, ale to każdy użytkownik kilku-nasto letniego sprzętu ze średniej półki Ci to powie.

Ale nikt mi nie musi o tym mówić, bo sam doskonale to wiem. Poza tym chyba się nie zrozumieliśmy.

Nie chodzi mi o to, że popularny japoński producent nie jest w stanie wykonać urządzenia wysokiej klasy.

Wręcz przeciwnie. W innym wątku przez kilka stron się kłóciłem o to z jakich powodów popularny japoński producent

jest w stanie szybciej i o wiele taniej opracować, wdrożyć do produkcji i wprowadzić do sprzedaży produkt najwyższej jakości,

który z powodzeniem może konkurować z "produktami" hajendowych manufaktur kosztującymi pięć i dziesięć razy tyle.

Tutaj bardziej chodziło mi o to, że przy okazji promowania na forum tych wszystkich niegdyś topowych 25-letnich pierników

zawsze coś tam z ich sławy skapnie na wszystkie inne stare sprzęty, nawet jeśli to będzie np. odtwarzacz dvd marki Fischer.

Teraz już tego znajdę, bo nie pamiętam nazwy urządzenia, ale na własne oczy widziałem jak totalnie bezwartościowy syf

jakiejś totalnie gównianej marki, który ktoś tam gdzieś znalazł na strychu, po dwóch tygodniach opowiadania na forum

jak to kolesia zaskoczyło "brzmienie porównywalne do nowych klocków za kilkanaście tysięcy i więcej" (cytat dosłowny)

z początkowej wartości ok. 50zł (jasne że od razu to sprawdziłem) nagle wyskoczyło na 200-250zł. W dwa tygodnie!

Jeśli mnie pamięć nie myli, to było właśnie jakieś stare dvd marki typu Fischer lub coś innego równie hajendowego.

idź do pierwszego lepszego naprawiacza RTV nawet pralek, z jakimś stażem to Ci wyśpiewa taka litanię, że Ci uszy opadną co masz w domu.

W domu oprócz xBoxa i telewizora nic nowego nie posiadam niestety,

a średnia wieku wszystkich sprzętów wchodzących w skład mojego systemu audio wynosi pewnie jakieś 15 lat :)

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

np. odtwarzacz dvd marki Fischer.

jak to kolesia zaskoczyło "brzmienie porównywalne do nowych klocków za kilkanaście tysięcy i więcej" (cytat dosłowny)

dobre :)

i ktoś w to uwierzył ?

Szczerze? Ja bym uwierzył. Biorąc pod uwagę że za 15 koła można kopić CD Goldmunda z bebechami DVD Pioneera za 300 zł. Wszystko możliwe, trzeba słuchać.

A tu widzę w Klubie wciąż bez zmian w kwestii tematu.

Starając się zatem przywrócić pierwotne założenie Klubu prezentuję kilka zdjęć do wglądu

X707ES 2+

post-20550-0-00077300-1407692059_thumb.jpg

post-20550-0-49430500-1407692086_thumb.jpg

post-20550-0-62614000-1407692098_thumb.jpg

post-20550-0-54771400-1407692114_thumb.jpg

post-20550-0-31975800-1407692136_thumb.jpg

post-20550-0-44293500-1407692149_thumb.jpg

post-20550-0-09189200-1407692167_thumb.jpg

Coś pięknego. Chciałbym wiedzieć jak wielkie różnice w brzmieniu są po tej modyfikacji. Chociażby miedzy twoim X7ES a Svobodą Czy jest to odczuwalne czy to tylko dodatkowa płytka kosztująca sterte zielonych.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Modyfikacje Svobody dotyczą napędu nie lasera.

A czy słychać różnicę? cóż, najlepiej było podłączyć oba odtwarzacze do wzmacniacza, puścić ten sam utwór i przełączać źródła. Póki co tego nie zrobię, xa7es wylądował na strychu a ja delektuję się efektem placebo :)

witam chciałbym się was zapytać o zdanie doradźcie mi jaki odtwarzacz sony łyknąć (nie innej marki) z modelów CDP 9xx wiem ze to nie klasa es ale takowy chce kupić który jest najlepszy pod względem brzmienia sam osobiście szukam miejsce pierwsze 950 , drugie 970 trzecie 997 czwarte 991 a może jest inaczej może jest jakiś lepszy którego nie wymieniłem może kolejność inna bedzie to grało na razie pod 550 es

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.